Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
Soundman, אנחנו מתייחסים בהשוואה שלנו למכוניות חדשות מודל 2012 ולא למכוניות ישנות יותר

אם תשווה לדוגמא לטיוטה פריוס, המכונית ההבירידית הנמכרת ביותר, תמצא שאתה צריך לשלם 152,000 ש"ח רק עבור המכונית, לעומת זאת ב – 148,700 ש"ח אתה יכול לקבל את המכונית החשמלית שהיא 100% חשמלית ולא מזהמת כולל "דלק" של 50,000 ק"מ, לתקופה של 3 שנים. שזה 17,000 ק"מ לשנה שזהו הממוצע, הצעה זו מעניקה לך חסכון של עשרות אלפי שקלים בתקופה זו.

אתה מוזמן להיכנס לאתר שלנו ולבדוק כמה אתה יכול לחסוך במעבר למכונית החשמלית בהשוואה לדגמים נוספים

http://israel.betterplace.com/price/price_details/Pages/default.aspx

צוות Better place

החישוב שלי זה תוצאה של המחשבון שלכם!@ באתר שלכם.!

לפי טויוטה פריוס (אגב יש לטויוטה רכב שנקרה אוריס היברידית. שעולה 135,000 שקל! ) והוא עושה כ15-18 ליטר לקילומטר בקלות!

30,000 קילומטר בשנה.

ומחיר הדלק לא ישתנה כי ב15% הוא לא יעלה כל כך מהר.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

• תגובות 3.1 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
יהודה, אולי אני מפספס משהו אבל מה מסובך ומבלבל אותך כאן?

65 אגורות לק"מ, מינימום 1000 ק"מ בחודש, אפשרות לצבירה של ק"מ שלא ניצלת עד שאתה מוכר את הרכב.

לי זה נשמע מאוד ברור ולא מתחכם.

מאוד לא ברור ומתחכם מאוד.

מה שאני הבנתי הוא שיש לשלם מראש 650 ש"ח לחבילה של 1000 ק"מ בחודש, ק"מ נוסף עולה 65 אגורות לק"מ.

מה שאני לא הבנתי הוא "אפשרות לצבירה של ק"מ שלא ניצלת עד שאתה מוכר את הרכב." מה קורה בזמן המכירה עם הק"מ שנצברו? שאלה זו זניחה למדיי, אחרי הכל, רוב האנשים נוסעים יותר מ 12K ק"מ לשנה אך משום מה היחצ"נים עונים מהר לרוב השאלות האחרות ולשאלה זו טרם קיבלתי תשובה.

כפי שכבר כתבתי, התמחור של ה 65 אגורות לק"מ מאפשר לרכבי BP איזושהי התמודדות התחלתית מול משפחטומטיות בנזין דומות מבחינת עלות נסיעה אבל המכשלה כאן היא עדיין השאלות הלא ידועות כגון שמירת הערך לאחר ה-3 שנים, תנאי המבצע לאחר ה-3 שנים וכו'.

פורסם

לא קיבלת תשובה אולי כי השאלה די מיותרת, תסלח לי. ההתחייבות היא אכן למינימום של 1000 ק"מ בחודש. מכרת את האוטו ולא נסעת את הסכום הזה? בעיה שלך. האם זה אומר שבטר פלייס הם חארות שרק רוצים לדפוק את מי שקנה את האוטו שלהם? כמובן שלא. זה בסה"כ אומר שלא משתלם להם (לטענתם) למכור לך את הרכב במחיר נמוך מ-650 שקלים לחודש דמי שימוש. זה הכל.

מה אתה צריך לעשות בנוגע למידע הזה? התשובה לשאלה היא רלוונטית רק אם אתה נוסע פחות מ-1000 ק"מ בחודש בממוצע.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

יופי שאתה אומר לי זאת. אתה BP? היה להם כל כך קשה לבקש מהיחצ"נים שלהם לאמר "מחיר המינימום לחודש הוא 650 ש"ח"?

מה אתה צריך לעשות בנוגע למידע הזה? התשובה לשאלה היא רלוונטית רק אם אתה נוסע פחות מ-1000 ק"מ בחודש בממוצע.

אני לא חושב כי השאלה די מיותרת (אני מכיר לפחות שני בעלי רכב העושים פחות מ 1K לחודש) ואתה יודע מה? נגיד והיא מיותרת, אז מבחינתי שהיחצ"נים שלהם יגיבו עלייה ב "השאלה מיותרת" ולא בהתעלמות מוחלטת. אזכירך, ישנם עוד מספר שאלות (מיותרות אולי?) שטרם התקבלה עליהן תשובה.

