Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5229 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבעייה היא כפי שמתואר בכותרת. חשוב להדגיש שלא מדובר במאוורר מנוע, אלא במאוורר של המזגן\איוורר של הרכב. כשהוא מכובה, הרכב שקט לחלוטין. כשאני מדליק אותו על מהירות 1 או 2, הוא נשמע עוד איכשהו בסדר, ב-3 או 4 היא נשמע כמו פרופלור של מטוס... כשמכוונים את זרימת האוויר לזרימה מבחוץ, הוא מרעיש יותר.

יש למישהו מושג מה זה יכול להיות?

פורסם

חשבתי על זה גם. לא מזמן הייתי בחו"ל 3 שבועות והרכב חנה מתחת לעץ כל הזמן הזה. כשחזרתי כל הרכב היה מכוסה בעלים וכשהדלקתי את המאוורר ברכב, נפלו לי כמה עלים לבפנים, ליד המושב של הנוסע... אז זה מאוד אפשרי.

מישהו יודע איך אני פותח את העניין ומנקה?

פורסם

במידה ולא קיים אצלך פילטר מזגן אזי ייתכן מאוד שעלים נכנסו למפוח.

תבדוק האם קיים פילטר ! בצד שמאל מתחת לתא הכפפות מותקן הפילטר.

איזה כייף לי :)

פורסם

פילטר קיים בטוח, אני מטפל ברכב בקביעות ומנקה את פילטר המזגן מדי פעם בעצמי.

הטיפול האחרון בוצע לפני כ-5 אלף ק"מ, התכוונתי להגיד שבטיפול, כשהחלפתי פילטר מזגן, אחרי שהוצאתי את הישן קיבלתי ערמה של עלים בצד של הנוסע.

איך אני ניגש למפוח\מאוורר עצמו ובודק אם נתקעו שם עלים?

פורסם

אני לא מכיר בצורה מדוקדקת את מערכת האיוורור ברכב שלך אבל במידה וקיים מסנן אזי לא צריכים להגיע עלים למפוח.

המפוח יונק אוויר דרך המסנן כלומר העלים צריכים להתקע במסנן. ייתכן שעלים נכנסו למערכת והגיעו לצידו השני של המפוח בצורה כולשהי (לא ממש יודע איך).

בכול מקרה המפוח נמצא מאחורי תא הכפפות כלומר תצטרך לפרק את תא הכפפות.

נסה תחילה לנקות את כול העלים שהצטברו באיזור פתח יניקת האוויר הנמצא בתא המנוע ובתעלות שלו על-ידי הכנסת היד לעומק התעלה (תוציא מפתח מהסווי'ץ לפני הכנסת ידיים למקומות מסוכנים).

פורסם

תודה מרק.

פירקתי את תא הכפפות, אבל לא הגעתי למפוח. הכל שם מכוסה בשכבה של בד מוזר וחיבורים שפחדתי לפתוח.

בכל מקרה, ניקיתי את כל העלים שהצלתי להגיע אליהם.. הוצאתי ערימה של עלים. עכשיו המפוח עובד שקט לגמריי כשאני בוחר אוויר מבפנים, שהאוויר נכנס מבחוץ הוא עדיין רועש אבל פחות.

פורסם

אולי בעזרת לחץ אוויר המוכנס מכיוון המפוח אחרי הפילטר תוכל לגרום לעלים לצאת דרך פתח יניקת האוויר בתא המנוע או מפתחי האיורור בתא הנוסעים.

האם ניקית את העלים שהצטברו בפתח יניקת האוויר בתא המנוע מתחת לטורפדו (כיסוי פסטיק לרוחב תא המנוע מתחת לווישרים) ?

מהו נפח המנוע ? אני אנסה למצוא לך שרטוט שמתאר את מבנה מערכת האיוורור.

• ספונסר פורום
פורסם

ברכב הזה מסנן המזגן נמצא ביציאה ממפוח המזגן כך כך שהוא לא יכול לעצור

עלים שנכנסים למפוח כמו ברכבים אחרים שמסנן המזגן מותקן לפני המפוח .

כנראה שנשאבו לך כמה עלים ולנקות אותם אכן יש צורך בפרוק המפוח ,אם יש לך

סבלנות אז עם הזמן הם יצאו לבד ויתקעו במסנן המזגן .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

רון, אני חושב שלא בכול דגמי קורדובה בשנתון הזה המפוח יונק אוויר ישירות דרך פתח כניסת האוויר בתא המנוע אלא האוויר תחילה עובר סינון במסנן.

• תוכן חדש...