Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעניין טויוטה- קורולה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי הצעה לקנות טויוטה קורולה שנת 2003 130000 ק"מ ב 38000 ש"ח.

האם זה משתלם? אולי מידי?

מה התוחלת החיים של הקורולה זה אוטו שישמש אותי הרבה?

שווה להשקיע את הסכום באוטו הזה או להמשיך לחפש?

כמו"כ אשתי ואני זוג צעיר עם תינוק בדרך התכנון הוא לקנות רכב שימשיך איתנו כמה שנים טובות

אז ההצעה הנ"ל שווה או אולי יש לכם המלצות אחרות?

כמו"כ עד כמה היא צרכנית דלק טובה?

שותה הרבה בהתחשב שהיא משנת 2003 בהשוואה לסובארו אימפרזה(2001) אולי?

פורסם

המחירון קצת נמוך מידי, הייתי בודק למה.

לגבי הרכב, מתאים יופי למשפחה עם תינוק.

תא המטען גדול מאוד ובעל מפתח מעולה, מה שמקל מאוד על הכנסת עגלת תינוק, גם הגדולות שבניהן (ועוד נשאר מקום לקניות).

כמו כן יש לרכב ISO FIX למושב בטיחות, זה לא מצויין בספר הרכב ואין שום חימול של זה על גבי המושב האחורי, אבל אם תחפש תמצא (לפחות בדגם ה-GLI).

לגבי צריכת דלק, בפקקים בעיר הצריכה היא 1:10, בנסיעה משולבת (נניח חיפה דרך קריות לכינרת וחזרה) 1:13.5, לדעתי סבירה ++.

לגבי כדאיות הקניה (בכל זאת מחירון קצת גבוה לרכש שנת 2003), לדעתי תקבל תמורה מלאה לכסף עם אמינות גבוהה מאוד.

בהשוואה למתחרות, גם המודרניות יותר, הרכב הוא בין הנוחים לנהיגה (מרגיש קליל ונעים על הכביש), זריז (לדעתי הכי זריז בקבוצה), גיר מעולה עם פעולה חלקה, איכות חומרים והרכבה ללא דופי (רכב שנת 03 ללא כל קירקוש זה לא עניין של מה בכך), מרווח מספיק.

פורסם

כתבת "המחירון קצת נמוך מידי, הייתי בודק למה", "לגבי כדאיות הקניה (בכל זאת מחירון קצת גבוה לרכש שנת 2003)"- לא הבנתי את כוונתך.

כמו"כ לגבי חלקי חילוף האם הם יקרים יחסית? לרכב משנת 2003 תקין האם צפויות לי בעתיד הוצאות מיותרות על תיקונים וחילופים? התיקונים יקרים?

תודה

פורסם

הוא התכוון לכך שהמחירון מאוד גבוה בשביל רכב שנת 2003, אבל מחיר הקנייה שלך משקף הפחתה גבוהה יחסית מהמחירון (הגבוה כשלעצמו).

אין מה לחשוש מהפחתה גבוהה במחירון - השוק של הקורולות פשוט מת, כי אפשר להשיג רכבים צעירים בהרבה וטובים ממנה או ברמה שלה - בתקציב נמוך יותר.

כתוצאה מכך, בעלי הקורולות מיישרים קו ומפחיתים מהמחירון ההזוי של הרכבים שלהם.

יש פה את SUBARU LOYALE שקנה קורולה פרטית ושמורה ב-15K מתחת למחירון, והוא כנראה היה גם היחיד שהתעניין ברכב. המצב קשה כיום.

לגבי הרכב הספציפי שלך - קח בחשבון שבתוספת די צנועה אתה יכול לרכוש לעצמך רכב משפחתי קטן מאחת מחברות הליסינג כמו קיה ריו או יונדאי אקסנט, שתהייה בת 3 וקצת עם בערך 50K פחות על השעון (בד"כ קצת פחות מ-80K). את התוספת הזו עוד פורסים לך לתשלומים קטנים במשך 5 שנים, ואתה מקבל אחריות לשנה על גיר ומנוע וגם תיקון של כל הליקויים על חשבון החברה.