פורסם
יופי שאתה אומר לי זאת. אתה BP? היה להם כל כך קשה לבקש מהיחצ"נים שלהם לאמר "מחיר המינימום לחודש הוא 650 ש"ח"?

אני לא חושב כי השאלה די מיותרת (אני מכיר לפחות שני בעלי רכב העושים פחות מ 1K לחודש) ואתה יודע מה? נגיד והיא מיותרת, אז מבחינתי שהיחצ"נים שלהם יגיבו עלייה ב "השאלה מיותרת" ולא בהתעלמות מוחלטת. אזכירך, ישנם עוד מספר שאלות (מיותרות אולי?) שטרם התקבלה עליהן תשובה.

תקשיב, אני מצטער לומר לך את זה אבל זה מה-זה מובן מאליו... כתוב באתר שלהם באופן ברור:

65 אגורות לק"מ, במינימום חיוב של 1000 ק"מ בחודש, קילומטרים שלא נוצלו במהלך החודש יעברו לשימוש במהלך החודש הבא. כך לכל אורך תקופת המנוי.

הדבר היחיד שלא לחלוטין ברור במה שנכתב כאן הוא האם הק"מ יעברו רק חודש קדימה, ושאם נסעת 500 ק"מ בחודש אחד, אז רק בחודש שאחריו תוכל לנסוע 1500 ק"מ ללא חיוב נוסף. אבל בהחלט כן ברור שמינימום החיוב הוא 650 שקלים לחודש.

כשכתבתי שהתשובה לשאלה "מה אתה צריך לעשות עם המידע הזה" היא רלוונטית רק אם אתה נוסע פחות מ-1000 ק"מ בחודש, התכוונתי לכך שעבור מי שנוסע פחות מהסכום הזה, חישוב הכדאיות משתנה (בטר פלייס יעלה לו 650 בחודש, מכונית אחרת אולי פחות משמעותית אם הוא נוסע ממש מעט). עבור מי שנוסע יותר (רוב האוכלוסייה), התמחור תקף.

נורא קל לתקוף את היחצ"נים של בטר פלייס כי הם כאן, אבל קח בחשבון שזה לגמרי לא מובן מאליו שהם כאן. אתה רואה כאן יחצ"נים של יבואני רכב אחרים שמותקפים כאן חדשות לבקרים? כי אני לא. בטר פלייס אולי לא עונים לכל שאלותינו, אבל אני חושב שנוכחותם כאן חיובית מאוד בעצם העובדה שהם משתדלים כן לענות, למרות התקפות חוזרות ונשנות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני, אני מסכים איתך שהנוכחות שלהם היא לא מובנת מאליה, אבל אני עדיין לא ראיתי פה התקפות פר סה, למעט התייחסויות לענייני שקשוקה למיניהן, וקשה לשפוט לחומרה את מי שעושה זאת.

יש פה שאלות ששוות זהב לבטר פלייס, זהב טהור, יותר ממקינזי ושמקינזי.

אם בטר פלייס יתייחסו לשאלות ולספקות ברצינות, הרווח כולו שלהם ושלנו כצרכנים (כן, כולו שלהם וכולו שלנו משמעו שהגדלנו את העוגה ושיפרנו אותה).

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
יהודה, אולי אני מפספס משהו אבל מה מסובך ומבלבל אותך כאן?

65 אגורות לק"מ, מינימום 1000 ק"מ בחודש, אפשרות לצבירה של ק"מ שלא ניצלת עד שאתה מוכר את הרכב.

לי זה נשמע מאוד ברור ולא מתחכם.

לא קיבלת תשובה אולי כי השאלה די מיותרת, תסלח לי. ההתחייבות היא אכן למינימום של 1000 ק"מ בחודש. מכרת את האוטו ולא נסעת את הסכום הזה? בעיה שלך. האם זה אומר שבטר פלייס הם חארות שרק רוצים לדפוק את מי שקנה את האוטו שלהם? כמובן שלא. זה בסה"כ אומר שלא משתלם להם (לטענתם) למכור לך את הרכב במחיר נמוך מ-650 שקלים לחודש דמי שימוש. זה הכל.

תקשיב, אני מצטער לומר לך את זה אבל זה מה-זה מובן מאליו... כתוב באתר שלהם באופן ברור:

הדבר היחיד שלא לחלוטין ברור במה שנכתב כאן הוא האם הק"מ יעברו רק חודש קדימה, ושאם נסעת 500 ק"מ בחודש אחד, אז רק בחודש שאחריו תוכל לנסוע 1500 ק"מ ללא חיוב נוסף. אבל בהחלט כן ברור שמינימום החיוב הוא 650 שקלים לחודש.

