Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5287 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תמיד ידעתי כי בבנצ'ריה ממלאים יותר מדי אוויר בצמיגים לא משנה כמה תגיד להם לא להגזים

לפני חודש היה תקר, והייתי בבנצ'ריה ושאלתי איפה הוא עצר את השעון, אמר על 33

מדובר בצמיגים גודל 16.

סמכתי עליו ובדיקה עם מד קטן ב 10 שקל שיש לי עשיתי רק אחרי שבועיים שהצמיג קר,

הופתעתי לראות כי השעון עוצר על 36!

השבוע שמתי לב שיש מסמר או בורג בצמיג, נסעתי לבנצ'ריה לתקן

הפעם אחרי שהוא סיים ישר בדקתי וקיבלתי 30, שזה בסדר גמור בשבילי,

אחרי נסיעה איטית של 5 דקות בדקתי עוד פעם וקיבלתי 34! והתוצאה לא השתנתה עד היום

עכשיו אני מבין מזה אם באמת נכון להסיק את המסקנה הזו, שהוא צודק שהוא אומר כמה אוויר מכניס לצמיג,

אבל הלחץ עולה אחר כך. מעניין.

פורסם

אכן, לחץ האוויר עולה בנסיעה, כיוון שהצמיג והאוויר שבתוכו מתחממים, אבל בפועל כמות האוויר שבתוך הצמיג אינה משתנה ולכן יש צורך להעלות את לחץ האוויר יחד עם הטמפרטורה. כלומר, אם בצמיג יש 28 psig במקום 30 תקניים, ואילו לאחר נסיעה של עשר דקות יש כבר 30 psig, הלחץ עדיין נמוך מידי ויש לנפח את הצמיג ל-32 (בהתאם).

ובכלל, בכל מצב של ספק עדיף עודף לחץ אוויר קל שלא גורם לשום בעיה, על פני כל חוסר כלשהו בלחץ האוויר. ישנם אפילו נהגים שנוסעים בדרך קבע עם 1-2 psig מעל המלצות היצרן וגם זה בסדר.

כדי לנפח אוויר באופן מדויק "על קר" חובה להשתמש במדיד אישי (רצוי עט קטן שהוא גם עמיד בפני מכות וזעזועים) ולבדוק בבוקר לפני נסיעה לתחנה, עוד הפעם בתחנה, ועוד הפעם לאחר הניפוח - לפחות על שני צמיגים (כדי לאמת את דיוק המשאבה) ורצוי על כל הצמיגים.

בנוסף, מדיד שכזה הופך את בדיקת לחץ האוויר לפשוטה מאוד ומאפשר לבדוק את הצמיג פעם בשבוע (מקסימום פעם בשבועיים) ואפילו בתדירות גבוהה יותר, אם צריך. רצוי לבדוק את הדיוק של המדיד בתקריה לפחות פעם בשנה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

תקין שהלחץ עולה לאחר נסיעה.

שהצמיגים חמים צריך להיות בהם סביבות ה33psi.

אבל זה עניין של ניסוי וטעייה, מה שמרגיש לך הכי טוב בנסיעה.

***הודעת הנהלה***

מה שנכתב למעלה שגוי.

יש למלא לחץ אוויר בהתאם להוראות היצרן, עם אפשרות לחריגה מסויימת למעלה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

זה דווקא לא נכון. "תחושה" היא דבר מאוד סובייקטיבי ובלתי מדיד. לרוב הנהגים חוסר לחץ אוויר של כמה PSIG יכול להרגיש מצוין, בין אם זה כיוון שהם אינם מרגישים בשינוי כלל, או בגלל שהדבר יוצר נוחות נסיעה מעט טובה יותר (לא משמעותי) וגם "תחושה" מוגברת מההגה והשלדה. המדד היחיד ללחץ אוויר בטוח הוא ההמלצות של היצרן לניפוח בלחץ קר (לא כשהצמיגים חמים) או מעט מעל להמלצות אלו, לצרכים של נהיגה ספורטיבית (במקרה זה משתמשים בשיטה מיוחדת כדי לוודא את הלחץ המתאים) או בכלל.