המחיר לרכב שמור צריך להיות סביבות 49K, אולי פחות לאור מבצעי סוף השנה.

לטעמי עדיף להתנייד ברכב צעיר ב-5 שנים, עם פחות פוטנציאל לתקלות. את ההפרש בין הרכבים אתה תוציא במוסך במהירות רבה מאוד - עקב בלאי של עייפות החומר - בכ"ז קורולה בת 9.

כמו כן בעת המכירה - בעוד 3 שנים תהייה לך ביד האופציה למכור רכב בן 7 מול מכירה של רכב בן 12. לא צריך לנחש איזה רכב יהיה קל יותר למכור.

פורסם
כתבת "המחירון קצת נמוך מידי, הייתי בודק למה", "לגבי כדאיות הקניה (בכל זאת מחירון קצת גבוה לרכש שנת 2003)"- לא הבנתי את כוונתך.

כמו"כ לגבי חלקי חילוף האם הם יקרים יחסית? לרכב משנת 2003 תקין האם צפויות לי בעתיד הוצאות מיותרות על תיקונים וחילופים? התיקונים יקרים?

תודה

התכוונתי שהמחיר שציינת קצת נמוך מידי, רוב הרכבים נמכרים במחיר מחירון או קרוב מאוד אליו.

אם המחיר נמוך עוד לפני משא ומתן יש סיכוי שמשהו לא הכי בסדר ברכב, ולכן הייתי בוחן אותו בחשדנות יתרה.

לגבי עלויות תיקונים, לא יודע, במשך שלוש וחצי שנים שיש לי את הרכב לא הכנסתי אותו אפילו פעם אחת למוסך לצורך תיקון תקלה.

עלויות הטיפולים (לא במוסך היבואן) הן זהות לדעתי לכל רכב אחר ומורכבות בעיקר ממחירי השמנים.

את העתיד אני לא יכול לצפות, אין לי מושג אם יהיו לך תקלות משמעותיות בשנים הבאות, אם לשפוט לפי הקורולות הישנות יותר אז כנראה שלא יהיו.

הוא התכוון לכך שהמחירון מאוד גבוה בשביל רכב שנת 2003, אבל מחיר הקנייה שלך משקף הפחתה גבוהה יחסית מהמחירון (הגבוה כשלעצמו). לא, זה לא מה שהתכוונתי.

אין מה לחשוש מהפחתה גבוהה במחירון - השוק של הקורולות פשוט מת, כי אפשר להשיג רכבים צעירים בהרבה וטובים ממנה או ברמה שלה - בתקציב נמוך יותר. כמה קורולות מכרת/רכשת בזמן האחרון? בכלל אני רואה שאתה מר מומחה בכל תחום, אז אולי תפקח את עיני מאיפה כל הידע. וכן אני יודע שבכל שרשור אתה מתסמך על הרכישה המהוללת של נאמן סובארו (שאגב, הפך להיות מכור טויוטה). אני לעומת זאת זוכר מספר חברים אשר רשמו שמכרו את הקורולה שלהם ושל אביהם בפחות מיומיים ובמחיר מחירון מלא.

כתוצאה מכך, בעלי הקורולות מיישרים קו ומפחיתים מהמחירון ההזוי של הרכבים שלהם. זהו, שלא.. אתה מוזמן לברר ולהתקשר למודעות ביד-2 לגבי רכבים שהורידו להם מהמחירון, לכל אחד כזה יש סיבה מעולה להוריד, והיא לא סחירות הרכב.

יש פה את SUBARU LOYALE שקנה קורולה פרטית ושמורה ב-15K מתחת למחירון, והוא כנראה היה גם היחיד שהתעניין ברכב. המצב קשה כיום.

