Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה צוחק או רציני ?

אפילו בשיקגו בשנות ה 30' דברים כאלו לא היו מקובלים.

שום יבואן לא ישחרר רכב ללקוח ללא גמר חשבון, עד השקל האחרון.

הלוואי שהיית צודק. בפועל, זה אפילו הגיע לבית משפט באחת הפעמים בהן אחד מהאנשי "עולם של מטה" קיבל איזו ב.מ.וו תמורת מילה של עבריין בכיר שהיתרה תשולם. הב.מ.וו נתפסה על ידי המדינה עבור חילוט (זה היה לפני כמה שנים, כך שאולי אני לא זוכר במדוייק) וקמור ביקשו לעצור את ההליך כי מלוא הסכום עוד לא שולם. ככה זה היה עובד שם.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תגובות 124
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם כל שוק הרכב עולה ב 20% בתקופה מסוימת, אין שום סיבה אמיתית שיבואן מסוים יעלה את המחירים ב 60% גם אם יש דרישה למוצרים שלו.

בודאי שיש: הוא רוצה להרויח. וזה בסדר גמור, ואני מאחל לו שירויח טוב. כי זו לא הבעיה; הבעיה היא שלי ולך אסור ליבא. זו ורק זו הבעיה, ולהאשים את פלוני או אלמוני כי מרויח מהשיטה זה נחמד מאד, אבל לא מועיל. קוראים לזה "הפרד ומשול".

אם כל מי שרוצה יכל ליבא - כמו ברוב המקומות בעולם - אז הכל היה נראה אחרת. היבואן ה"רשמי" דורש מחיר יקר? אין בעיה. בלי לצאת מאולם המכירות אפילו, אתה שולף טלפון חדיש ומראה לו כמה יעלה לך אצל שלושת המתחרים הקרובים ביותר. המחיר היה יורד באותו רגע, ואם לא - אז אתה פשוט הולך לאחד המתחרים, וקונה מהם.

ובחזרה למציאות: כאשר פלוני מקבל בלעדיות, או מונופול בלע"ז, על היבוא - אז כמובן שהוא ידרוש מחיר יקר. זה בדיוק הענין; בשביל זה בדיוק קיימת שיטת הבלעדיות. כדי שאתה ואני נשלם יותר על הרכב. מעניין לראות את הנסיונות ליצור בלעדיות גם בנושא של רכב חשמלי. עוד מעט נוכל להתלונן על אגסי שהוא כזה-וכזה כי המחירים שלו גבוהים, כאשר בעצם לא הוא האשם אלא המדינה שאוסרת עלי ועליך ליבא רכב חשמלי אחר ולהטעין אותו מהשקע בבית. הרי ברור לך שאם זה היה מותר, המחירים של אגסי היו אחרים.

בקיצור - מילת הקסם "חזירי" אינה מעלה ואינה מורידה. בשוק חופשי כמו ארה"ב או אנגליה, אין דבר כזה (בדרך כלל); ואם יש - אז יש גם מי שימכור בהרבה פחות. ואתה קונה ממי שאתה רוצה.

דני

פורסם

אני חושב שהמילה חזירות מתאימה כאן ולו מהסיבה שזהו היבואן היחיד. אתה לא יכול ללכת למתחרה ולקנות ב.מ.וו או מיני. אתה חייב לקנות רק אצלו. החזירות מתבטאת לא רק במחירים המוגזמים אלא גם בנזק שזה גורם לכל השוק - ולצרכן. הרי ההתחזרות הזו, שהתחילה ככל הנראה מאחד היבואנים והתפזרה לכולם (מרצדס ואודי בעיקר) גורמת נזק ללקוחות הקיימים, גורמת נזק ללקוחות העתידיים, גורמת נזק ללקוחות היד השנייה וגורמת נזק לתדמית המותג.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

את התסכול אני מבין היטב. גם אני רוצה רכב כזה וכזה ולא יכול להרשות לעצמי בגלל המגבלות האלו. אבל אני חוזר ואומר: להאשים את פלוני כי הוא הצליח להשיג רשיון יבוא ולכן הוא נהנה ממנו, זו טעות. לא הוא האשם.