פורסם
אכן, לחץ האוויר עולה בנסיעה, כיוון שהצמיג והאוויר שבתוכו מתחממים, אבל בפועל כמות האוויר שבתוך הצמיג אינה משתנה ולכן יש צורך להעלות את לחץ האוויר יחד עם הטמפרטורה. כלומר, אם בצמיג יש 28 psig במקום 30 תקניים, ואילו לאחר נסיעה של עשר דקות יש כבר 30 psig, הלחץ עדיין נמוך מידי ויש לנפח את הצמיג ל-32 (בהתאם).

ובכלל, בכל מצב של ספק עדיף עודף לחץ אוויר קל שלא גורם לשום בעיה, על פני כל חוסר כלשהו בלחץ האוויר. ישנם אפילו נהגים שנוסעים בדרך קבע עם 1-2 psig מעל המלצות היצרן וגם זה בסדר.

כדי לנפח אוויר באופן מדויק "על קר" חובה להשתמש במדיד אישי (רצוי עט קטן שהוא גם עמיד בפני מכות וזעזועים) ולבדוק בבוקר לפני נסיעה לתחנה, עוד הפעם בתחנה, ועוד הפעם לאחר הניפוח - לפחות על שני צמיגים (כדי לאמת את דיוק המשאבה) ורצוי על כל הצמיגים.

בנוסף, מדיד שכזה הופך את בדיקת לחץ האוויר לפשוטה מאוד ומאפשר לבדוק את הצמיג פעם בשבוע (מקסימום פעם בשבועיים) ואפילו בתדירות גבוהה יותר, אם צריך. רצוי לבדוק את הדיוק של המדיד בתקריה לפחות פעם בשנה.

שלום חן,

היכן ניתן להשיג את המדיד הנ"ל, ומה מחירו?

תודה

:idea:בכביש אל תהיה צודק, היה חכם.
פורסם

אתה יכול לקנות בכל חנות לרכב\אוטודיפו\תחנת דלק מדיד "עט" קטן שמחירו כמה שקלים בודדים.

פורסם

פעם הייתי משמתש במדידים כאלה, אבל לא הצלחתי לקבל את אותה מדידה פעמיים ברציפות, מה שמבחינתי פוסל את המכשיר. למזלי לש תחנת דלק במרחק 300 מ' מהבית שלי ועוד אחת במרחק דומה מהעבודה, אני ממלא 1-2PSI מעל המלצת היצרן כפיצוי על ההתחממות הקלה, וזהו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
זה דווקא לא נכון. "תחושה" היא דבר מאוד סובייקטיבי ובלתי מדיד. לרוב הנהגים חוסר לחץ אוויר של כמה PSIG יכול להרגיש מצוין, בין אם זה כיוון שהם אינם מרגישים בשינוי כלל, או בגלל שהדבר יוצר נוחות נסיעה מעט טובה יותר (לא משמעותי) וגם "תחושה" מוגברת מההגה והשלדה. המדד היחיד ללחץ אוויר בטוח הוא ההמלצות של היצרן לניפוח בלחץ קר (לא כשהצמיגים חמים) או מעט מעל להמלצות אלו, לצרכים של נהיגה ספורטיבית (במקרה זה משתמשים בשיטה מיוחדת כדי לוודא את הלחץ המתאים) או בכלל.

שבוע שעבר החליפו אצלי רפידות במוסך,שפירקו את הגלגלים על הדרך כנראה בדקו לחץ אוויר,אצלי הגדרות היצרן הם 32 בכל הצמיגים אבל בגלל שהT1R נגמרים מהר בסוליה החיצונית וגם נוטים לקרוס אני שם כדרך קבע 40-42 בקדמיים ובאחוריים 35-36,כמובן שאחרי שהאוטו חזר הרגשתי פתאום איך ההגה מתקשר יותר,כבד יותר בתחושתו והרכב הרגיש הרבה יותר נוח,ההבדל היה ממש משמעותי,שלפתי מהמגירה את מד הלחץ וגיליתי שהם ניפחו אותם לפי הגדרות היצרן,כבר שכחתי כמה הרכב הזה נוח עם הלחץ אוויר של הגדרות היצרן.