לגבי הרכב הספציפי שלך - קח בחשבון שבתוספת די צנועה אתה יכול לרכוש לעצמך רכב משפחתי קטן מאחת מחברות הליסינג כמו קיה ריו או יונדאי אקסנט, שתהייה בת 3 וקצת עם בערך 50K פחות על השעון (בד"כ קצת פחות מ-80K). את התוספת הזו עוד פורסים לך לתשלומים קטנים במשך 5 שנים, ואתה מקבל אחריות לשנה על גיר ומנוע וגם תיקון של כל הליקויים על חשבון החברה.

סליחה, אבל גם אם הקיה ריו/יונדאי אקסנט היו שנת 2012, והיו מציעים לי אותן ב 40K ש"ח, לא הייתי מוכן לנסוע עליהם, פשוט רכב עלוב.

פשוט מצחיק שאתה ממליץ על רכב כזה בהשוואה לקורולה.

אגב, הקורולה נמכרה באותה הצורה ובאותו המפרט עד שנת 2007, אז קורולה שנת 07 מספיק מודרנית בשביל שיראה פשוט מטומטם להשוות אותה לריו/אקסנט?!

המחיר לרכב שמור צריך להיות סביבות 49K, אולי פחות לאור מבצעי סוף השנה.

לטעמי עדיף להתנייד ברכב צעיר ב-5 שנים, עם פחות פוטנציאל לתקלות. את ההפרש בין הרכבים אתה תוציא במוסך במהירות רבה מאוד - עקב בלאי של עייפות החומר - בכ"ז קורולה בת 9. לקיה בת 4 יש פוטנציאל תקלות נמוך יותר מאשר לקורולה בת 9.. :lol: אז זהו, שממש לא, תספר את זה לאחות של אישתי אשר במהלך שנתיים הספיקה להחליף חצי רכב, כאשר החצי השני היה מפורק ורק המתין להתפרק. מזל שבסוף סוחר רכב הסכים לקחת אותו תמורת סכום עלוב (מדובר על אקסנט).

כמו כן בעת המכירה - בעוד 3 שנים תהייה לך ביד האופציה למכור רכב בן 7 מול מכירה של רכב בן 12. לא צריך לנחש איזה רכב יהיה קל יותר למכור.

בוא נבדוק, איזה רכב קל יותר למכור, קורולה 2003 או מגאן 2008?

רק הערה קטנה לפותח השרשור:

היו דיווחים על בוצה במנועים של הקורולות בין השנים 2003-2005 ולכן הייתי בודק את העיניין בזהירות.

בזמן הבדיקה של הרכב תבקש לבחון האם יש סימני בוצה (בדר"כ ניתן לראות בפתח מילוי שמן מנוע).

המוסכניק שלי, אשר היה בעבר מנהל מוסך מורשה טויוטה, טוען שכמעט ולא נתקל בבעיית הבוצה, אך הרכבים אשר בהם כן ראה את הבעיה טופלו לא לפי הספר, עם חלקים לא מקוריים ועם שמנים לא איכותיים.

ולכן אני ממליך לך ללכת על רכב אשר טופל בזמן, עם ספר טיפולים מסודר ומפורט ועם איכות שמנים גבוהה ולא לנסות לחסוך עוד 5K ש"ח ברכישה אשר יכולים לחזור אליך בריבית בהוצאות תיקונים.

בהצלחה.

פורסם

תור נסיון אישי עם קורולה שנת 2003 ( צורה חדשה ) אני יכול להגיד לך שמדובר לפי דעתי על הקורולות הכי אמינות והכי מוצלחות של חברת טויוטה, הדגמים אחריהם לפני דעתי איבדו את הכיוון וכבר לא אותו סיגנון מכובד יותר ומנופח של ה 2003-2006.

עלות אחזקה זולה, חלקים זולים מזגן חזק וטוב, וגיר שנחשב בזמנו בין הכי מוצלחים בשנים הללו בין שאר המכוניות כי אפילו לא מרגישים את העברה בקושי.

