Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5219 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם עשיית פורט קטן בבנייה לטמפו (שהיא בנפח קטן בין 3-3.5 ליטר) ,

יכול לדמות לו יותר נפח ולנגן כביכול במקום"גדול" יותר ?

שבת שלום , רועי.

פורסם

תיבה עם פורט לטמפו מחייבת נפח של 40 + ליטר עם פורט של 48 הרץ (באורך 14 ס"מ ובקוטר של 10 ס"מ) כדי לקבל הענות טובה.

תיבה אטומה מינימלית מתקבלת על הדעת לטמפו היא בנפח של 8.5-9.5 ליטר. אופטימלית - כ-30 ליטר (בגלל זה טמפו טוב להתקנה בדלת)

תיבה בנפח 3.5 ליטר תגרום להופעה של פיק עוצמה של 3 DB ב-180 הרץ ואז גילגול חד יחסית של היענות בבאס. גבול הבאס ב-3DB- הוא כ-90 הרץ. זה עוד די מתקבל על הדעת. אבל אז הרמקול יתפקד יותר כמו מיד-וופר מאשר וופר.

תוספת פורט בתיבה כ"כ קטנה לא תתרום שום דבר בגלל שתוספת פורט במקרה הטוב תעלה את הפיק או שתגרום להנות לא טובה של הרמקול. כלומר תדרים מסויימים ייחלשו לעומת התדרים בסביבות 200 הרץ שיקבלו בוסט חזק

כל זאת בהנחה שמדובר על טמפו בקוטר 6"

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

תודה רבה על התגובה , לא הבנתי כמה דברים מחוסר ידע כמובן .

כן, אכן מדובר בטמפו 6.5 , שאני עושה בנייה לכל חלק.

אם הבנתי נכון , בגדול עדיף לי להשאיר את הבנייה אטומה ? ולא לצפות לבאס גבוה ? המטרה של הסט הוא שינגן חזק .

חשבתי שאם אני אעשה חור בקוטר 5 ס"מ בבנייה , הוופר יחשוב שהוא מקבל כביכול את הנפח של האוטו , אפילו טיפה .. תקנו אותי אם אני טועה.

הטמפו שבדלתות אצלי מכוונות במגבר על FULL ואני חותך דרך הר"ד ב100HZ, חשבתי לעשות אותו דבר עם הסט החדש.

כמובן שהפרוייקט יהיה מצולם ויועלה לפה :)

תודה , רועי .

פורסם

תבדיל, חור בתיבה הוא לא פורט.

צינור באורך מסוים, שבד"כ נמצא בתוך התיבה הוא פורט.

איפה אתה מתכנן להתקין את הרמקול עם תיבה של 3 ליטר?

מתחדשת*

פורסם

טוב, חזק זה מושג יחסי. אני לא כ"כ מאמין בחור פשוט בתיבה. זה מחסל את המושג תיבה. יותר גרוע מזה, חור שכזה גורם להופעה של הבדלי פאזות חריפות בצליל ואז תדרים מסויימים יעלמו לגמרי. אילו תדרים יעלמו - תלוי במבנה של רכב, כוון הרמקולים ועוד 500 גורמים כולל טמפרטורה של אוויר ברכב. אם כבר, אז עדיף להישאר עם תיבה אטומה. אולי יש מצב להגדיל את נפח ל-8 ליטר לפחות? אז תקבל סאונד סביר - סביר מינוס. שיהיה מספיק טוב לבמה אחורית

כן, הבנת נכון. אל תצפה לבאסים חזקים. אל תצפה לטונאליות טובה. כן תצפה למשיכת במת הסאונד אחורה.

האמת, אני לא כ"כ מבין את המשמעות של הפרוייקט.

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

שלום , ושוב תודה על התגובה ..

אין לי שום דרך להפוך את התיבה ל8 ליטר מכיוון שהתיבה תשב על המגש האחורי , מבפנים

ככה שאני צריך גם לשמור כל שדה ראייה רחב ככל האפשר דרך המראה.

אני אעשה אותה אטומה , ואם הרמקול יישמע לא כמו שאני רוצה אני אצטרך לחשוב על בנייה חדשה.

הסיבות לפרוייקט הם : אני ממש אוהב לשמוע חזק ( הדוטק מקדימה מושכים את הבמה קדימה ככה שאני מאמין שיהיה בסדר)

הסיבה השנייה היא שאני ממש אוהב לעשות בניות כאלו :)

הסיבה שלא שמתי 6x9 במגש בבגאג׳ היא שיש לי שם דאבל סאב שקרע לי כבר ממברנות של רמקולים אחרים ככה שאני לא

רוצה לסכן את הסט.

אני אעדכן בהמשך איך יצא ואיך נשמע ומה צריך לשפר .. לילה טוב ותודה רבה ! רועי .

פורסם

טוב, החלטתך בידך. אני בטוח שרוב האנשים כאן לא היו עושים משהו כזה, אבל שוב פעם, זאת החלטתך. אני הייתי הולך על שדרוג של הבמה הקדמית למשהו חזק ומשדרג מגבר למשהו חזק. אני לא טוב בהמלצות על הציוד, יש כאן אנשים יותר מנוסים ממני

מה הציוד שמותקן ברכב?

פורסם

חשבת להתקין את שני הסטים בדלתות הקידמיות, במקום זוג מקדימה וזוג מאוד מוגבל מאחורה?

מתחדשת*

פורסם

דוטק אוביישן מקדימה

טמפו מאחורה + טמפו על המגש

דאבל סאב של אינפיניטי ref 1250

מקווה שייצא טוב .. אם לא ננסה משהו אחר , תודה על ההסבר המפורט !

פורסם

Romek צודק

אם תרכיב את שני הסטים מקדימה, אפשר גם לחבר אותם במקביל ואז תרוויח עוד עוצמה. ברור שזה מחחיב בניה בדלת וכמובן בידוד כדי שכל העוצמה לא תתבזבז על סתם. גם תקבל היענות טובה, כלומר טונאליות נורמאלית.

• תוכן חדש...