Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5257 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני מחפש בשביל חבר רכב בתקציב של 10-15K. לאחר חיפוש בפורום החלטתי להתמקד בשתי מכוניות, יונדאי גטס ופונטו ספייס.

אני יותר נוטה לכיוון הספייס בגלל ההמלצות הרבות בפורום והוא יותר לגטס בגלל שהוא התחבר יותר לעיצוב החיצוני.

מצאתי בשבילו בלוח שני אקזמפלרים:

1. יונדאי גטס 2003 ידנית שעברה 150K ק"מ, דורשים עליה 15K אבל אני מאמין שאפשר לסגור עם המוכר על 12-13K.

2. פונטו ספייס 2001 ELX עם 175K ק"מ, מבקשים עליה 10K ש"ח.

מהגטס אני די נרתע בגלל החוסר ב ABS וכרית אוויר לנוסע. הספייס מפחידה אותי בגלל האמינות המוטלת בספק (גם בגלל השנתון שיותר נמוך מהגטס) ואולי קושי עתידי למכור אותה (יד 3 כבר).

אני מצרף את שתי המדועות, ואשמח אם אוכל לקבל מחברי הפורום שיש להם התנסות במכוניות האלה לתת לי חוות דעת על שתי המכוניות (או שאולי עדיף לוותר על שתיהן ולהמשיך לחפש).

Getz.png

punto.png

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

הייתי בוחר בספייס קודם כול עניין הבטיחות,דבר שני מדובר פה על הגירסה המאובזרת בעלת 80 כ"ס,היא גם חסכונית יותר.

הספייס מגלה אמינות טובה,ו175 לרכב בן 11 זה סביר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

קודם כול בתקציב כזה הייתי הולך רק על רכבים עם ספר טיפולים מסודר.

חבל לקנות רכב שעובר רק תחזוקת שבר באיכות הכי ירודה שיש(כמעט כול הרכבים בתקציב הזה) שתצטרך אתה להשלים חצי מעלות הרכב רק על ישור קו.

פורסם

זה כמעט בלתי אפשרי למצוא מכונית בתקציב הנ"ל עם ספר טיפולים מלא.

אבל במקרה של הפונטו, ה 3 ידיים היו פרטיות אז זה כבר התחלה טובה, ולטענתו הוא טיפל באוטו במוסך בחיפה (אני גם חיפאי) אז אפשר לגשת עם המוכר למוסך ולראות איזה טיפולים האוטו עבר.

אגב, יש המלצה למוסך טוב שעושה בדיקה לפני קניה? או שלפי דעתכם מספיק לקחת את המכונית למכון בדיקה רגיל?

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

בכזה תקציב אני עוד הייתי לוקח למכון בדיקה,אבל אם תחליט למוסך,אל תשכח ללכת עם הרכב גם לפחח שיבדוק שאין תאונות רציניות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני גם מחפש אוטו פונטו ספייס ולגבי המודעה של הפונטו הספציפי הזה אני חושב שהאוטו שייך לנוכל, הוא כל הזמן

משנה את הנתונים של האוטו (והוא בטוח לא רופא)אבל זו רק תחושה שלי אז רק תיזהר ותיבדוק טוב

פורסם

אחת מהסיבות שבהן צירפתי צילום מסך של המודעה זה בגלל שמאוד לא התרשמתי מהמוכר בטלפון (לא משהו ספיציפי שאני יכול להצביע עליו, סתם הרגשה כללית) ורציתי לראות אם מישהו בפורום בדק את הרכב כבר.

אגב, למה יש לי הרגשה שרוב סוחרי הרכב\נוכלים הם חיפאים?

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

מצאתי את המודעה הזו היום והרופא הפך להיות אדם מבוגר.

אני הייתי ממשיך לחפש רכב כמה שיותר שמור.

בהצלחה!

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

אני עם גטס דור ראשון כבר 8 חודשים, וללא ספק מבסוט ממנה. ידנית כמובן. צריכת דלק ממוצעת 1:13, ואפשר להגיע גם ל 1:15 בנסיעה רגועה יותר.

החלפים זולים, ובזמן שהיא אצלי היא בינתיים מתנהגת יפה, כל מה שהייתי צריך להחליף זה אטם מכסה שסתומים כי הישן היה גמור.

ABS זה לגייז. אומנם יצא לי להחליק איתה כבר פעמיים בבלימות חירום, אבל למזלי היו שוליים לברוח אליהם ולהחליק שם.

