Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5172 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותנו סקודה יטי 1.2 TSI שעלה על הכביש לפני כשנה ועשה בערך 17000 ק"מ.

לפני כמה שבועות קראו לנו להגיע למוסך לביצוע Recall והחליפו לנו את הקלאץ'.

ההרגשה בנהיגה בהחלט השתנתה, אשתי אוהבת את ההרגשה החדשה (נהיגה מאוד חלקה ללא "נשיכות" וגם הרבה רעידות בתחילת נסיעה נעלמו). אני אדיש לשינוי, אני אהבתי את הרגשת ה"נשיכה" שהייתה לפני ההחלפה.

האם מישהו יודע על מה מדובר? האם זה פגם בייצור, או בתכנון?

האם אני צריך להתבאס מכך שפרקו לי חצי מנוע באוטו חדש כדי להחליף קלאץ'?

סתם סקרן...

בברכה,

אלון

פורסם

אני מבין שאתה מדבר על התיבה רובוטית DSG7. היצרן טוען שהמצמדים שסופקו עם הרכב לא מתאימים לאקלים החם בארץ ולכן צריך להחליפם למצמדים חדשים ומשופרים. יש אומרים שהיצרן מתרץ תירוצים וזה בעצם פגם בייצור/תכנון. כך או כך ההחלפה בוצעה במאות ואולי אלפי מכוניות בארץ. האם ניגשתם למוסך ביוזמתכם והתלוננתם על בעיה בגיר או שפשוט קראו לכם לבוא לבצע את החלפת המצמדים?

נ.ב

תעשה חיפוש בפורום נפתחו המון שרשורים בנושא

פורסם

קראו לנו לבוא.

אין מצב שזה קשור לאקלים חם... ההתנהגות של הקלאץ' שונה לגמרי. בחום או בקור (ובינואר האחרון לא חסר לנו אקלים שאינו מאפיין את אזורנו).

אי אפשר להתכחש לכך שלעיתים בתחילת נסיעה האוטו רעד בצורה שבדיעבד אני חושב שאינה תקינה לחלוטין.

ובכלל הרגשת הגיר הזה הייתה שונה מההרגשה החלקה המוכרת של כל המכוניות מבית הקונגלומראט "פולקסוואגן" שנהגתי עליהן.

אני אחפש בפורום שרשורים שנפתחו בנושא.

תודה!

פורסם

בהנחה שאכן מדובר בתיבת DSG7, אכן מחליפים את המצמדים ומעדכנים את התוכנה כדי להתגבר על החריקות האלה ששמעת והרגשת. במקביל הוארכה האחריות לחמש שנים או 150,000 קילומטר. אם אתה מרגיש שינוי ושיפור לטובה אז מה הבעיה?! בדגמים החדשים שמגיעים כיום הגיר כבר מגיע בגרסה המשודרגת ובגירים הישנים הם פשוט עידכנו אותם ללקוחות לכאלה שהיתגלתה בהם הבעיה . לא פירקו לך "חצי מנוע", תהיה רגוע.

פורסם

חייב לציין שהרגשת הנהיגה והעברת ההילוכים ב DSG7 מדהימה... לא מרגישים כלום חוץ משהמספר בתצוגה עולה.

בעבר היה לי רכב עם 4 הילוכים , פשוט עולם אחר... בשידרוג תוכנה שעשיתי ביום שני במוסך הגה וגיר פגשתי לקוח עם יטי כמו שלי שעברה 70 אלף ק"מ והוא מספר כי הרכב נוסע חלק ללא כל תקלות ובעיות דבר שמאוד הרגיע אותי בהקשר לשחיקת הקלאצ'ים ואמינות הרכב מקוה שככה זה יהיה אצל כולם.

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם

מסביבות דצמבר ומעלה - הגיעו הרכבים עם הקלאצ'ים המשופרים. החלפות קלאצ'ים למשופרים החלו מסביבות נובמבר.

מניסיונם של חברים שהוחלפו הקלאצ'ים ברכבים שלהם (פאביות TSI) כולם טוענים כי כעת העברות ההילוכים מהירות ונעימות משמעותית מבעבר. יתכן וזה מרגיש לך מוזר כי זה פחות דרמטי ונעים יותר מבעבר.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
מסביבות דצמבר ומעלה - הגיעו הרכבים עם הקלאצ'ים המשופרים. החלפות קלאצ'ים למשופרים החלו מסביבות נובמבר.

מניסיונם של חברים שהוחלפו הקלאצ'ים ברכבים שלהם (פאביות TSI) כולם טוענים כי כעת העברות ההילוכים מהירות ונעימות משמעותית מבעבר. יתכן וזה מרגיש לך מוזר כי זה פחות דרמטי ונעים יותר מבעבר.

Rc שלום לך, בסביבות דצמבר של איזו שנה החלו להגיע רכבים עם קלאצ'ים משופרים ?

הרכב שברשותי עלה על הכביש בינואר 2011 , כנראה יוצר בסוף 2010 , איך אני יכול לבדוק את הנושא ? אגב סקודה מספקת אחריות ל 5 שנים או 150k רק צריך להתקשר ולקבל זאת בכתב.

פורסם
Rc שלום לך, בסביבות דצמבר של איזו שנה החלו להגיע רכבים עם קלאצ'ים משופרים ?

הרכב שברשותי עלה על הכביש בינואר 2011 , כנראה יוצר בסוף 2010 , איך אני יכול לבדוק את הנושא ? אגב סקודה מספקת אחריות ל 5 שנים או 150k רק צריך להתקשר ולקבל זאת בכתב.

סליחה Rs כתבתי Rc , טעות סופר.

פורסם

הרכב שברשותי, גולף 2010, נפח 1.4, עם 160 כ"ס עלה על הכביש באפריל 2010.

ביום ראשון השבוע החלפתי לו קלאץ'.

חבר מהעבודה עם יטי כמו שלך, ממארס 2011. הוחלף לו קלאץ' לפני שבועיים בשל רעידות בהחלפת הילוכים.

חבר מהעבודה קיבל גולף 1.4 עם 122 כ"ס בנובמבר 2011, נאמר לו שהגיר כבר כולל קלאץ' מהדגם החדש.

שלך עדיין עם הדגם הקודם, ויוחלף במידת הצורך. אל תכנס ללחץ, יש לך אחריות 5 שנים.

פורסם
הרכב שברשותי, גולף 2010, נפח 1.4, עם 160 כ"ס עלה על הכביש באפריל 2010.

ביום ראשון השבוע החלפתי לו קלאץ'.

חבר מהעבודה עם יטי כמו שלך, ממארס 2011. הוחלף לו קלאץ' לפני שבועיים בשל רעידות בהחלפת הילוכים.

חבר מהעבודה קיבל גולף 1.4 עם 122 כ"ס בנובמבר 2011, נאמר לו שהגיר כבר כולל קלאץ' מהדגם החדש.

שלך עדיין עם הדגם הקודם, ויוחלף במידת הצורך. אל תכנס ללחץ, יש לך אחריות 5 שנים.

קיבלתי את הגולף 122 באוקטובר 2011 איפה ניתן לברר איזה גרסה יש אצלי ?

פורסם

בקיצור התקשרתי לסקודה ואכן אני צריך לבצע החלפת קלאצ׳ים ועוד איזה ריקול שלא הבנתי. חוצפה שלא התקשרו לזמן אותי ( כמו בנושא האחריות ל 5 שנים על הגיר ), אבל במדינתנו זה לא חריג. תודה על המידע.

• תוכן חדש...