Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב עד 40K לסטודנט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5257 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני סטודנט באוניברסיטת ת״א אשר שוכר כרגע דירה בלוד.

אני שוקל לקנות רכב בתקציב של עד 40 אלף שקלים אבל אינני מצליח להתפקס על דגם מסויים.

אני כרגע נוסע כ 80 קמ ביום, 5 ימים בשבוע.

אני מחפש רכב אמין,שצורך כמה שפחות דלק,בטיחותי וכמובן שאם אפשר שיראה טוב ויהיה נוח.

אני שמתי עין על שלושה רכבים עיקריים שאשמח לשמוע ביקורות עליהם ולקבל הצעות לרכבים חדשים:

סוזוקי אלטו -קנייה מחברת השכרה באזור ה 40 אלף שח. קילומטרז של כ 50 אלף וצריכת דלק מאוד נמוכה

דייהטסו סיריון - קנייה מיד שנייה או מחברת השכרה עולה כ 40 אלך שח. קילומטרזים בדכ באזור ה 80 אלף

יונדאי גטס ידנית - הכי זולה, אבל השמועות אומרות שהרכב נפילה אחת גדולה מכל הבחינות.

אנא תעזרו לי בהכוונה, אני מרגיש ממש אבוד.

אם אפשר גם ביקורות על הדעה שלי וגם לשמוע על כיוונים חדשים

תודה מראש

יוני

פורסם

סוזוקי אלטו - לא בטיחותית, לא ממש מתאימה לנסיעות מהירות על כביש 1.

דייהטסו סיריון - לא תמצא רכב יד ראשונה מליסינג ב-45 אלף ש"ח אלא אם מדובר ברכב עם 120 אלף קילומטרים, קצה שלדה מאחורה ותאונה קשה מקדימה.

יונדאי גטס ידנית - הרכב ממש לא נפילה, אבל גם הוא לא בטיחותי במיוחד.

תרשה לי לקחת אותך לכיוון אחר - פיאט גרנדה פונטו. קולעת לך לתקציב (לא מזמן נמכרה אחת, מודל 2008 יד שנייה מהשכרה, בפחות מ-40 אלף ש"ח כולל אחריות לחצי שנה), בטיחותית, חסכונית בדלק, זולה לאחזקה ולדעתי נראית לא רע בכלל.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מצטרף להתלבטות שלך יוני!! גם אני מחפש רכב שעומד באותם קריטריונים..

הגטס דווקא לא נפילה, הבנתי שמ2007 (אם אני זוכר נכון) הם עשו לגטס מתיחת פנים ושיפרו את הצריכת דלק,

אם אתה לא לוקח את הדגם GLF שהוא לא כל כך בטיחותי, אז הבנתי ששאר הדגמים הם בסדר גמור, מה גם שהגטס זולה לטיפולים ויש חלפים בשפע..

גם אני שמעתי על הפיאט פונטו גרנדה, אבל ההתלבטות היחידה, וסליחה אם אני פוגע בחובבי פיאט, זה שזה פיאט, המותג קצת מפחיד אותי מבחינת אמינות, מה גם שהבנתי שיש בעיה כלשהי בגיר הרובוטי שלהם..

פורסם

הבעיה היחידה בגיר הרובוטי של פיאט, הוא הגיר הרובוטי של טויוטה, שהוא כ"כ גרוע שהוא הוציא שם איום ונורא לגיר רובוטי בארץ ישראל.

לגבי הסיריון - לא מסכים. לפני 4 חודשים היה מבצע של סיריון ב-45K שסיים שירות בבאדג'ט, והיו רכבים במצב בסדר גמור, ללא תאונות, רק עם ק"מ גבוה של 90K ומעלה (אבל לא 120K). אני מניח שכיום, בטח ובטח עם הפסקת השיווק של דייהטסו, יהיה אפשר להשיג רכבים כאלה ב-40K.

לגבי מה אני הייתי בוחר - גרנדה פונטו ידנית 1200 משנתון 2008-2009.

אם המטרה היא לחסוך בכסף ובמקום חניה - אז אלטו 2010 כנראה תהייה הבחירה הטובה ביותר.

