Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5231 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

כתבתי פה בעבר על בעיה בתיבת הילוכים רובוטית, בגרנדה פונטו 07.

ובכן לאחרונה המצב החמיר (אזכיר שלרכב 94K ק"מ, ברשותינו כ-4 חודשים).

בתחילה, לפני כחודשיים, מידי פעם כשהיו מכניסים לרוורס היה נשמע רעש חזק, הדומה מאד לרעש השמע מרכב ידני כשמנסים להכניס לרוורס לפני עצירה מלאה. במוסך שאליו הלכתי שנחשב למוסך טוב ואמין ומומחה לפיאט פתחו וראו שהקלאץ ממש גמור והחליפו אותו. ההחלפה אכן העלימה רעידות בשילוב לראשון שלא כל כך הטרידו, אך הבעיה המרכזית לא נעלמה, להיפך...

כעבור כמספר שבועות (יכול להיות שבתלות במזג האוויר שהתקרר) החלה להופיע בעיה חדשה המופיעה בדר"כ כשהרכב קר, בבקרים. הגיר לא נכנס להילוך ובמסך כתוב "Not available" - גיר לא זמין. בדר"כ כעבור מספר דקות העסק היה מסתדר.

נכנסו שוב לאותו מוסך והוא זיהה נזילה מאיזור הרובוט (האחראי לפי הבנתי על חיבור וניתוק הקלאץ). המוסכניק הוסיף שבדר"כ במצב כזה היה מחליף את הרובוט (החלק ההידראולי שלו) בחדש, אך כיוון שיש בעיה גם בגיר הוא ממליץ על החלפה של כל היחידה, גיר + רובוט ביחידה מפירוק. הוא מצא במוסך פיאט אחר יחידה כזאת מרכב שעליו 60K ק"מ, וכן היסטורית הטיפולים שלו חשופה בפניו.

שאלות:

1. האם אין דרך לתקן נזילה מלבד להחליץ בחדש?

2. יש לי תוסף למשאבות הידראוליות (Xado) שכבר ראיתי ממנו תוצאות טובות בעבר, האם מישהו יודע להעריך אם יעזור (האם תיבה רובוטית עובדת בלחץ הידראולי גבוה יותר ממשאבת הגה או גיר אוטומטי רגיל?

3. האם משיהו נתקל בבעית ההכנסה לרוורס? האם בעיה ברוורס ברכב נוסע היא עילה לחלפת גיר?

4. האם מישהו מכיר מומחה אמיתי לדגמים או לתיבות הללו?

ועוד מספר שאלות יותר תיאורטיות:

1. הדגם הנ"ל נמכר בעולם גם עם תיבה רציפה (גם הפונטו ספייס משנת 2005 והלאה נמכרה עם תיבה רובוטית או רציפה). אם כבר מגיעים להחלפת גיר, מה הפרוצדורה להחליף לתיבה רציפה? עלות משוערת?

2. האם יש ייתרון לתיבה הרציפה (מלבד התפעול הנוח יותר)? בצריכת הדלק, באמינות?

תודה רבה.

פורסם

קצת סדר:

גרנדה פונטו נמכרה עם שני סוגים של תיבת הילוכים: ידנית ורובוטית. תיבה רציפה מעולם לא הוצעה בגרנדה פונטו (אתה מתבלבל עם פונטו ספייס ELX).

מעבר לכך, האם המכונאי ציין מה היו התסמינים שהובילו אותו למסקנה שיש להחליף את הגיר? האם נמדד לחץ השמן במנגנון הרובוטי?

אם אתה אומר שקיימת בעיה בשילוב להילוך רק בבוקר, אני מניח שזה בזמן שתיבת ההילוכים קרה. כאשר השמן מתחמם הוא נעשה פחות סמיך ויותר נוזלי ולכן גם השילוב קל יותר. בשתי האלפות שהיו לי זה היה ככה.

האם הוחלף שמן תיבת הילוכים?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

ובכן, סבורני שאתה טועה.

אם איני טועה הגרנדה פונטו כן נמכרה עם תיה"ל רציפה, רק לא בארץ.

בנוסף, הפונטו ספייס ELX נמכרה עם תיה"ל רציפה משנת 2001 ועד בכלל, 80 כ"ס. החל משנת 2005 נמכרה במקביל גם פונטו ספייס 60 כ"ס עם תיבה רובוטית, כאשר למיטב ידיעתי ההבדל בין המנועים הוא בארש המנוע והזרקה ולא באזור בו המנוע מתחבר עם הגיר.

הכל האמור לעיל היה נסיון, לא מדעי, להעלות השערה ניתן לשדך לכל אחד מהמנועים הנ"ל, כל אחת מתיה"ל.

לשאלתך,

שמן בתיה"ל וכן שמן ההמנגנון ההידראולי (הרובוט) הוחלפו לפני כחודשיים יחד עם החלפת הקלאץ'. איני יודע האם בוצעה מדידה של לחץ בשמן הגיר, המוסכניק אמר לי שיש בעיה של לחץ.

למסקנה שיש צורך להחליף את הרובוט הוא הגיע כיוון שיש ממנו נזילה. בנוגע לשאר הגיר, הוא פגש רק עוד מקרה אחד כזה, הוא אכן לא יודע להסביר בוודאות את העניין (אני טוען שאולי גם הבעיה הזאת נובעת מבעיה בלחץ, הוא לא מסכים). בזמן שזה קורה הגיר כאילו מתעכב בביצוע ההכנסה לרוורס וכעבור 2-3 שניות מופיע הרעש.

