Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5166 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מתעניין ברכישה של דהייטסו סיריון בין בשנתונים 2000-2001, אוטומט, הייתי שמח לקבל חוות דעת על הרכב וממה כדאי להזהר בקנייה.

עברתי קצת על מודעות ביד 2 ואני שם לב שהרבה מוכרים מדגישים שהרכב עם מנוע חדש, האם הצורך להחליף מנוע בשנתונים האלה הוא דבר שגרתי?

לא ציינתי, אך התקציב הוא עד 18000 ש"ח, אשמח לשמוע על רכבים נוספים בקטגורית "קטנה ואמינה" שיכולים להוות תחליף לסיריון (גטס, פונטו ספייס, קליאו?)

פורסם

אני יודע שהסיריון נמכרה עם שני מנועים - 1.0 שהיה נחשב לבעייתי, 1.3 שנחשב לאמין.

יכול להיות שאתה מדבר על מנועי 1.0? אם כן זה מסביר את התופעה של מנוע חדש, ראש מנוע וכו'.

אתה יכול לנסות לחפש את הדייהטסו YRV, היא גם אופציה טובה.

גטס תתן לך אמינות לא פחות טובה, אבל צריכת דלק זוועתית בגרסת ה1.35.

אתה יכול לשקול פיאט פונטו ספייס עם מנוע 80 כ"ס וגיר רציף.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מודה לך מאוד על ההארה המשמעותית הזאת!

האם לדעתך כדאי להתרחק מרכב שעבר החלפת מנוע (נפח 1.0)?

מציין שמדובר ברכב לנסיעות קצרות ובתוך העיר בעיקר...

פורסם

אם רוצים אוטו להתניידות בעיר אפשר לשקול את היונדאי אטוס,

עד כמה שידוע לי אין לו בעיות מיוחדות והוא אמין גם כן.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
מודה לך מאוד על ההארה המשמעותית הזאת!

האם לדעתך כדאי להתרחק מרכב שעבר החלפת מנוע (נפח 1.0)?

מציין שמדובר ברכב לנסיעות קצרות ובתוך העיר בעיקר...

מנועי ה-1,000 סמ"ק של הסיריון לא מחזיקים הרבה זמן מעמד וסובלים מבלאי מוגבר. אין צורך להתרחק מרכב שעבר החלפת מנוע. נהפוך הוא, אם הרכב שאתה קונה עדיין לא עבר החלפת מנוע יש סיכוי סביר שאתה זה שתצטרך לעשות אותה.

אני באופן אישי הייתי מחפש את גרסת ה-1,300 סמ"ק או הולך לכיוון של רכב אחר. בתקציב כזה אפשר למצוא רנו קליאו חדשה יותר, בטיחותית יותר, מרווחת יותר וסוחבת יותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני אדבר מניסיון, ולא משמועות.

ברשותנו דייהטסו סיריון 1000 סמ"ק ידנית כרכב שני במשפחה. אמין, שימושי, חסכוני מאד (15.5 ק"מ לכל ליטר, 60% בין-עירוני).

במידה ואין נזילות, סתימה ברדיאטור, וכן, המים הם מים ייעודיים בלבד (ירוקים או אדומים), אין סיבה לחשוש. הסיבה לכך שרבים טחנו מנועים היא ככל הנראה אי הקפדה על אחד מגורמים אלו שציינתי, אגב העובדה הברורה, שלמנוע 1000 סמ"ק קשה להתמודד עם כך שקורעים אותו, בעליות למשל. באופן כללי, אני מאמין שהקיץ בישראל זו תקופה קשה מאד לכל כלי הרכב, ובייחוד למכוניות עם המנועים הזעירים... צריך פשוט להיות עם יד על הדופק, בכל זאת, רכב ישן: לבדוק כל שבוע שמן ומים, ולהציץ באופן מתמיד במחוג הטמפרטורה - לא משהו שקשה לעמוד בו...

עבורנו מהווה יופי של מכונית, עם עלות אחזקה נמוכה מאד, ותא מטען מפתיע ביחס לגודלה של המכונית.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

• תוכן חדש...