פורסם

הייתי בבאדגט שחיפשתי סיריון ,כל הרכבים התחילו מ45 ולכל הרכבים שהיו במחיר הנ"ל היה קצה שלדה( עפי בדיקה שלהם)

אז אתה יכול רק לשער מה מצב הרכב האמיתי .

חובב רכב , לא חובב תקלות :evil:

פורסם

סביר להניח שעכשיו אחרי הפרסומים לפיהם הופסק ייבוא דיהטסו לארץ באופן גורף, תהיה פגיעה במחירון שלה הרכבים. אולי זה יעזור לך למצוא סיריון טובה...זה קרה בעבר עם רובר (כשהופסק הייבוא קניתי R25 שבקושי נסעה על הכביש במחיר פשוט מצחיק).

לגופו של ענין, מה שטוב בפיאט זה שהאחזקה יחסית זולה וגם מבחינה בטיחותית הבנתי שהגרנדה פונטו טובה. קיימות אופציות נוספות, תנסה לחפש טויוטה יאריס מלפני הגיר הרובוטי או אולי סוזוקי סוויפט ייכנס לתקציב, תלוי בשנתון כמובן. הגטס רכב נחמד אבל זול מאוד מבפנים ברמה מזעזעת לפעמים.

פורסם

בתור מישהו שעבד עם כל הרכבים האלה בעבר אני יכול להעיד שהגטס בלי ספק הוא הכי ״רכב״ מכולם. בכל מקרה לא כדאי ללכת על הדגם לפני מתיחת הפנים בגלל צריכת דלק מוגזמת, כאשר הידני אם תמצא תתן לך תמורה מצויינת.

הסריון הוא רכב מעולה מכל הבחינות, במשך זמן רב הייתה לי אחת מהעבודה, בוא נגיד שנסעתי איתה בכל הארץ, גם נסיעות ארוכות, היא נוחה מאד, חסכונית מאד בדלק ובהחלט גם אמינה מבחינת אחזקה. קח בחשבון שרכבים כאלה מהשכרה מגיעים בדר״כ עם ק״מ מאד גבוה, ולכן עדיף לך לחפש מליסינג, אני יודע בוודאות שניתן למצוא סריון שנת 2008 במחיר של בערך 40,000₪+-

את האלטו אישית לא אהבתי ונהגתי עליה גם תקופה קצרה, הגימור זול מאד, רועשת, לא הכי נוחה, אבל חסכונית בדלק בצורה משמעותית.

נקודה למחשבה, אם תצליח למצוא ניסאן מיקרה שנת 2008 אולי הן טיפה יותר יקרות אבל זהו רכב מומלץ במיוחד, הן בהיבט של נוחות הנסיעה, אבזור (יש שליטה בהגה ודיבורית למשל גם ברמות גימור הנמוכות, אך לא בכולן) וחסכון בדלק.

בכל מקרה גם אם אתה נסגר על דגם, אני יכול להמליץ לך לקפוץ לחברת השכרה שכל המכוניות הנ״ל נפוצות בהם והן גם מהדגמים זולים ביותר, קח רכב ליום אחד, תעשה סיבוב ונסיעה ארוכה בכמה כבישים ותראה איך ההרגשה

פורסם

בתקציב שלך,

מליסינג/השכרה, תוכל למצוא גטס או אקסנט (קומפקטית) 2007-08, אופציות פחות חסכוניות, אך אמינות עם יתרון של שנתון מתקדם.

מיד שנייה, כפי שאמרו החברים, פיאט פונטו זו אופציה טובה, גם פיג'ו 206 - מ2006 - מחירון +/- 30K.

ניסאן מיקרה ודייהטסו סיריון, חסכוניות, מתאימות לנסיעות בינעירוניות תכופות, מעט מעל התקציב (2005 - למעלה מ40K).

ענת

אוויס

שלום לכולם,

סוזוקי אלטו -קנייה מחברת השכרה באזור ה 40 אלף שח. קילומטרז של כ 50 אלף וצריכת דלק מאוד נמוכה

דייהטסו סיריון - קנייה מיד שנייה או מחברת השכרה עולה כ 40 אלך שח. קילומטרזים בדכ באזור ה 80 אלף

יונדאי גטס ידנית - הכי זולה, אבל השמועות אומרות שהרכב נפילה אחת גדולה מכל הבחינות.

