Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השכרת/השאלת GT5+הגה 900 מעלות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5181 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו בגיהנום הירוק בעוד שבועיים וחצי,כאשר התיכנון הפעם הוא להתכונן וללמוד בע"פ את הפניות והקווים במטרה להגיע יותר מוכנים(בניגוד לשנה שעברה..)

אנחנו צריכים הגה 900 מעלות (עדיפות ללוגיטק) ואת המשחק לתקופה של שבועיים.

תשלום סמלי של 80 ש"ח.

לפנות בה"פ.

איזור גוש דן בלבד.

turboy

פורסם

על הסימולטור בקארטינג בקריית אונו חשבת?

20120219-Poster-small.jpg

מידע מודיעיני מוסר שבקרוב מאוד הגה הסימולטור הנוכחי יוחלף ב T500RS.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כבר נהגתי בסימולטור הזה.

שים לב שהמטרה היא ללמוד את הפניות(פחות לקבל את התחושות והאפקטים המדומים,מה גם שבתור אחד שעשה את הרינג,זה עדיין לא מתקרב לדבר האמיתי)

סיבוב אחד של 10 דק' עולה 50 ש"ח,ואנחנו כאמור צריכים עשרות אולי אפילו מאות סיבובים-תודה על ההצעה,אבל כלכלית ופרקטית זה ממש לא משתלם.

turboy

פורסם

שבועיים וחצי זה מעט זמן ללמוד את הרינג. אני מציע לך כבר מעכשיו לשבת על יוטיוב כל היום עם סרטי און-בורד מהרינג. הדבר הכי חשוב ללמוד זה הפניות העיוורות במסלול, ואין המון כאלה - אולי 20 (אני כבר לא זוכר את המסלול בע"פ). החלק הראשון של המסלול, למשל, הוא חלק לא קשה במיוחד: ימינה-שמאלה-ימינה-שמאלה-ימינה-שמאלה וכו' וכו', חלק מהפניות מהירות יותר וחלק איטיות יותר, אבל בכולן יש שדה ראייה סביר, ואין טעם להשקיע הרבה זמן בלימוד הקטע הזה. אחרי הקטע הראשון מגיעים לפלוגפלאץ ואחריו העניינים מתחילים להיות קצת יותר מסובכים. שים לב בסרטוני היוטיוב למקומות שבהם אתה לא רואה את המשך המסלול - אלה המקומות שאתה צריך ללמוד לזהות ולזכור לאן המסלול ממשיך ואם צריך לבלום וכמה.

שים לב גם שמאוד מאוד קל להתבלבל בין מקומות שונים במסלול. לא רק שהנוף פחות או יותר זהה לאורך רוב המסלול, גם יש קטעים שחוזרים על עצמם - נגיד פניה מהירה ימינה ואחריה פניה איטית שמאלה, ואחרי חצי דקה אתה מגיע למקום נוסף שיש בו פניה מהירה ימינה ואז פניה איטית שמאלה, אבל הפניה שמאלה יותר איטית מזו שהיתה חצי דקה קודם, ואתה חושב שאתה בפניה הקודמת (כי הן מאוד דומות) ואתה לא בולם מספיק חזק לפניה. זו בעיה קשה לדעתי.

אני לא חושב שבשבועיים וחצי אפשר להגיע לרמה כזו של היכרות עם המסלול שתאפשר לך לזהות כל פניה ופניה. נראה לי שהמקסימום שאפשר בשבועיים וחצי זה להגיע לרמת היכרות כזו שתחשוב שאתה זוכר את כולו אבל למעשה אתה זוכר רק את רובו ומתבלבל בכמה מקומות. אני חושש שזה עלול להיות ממש מסוכן.

Having said that:

אם אתה מחליט בכל זאת לנסות ללמוד את המסלול בסימולטור ולא תצליח להשיג את מה שביקשת, הנה תכנית ב': Grand Prix Legends.

זה סימולטור של עונת 1967 בפורמולה 1 והוא כולל את הרינג. בזמנו הוא היה מעולה והוא עדיין נחשב לאחד המוצלחים, למרות שכבר עברו 13 שנה מאז שהוא יצא. מבחינתך זה דווקא יתרון, כי זה אומר שפחות או יותר כל מחשב יריץ את המשחק היום.

