Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5252 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ידוע, אבל לא רלוונטי. לרוב האוכלוסיה, בטח רוב הרוכשים הפוטנציאליים של המכוניות האלו, מנוע הטורבו ירגיש חזק יותר כמעט בכל מצב - שיא מומנט מ1250 סל"ד (!) ועד 4800 סל"ד - שלא לדבר על כך שהב.מ.וו אמורה להיות חסכונית בהרבה. זה יתרון, לא חסרון. הב.מ.וו גם קלה ב100 ק"ג, מה שמקזז חלק מיתרון ההספק.

לא ידעתי שמכוניות מנהלים קונים לפי נתון ההספק בלבד. חשבתי שיש עוד דברים - התנהגות, תא נוסעים, אלקטרוניקה, נוחות, עיצוב וכו'. אתה מחדש לי כאן.

רק אמרתי שישנם אנשים, אשר מחפשים גם ספורטיביות, יעדיפו את האינפיניטי. עבורם זה בהחלט רלוונטי.

נ.ב. אני חושב כי בלא מעט מקרים הרכב נקנה לפי הסמל ותו לא...

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תגובות 138
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נ.ב. אני חושב כי בלא מעט מקרים הרכב נקנה לפי הסמל ותו לא...

ברור. אלפא ג'ולייטה כמשל.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

לא יפה :nono:

אני דווקא חושב שהיא בסדר בגרסת ה- 170. רק קצת יקרה מידי.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אז בוא תעזור לי ..

אני מחפש רכב במידות סבירות , מאחר ומתניייד וחונה ברחובות צרים מאוד בת"א .

ראה דיון שפתחתי -

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=406255

אני צריך רכב אוט' + עם קצת פלפל 160-220 כ"ס מספיק לי , 5 דלתות .

בעלות עד 210,000 ש"ח , ( כ 55,000 אלף דולר )

האם יש רכב במידות הנ"ל למעט ה GTI או הג'ולייטה , הלנצ'יה והפוקוס לא בא לי ! -

וכן לדעתי ולאחר בדיקה בחו"ל , בשקט אפשר להוריד 10-15,000 ש"ח .

אני אשמח לשמוע יעוץ ממך , מה היבואנים בישראל מציעים ..ואפילו לייבא ביבוא אישי .

אין לנו הרבה אפשריות , ולכן קובעים לנו מחירים בשמיים .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

מה שאתה מחפש זה בערך מה שהופיע לאנשי השיווק של VW כשהם תכננו את הGTI. זו המכונית היחידה שממלאת בדיוק את הדרישות שלך, אחת לאחת. חבל שלא התחברת אליה.

אתה יכול גם לקחת A3 2.0T חדשה, בטח אודי יתנו הנחה יפה במצב הנוכחי.

ואחרונה חביבה, סדרה 1 החדשה.

מכל בחינה, בין כל אלו, הייתי לוקח את הGTI, בטח ובטח שמול הג'ולייטה. וזה לא שאני משוחד.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

אתה צודק ולכן אני מתוסכל ..

לא מחבב בלשון המעטה גם את היבואן ותודעת השירות שלהם ,, ועם המפרט של הממסרה DSG ( אני חייב אוטו' )

לא בא בא לי להכנס אפילו בטעות למחלקת השירות שלהם .

כך שמבחינתי הג'ולייטה היא בהחלט אפשרות , גם יפה , והלוואי וגם אמינה .

אני בדילמה הנ"ל חודשיים , ונטיית הלב כעת הולכת לאלפא .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
אתה צודק ולכן אני מתוסכל ..

לא מחבב בלשון המעטה גם את היבואן ותודעת השירות שלהם ,, ועם המפרט של הממסרה DSG ( אני חייב אוטו' )

לא בא בא לי להכנס אפילו בטעות למחלקת השירות שלהם .

אייל .

אין שום בעיה עם הDSG. להזכירך הGTI מגיעה עם DSG6, לא הDSG7 שעושה צרות. לGTI היו כמה בעיות כרוניות בדור 5, אבל שום דבר רציני, ואני מניח שחלקן נפתר בדור 6 (מאחר ויצאו חלקי עדכון לאורך השנים).

פורסם

או גולף GTI, או גולף בכללי, או פולקסוואגן בכללי, בעיקר בגלל התמחור.

הלנצ'יה והפוקוס לא בא לי ! -...

אייל .

הפלפל של הלנצ'יה מתבטא בעיקר במנוע ובעיצוב (ובשום דבר אחר). דווקא את הפוקוס לא הייתי פוסל כל כך מהר, אלא אם כן חשוב לך מאוד מנוע טורבו (אשר לא ניתן לקבל בשילוב עם תיבה אוט', כרגע לפחות).