וכמובן, היתרון הגדול זה יונדאי-שופ בבעלות ליאור התותח.

Stay Dirty

פורסם

אני בהחלט לא יכול בפה מלא להמליץ לו על רכב שכ"כ לוקה בחסר בפן הבטיחותי, מה שגם הוא אמנם לא צעיר ויש לו רישיון די הרבה זמן אבל אין לו ניסיון ממשי בנהיגה (מאז קבלת הרישיון לפני 6 שנים כמעט ולא יצא לו לנהוג).

בינתיים אני עדיין ממשיך לחפש בלוחות ספייס עם נתונים טובים או גטס GLS או GLI.

הוא שקל גם רכישת יונדאי I10 במבצע חבר (הוא איש קבע) אבל אני דוגל בקניית אוטו בכסף שיש לך ולא בכסף שאין לך (לא מאמין בהלוואות ובהחזרים חודשיים).

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם
אני בהחלט לא יכול בפה מלא להמליץ לו על רכב שכ"כ לוקה בחסר בפן הבטיחותי, מה שגם הוא אמנם לא צעיר ויש לו רישיון די הרבה זמן אבל אין לו ניסיון ממשי בנהיגה (מאז קבלת הרישיון לפני 6 שנים כמעט ולא יצא לו לנהוג).

בינתיים אני עדיין ממשיך לחפש בלוחות ספייס עם נתונים טובים או גטס GLS או GLI.

הוא שקל גם רכישת יונדאי I10 במבצע חבר (הוא איש קבע) אבל אני דוגל בקניית אוטו בכסף שיש לך ולא בכסף שאין לך (לא מאמין בהלוואות ובהחזרים חודשיים).

מצד שני בi10 הוא נוסע באוטו חסכוני, חדש, בטיחותי, ראש שקט, עם אחריות ועם טיפול פעם בתקופה ובלי כאב ראש, יישור קו וכל מיני בעיות שעלולות לצוץ ברכב בן מספר שנים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

החלפים זולים, ובזמן שהיא אצלי היא בינתיים מתנהגת יפה, כל מה שהייתי צריך להחליף זה אטם מכסה שסתומים כי הישן היה גמור.

ABS זה לגייז. אומנם יצא לי להחליק איתה כבר פעמיים בבלימות חירום, אבל למזלי היו שוליים לברוח אליהם ולהחליק שם.

ובקרת יציבות זה לטרנסקסואלים. נכון. לגברים מסוקסים כמוך יש לפחות מזל. עד שהוא נגמר, ואז אנחנו קוראים עליהם בעיתון באיזה ידיעה קצרה של שורה או שתיים. כך חולפת לה תהילה של גבר שלא חושב שהוא צריך ABS.

מאיזה שנה הגטס שלך? 2001? 2003? להחליף מכסה שסתומים ברכב משנתון כזה זה לא התרגום הישיר של המילה "אמינות".

בזמנו התלבטתי בין הגטס לספייס. הבחירה בפיאט הייתה כמעט אוטומטית, לא רק בגלל הבטיחות והנתונים הטכניים, אלא גם בגלל צריכת הדלק הגבוהה של הגטס, יחד עם איכות חומרים זולה, פשטות עיצובית ונוחות נסיעה נמוכה משל הפיאט.

פורסם

היי, קח את זה בקלות. זה נאמר ברוח ההומור הפורומי בסגנון "כרית אוויר זה להומואים, גבר אמיתי נותן קונטרה עם הידיים" וגם "דלק זה לכוסיות, גבר אמיתי דוחף את האוטו".

לא החלפתי מכסה שסתומים, רק את האטם שלו. הגומייה פשוט התפוררה כנראה כתוצאה מכל מיני שמני מנוע זולים שמולאו בה בזמן שהיא הייתה שייכת לחברת השכרה.

Stay Dirty

פורסם
אני עם גטס דור ראשון כבר 8 חודשים, וללא ספק מבסוט ממנה. ידנית כמובן. צריכת דלק ממוצעת 1:13, ואפשר להגיע גם ל 1:15 בנסיעה רגועה יותר.

אז אתה בעצם ממליץ לו על מכונית קטנה, לא מאובזרת ולא בטוחה שצורכת דלק כמו מכונית משפחתית אוטומטית וכל זה כשהאוטו אצלך כולה שמונה חודשים.

חוצמזה, הערות הומופוביות בפורום רכבים זה כזה נדוש..

• תוכן חדש...