כשכתבתי שהתשובה לשאלה "מה אתה צריך לעשות עם המידע הזה" היא רלוונטית רק אם אתה נוסע פחות מ-1000 ק"מ בחודש, התכוונתי לכך שעבור מי שנוסע פחות מהסכום הזה, חישוב הכדאיות משתנה (בטר פלייס יעלה לו 650 בחודש, מכונית אחרת אולי פחות משמעותית אם הוא נוסע ממש מעט). עבור מי שנוסע יותר (רוב האוכלוסייה), התמחור תקף.

רוני

הרי אתה בעצמך כותב: "הדבר היחיד שלא לחלוטין ברור במה שנכתב כאן הוא האם הק"מ יעברו רק חודש קדימה". כלומר , זה לא ברור.

באופן טבעי אנו מעונינים בהסדר פשוט וברור של "נסעת- שילמת" ללא מלכודות שקשה לחשוב עליהם מראש.

ההסדר הזה לא כזה פשוט. למשל לגבי מינ' החיוב כתבת: " בהחלט כן ברור שמינימום החיוב הוא 650 שקלים לחודש."

זה לא לגמרי מדויק. נניח שמישהו קנה את הרכב החשמלי המדובר בידיעה שמקום עבודתו די רחוק והוא נוסע 2000 ק"מ לחודש. אבל לאחר שנה וחצי של נסועה לפי התכנון מפטרים אותו והוא נוסע רק 500 ק"מ לחודש בשנה וחצי הבאות.

בסה"כ הנהג הזה נסע 1250 ק"מ בממוצע בחודש במשך 3 שנים ולפי הפרשנות שלך הוא עמד בדרישות. אבל בפועל הוא ישלם על עוד 500 ק"מ (שאותם הוא לא נסע) כפול 18 חודש.(בערך 5000 ש"ח שהלכו לפח).

יכול להיות שיש פה עוד מצבים לא פשוטים שקשה לנו לחזות מראש, ורק כשהם קורים מתברר שהכל היה כתוב אבל לא צפינו מצב כזה.

יהודה

פורסם

יהודה, אני מסכים שיש עוד דברים שאפשר להתייחס אליהם, אבל יש מספיק סיבות לא לבחור ברכב החשמלי - אין חנייה פרטית, יש נסיעות ארוכות, צריך בגאז' גדול... פשוט תוסיף "נוסע פחות מ-1000 ק"מ בחודש" לרשימה.

ול-kookoo - בשביל זה בטר פלייס טוענים שמערכת ה"אוסקר" יודעת לחשב בשבילך...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

ול-kookoo - בשביל זה בטר פלייס טוענים שמערכת ה"אוסקר" יודעת לחשב בשבילך...

כלומר אני מחוייב להכניס את כתובת היעד למערכת הניווט בכל נסיעה שהיא יותר מבית-עבודה-סופרמרקט?

אם אני לא מכניס כתובת יעד ומתחיל לנסוע מתל אביב לכיוון קצרין, מה יקרה?

באיזשהו שלב האוסקר יעיר לי שאני צריך להיכנס להחלפת סוללה דחוף?

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
כלומר אני מחוייב להכניס את כתובת היעד למערכת הניווט בכל נסיעה שהיא יותר מבית-עבודה-סופרמרקט?

אם אני לא מכניס כתובת יעד ומתחיל לנסוע מתל אביב לכיוון קצרין, מה יקרה?

באיזשהו שלב האוסקר יעיר לי שאני צריך להיכנס להחלפת סוללה דחוף?

כמי שהתנסה קצת בפלואנס Z.E (שכן עובד בבטר פלייס), אז התשובה היא לא, אין צורך להכניס את היעד אבל כמובן שעדיף ואני אסביר. אם אתה מכניס יעד, התכונה מראש מתכננת את המסלול בכדי שתתאים לפריסת עמדות הטעינה/החלפת סוללות. במידה ולא הכנסת יעד, היא כל הזמן בודקת את טווח הנסיעה הנותר מול המרחק מנקודת החלפת סוללות הקרובה ביותר והיא כמובן תתריע ותכוון במידת הצורך.

כל זה מהזיכרון שלי אז יש לקחת בערבון מוגבל. ובכל מקרה, כמובן שהמערכת לא חסינת טמטום:)

פורסם

לדעתי הסיבה שיש תשלום מינימום (650 שקל בחודש) הוא שלסוללה אורך חיים מוגבל גם אם לא משתמשים בה.