ואחרונה חביבה, סדרה 1 החדשה.

מכל בחינה, בין כל אלו, הייתי לוקח את הGTI, בטח ובטח שמול הג'ולייטה. וזה לא שאני משוחד.

1. ברור שאתה משוחד, יש לך GTI

2. לך זה אולי ברור (ג'ולייטה מול GTI) וזה לגיטימי כמובן, אבל אני לא חושב שיש ל-GTI יתרונות כל כך מובהקים מול הג'ולייטה בסיכום הכללי, אם בכלל.

אם מדובר על גרסת ה160 של הגולף מול ה170 של הג'ולייטה, די ברור שהאלפא עדיפה. הTCT של אלפא עובד חלק יותר, לא נותן קיקדאונים לא רצויים ובנוסף, אם מעבירים באמצעות הבורר, הכיוונים לא הפוכים כמו בDSG (באלפא, ב.מ.וו, מאזדה: משיכה אחורה=העלאץ הילוך, דחיפה קדימה=הורדת הילוך). התלתן אגב מהירה סביב הרינג מהגולף, לכן אפשר להסיק מכך שככל הנראה הכיול שם אינו גרוע כמו שגורמים מסויימים מנסים להציג.

3. אם כבר הזכרת את הסדרה 1...לצורך העניין בהשוואה לגולף. מכיוון בשני המקרים מדובר על תוצאה של עיצומים במחלקת העיצוב (מכל זווית שהיא), נראה לי עדיף לקנות את הסדרה 1, הנעה אחורית בכל זאת...

אייל .

לדעתי אל תמהר לקנות, הזמן עובד בשבילנו (הקונים). צריך לראות מה יעשה המהלך של דלק עם ב.מ.וו למחירים של אלפא רומיאו.

פורסם

האמת שאני לא חושב שהמהלך של ב.מ.וו ישנה משהו בשוק.

ב.מ.וו נמכרת בכמויות זניחות ביחס לשוק ולכן אינו מובילה אותו לשום מקום.

מדיניות התמחור הישנה גרמה לכך שמחיר המחירון היה גבוה מאוד ואנשים קיבלו הנחות בחבילות.

היום נקבע מחיר חדש ונמוך יותר (אך לא נמוך אבסולוטית) וההנחות הצטמצמו למינמום כדרכה של מזדה.

בינינו, שינוי גדול נומינלית לא היה פה.

ולכן המהלך של דלק מוטורס השיג בעיקר חשיפה נאה למותד ופרסומת ולא יוביל את יתר הענףך שלא עבד בשיטה הנ"ל להוריד מחירים.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
או גולף GTI, או גולף בכללי, או פולקסוואגן בכללי, בעיקר בגלל התמחור.

סלח לי, אבל הGTI היא אוטו עדיף על כל ג'ולייטה - כל ג'ולייטה - בכל פרמטר. רק תבחר. יש מספיק מבחנים שמאששים את הקביעה שלי (שוב, רק תבחר). הנה דוגמא מEVO. גולף GTI מול קופרה מול ג'ולייטה - הג'ולייטה אחרונה. עוד אחרי הלאון. תאר לך את זה... ואל תספר לי על תמחור כשהתלתן ירוק עולה לא פחות מ235K. איזו בדיחה.

עוד מבחן מAuto Express, בין ג'ולייטה QV לGTI. הפעם אני אצטט:

Despite Alfa’s bold intentions with the Giulietta Cloverleaf, the Golf GTI’s hot hatch crown is safe. As we’ve come to expect, the newcomer’s engine is a real gem; the longer you spend with the car, though, the more the rest of its initial gloss begins to fade.

It’s fun for a short drive, but age-old complaints about the driving position and interior quality take the edge off your enjoyment. The all-conquering GTI is still the model you’d rather own.

For its part, the VW is an enormously talented car. The engine is less powerful on paper, but it never feels outpaced. The suspension deals with everything you can throw at it, and the interior is in another league to its rival. While it’s subtle and understated, the Golf is head and shoulders above the hot Giulietta.

1. Volkswagen Golf GTI

The GTI is the longest-running hot hatch for good reason. Volkswagen knows exactly what it takes to top the class. The legendary Golf has made the sector its own, so while other cars go faster, few offer such a broad spread of talents. Its cabin rates comparison with models from the sector above, and its image is second-to-none.

2. Alfa Giulietta Cloverleaf

Stylish Giulietta looks the part, but it lacks the staying power to take on the very best the class has to offer. Despite a searing engine, the bold pricing counts against the Alfa here. It’s also hard to overlook the flawed DNA system and compromised driving position.

