Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5296 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב.

מעוניין לקבל הסבר קצר על התהליך בדגם ספציפי זה. אני מבין שאין צורך לכוון שסתומים כי הכיוון הידראולי.

מה כן צריך לעשות? יש צורך לכווץ את הקפיצים ולהוציאם, או שהגומיה מתלבשת בלי זה? צריך לשמור שהשסתום לא יפול לצילינדר?

בקיצור, מי שביצע זאת בהצלחה ברכב זה מוזמן לעזור לי ולחלוק מנסיונו.

(אני יודע שיגיעו תגובות מסתלבטות של 'אתה לא מבין - אל תיגע'. אבל כבר אמרו חכמינו 'לא הביישן למד'. אם לא אשאל - איך אדע? אז באמת יש לי כל הסיכויים להרוס משהו).

פורסם

בכדי להחליף גומיות שסתומים עלייך לבצע את הפעולות הבאות:

1. הורדת רצועת תיזמון.

2. הורדת הקאמשאפט.

3. הוצאת הפלגים.

4. הבוכנות צריכות להיות בנקודה מתה תחתונה.

עלייך להצטייד בכלים מתאימים כגון:

כלי להוצאת הקפיץ של השסתום, כלי להכנסת הגומיות... ועוד כמה כלים שאינני זוכר.

איזה כייף לי :)

פורסם

כל צילינדר שאתה עובד עליו, חייב שהבוכנה שלו תהיה בנקודה מתה עליונה,

או לחילופין, לדאוג להזרמת לחץ אויר קבוע דרך הפלג של אותו צילינדר,

כדי שהשסתום לא ייפול פנימה כשאתה משחרר אותו.

פורסם
כל צילינדר שאתה עובד עליו, חייב שהבוכנה שלו תהיה בנקודה מתה עליונה,

או לחילופין, לדאוג להזרמת לחץ אויר קבוע דרך הפלג של אותו צילינדר,

כדי שהשסתום לא ייפול פנימה כשאתה משחרר אותו.

תחתונה.

פורסם

רז לוי, אם אתה יודע את כול תהליך החלפת הגומיות אז בבקשה תסביר לבחור איך מבצעים את ההחלפה ובאיזה כלים ולא לזרוק דברים באוויר.

במידה והבוכנה תהיה בנקודה מתה עליונה בזמן פירוק רצועת התיזמון סיבוב הקאמשאפט עלול לגרום למפגש שסתום בוכנה.

פורסם
רז לוי, אם אתה יודע את כול תהליך החלפת הגומיות אז בבקשה תסביר לבחור איך מבצעים את ההחלפה ובאיזה כלים ולא לזרוק דברים באוויר.

במידה והבוכנה תהיה בנקודה מתה עליונה בזמן פירוק רצועת התיזמון סיבוב הקאמשאפט עלול לגרום למפגש שסתום בוכנה.

עם כל הכבוד וההערכה שיש לי לידע העצום שלך (ממש לא בציניות), כאן אתה טועה.

כשהבוכנה נמצאת בנקודה מתה תחתונה (ביחד עם בת הזוג שלה) הזוג השני של הבוכנות נמצא בנקודה מתה עליונה - דבר שמכניס לפלונטר לוגי את כל הטענה שלך.

ורז צודק, מחליפים גומיות לאותו זוג שנמצא ברגע העבודה בנקודה מתה עליונה, שאלמלא כן השסתומים יפלו פנימה.

פורסם

דורקי, אתה חייב להתייחס לכול תהליך הפירוק מא' עד ת' ולא להוציא דברים מהקשרם.

בשלב פירוק רצועת התיזמון השסתומים חייבים להיות בנקודה מתה תחתונה.

לאחר פירוק הרצועה וגל הזיזים העליון מרכיבים על המשטח העליון של הבלוק כלי מיוחד ומכניסים לחץ אוויר דרך הקדח של הפלגים ואז עם מרים שסתומים וכלי מיוחד מחלצים את הקפיץ ולאחר מכן את הגומייה.

http://vw.snapon.com/specialtoolsdetail.aspx?itemid=11360006

פורסם
4. הבוכנות צריכות להיות בנקודה מתה תחתונה

ככל הזכור לי, אין מצב שכל 4 הבוכנות יהיו בנמ"ת ולכן ההסבר "קצת" בעייתי :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

סעיף 4. ולא 4 בוכנות.

תיקון:

בשלב פירוק רצועת התיזמון השסתומים (בוכנות) חייבים להיות בנקודה מתה תחתונה.

פורסם
ככל הזכור לי, אין מצב שכל 4 הבוכנות יהיו בנמ"ת ולכן ההסבר "קצת" בעייתי :wink:

יניב, לשם החלפת הגומיות יש לפרק את הקאמשאפט. לאחר הפירוק זה כבר ממש לא משנה באיזה מצב נמצאת הבוכנה מכיוון שבזמן הכנסת לחץ אוויר דרך קדח הפלאג הבוכנה בכול מקרה תרד למטה במכה (עדיף לדאוג שהיא כבר תמצא לפני זה בנמ"ת בכדי למנוע את המכה). סיימת החלפה של גומייה אחת את עובר לשנייה ומבצע את אותו תהליך.

פורסם

תודה לכל העונים.

האם במקום הזרמת לחץ אויר תועיל השיטה של גלגול חבל סינתטי לצילינדר והעלאת הבוכנה למעלה כמה שאפשר?

פורסם

מצאתי בפורום כלשהו בחו"ל תיאור מצולם של התהליך על גולף 2 מנוע RD. האם התהליך ברכב שלי זהה למתואר או שיש שינויים משמעותיים?

(לא צריך להבין את השפה, התמונות מדברות בעד עצמן).

פורסם

אתה יכול בעזרת חפץ בעל ראש עגול להכניס אותו לפתח של הפלאג ולסובב את המנוע עד שתגיע לנקודה מתה עליונה.

למרות שביקשת לא לעצור בעדך- אם אין לך את הכלים אז קח בחשבון שהפעולה הנ"ל עלולה לגרום לכך שתישאר מספר ימים בלי רכב במידה והשס' יפול לתוך המנוע.

קובי

• תוכן חדש...