לפני כמה שנים הייתי ברינג עם חבר שהכיר את המסלול מהסימולטור הזה וגם מ-GT3 (זה מה שהיה אז...) והוא אמר שהגירסה של GPL יותר משכנעת, למרות שיש קטע קצר במסלול שנמחק לגמרי בין 1967 להיום (עליו בנו חלק מהמסלול המודרני).

מכוניות הפורמולה 1 ב-1967 היו מפלצות אמיתיות אבל יש במשחק גם מכוניות חלשות יותר ולמטרת לימוד המסלול הן עדיפות בהרבה.

אגב, גם הגה עם 900 מעלות לא ממש חיוני. גם הגה זול ופשוט יותר יעשה את העבודה.

בהצלחה, שמור על עצמך ותעשה חיים.

פורסם

אני ממש לא מסכים עם luffield. בהחלט אפשר ללמוד לא רע את הרינג תוך שבועיים ואפילו פחות. בימים האחרונים יוצא לי לשבת עליו די הרבה ואני כבר מכיר את מרבית המסלול בע"פ - הכל דרך ה-GT5. יוטיוב לא יעזור לדעתי. צריך להרגיש בעצמך.

בנוגע לבחירת המשחק - ב-GT5 המסלול הוא כמעט אחד לאחד. אני לא חושב שצריך יותר מזה. יש שם גם special של הרינג שבו נוסעים עם SL ישנה ואחריה עם SLS משודרגת על מסלול יבש ורטוב. זה יופי של אימון שדורש הרבה עבודה בשביל להתמקצע בו, ומאוד עוזר להכיר את המסלול.

בנוגע להגה - 900 מעלות מאפשר חוויה דומה לרכב אמיתי. יש לזה יתרונות.

ואסור לשכוח - במציאות ממילא לא נוסעים כל כך מהר על המסלול. זה מסוכן רק אם נוהגים כמו טמבלים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אם תשיג הגה - אני ממליץ לך מאוד על IRACING

הרבה יותר ריאליסטי מGT5, אבל זמין רק לPC. המסלולים שם נסרקו ממסוקים מהמסלולים האמיתיים ונחשבים למאוד מדוייקים, אבל בעיקר הפיזיקה והנהיגה תהיה הרבה יותר ריאלסטית. לצערי הסימולטור הזה יקר בצורה מפחידה, אתה צריך לשלם עליו כל חודש ! 12 דולר כדי לקבל אותו עם המסלולים והרכבים הבסיסיים ביותר. אבל בשביל חד פעמי זה לדעתי שווה מאוד!

פורסם
שבועיים וחצי זה מעט זמן ללמוד את הרינג. אני מציע לך כבר מעכשיו לשבת על יוטיוב כל היום עם סרטי און-בורד מהרינג.

שים לב גם שמאוד מאוד קל להתבלבל בין מקומות שונים במסלול. לא רק שהנוף פחות או יותר זהה לאורך רוב המסלול, גם יש קטעים שחוזרים על עצמם - נגיד פניה מהירה ימינה ואחריה פניה איטית שמאלה, ואחרי חצי דקה אתה מגיע למקום נוסף שיש בו פניה מהירה ימינה ואז פניה איטית שמאלה, אבל הפניה שמאלה יותר איטית מזו שהיתה חצי דקה קודם, ואתה חושב שאתה בפניה הקודמת (כי הן מאוד דומות) ואתה לא בולם מספיק חזק לפניה. זו בעיה קשה לדעתי.

אני לא חושב שבשבועיים וחצי אפשר להגיע לרמה כזו של היכרות עם המסלול שתאפשר לך לזהות כל פניה ופניה. נראה לי שהמקסימום שאפשר בשבועיים וחצי זה להגיע לרמת היכרות כזו שתחשוב שאתה זוכר את כולו אבל למעשה אתה זוכר רק את רובו ומתבלבל בכמה מקומות. אני חושש שזה עלול להיות ממש מסוכן

בהצלחה, שמור על עצמך ותעשה חיים.

כבר ביקרתי שם בשנה שעברה כך שחלק מהפניות אני זוכר-במיוחד את פניית השמאלה האיטית המדוברת(אחרי סדרת הסוויפרים המהירה יש עלייה חדה-שמאלה עדין-ימין-ואז שמאל עיוור טריקי שמתהדק במפתיע) שהגעתי לשם בסיבוב הראשון בלמתי בעוצמה בשנייה האחרונה ועליתי על אבני השפה:oops:)-אגב שחזרתי לארץ היה משעשע לראות שב-fifth gear אחד המגישים התבלבל בדיוק באותה פנייה.

