Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הבדל בין XT25SC לבין XT25TG

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5296 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שיש כאן כמה עם הטוויטרים הנ"ל, לא בטוח איזה מהם.

אני יודע שלרומן יש XT25.

אשמח לקבל חוות דעת שתאמוד מה ההבדל ביניהם! חוץ מהמחיר, חוץ מהגודל הפיזי, חוץ מהעובדה שאחד בא עם מנוע ניאו ואחד עם מנוע פרייט רגיל. אני מכיר את כל זה! :|

רוצה לדעת לגבי הבדל שמיע, כי באמת שכבר השתגעתי! :x

חיפשתי חוו"דים של אנשים באינטרנט וכל מה שמצאתי זה כשאנשים נשאלים על ההבדלים ביניהם יודעים רק לענות את המובן מאליו ולא מה ההבדל השמיע.

אז אנא מי שיש\היה לו את הטוויטרים הנ"ל ושמע את שניהם שיסביר במילים פשוטות מה ההבדל. כי אני די בטוח שיש הבדל שמיע.

האם הוא זניח?

האם הוא משמעותי?

האם הכל חרטה ואין שום הבדל??

מחכה לתשובות מעניינות! :-D

תודה חברים!

ובבקשה מכם, לשמור את התגובות פשוטות בלי כל מיני "חם, קר" "ירוק, צהוב, מתוק, חריף".

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם

ההבדל בעיקרי לפי דעתי עד כמה הוא יכול לרדת נמוך . XT25SC90 הוא טויטר טוב למחיר שלו אבל נקודת חיתוך מה שאהבתי היא 10KHZ /6DB הוא לא מתאים שני חלקים

(אפשר אבל צריך לשחק המון איתו ). לאומת זאת הXT25BG60-04 יש לו יכולת לרדת נמוך .

בכל אופן התקנתי את שלי בבית ושם זה המקום שלהם 8). תחשוב ששני הטויטרים הRINGRADIATOR שזה אומר בפועל , מספיק להזיז אותו 5 MM שמאלה או ימינה : הכיוונים משתנים בצורה משמעותית (לרוב לא לצד הנחמד).

פורסם

מה שאתה רומן זה שאי אפשר להתקין אותם ברכב - כי הם קרובים מידי - מספיק שתזוז מילימטר והלך עליך

:-D

אולי פתרון טוב יהיה להתקין אותם בקיקים און אקסיס - המרחק כאן עלול לסלוח על התופעה שאתה מתאר.

בכל מקרה עד כמה שזכור ל הG יורד סה"כ עד איזה 4KHZ שזו גם נקודת חיתוך גבוהה מאוד בשביל רוב הסטים שהם שני חלקים - בכל מקרה נראה לי שזה טוויטר שעדיף לעבוד איתו בשלושה חלקים בלבד.

אלא אם כן המידבאס שלך הוא HAT או ריינבואו או USHER או מידבאסים חמש ורבע אינטש עד 4 אינטש שיכולים לטפס עדיין טוב עד אזור ה4KHZ

נקודה למחשבה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מה שאני אומר שG עדיף , לפחות ל 4K הוא יורד .שמע לא צריך להגזים ... רק לסובב את הראש וכל הכיונים הולכים לפח , לא ,אבל הם הרבה יותר רגישים לכיוון. לא יודע איך להסביר בדיוק. אולי ליאור (ארזה) יוכל להוסיף הוא שמע אותם אצלי.

נ.ב. מאז שהיו לי טויטרים ביתיים בתוך הרכב, אני דוגל: טויטרים ביתיים מקום בבית.

פורסם

אני חושב שאני יודע על מה אתה מדבר - שמעתי את זה כבר כמה פעמים

גם לי סה"כ יש רינג רדיאטורים - של HAT והם פשוט מעולים

וגם שמעתי את התופעה הזו ברכב הקודם של ELI I עם סקינים

בסופו של דבר אתה יכול לתקן את החדות המוזרה הזו בעזרת בחירת נקודת חיתוך וסלופ נכון בתחום העליון של הטוויטר ו\או עבודת איקולציה טובה.