עם יש לך אפשרות רצוי ללכת על דגם GLI שנראה קצת יותר טוב מבפנים כולל מזגן אלקטרוני, כמובן אחרי שתרכוש את הרכב רצוי גם להחליף פליטר מזגן לא מקורי שהרבה אנשים לא מחליפים בכלל ברכבים.

לגבי מחירון,לא יעזור מה אנשים יגידו לך, לרכב הזה כן יש שוק, יותר קל למכור מאשר מיצובישי או רנו או מזדה אפילו.

רכב שמור אמיתי ימצא מחיר די קרוב למחירון. ואין שום בעיה למשפחה עם 3 ילדים לנסוע ברכב הזה כולל תא מטען די גדול .

בניגוד לדעתו של מר סובארו ( רכב שלא הייתי קונה בשנת 2003 ולא גם חדש ), קיה ריאו ויונדאי אקסנט הם שתי מכוניות מסוכנות לנהג ולנוסעים, רכבים מחרידים שרמת הגימור שלהם לא מתקרבת אפילו לקורולה משנת 1998

עם תינוק בדרך , אל תיקח צאנס במכוניות שאולי קצת יותר חדשות - אבל זולות - חסרות בטיחות וערך כספי שיורד כל חודש פלאים משהו כמו הבורסה בחודשים האחרונים

פורסם

קצת מענה לטענות:

א. אמינות - האקסנטים והריו מגלות אמינות מופתית, עוברות התעללות על בסיס קבוע אצל סוכני שטח ובצה"ל ואין אפילו מחלה אחת ידועה.

ב. גימור - נוקשה אבל מחזיק לשנים רבות. אין אפילו חלק אחד שמקרקש או נושר מעצמו. לעומת זאת תבדוק מה קורה לדיפוני הדלתות בקורולה. רק תריץ חיפוש, תגלה שזה עוד "ריקול שקט" סטייל המנועים, המחשב והקטליטי.

ג. מסוכנות - יש להן 4 או 5 כוכבים ביורו NCAP כמדומני. אם זה מסוכן אז נו...שיהיה.

לגבי המכירה של הרכב - אני בהחלט יכול להסתמך על הדעה של SUBARU LOYALE, שכן הוא פנאט ופדנט. עם כל הכבוד לאלה שמכרו מעל המחירון (ההזוי), אני לא מכיר הרבה פראיירים כאלה בשוק הרכב של היום - כשכל מודעה מפתה אותך לרכוש רכב חדש בהרבה. לא מכיר הרבה אנשים שיקנו רכב שנת 2007 במחיר של 70K, כשאפשר לרכוש קיה פורטה שנת 2011 ב-90K ולקבל רכב עם פחות מ-10K ק"מ על הכביש. מה לעשות, אלה החיים. זה שוק הרכב - והוא שוק של קונים, לא של מוכרים.

הרכבים היחידים שנמכרים היום מעל המחירון הם רכבי ספורט מיוחדים ורכבים קטנים וחסכוניים משנתונים ותיקים.

פורסם
קצת מענה לטענות:

א. אמינות - האקסנטים והריו מגלות אמינות מופתית, עוברות התעללות על בסיס קבוע אצל סוכני שטח ובצה"ל ואין אפילו מחלה אחת ידועה. גם הפיג'ו 205 עברה בזמנו התעללות בצה"ל, נו אז מה, זה אומר שהיא אמינה במיוחד? דוגמא טובה יותר היא המגאן דור ראשון שעברה התעללות בצה"ל, נו גם היא שיא האמינות? הרכבים האלו החזיקו אחזקת שבר וכך גם נראה, וכך גם נראות האקסנט בצבא.. אגב לפי מה שידוע לי הן כיום בליסינג תפעולי ומוחלפות כל שלוש שנים (זה לפחות המצב אצל חבר שלי), אז כל הכבוד להן שהן "שורדות" שלוש שנים..

תחזור עם סיפורי האמינות שלך כשהרכב יהיה בן 9-10.