אם כולנו נדרוש יבוא חופשי, זה יקרה בסופו של דבר. אם נמשיך להאשים זה את זה, המדינה/הפקידים/הח"כים ימשיכו לשחק בנו ולצחוק כל הדרך אל הבנק (שגם הוא מונופול כמובן).

דני

פורסם

אני לא מבין את ההגיון המוניטרי שלכם.

בדיוק באותו עניין, פסק זמן ב 6.6 ש"ח בעוד אותו מוצר מיוצא לארה"ב ועולה שם 65 סנט זה גם בסדר?

שכל אחד ימכור במחיר שבז' שלו?

הרי זאת בדיוק החולה הרעה שגורמת ליוקר המחיה המטורף בישראל.

איך לעזאזל אתם יוצאים להגנת גוף כלכלי כל שהוא כאשר מראים לכם שכל התחום עלה ב 20% והוא החליט להעלות את המחירים ב 60% כי אבוטבול לא משלם לו חובות אבודים או כי סתם בז' שלו?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אני לא מבין את ההגיון המוניטרי שלכם.

בדיוק באותו עניין, פסק זמן ב 6.6 ש"ח בעוד אותו מוצר מיוצא לארה"ב ועולה שם 65 סנט זה גם בסדר?

שכל אחד ימכור במחיר שבז' שלו?

הרי זאת בדיוק החולה הרעה שגורמת ליוקר המחיה המטורף בישראל.

התשובה הקצרה היא - כן, זה בסדר גמור (וטוב שזה ככה).

התשובה הארוכה היא - זה שאני כצרכן לא מסכים עם המחיר הזה ולא אקנה מוצרים שלהם (סיפור מהחיים, אני באמת לא קונה) לא אומר שכחברה יש פסול במה שהם עושים. הם מבחינתם ממקסמים את הרווח; אל תשכח שזו חברה ציבורית והמטרה שלהם היא מיקסום רווח, לא השבעת ילדים עם חטיפי שוקולד. מבחינתי, המחיר גבוה מדי. מבחינתם, הם כנראה מוכרים לשוק הזר במחירי היצף רק בשביל לקבל דריסת רגל, לא בטוח שהם בכלל מרוויחים על זה משהו. אם הייתי מחזיק מניות בשטראוס, או שקרן הפנסיה שלי הייתה מחזיקה מניות שלהם, והם לא היו ממקסמים את הרווחים, מבחינתי המנהלים שלהם היו צריכים ללכת הביתה.

כל מה שאתה רואה כאן לפניך הוא תוצאה של שנים של רגולציה שיצרה את המפלצות התאגידיות שחולבות אותנו. הם רק עושים את מה שהם צריכים לעשות. שים לב לחברות הסלולר: הפרמיה על האחיזה שלהם בביצי הציבור גולמה במחיר המניה, מהרגע שבמשרד התקשורת עשו סדר כולן מתרסקות, וזה עוד לא נגמר.

מבחינתי, כל עניין מדיניות התמחור עומד בקנה אחד עם המשפט "אני לא מסכים עם מה שאתה אומר, אבל אני אלחם עד מוות בשביל שתוכל להגיד את זה". אני לא מסכים - כצרכן - עם מדיניות התמחור שלהם, אבל שוק בו היצרן קובע מחירים ולא הפקידות הממשלתית הוא דבר קדוש.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

כן - בגירה. כל אחד ימכור במחיר שבז' שלו כי זה שוק חופשי ואלא אם זה מוצר בסיס שמחירו צריך להיות בפיקוח המדינה כדי למנוע חזירות אמיתית (מיני לא נכללת בהגדרה הזאת) אז מי שיקבע את המחיר זה כוחות ההיצע והביקוש. אם היו מוכרים לחם ב- 50 שקל זאת הייתה חזירות, למכור מיני במחירים הזויים זה לא חזירות מצד היבואן, זה טמטום כלכלי מצד הלקוח שקונה אותה (יש לציין שאני לא אומר שזאת קניה לא טובה - אבל כלכלית היא לא).

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

אנחנו נגררים לאוף-טופיק אז רק תן לי לסכם שאני מבין בדיוק על מה אתה מדבר אבל לחלוטין לא מקבל את דבריך.

אתה בן דור שדוגל בקפיטליזם, קפיטליזם ועוד קצת קפיטליזם.