פורסם
סוזוקי אלטו - לא בטיחותית, לא ממש מתאימה לנסיעות מהירות על כביש 1.

דייהטסו סיריון - לא תמצא רכב יד ראשונה מליסינג ב-45 אלף ש"ח אלא אם מדובר ברכב עם 120 אלף קילומטרים, קצה שלדה מאחורה ותאונה קשה מקדימה.

יונדאי גטס ידנית - הרכב ממש לא נפילה, אבל גם הוא לא בטיחותי במיוחד.

תרשה לי לקחת אותך לכיוון אחר - פיאט גרנדה פונטו. קולעת לך לתקציב (לא מזמן נמכרה אחת, מודל 2008 יד שנייה מהשכרה, בפחות מ-40 אלף ש"ח כולל אחריות לחצי שנה), בטיחותית, חסכונית בדלק, זולה לאחזקה ולדעתי נראית לא רע בכלל.

גרנדה פונטו לא זולה לאחזקה - חכה עד שתגיע להחלפת גיר.

PUNTO 16V

206 XS

פורסם

אולי הוא גם יחכה שהוא יגיע להחלפת מנוע בגרנדה פונטו. שמעתי שזה גם יקר.

בכל יתר המכוניות, אגב, החלפת גיר עולה סביבות 3-4 שקלים, ויש אפשרות להתקזז עם המוסך על שקית אישית של במבה אדומה.

פורסם

אתחיל קודם כל מלהודות לכולם על התגובות,

נושא נוסף שרציתי להעלות הוא נושא ירידת הערך ושווי הרכב בעוד כשנה-שנתיים.

בעוד כשנה שנתיים אני מתכנן למכור את הרכב (אקבל רכב מהעבודה), ושיקול נוסף שיש לי הוא ירידת הערך.

אני מחפש רכב שירידת הערך שלו תהיה כמה שיותר נמוכה, זה בנוסף לצריכת הדלק הנמוכה.

כפי שאתם מבינים... סטודנט, אין הרבה משאבים בשם כסף

:-)

פורסם

אנקדוטה על פונטו, היה לחבר תוך כמה שבועות אחרי שנקנתה ממגרש של חברה, הגיר הרובוטי הלך, 10000 שקל עלות תיקון. מזל שהרכב היה עדיין באחריות, אז המגרש ספג את רוב עלות התיקון. גם לאחר התיקון הגיר לא היה 100% תקין, בסופו של דבר הרכב הלך טוטללוס אחרי מפגש לא סמפטי עם רכב גנוב וגנב רכב עוד יותר לא סימפטי.

כמובן שמקרה בודד לא מעיד על כלום, אבל גיר ידני יהיה הרבה יותר אמין וגם זול יותר לתיקון אם משהו כבר מתקלקל.

לגבי המכוניות שהציעו לך, רק 2 מהן חוויתי, ה-206 שהוא אחלה רכב, נוח, מהנה לנהיגה יחסית, איכות חומרים טובה, מע' סאונד מצויינת, זריז יחסית לשאר המשפחתומטיות (ה-1.6), אבל האמינות לא בשמים.

האלטו הוא רכב מעניין, האנדרנלין שהרכב הזה מייצר בתוך העיר ב-60 הוא חסר תחרות. הרכב הזה הוא פשוט קרטינג, אבל במובן הרע. אין בידוד רעשים בכלל, אין דיפונים (door panels; מי המציא את התירגום הזה בכלל?!), המנוע חלש בטירוף, כביש מהיר יהיה פשוט פחד אלוהים.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

טוב, הגעתי לנקודה בה יש שתי אפשרויות שעליי לבחור בינהן,

הראשונה אלטו 2010 40,000 קמ ידנית מחיר של 40000 שח מהשכרה

השני. פינטו גרנדה 2008 75,000 קם ידנית מחיר 35,000 שח יד שניה פרטית

במה עדיף לי להתמקד?

אלטו צורכת הרבה פחות דלק והיא חדשה יחסית כך שאין הרבה סיכוי לתקלות

לעומת זאת הפיאט הרבה יותר גדולה ומכונית, כמובן שגם יותר בטיחותית (למרות שאני לא. באמת יודע כמה)

מה אתם אומרים?

• תוכן חדש...