לעומת זאת, הרכב של גיסתי היה בן 3 כשהיא רכשה אותו וכבר אחרי שנה החלו לצוץ הבעיות, בסופו של עיניין הוחלף הגיר, המנוע, מחשב הרכב, חלונות חשמליים, נעילה מרכזית, ממיר קטליטי, בולם זעזועים.. והרכב המשיך להתפרק מיום ליום, וכל זה ברכב יד-2 פרטי עם פחות מ-100K ק"מ!

ב. גימור - נוקשה אבל מחזיק לשנים רבות. אין אפילו חלק אחד שמקרקש או נושר מעצמו. לעומת זאת תבדוק מה קורה לדיפוני הדלתות בקורולה. רק תריץ חיפוש, תגלה שזה עוד "ריקול שקט" סטייל המנועים, המחשב והקטליטי. מה קורה לדיפוני הדלתות, תספר לי בבקשה, הרכב שלי בן כמעט 10 ונראה ומרגיש כמו בן שנה, הכל יושב במקום ללא קילופים, קירקושים, ריפודים בלויים וכולי. הרכב של גיסתי מאידך היה כמעט חדש וכל תא הנוסעים התפרק, אני לא מבין איך בכלל אפשר להשוות בין הרכבים.

מילא היית מדבר על הקיה סיד (שלדעתי רכב לא רע בכלל), אבל לפאר כך רכב קוריאני מהזן הישן?!

ג. מסוכנות - יש להן 4 או 5 כוכבים ביורו NCAP כמדומני. אם זה מסוכן אז נו...שיהיה. תראה לי את מבחן הריסוק המדובר של EuroNcap, כל מה שאני מצאתי זה של הדגם הישן אשר השיג כוכב וחצי http://euroncap.com/tests/hyundai_accent_1998/36.aspx

מצאתי גם מבחן של הקיה ריו שנת 2005 (אני חושב שהם רכבים זהים) שקיבלה 4 כוכבים (מכובד מאוד לשנתון) אך הרכב שנבחן הוא עם 6 כ"א (אין לי מושג עם כמה כריות אוויר הרכב נמכר בארץ), בכל מקרה כנראה שבטיחות זה לא הצד הכי חלש שלה והיא סבירה+.

http://euroncap.com/tests/kia_rio_2005/240.aspx

לגבי המכירה של הרכב - אני בהחלט יכול להסתמך על הדעה של SUBARU LOYALE, שכן הוא פנאט ופדנט. עם כל הכבוד לאלה שמכרו מעל המחירון (ההזוי), אני לא מכיר הרבה פראיירים כאלה בשוק הרכב של היום - כשכל מודעה מפתה אותך לרכוש רכב חדש בהרבה. לא מכיר הרבה אנשים שיקנו רכב שנת 2007 במחיר של 70K, כשאפשר לרכוש קיה פורטה שנת 2011 ב-90K ולקבל רכב עם פחות מ-10K ק"מ על הכביש. מה לעשות, אלה החיים. זה שוק הרכב - והוא שוק של קונים, לא של מוכרים.

אני לא מבין למה אתה משווה מחירון של רכב פרטי לרכב מליסינג, אני מניח שקורולה ערומה מליסינג תעלה בהתאם, לצורך העיניין מחירון קורולה 07 דגם SUN מליסינג עומד על 53.5K ש"ח בזמן שקיה פורטה 2011 עולה 87.5K ש"ח, הבדל לא קטן של 34K ש"ח. אני אישית עדיין הייתי בוחר בטויוטה במקרה זה.

אם משווים מחירון של רכבים פרטיים ושמורים, ההבדל בין פורטה 2011 לבין קורולה 2007 יהיה 36-40K ש"ח, הבדל לא מבוטל.