אני לעומתך אשמח לראות קצת יותר את המילה סוציאליזם, הוגנות, התחשבות וכו' ותתפלא, כל המילים האלה יכולות לחיות בכפיפיה אחת עם עסק מצליח ומשגשג.

תבדוק מה קרה ב"ישקר" עד שנמכרה בכדי להבין על מה אני מדבר.

לסיכום, אף פקיד ממשלה לא צריך להחליט בכמה מוכרים פסק זמן או קופר S אבל בעוד שהמוצר פה נמכר במחיר משולש מהמחיר לאחר שיווק המוצר לחו"ל או בהתאמה עולה פי 2 מהמתחרות הישירות בשוק ושבחו"ל מתומחרות במחיר דומה, זאת בדיוק קולע למה שאני תופש כחזירות קפיטליסטית.

פורסם

אין לערכים האלו מקום בסביבה עסקית, בטח ובטח שבחברה מונפקת שחייבת דין וחשבון לציבור. אני לא יודע מה קרה בישקר - אף אחד לא יודע חוץ מסטף ורטהיימר - מה שאני כן יודע הוא שוורן באפט אמר שזו אחת החברות יוצאות הדופן שהוא ראה אי פעם, בעלת שולי רווח אסטרונומיים, ולא סתם זו הייתה הרכישה הראשונה שלו מחוץ לארה"ב. ישקר לא עשו את זה על ידי תמחור מתחשב; אולי הם היו הוגנים כלפי העובדים שלהם (חלק אומרים שכן, חלק אומרים שלא), אבל אף אחד לא האשים את שטראוס בניצול העובדים, אלא ברווח מוגזם. ונחש מה, כנראה ששולי הרווח של ישקר היו כאלו שגורמים לשטראוס להראות כאילו שהם עומדים ושורפים שטרות של 200 ש"ח עם מצית.

בגירה ידידי, הדוגמא שהבאת היא של חברה שסחטה את השוק ואת הפעילות שלה עד תום, לא ברור לי איך זה מתיישב עם ערכים סוציאליסטיים.

בעסקים אין מקום להתחשבות, הוגנות, ובטח שלא סוציאליזם. אתה צריך להשאר במגבלות החוק, ואתה צריך לייצר ערך מקסימלי. אתה יכול לוותר עכשיו בשביל לייצר ערך מחר - כמו ששטראוס מוכרים בחו"ל - אבל בסופו של דבר, רק בזה אתה נמדד. אין מקום לסוציאליזם בחברה שנסחרת בבורסה.

הקטע המגוחך הוא שכשאתה אומר שהדור שלי הוא דור של קפיטליסטים, אתה בעצם מפספס את העובדה שכל העיוותים במשק, ללא יוצא מן הכלל, התחילו בזמן השלטון הסוציאליסטי שקבע שרכב הוא מוצר יוקרה שחייב במס אסטרונומי, ששם במקומו את השלטון הפקידותי, שהטיל חסמים אסטרונומיים על יבוא בשביל לעודד את התעשיה המקומית, שהטיל מכסי מגן בשביל לגדל את אסם ועלית... אז למעשה התפיסה הסוציאליסטית-אוטופית הזו הקימה עלינו את קמור, חברות הסלולר, חברות אריזת הטונה ושטראוס-עלית, ועכשיו אתה בא ורוצה עוד סוציאליזם? מה עשינו רע?

פורסם

כמו שאמרתי, לא מסכים איתך לחלוטין.

מנכ"ל שמושך משכורת של 25 מיליון ש"ח בשנה (כולל בונוסים) כאשר 80% מעובדי החברה מרוויחים שכר מינימום זה גועל נפש.

ורק תמיהה לסיכום (לסיכום כי באמת חטפנו את השרשור מנושאו המקורי שהוא החזירות של קמור :wink: ) , עם כל האידיאולוגיה שלך, למה אתה בכלל מחרים איזה יצרן, זאת הרי, עפ"י משנתך, זכותו וחובתו לנקנק לך את הצורה בכדי לספק את הרעב הבילתי נדלה של חברי הדירקטוריון ומחזיקי המניות.

מה עשיתם רע? איבדתם את הבושה!