הייתה לי ג'ולייטה בחו"ל במשך כמה ימים ולא רק שהגולף 6 פשוט - סלח לי על הביטוי - מחרבנת עליה, אלא שגם הייתי לוקח גולף דור 5 על פניה. אני אומר את זה עם כל הצער מאחר וזו הפעם הראשונה שנהגתי באלפא וציפיתי להרבה יותר. קיבלתי בלמים מגוחכים (לא עקביים בעליל), DNA מיותר, תנוחת נהיגה נוראית, המון רעש בתא הנוסעים, איכות מפוקפקת (בערך ברמה של מאזדה 3 דור קודם). אחלה מנוע, אבל זה היה הJTDM ככה שגם זה לא רלוונטי.

דחפו לך סמל של אלפא מקדימה ועיצוב מדהים אז אתה מתחיל להזיע בלסמי ולחשוב על מורשת איטליה, פסטה עם קיאנטי ווספות, אבל למעשה זה אוטו בינוני מאוד שמלבד הסמל והעיצוב, היה אצלך איפשהו ביחד עם קיה ויונדאי.

פורסם
סלח לי, אבל הGTI היא אוטו עדיף על כל ג'ולייטה - כל ג'ולייטה - בכל פרמטר. רק תבחר. יש מספיק מבחנים שמאששים את הקביעה שלי (שוב, רק תבחר). הנה דוגמא מEVO. גולף GTI מול קופרה מול ג'ולייטה - הג'ולייטה אחרונה. עוד אחרי הלאון. תאר לך את זה... ואל תספר לי על תמחור כשהתלתן ירוק עולה לא פחות מ235K. איזו בדיחה.

הייתה לי ג'ולייטה בחו"ל במשך כמה ימים ולא רק שהגולף 6 פשוט - סלח לי על הביטוי - מחרבנת עליה, אלא שגם הייתי לוקח גולף דור 5 על פניה. אני אומר את זה עם כל הצער מאחר וזו הפעם הראשונה שנהגתי באלפא וציפיתי להרבה יותר. קיבלתי בלמים מגוחכים (לא עקביים בעליל), DNA מיותר, תנוחת נהיגה נוראית, המון רעש בתא הנוסעים, איכות מפוקפקת (בערך ברמה של מאזדה 3 דור קודם). אחלה מנוע, אבל זה היה הJTDM ככה שגם זה לא רלוונטי.

דחפו לך סמל של אלפא מקדימה ועיצוב מדהים אז אתה מתחיל להזיע בלסמי ולחשוב על מורשת איטליה, פסטה עם קיאנטי ווספות, אבל למעשה זה אוטו בינוני מאוד שמלבד הסמל והעיצוב, היה אצלך איפשהו ביחד עם קיה ויונדאי.

תודה, בתגובתך זו הוכחת שאין לך מושג קלוש על מה אתה מדבר.

1. התלתן עולה 235,000 ש"ח כשהיא מאובזרת הרבה יותר טוב מגולף GTI מקבילה. אני יכול לציין תאורת לד אחורית וקדמית, מושבי עור, גג שמש כפול, חישוקי 18'' ויש עוד כמה דברים שבוודאי שכחתי. אבזור עולה כסף ולפחות בהשוואה לגולף, קשה לומר שהג'ולייטה תלתן מתומחרת באופן יוצא דופן.

2. דווקא על הבלמים אתה מלכלכך? הם מעולים ובמצב ספורט יש את עניין הpre-fill אשר משפר את תגובתם עוד יותר (לא שיש לך מושג על מה מדובר אני חושש, אבל כנראה שאם נשאל אותך, גם זה חרא). לא עקביים? מה זה בלמים לא עקביים? במידה ומדובר על דעיכה אז סלח אבל זה בול-שיט ובדקתי ספציפית את הנקודה הזו לעומקו של עניין. עוצמה בטח שלא חסר להם.

3. תנוחת נהיגה נוראית? פעם הבאה תנסה לכוון את המושב, זה עשוי לעזור. הדבר היחיד שאני יכול להסכים איתך לגביו בהקשר של המושבים לפחות, הוא מחסור בתמיכת צד.

4. המון רעש בתא נוסעים? בוא נסחף כבר עד הסוף. לא ישבתי עם מד דציבלים אבל אפשר לנהל שיחה נינוחה ללא מאמץ במהירות שיוט, זה מספיק שקט בשבילי וכנראה שעבור רב האנשים.

5. איכות מפוקפקת? היכן? על מה מדובר?