פורסם

במידה ואני טועה לגבי גרנדה פונטו רציפה בחו"ל (אני משוכנע לגבי ספייס 60 רובוטית החל משנת 2005).

האם התיבה הרובטית שבספייס 60 זהה לתיבה הרובטית של הגרנדה 1.4? אם כן כשם שניתן להתקין בספייס תיבה רציפה, אולי אפשר גם בגרנדה.

אסביר את מהות השאלה, "מי שנכווה ברותחים, נזהר בפושרים". לאור המקרה העגום עם התיבה הרובוטית (הפיתרון שהמוסכניק הציע יעלה כ6500 ש"ח), אני מפחד להתעסק עם תיבה נוספת כזאת, קל וחומר עם תיבה מפירוק. לכן אני חושב על חלופות אפשריות.

פורסם
שאלות:

1. האם אין דרך לתקן נזילה מלבד להחליץ בחדש?

2. יש לי תוסף למשאבות הידראוליות (Xado) שכבר ראיתי ממנו תוצאות טובות בעבר, האם מישהו יודע להעריך אם יעזור (האם תיבה רובוטית עובדת בלחץ הידראולי גבוה יותר ממשאבת הגה או גיר אוטומטי רגיל?

3. האם משיהו נתקל בבעית ההכנסה לרוורס? האם בעיה ברוורס ברכב נוסע היא עילה לחלפת גיר?

4. האם מישהו מכיר מומחה אמיתי לדגמים או לתיבות הללו?

1. סביר מאוד להניח שכן, אבל לדאבוני את התשובה ככל הנראה לא תמצא במוסכים המורשים, שם מעדיפים להחליף לחדש.

2. המשאבה החשמלית טוענת לחץ גבוה במערכת (40~ באר), לא הייתי מנסה שום שמן מלבד הייעודי המומלץ ע"י פיאט.

3. בתור אחד שעבר החלפה של המוח ההידראולי (סיפור של כ 10k ש"ח, למזלי לא נאלצתי לשלם את הסכום הזה, אלא רק חלק), חוויתי (ועדיין חווה) את התופעה מדי פעם. בשילוב לרוורס ישנה מדי פעם השהיה של שניה או שתיים ואז ההילוך משתלב תוך כדי מכה (זעזוע רגעי של כל הגיר והמנוע). במוסך לא ממש נתנו לי עיצה הולמת להתמודדות עם התופעה, מלבד הקפדה על שילוב לרוורס כשהרכב בעצירה מוחלטת, שזה מה שאני תמיד עושה, ועדיין התופעה מתרחשת מדי פעם. מה שכן שמתי לב, במקרים בהם מתרחשת אותה מכה, המשאבה נכנסת לפעולה מיידית לאחר שההילוך השתלב, ולא תוך כדי-לפני. ייתכן שעדכון קושחה לגיר יכול לסדר את ההתנהגות הזאת, שמא המשאבה מקבלת את הפקודה לפעול מהמוח ההידראולי ובעת פתיחת דלק הנהג לפני ההתנעה, אבל שמשון טוענים שהקושחה של הגיר הינה העדכנית ביותר.

4. אשמח גם כן להמלצה.

פורסם
ובכן, סבורני שאתה טועה.

אם איני טועה הגרנדה פונטו כן נמכרה עם תיה"ל רציפה, רק לא בארץ.

אני לא טוען שאני לא יכול לטעות, אבל גם בבדיקה פה לא מצאתי שום דגם עם תיבה רציפה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

ובכן, יתכן שאתה צודק. אני קיבלתי מספר הרכב של פיאט שקיימת גם גרסה רציפה אך כנראה שאין הדבר כך...

אך עדיין שאלתי בעינה עומדת:

אם בפונטו ספייס אפשר להרכיב גם תיבה רובוטית וגם רציפה (כפי שאכן שווק הדגם בין 05-06), אזי גם בגרנדה, יהיה אפשר להרכיב רציפה במקום הרובוטית, בתנאי שהתיבה הרובוטית של שני הדגמים זהה. (אם A=B, B=C, C=D אזי A=D)

א. האם מישהו יודע האם היא אכן זהה?

ב. במידה והיא זהה, מה הפרוצדורה להחלפה?

תודה.

פורסם

שלום

אצלינו ניתן לתקן את היחידה הרובוטית במחיר סביר של בין 3000 ל- 4000 ש"ח. התיקון לוקח עד 3 ימים

ויש לנו את האמצעים ללמד את הגיר מחדש את מהלך המצמד המבוקש וכן את פעולת השילוב.

בברכה

פורסם

לא אמרת באיזה מוסך ביררת, לי יש ניסיון טוב עם מוסך שמשון ביהוד

במידה ולא בדקת שם מומלץ ליבדוק,

גם אצלי אם אני משלב מיד הילוך לאחר התנעה אז תופיעה הודעה שהגיר לא זמין במידה והרכב קר(אחרי ישיבה ממושכת)

צריך לתת כחצי דקה לפני שמשלבים הילוך ואז אין בעיה. (בניית לחץ?)

בעיקרון זה לא רכב טוב ליברוח איתו לאחר שוד- חחח הגיר לא יהיה מוכן בזמן :-)

וגם אני מפחד על הרובוט שלי, נכון להיום (טפו טפו טפ...) הייתה רק בעיה אחת בגיר והרכב ניגרר ובסוף תוקן ע"י ניקוי חיישן של הגיר בעלות מזערית והכל טוב (מוסך שמשון)

מקווה שיסתדר לך הבעיה!

ואולי תצליח להסב לידני ותישכח מבעיות?

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תוכן חדש...