בנוסף אני מריץ מדי פעם סרטונים ב-youtube,אבל נראה לי שעדיף לשחק ולהתאמן על הקווים הנכונים על מנת לזכור טוב יותר.

תודה.

turboy

פורסם

Miraz, אין ב-iRacing את הרינג, למרבה הצער.

הזיכרון של רוני יותר טוב משלי, לקח לי בערך חודש ללמוד את הרינג ב-GPL. אין ספק שעדיף ללמוד את המסלול בסימולטור, והאימון שרוני דיבר עליו ב-GT5 באמת נשמע טוב, אבל אם אתה לא מצליח להשיג את GT5 כדאי שתנסה להשיג את GPL ובגלל שאתה בלחץ זמן כדאי לראות יוטיוב בכל הזמנות שיש. זה יותר טוב מכלום.

פורסם

בגלל הדיון הזה והמהומה הכללית סביב הנורברגרינג התעורר לי חשק חזק ללמוד גם את המסלול הזה. :lol:

מצאתי גרסא שנחשבת למאוד איכותית שלו ב"GTR EVOLUTION" שהוא גם סימולטור מדהים, מהמפתחים של GTR2 אבל קצת חדש יותר (גרפיקה ופיזיקה עדיפים, ומגיע עם רכבים ומסלולים מעניינים ככה שלא חייב להוריד כל דבר שצריכים).

עכשיו התעוררה גם השאלה, המסלול ה"פתוח לציבור" הוא הנורברגרינג של ה24 ומשהו קילומטר, או ה"נורדשלייפה" של ה20 ק"מ?

אגב הסימולטור מציע אפשרות שעוזרת מאוד להסתדר עם מסלולים חדשים - לפני כל פניה הוא מודיע מראש על הפנייה וממליץ על ההילוך המתאים לפניה. למרות שאני לא כ"כ בטוח עד כמה זה עוזר, בינתיים אני בכלל לא מצליח לזכור את המסלול מעבר לדקה-2 דקות הראשונות שלו. אני חושב אם כדאי לכבות את זה מה לדעתם ? והאם כדאי להשאיר את ה"מפת צד" הקטנה שקשה לראות בה את חדות הפניה אבל לפיה אני יודע לאיזה צד להצמד ?

ואגב נוסף - גם במציאות הפנייה האחרונה לפני הקו סיום ממש מוזרה ומרגיש לא הגיונית ? :shock: כמה שאני לא מתאמן עליה אני עדיין מרגיש שהיה קו טוב יותר, אבל אני לא מוצא קו טוב!

פורסם

המסלול הפתוח לציבור הוא זה של ה-21 ק"מ הנקרא "נורדשלייפה" (המסלול הצפוני).

ב-GT5 יש אפשרות להציג קו פנייה נכון שמופיע בכחול וכשצריך לבלום הוא הופך אדום. בנוסף מוצג לך ההילוך הנכון עבור הפנייה - זה מאוד עוזר למתחילים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

יש משהו למי שאין פלייסטיישן או אקסבוקס או הגה? אני שם עוד 4 חודשים בפעם הראשונה והייתי רוצה לא לעשות פדיחות ליד האישה. הצעות?

אה כן. ואין לי כסף לקונסולה+הגה+משחק חדשים

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם
יש משהו למי שאין פלייסטיישן או אקסבוקס או הגה? אני שם עוד 4 חודשים בפעם הראשונה והייתי רוצה לא לעשות פדיחות ליד האישה. הצעות?

אה כן. ואין לי כסף לקונסולה+הגה+משחק חדשים

GTR Evolution הוא למחשב, אבל אני די בספק שאפשר להנות ממנו עם מקלדת ... או בכלל ללמוד משהו מעבר למסלול עצמו. אבל ב700 ש"ח אתה יכול לקנות הגה מצויין למחשב, אומנם בלי קלאצ' וידית הילוכים, אבל הם מיותרים לגמרי למירוצים נטו, רק מאטים אותך, גורמים לך להוריד יד מההגה, ולפעמים בין הפניות אתה תוותר על הילוך כדי לא להוריד אחרי רגע...

אם אתה מתעניין חפש "Logitech driving force GT" (לא PRO - הוא ישן ולא מומלץ). אולי תמצא משומש בכלל בזול...

• תוכן חדש...