אם היא עולה 77,000 שקל ומחזיקה 10 שנים, הרי שיש לה בלאי של 650 שקל בחודש, גם אם מסתבר שהיא הושכרה ללקוח ששם אותה במחסן ולא השתמש בה.

לכן רכב חשמלי, כל רכב חשמלי, גם לא של בטר פלייס וגם כזה שנטען מהשקע- אינו משתלם למי שנוסע מעט כי ירידת הערך של הסוללה עדיין גדולה.

אגב זה מלכוד 22, כי בטכנולוגיה הקיימת רכבים חשמלים מתאימים בעיקר למי שנוסע מעט קילומטרים.

פורסם

נהג רגוע

ברור לך שיש משהו דפוק :lol: בחישוב שלך.

או שהסוללה לא עולה 77K או שאורך חייה הוא לא 10 שנים כי אחרת את ה 1000 הק"מ הראשונים מבחינת BP נסעת בחינם.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

יש הגיון בדבריך...

אז כנראה ש 77,000 זה מחיר לצרכן. להם זה עולה פחות, אבל עדיין משהו כמו 50,000 שקל (שהם שילמו מראש אך גובים בתשלומים).

הערכת אורך החיים של הסוללה תלויה בהרבה גורמים.

יכול להיות ש-

גם אם אתה נוסע 1000 בחודש וגם אם אתה לא נוסע כלל- הסוללה נשחקת באותו קצב ותחזיק 10 שנים (ולכן הקילומטרים בחינם כי באמת הסוללה נותנת אותם בחינם, תשתמש בהם או לא- אין הבדל מבחינתה).

מצד שני, אם אתה מרביץ קילומטרז' של 2000 ו 3000 בחודש אז הסוללה תחזיק רק 8 שנים או 6 שנים.

לדעתי הסיבה שלא היו חבילות למי שנוסע פחות מ 20,000 עד עכשיו- זה בגלל שפשוט לא משתלם. גובים מנהג כזה הרבה פחות אך ההוצאות על בלאי נשארות דומות.

הבלאי הוא מדע מאוד מסובך לחיזוי והוא לא לינארי, ולפי מה שקראתי אורך החיים מתקצר מאוד בטמפרטורה גבוהה, כך שלקוח שגר בערבה או בבקעה כנראה עולה לבטר פלייס יותר.

ואגב יש הבדל בין בלאי של הכוח של הסוללה (לצרכי האצה או אגירת אנרגיה בבלימה) לבלאי של הקיבולת (טווח).

אגב יכול להיות שבטר פלייס מורווחים יפה כבר במכירה של הרכב והתשלום החודשי רק מאזן את ההוצאות.

וגם יתכן שהם יצליחו למכור סוללה משומשת במחיר כלשהוא שאינו אפס.

אני מאמין שלא סתם המחיר יצא דומה לזה של רכב בנזין- פשוט רכב חשמלי הוא עדיין יקר ולא כלכלי בכל העולם, ובטר פלייס בעזרת הטבות מס אדירות הצליחו להביא אותו לרמה של תיקו בהוצאות.

פורסם
Soundman, אנחנו מתייחסים בהשוואה שלנו למכוניות חדשות מודל 2012 ולא למכוניות ישנות יותר

אם תשווה לדוגמא לטיוטה פריוס, המכונית ההבירידית הנמכרת ביותר, תמצא שאתה צריך לשלם 152,000 ש"ח רק עבור המכונית, לעומת זאת ב – 148,700 ש"ח אתה יכול לקבל את המכונית החשמלית שהיא 100% חשמלית ולא מזהמת כולל "דלק" של 50,000 ק"מ, לתקופה של 3 שנים. שזה 17,000 ק"מ לשנה שזהו הממוצע, הצעה זו מעניקה לך חסכון של עשרות אלפי שקלים בתקופה זו.

אתה מוזמן להיכנס לאתר שלנו ולבדוק כמה אתה יכול לחסוך במעבר למכונית החשמלית בהשוואה לדגמים נוספים

http://israel.betterplace.com/price/price_details/Pages/default.aspx

צוות Better place

אבל, כפי שכבר אמרו פה, למכוניות יש גם ערך מכירה ולזה צריך להתייחס. סביר להניח שאת הפריוס ניתן יהיה למכור במחיר גבוה יחסית בקלות. את הפלואס יהיה כמעט בלתי אפשרי למכור.

emotion of motion

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...