עכשיו, בהתחשב בזה שדגם 2003 זהה לחלוטין לדגם 2007, ועולה 45K ש"ח, אני חושב שזה מציאה, הרי עד לפני רגע השוונו אותו לרכב שעולה 57K ש"ח יותר וחדש ב-8 שנים, וברור לי שפורטה 2011 מודרנית יותר ובטוחה יותר מקורולה 03-07, אבל גם עולה בהתאם ולדעתי הייתרון היחיד שלה הוא בבטיחות (וזה ייתרון לא קטן, לדעתי, אבל אותו גם אפשר לקבל בקורולה אוט' שנת 2009 בפחות כסף), בשאר התחומים עדיין הייתי מעדיף את הקורולה 03-07.

הרכבים היחידים שנמכרים היום מעל המחירון הם רכבי ספורט מיוחדים ורכבים קטנים וחסכוניים משנתונים ותיקים.

12345

פורסם

קח אחי. חבל שאני לא יודע איפה הכתבה של בני ברק.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=208304

עוד טענה שהעלית, מעניינת מאוד:

"תחזור עם סיפורי האמינות שלך כשהרכב יהיה בן 9-10".

זה כל היופי 8) עם רכב פשוט, אמין וזול, אין צורך להגיע לגיל 9.

אתה קונה רכב בן 3, נוסע עליו 5 שנים, ומוכר אותו...

אתה קונה רכב בן 8, נוסע עליו 5 שנים...וואלה. הבנתי. אתה באמת מגיע לגיל 9. וגם ל-10,11,12 וגם -13

גם הענתיקה שלך וגם האקסנט, בעוד 5 שנים יימכרו ב-10K גג. רק שהאקסנט תהייה בת 8 והרכב שלך יהיה בן 13.

ד"ש לגיסתך :lol:

פורסם

אתה קונה רכב בן 8, נוסע עליו 5 שנים...וואלה. הבנתי. אתה באמת מגיע לגיל 9. וגם ל-10,11,12 וגם -13

גם הענתיקה שלך וגם האקסנט, בעוד 5 שנים יימכרו ב-10K גג. רק שהאקסנט תהייה בת 8 והרכב שלך יהיה בן 13.

שאלה מעניינת אבל איך תסביר לדוגמא שטויטה הילאקס ולא משנה מאיזה שנים תמצא תמיד במחיר יקר ואפילו ב 5 מעל המחירון, כי עדיין לא ראיתי את האדם שישלם 5 אלף מעל המחירון לכל רכב של קיה או יונדאי.

אפרופו אקסנט מהצבא, יש לי שכן שהיה לו כזה רכב, היה חוזר לפחות פעם בשבוע עם רכב אחר כי האקסנט היתה במוסך, וגם הספיק להתקע איתה ליד הבית כמה פעמים עד שהחליפו לו עכשיו לפזו פרטנר.

פורסם

לפי דעתי:

אני לא מבין איך אפשר בכלל להשוות אקסנט לקורולה....ולא משנה באיזו שנה לאיזו שנה.

אקסנט אמינה,אבל זה כמו לשבת באסלה.

זה בכלל לבל אחר.

מיילה תאמר הונדה סיוויק או מאזדה 3, אבל אקסנט?! אולי גם תוסיף קיה ריו דייהו נובירה......וואלה יופי,כולנו נהיינו חכמים.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

מעניין. כל פעם אני נתקל בך בסיטואציה דומה. ואתה ממשיך להטעות.

אף אחד לא דיבר על החזקת הרכב 5 שנים. ולמה אתה מנסה לדחוף לכל שואל דווקא אקסנט/קיה ריו??? בכל מקרה הן לא "עומדות" מול הקרולה לא באיכות, לא בזריזות, לא בנוחות ולא במרווח הפנימי.

ונראה אותך מנסה למכור אקסנט בת 9-10 .....נראה כמה פניות יהיו. לעומת זאת נסה למכור קורולה בת 10 - האמן לי שאם היא במצב טוב היא תמכר די בקלות (מניסיון.....אישי....של רכב לאחר מספר תאונות קשות והשכרה !! ).

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

• תוכן חדש...