Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב קטן לירושלים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5224 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני מחפש רכב קטן (חסכוני בדלק) שאוכל לעלות איתו יום יום לירושלים (עבודה). יש לי חמישים קילומטר לכל צד אבל בדך לירושלים זה עליות רציניות.

ראיתי באתר KML לדוגמא שרנו טווינגו אוכלת בערך 1-16 ואותו דבר בערך לסוזוקי מרוטי או לדייהטסו סיריון (ביניהן לטווינגו יש את המנוע הגדול ביותר - 1250).

האם מכוניות כאלה מסוגלות לעלות לירושלים יום יום? האם באמת זאת רמת ניצול הדלק שלהן? האם יש לכם המלצה אחרת?

הדרישות שלי הן: צריכת דלק כמה שיותר נמוכה ותקרה של 10,000 ש"ח (עדיף פחות).

תודה

פורסם
שלום

אני מחפש רכב קטן (חסכוני בדלק) שאוכל לעלות איתו יום יום לירושלים (עבודה). יש לי חמישים קילומטר לכל צד אבל בדך לירושלים זה עליות רציניות.

ראיתי באתר KML לדוגמא שרנו טווינגו אוכלת בערך 1-16 ואותו דבר בערך לסוזוקי מרוטי או לדייהטסו סיריון (ביניהן לטווינגו יש את המנוע הגדול ביותר - 1250).

האם מכוניות כאלה מסוגלות לעלות לירושלים יום יום? האם באמת זאת רמת ניצול הדלק שלהן? האם יש לכם המלצה אחרת?

הדרישות שלי הן: צריכת דלק כמה שיותר נמוכה ותקרה של 10,000 ש"ח (עדיף פחות).

תודה

שלום,

בהתחשב בנסועה (100 ק"מ/יום) ובתקציב הנמוך, המלצתי אליך לא לבחור בטווינגו/סיריון/דומיהן. אמנם צריכת הדלק שלהן תהיה נמוכה יחסית, אך יש לזכור ששילוב של מנועים קטנים מאוד ברכבים בני 15-18 שנים, מהווה מתכון לשימוש תכוף באיפוד הזוהר, בין שער הגיא לשורש. בהתחשב בכך, אני מציע לך ללכת לכיוון של יונדאי אקסנט ידנית משנת 1999/2000, שאמורה להיכנס לתקציב שהגדרת.

נכון, הוא יצרוך יותר דלק (כ-13 ק"מ/ל' לאקסנט הידנית) אבל צפוי להיות הרבה יותר אמין, שלא לדבר על כאבי הגב שיחסכו ממך.

אל תשכח שהסיריון/טווינגו - במהותן - הן מכוניות עירוניות, שלא תוכננו לנסיעות בינעירוניות יומיומיות כולל טיפוס הרים.

בהצלחה!

פורסם

מה זה לעזאזל סוזוקי מרוטי? :lol:

בכל אופן, בתקציב הזה. אפשר לחפש פונטו ספייס 01-03. רצוי ידנית.

זה אמין וזול לאחזקה,ויוכל לעלות כל יום לי-ם בלי בעיה.

V5

פורסם

אני ירושלמי ועובד בת"א.

אני יודע שזו סטייה משאלך המקורית, אך גלה הבנה כי הרצון הוא לעזור:

הדרך מירושלים למרכז וההפך, היא מתישה, ארוכה, מעייפת, יקרה מאוד (בלאי, דלק, זמן) וגם מסוכנת.

אני משתמש בתחבורה הציבורית (בשילוב אופניים מתקפלות להתניידות בתוך י-ם/ת"א) יום יום וזה עובד נהדר.

זה זול משמעותית, זה מהיר משמעותית (האוטובוס נוסע על הנתיב המהיר), וובמקום להתעצבן על הנהגים מסביב ולהגיע הבייתה מרוט עצבים, אני כל הדרך ישן או קורא ספר - דבר שערכו לא יסולא בפז!!

שקול שוב את אפשרויותך.

פורסם

מניסיון שלי הטווינגו יעלה לירושלים בצורה טובה, לא יגרום לפקקי ענק מאחוריו ומצד שני לא תמצא את עצמך על בסיס קבוע צופר למכוניות אחרות לפנות את הדרך.

היתרון של המנוע הוא בגמישות (זמניות כוח מצויינת מטורים נמוכים)ובאמינות.

פורסם

לא מדויק, הטווינגו עולה עליות בצורה מצויינת כאשר יודעים כיצד לתפעל אותה.

חברה שלי דאז, טענה שהיא לא מצליחה לעלות את העליות של בית אורן עם הטווינגו במעל 30 קמ"ש, לקחתי אותה לשם עם הטווינגו בכדי להוכיח לה אחרת. בכדי למנוע הטפות מוסר אמנע מלציין את המהירות שעליתי בה, אבל מי שראה אותי עולה שם, היה חושב שחסרות לי כמה מדבקות חסות על הרכב ומספר גדול אחד... :wink:

גם את העלייה של זכרון אני על 90 קמ"ש וחולף על פני מכוניות מודרניות.

אם אתה יודע (כלומר מעבר לבסיס) לנהוג על ידני, זאת לא תהיה הבעיה שלך עם הטווינגו.

הבעיות שלך יהיו למצוא אחת שמורה, מוסך שמוכן (ויודע) לטפל וחלקים...

כבר חתמתי...

פורסם

סליחה על הסטייה

איזו עליה יש בזכרון?

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

אצלנו בבית, יש כרב שני סיריון ידנית שנת 1999 - רכב חמוד ואמין אם מטופל כיאות, וגם חסכוני: בשימוש שלנו 15.5 ק"מ לכל ליטר בנזין - 80% בין-עירוני.

אבל - וכאן האבל הגדול - עם כל היתרונות שיש לרכב כזה לספק, מנוע קטן שכזה, פשוט יתאמץ מאד בעליות האינטנסיביות של ירושלים. התוצאה עלולה להיות בלאי מואץ של המנוע, וכפועל יוצא של הרגל הכבדה שלך על הגז, גם צריכת דלק לא מאד טובה - אם כי עדיין, היא תהייה נורמאלית.

ויש גם את סעיף הנוחות עליו דיבר מישהו מהמגיבים מעלי. לכן, כדאי לרדת ממכוניות קטנטנות, שהן מצוינות לשימוש עירוני או מישורי של גוש דן. מרוטי? יש מעט מדי כאלה, ולא הייתי ממליץ לך להיתקע ללא חלפים או חלקים. טווינגו? ישנה מדי (למרות שמאד חמודה ובעלת אופי). בקיצור, בתקציב הזה אני הייתי הולך על יפנית עם מנוע גדול יותר. למשל: שרייד 1.3 ליטר או אפילו שרייד 1.5 ליטר סדאן.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

• תוכן חדש...