Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5299 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מקווה שהכותרת לא מבלבלת, בכל אופן אשמח לעזרה אז ככה :

רכשתי את הסקודה פאביה החדשה, מרוצה עד הגג עד כה' בכל מקרה יש לי שאלה בנוגע להעברת הילוכים בצורה נכונה.

ברכב יש לי מחשב דרך שנותן לי חיווי בכל פעם שהוא חושב שאני צריך להעלות או להוריד הילוך, אך מה? לפעמים החיווי נראה לי הזוי לחלוטין.

דוגמאות :

כבר במהירת של 50 קמ"ש הוא מורה לי להעלות להילוך חמישי (זה עוד איכשהו הבנתי נורמלי מכיוון שהסבירו לי שהדבר נעשה על מנת להגיע לתצרוכת דלק מקסימלית), דוגמא נוספת : אם אני על הילוך חמישי, לעיתים מאט את המהירות עד מהירות של כ40 קמ"ש ועדיין המחשב דרך לא מראה לי שעלי להוריד הילוכים, חשוב לי להבהיר שהמנוע לא נחנק, לא עושה רעשים והסל"ד לא קופץ, הכל נראה ונשמע תקין אך עדיין הדבר נראה לי מוזר.

האם העברת הילוכים בצורה הזו יכולה לגרום לבלאי כלשהו ברכב? או שאני יכול להיות שקט ולהעביר הילוכים לפי החיווי של המחשב דרך? תודה רבה!

פורסם

UoUo, ב-יטי המחשב מורה לי לעלות להילוך 6 ב-70 קמ"ש :roll:

זה בהחלט נראה דבילי ומיותר בלא מעט מצבים, אך שים לב איך נתון צריכת הדלק מתחיל לצנוח מטה.

מניסיוני בפאביה TSI, אם תפעל לפי הוראות מחשב הדרך - צריכת הדלק משתפרת. המחשב רוצה שתנהג חסכוני ככל האפשר.

שים לב, במידה והרגל תהיה כבדה על הדוושה, המחשב לא יבקש לעלות הילוך - הוא כבר יבין לבדו עם מי יש לו העסק :wink:

בפאביה הוא כמעט ולא מורה על הורדת הילוך. זה קורה רק במקרים נדירים, בעיקר לפני עצירה.

ביטי - לעומת זאת - המחשב מורה על העלאות / הורדות הילוכים באופן שוטף, בלי יוצא דופן :-)

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

*נמחק ציטוט מיותר

תודה אוראל.

השאלה היא האם זה לא פוגע ברכב? אם אני נמצא בהילוך חמישי ומאט עד כדי מהירות של כ40 קמ"ש והוא עדיין לו מורה לי על הורדת הילוך, זה תקין?

פורסם

היי איש יקר,

כשהחיווי נראה לי / מרגיש לי לא הגיוני - אני לא פועל לפי בקשותיו.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

הכל נועד כדי להגיע לחיסכון מקסימלי בצריכת הדלק אבל אתה לא חייב לציית להוראות אם אתה מעדיף נהיגה יותר אגרסיבית. העונש היחיד אם לא תציית הוא בתחנת הדלק שתכנס אליה בתדירות גבוהה יותר.

פורסם

אין לי בעיה לציית למחשב, אם ככה אז אפשר להוות רגוע למרות שלפעמים החיווים נראים לי קצת הזויים? כלומר להאט בהילוך חמישי עד למהירות נמוכה של כ40 קמ״ש זה תקין אם המנוע לא צורח או נחנק?

פורסם

*נמחק ציטוט מיותר

וואוו, זה הסיפור בדיוק שלי, אך אני נוהג על האיביזה 1.4 שבמבצע.

גם אצלי הוא עולה לחמישי כבר ב 60 קמ"ש, והאמת אני נותן עוד קצת גז לסביבות 70-80 ואז עולה, כך כי נראה לי שזה לא הגיוני.

אך אחרי מה שאתם מספרים אז כדאי לי לעלות הילוך כבר מוקדם :)

עכשיו השאלה השנייה, בהאטה, המחשב דרך , כמעט ולא מראה שיש להוריד הילוכים, אז אני מוריד לבד לפי המהירות וסל"ד, השאלה למה הוא לא מראה סימן להורדה גם ב 40/ 50 קמ"ש?

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם
*נמחק ציטוט מיותר

וואוו, זה הסיפור בדיוק שלי, אך אני נוהג על האיביזה 1.4 שבמבצע.

גם אצלי הוא עולה לחמישי כבר ב 60 קמ"ש, והאמת אני נותן עוד קצת גז לסביבות 70-80 ואז עולה, כך כי נראה לי שזה לא הגיוני.

אך אחרי מה שאתם מספרים אז כדאי לי לעלות הילוך כבר מוקדם :)

עכשיו השאלה השנייה, בהאטה, המחשב דרך , כמעט ולא מראה שיש להוריד הילוכים, אז אני מוריד לבד לפי המהירות וסל"ד, השאלה למה הוא לא מראה סימן להורדה גם ב 40/ 50 קמ"ש?

בסופו של דבר הוא כן מורה על הורדה, אך אתה צודק לפעמים זה הזוי.

• תוכן חדש...