אלפא קונה לא מעט דברים בדיוק מאותם ספקים של פולקסוואגן. איכות ההרכבה בהשוואה לאלפות קודמות מעולה וגם באופן כללי אני לא רואה מה כל כך מפוקפק שם. לזכות הגולף יאמר כי החומרים רכים יותר, האם הם טובים יותר? הזמן יגיד את שלו...

6. DNA. שאלה: לצורך העניין ניקח ב.מ.וו, פורשה ופרארי, נכנס פנימה, האם נגלה בכל אחת מהן כי יש מתג אחד או אפילו כמה כאלו אשר מטרתם היא להשפיע על אופי המכונית? התשובה היא: כן.

אני לא רואה אותך או רב ים אחרים זועק שבמכוניות הנ"ל זה מיותר, אז מה גורם לבדיוק אותו הדבר להיות מיותר באלפא?

7. אני יכול להבין למה ציפו מאלפא רומיאו להתאמץ הרבה יותר עם הג'ולייטה, במיוחד שאפשר אחרת (ע"ע רנו מגאן), אך התמקדות בהיצע הקיים כיום בשוק מכניסה קצת פרופורציות לעניין.

בנוגע לסיכום שלך, אני חושב שרק הוכחת שכל הדרייב שלך מופנה נגד אלפא (או אולי נגד כל מה שאינו גרמני) באופן עוור ובלתי מבוסס בעליל.

אגב, לא דחפו לי כלום עדיין, תודה. נראה לי בינתיים היחיד שדוחף לעצמו דברים כאן הוא אתה, כמו כל מיני דעות קדומות (למען הסר ספק).

לסיום, חידון קטן:

1. מהו חומץ בלסמי אמיתי ומה מיוחד בו?

2. מהו קיאנטי?

3. פסטה מוגשת בד"כ כמנה ראשונה, איזו סוג של מנה ראשונה נהוגה באיזור מילאנו (עיר הבית של אלפא) ומה מיוחד בחומר הגלם אשר מרכיב אותה?

בברכה,

Italienisches Kulturinstitut Wolfsburg

פורסם
האמת שאני לא חושב שהמהלך של ב.מ.וו ישנה משהו בשוק.

ב.מ.וו נמכרת בכמויות זניחות ביחס לשוק ולכן אינו מובילה אותו לשום מקום.

מדיניות התמחור הישנה גרמה לכך שמחיר המחירון היה גבוה מאוד ואנשים קיבלו הנחות בחבילות.

היום נקבע מחיר חדש ונמוך יותר (אך לא נמוך אבסולוטית) וההנחות הצטמצמו למינמום כדרכה של מזדה.

בינינו, שינוי גדול נומינלית לא היה פה. אני מניח שהתכוונת ריאלית.

ולכן המהלך של דלק מוטורס השיג בעיקר חשיפה נאה למותד ופרסומת ולא יוביל את יתר הענףך שלא עבד בשיטה הנ"ל להוריד מחירים.

עידן

חלק ממהלך זה של דלק מוטורס מטרתו היא אכן לחסל את התנהלות הבזאר הטורקי, אולי אפילו בעיקר. יחד עם זאת, דגמים אשר נשארו באותו מחיר קיבלו תוספות אבזור ובגדול כן הייתה הוזלה ריאלית, גם קטנה יותר מזו הנומינלית.

בקשר ל-האם זה ישפיע על אלפא? נחיה ונראה.

פורסם

לול, אדון ספורטיבו, הייתי שמח לספר לך מה אני באמת חושב עליך, אבל מאחר ועדת התמהונים שהולכת אחרי המותג המפוקפק הזה לרוב מורכבת מעורכי דין שחיים את האלטר-אגו האיטלקי המסוקס שלהם, "מסימו", דרך ההעדפות המוטוריות שלהם והגיגיהם בפורומים בנושא, אני לא אקח את הסיכון ואשמור את דעותי לעצמי. חן חן לך.

פורסם
לול, אדון ספורטיבו, הייתי שמח לספר לך מה אני באמת חושב עליך, אבל מאחר ועדת התמהונים שהולכת אחרי המותג המפוקפק הזה לרוב מורכבת מעורכי דין שחיים את האלטר-אגו האיטלקי המסוקס שלהם, "מסימו", דרך ההעדפות המוטוריות שלהם והגיגיהם בפורומים בנושא, אני לא אקח את הסיכון ואשמור את דעותי לעצמי. חן חן לך.

"צדיקים מלאכת נעשית בידי אחרים."

תמשיך, תמשיך, רק אני אביא פופקורן...

פורסם
"צדיקים מלאכת נעשית בידי אחרים."

תמשיך, תמשיך, רק אני אביא פופקורן...

למען הסר ספק, כשאמרתי "מותג מפוקפק", התכוונתי לפולקסווגן.

• תוכן חדש...