אבל בנינו...הגדרות יצרן זה לנשים :x

פורסם
פעם הייתי משמתש במדידים כאלה, אבל לא הצלחתי לקבל את אותה מדידה פעמיים ברציפות, מה שמבחינתי פוסל את המכשיר.

לכן יש צורך להשקיע במדיד טוב, לשמור אותו וגם לבדוק את הכיול שלו בתקריה כאשר אתה כבר הולך לבצע סבב גלגלים או כל פעולה אחרת. אני תמיד בודק את הצמיגים גם לאחר הניפוח עם המדיד שלי כדי להיות רגוע, ואני תמיד ממליץ לבדוק לפחות על שני צמיגים כדי לוודא שהמשאבה לא מזייפת, גם אם מנפחים באותה תחנה בדרך קבע.

המדיד האישי בנוי לרוב לספק מדידות בטווח קטן הרבה יותר מהמדיד הדיגיטלי (על האנלוגיים אני בכלל לא מדבר) ולכן הוא בהכרח מדויק יותר. ישנו מדיד טאיוואני קטן בטווח של 60PSI באוטו דיפו, שנותן רמת דיוק של חצי PSI, שזה בהחלט מכובד ומראה לכל משאבה דיגיטלית משוכללת מי הבוס.

פורסם
אצלי הגדרות היצרן הם 32 בכל הצמיגים אבל בגלל שהT1R נגמרים מהר בסוליה החיצונית וגם נוטים לקרוס אני שם כדרך קבע 40-42 בקדמיים ובאחוריים 35-36

אבל בנינו...הגדרות יצרן זה לנשים :x

אתה ממלא לחץ אוויר מוגזם מלפנים ומייצר תת היגוי מיותר (תת היגוי זה "לגברים")?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מהנסיון שלי בפנצ'ריות, לא משנה על איזה רכב תשאל, למעט כאלה עם מידות חריגות מאוד,

הם אומרים לך: "שים 30".

בבימר הקודמת שלי היה צריך 29 קדימה ו 35 אחורה. ומה אמר הפנצ'רמאעכר? שים 30.

פעם אפילו הערתי לגברת בתחנת הדלק שמילאה אוויר ברכב זהה לשלי, והיא שמה 30.

אמרתי לה שזה לא תקין. היא כעסה עליי כאילו באתי להרוג אותה.

"אתה תמלא מה שאתה רוצה, אני ממלאת מה שאמר לי הפנצ'רמאעכר, 30 בכל הגלגלים".

לך תבנה מדינה...

פורסם

דווקא לא,עם פחות מזה בנהיגה ספורטיבית הדופן נמעכת ואחרי סיבוב קצר אפשר לראות פס שחיקה ממש נמוך.

כרגע,אחרי נהיגה ספורטיבית פס השחיקה בצמיג נמצא בדיוק מעל המשולשים הקטנים בין הדופן לסוליה.

כך אמור להיות או שאני טועה?

פורסם

כל עוד לא מגזימים, לחץ אוויר גבוה פירושו יותר אחיזה (ופחות תת היגוי) ולא פחות אחיזה, במיוחד כשרטוב. גם אם כמות האחיזה פוחתת יהיה מדובר בשינוי קטן (לעומת הפחתה של לחץ אוויר) וייתכן שאף עדיף את על פני הקהות של הצמיג הפחוס.

נ.ב. יש כאלה משונים שאוהבים "לרכוב" על תת היגוי קל לאורך הסיבוב (בסגנון נהיגה חלק אה-לה פורמולה אחת) מאשר לראות את הסיבוב דרך חלון הצד. כשהשעון מדבר - הצדק תמיד עם המשונים! אז כן, תת-היגוי זה לגברים...8)

פורסם
כל עוד לא מגזימים, לחץ אוויר גבוה פירושו יותר אחיזה (ופחות תת היגוי) ולא פחות אחיזה, במיוחד כשרטוב.

לא כשממלאים 33% יותר ממה שממליץ היצרן...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...