פורסם

ורק תמיהה לסיכום (לסיכום כי באמת חטפנו את השרשור מנושאו המקורי שהוא החזירות של קמור :wink: ) , עם כל האידיאולוגיה שלך, למה אתה בכלל מחרים איזה יצרן, זאת הרי, עפ"י משנתך, זכותו וחובתו לנקנק לך את הצורה בכדי לספק את הרעב הבילתי נדלה של חברי הדירקטוריון ומחזיקי המניות.

כי אני מוחה נגד השיטה, לא נגד החברה. אני מוחה נגד השיטה שיצרה את התנאים שמאפשרים להם לזיין אותנו, לא נגד אלו שעשו את המתבקש והרימו את הכפפה.

גם אני תוהה לגביך ידידי: עם כל האידיאולוגיה שלך, הרי אם תשקיע את הכסף שלך, תחפש מקסימום תשואה, לא הוגנות. את התשואה הזו תקבל אצל חברות ציבוריות שמייצרות מקסימום ערך לבעלי המניות, לא חברות הוגנות או מתחשבות. או שלך יש קריטריונים אחרים? או שהקשר בין סיבה ומסובב ניתק ועכשיו אנחנו יכולים לדרוש מהמנהלים גם הוגנות וגם תשואה ואז, אם ימצא כזה סופרמן, אנחנו יכולים גם לדרוש לא לשלם לו 25 מיליון שקל...

פורסם

ובחזרה לנושא שממנו התחלנו. מדיניות ההנחות.

לפני 3 שנים בדיוק קרוב משפחה שלי קנה טויוטה קאמרי. מחיר רשמי היה 270K וקבל הנחה של 30K ומערכת מולטימדיה שעלתה עוד עשיריה אצלהם. גם בטויוטה יש הנחות ברכבים מעל 200K.

לפני חודש בעקבות כמה מהלכים מוצלחים הוא החליט לפנק את עצמו והשתדרג ל BMW 7. מחיר רשמי היה 685 וקבל הנחה של 195 אלף שקל ואיתוראן מתנה.

עשינו איתו ביחד סיבוב גם בלקסוס, וגם במרצדס. משום מה דילגנו על אודי. דווקא לקסוס היו בונקר. הנחה היחידה שהייתה אצלהם הייתה 20K אם אנחנו לא לוקחים טריי אין במחיר מחירון.

מה שאני אומר שלבנט חוגג בכל מקום.

פורסם
עם כל האידיאולוגיה שלך, הרי אם תשקיע את הכסף שלך, תחפש מקסימום תשואה, לא הוגנות.

אין לי שום בעיה להעדיף השקעה באפיק שיניב לי תשואה קצת יותר נמוכה כל עוד לא מעורבות בתיק ההשקעות חברות שלא מוצאות חן בעיניי.

אני חושב למשל שלהוציא מתיק ההשקעות שלי חברות ישראליות שמכריזות על תספורת כאילו מדובר בתחזית מזג האויר היא מצווה.

פורסם
אין לי שום בעיה להעדיף השקעה באפיק שיניב לי תשואה קצת יותר נמוכה כל עוד לא מעורבות בתיק ההשקעות חברות שלא מוצאות חן בעיניי.

אני חושב למשל שלהוציא מתיק ההשקעות שלי חברות ישראליות שמכריזות על תספורת כאילו מדובר בתחזית מזג האויר היא מצווה.

כן, גם אני מסכים שלהוציא חברות על סף חדלות פרעון מהתיק זה רעיון לא רע. לעומת זאת, אני מוכן להתערב שמעולם לא יזמת איזשהו מהלך אקטיבי להוציא מתיק ההשקעות שלך חברות שלדעתך אינן הוגנות עם הצרכן. ביום שלא תשקיע באסם ושטראוס כי הן עושקות, שלא תשקיע בכי"ל כי הם מזהמים והורסים את הטבע, ביום שלא תשקיע באף חברה של דנקנר כי הוא ממונף ודופק את כולנו בשופרסל, ביום שלא תשקיע בדלק רכב כי הם נותנים הנחות לליסינג, שלא תשקיע במניות הבנקים כי הם קורעים אותנו בעמלות, ושלא תשקיע במניות של חברות תקשורת כי הם מתייחסים ללקוחות כמו זבל - אז תוכל להתייצב בגאון ולדרוש שכולם יתנהגו בצורה הוגנת.

• תוכן חדש...