זה לא כזה נורא ומתגברים על זה ממש בקלות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

רומן זה עניין של כוונים נטו - בשביל טוויטרים שעולים 30 דולר ונשמעים לא פחות טוב מטוויטרים שעולים פי כמה וכמה מהם, להתייאש כל כך מהר זה פשוט חבל.

רינג רדיאטורים מורגשים באופן מובהק בקצה העליון שלהם יותר מדום טוויטרים לפי מה שאני שם לב עד עכשיו - LPF בסלופ 6 צנוע בנקודת חיתוך 16 עד 18K ואתה מקבל חיה אחרת לגמרי - הם עדיין ינגנו בתחום שהשמיעה שלך כבר לא שווה בה גרוש אבל הרבה יותר חלש וזה יעדן את אזור התדרים שאתה שומע בו את הצרימות האלה, למען האמת, זה יעלים את הצרימות וזה לא יפגע בכלום אלא ישפר את התוצאה, מה שאתה שומע באזור ה18K זה כבר מידע מאוד חלש יחסית וגם ככה האוזן שלך לא ממש מסוגלת לעבד את המידע הזה - גם הרבה ממה שאתה שומע שם וצורם לך זה כפילויות תדרים - תסנן את זה ואתה תראה שאתה מקבל תוצאה נקיה יותר, ברורה יותר, נעימה יותר.

תנסה... לא סתם תחנות רדיו משדרות עד 16K הרץ ואם תנגן דיסק ותבדוק עם RTA מה הרמקולים שלך משחזרים אתה תראה שאחרי ה16K הרץ כבר בקושי יש משהו שמתנגן אם בכלל.

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי לא צריך ללמד אותי אני סיימתי איתם ועם מערכת לאוטו . והגעתי לתוצעה מספקת ביותר .

אני לא רוצה לפגוע בחברי פורום אבל רמה של חלק מכובד היא לא בשמיים . המבין יבין נתקלתי לא פעם או פעמיים אלה כמעט בכל נושא אותם אנשים ממליצים על מערכות למישהו , ולהם אין ידע בסיסי ככל . אז לפי דעתי נושא סגור . טויטר מעולה למי שמבין טיפה.

פורסם

אדי זה יהיה נכון אם הרול האוף הטבעי של הדום מגיע באזור 15-16K. כשמדדתי עם RTA אצלי, הרול אוף הטבעי של הטוויטר היה מאוד ברור בגרף. ז"א ראו אותו בצורה ברורה, כי אין לי LP גבוה.

אז בעצם אם אני ייקח את הSC שהוא הקטן יותר ויתחיל לנגן איתו מ10K און אקסיס אני יהיה בסדר?

אדי, הוא יתחבר טוב עם L4?? :-P

רומן, מה קורה בנאדם? למה הדרמטיות?? :bad-word::roflmao:

Volvo S40 T4 MT

פורסם

הL4 יגיע יפה מאוד ל10K אבל תיקח בחשבון שברגע שאתה מביא לשם L4, אני קצת מרחם על המגבר שיצטרך להרים אותו וכדאי שזה יהיה מגבר בריא.

העניין הוא שיש תדרים שרמקול קטן יותר מנגן טוב יותר מרמקול גדול יותר - אני עדיין חושב שכל טוויטר נורמלי ינגן מתדר 4-5 יותר טוב מרמקול 4 אינטש ברמה מקבילה.

אם אתה יכול להביא את הגרסא שיורדת עד ל4K - תעשה את זה, אל תתקמצן כאן, זה דולרים בודדים הבדל במחיר לא?

Pioneer TS-X150

פורסם

עוד פעם, אני מכיר את כ-ל ההבדלים ביניהם!

הדבר היחיד שאני לא מכיר זה איך הם נשמעים אחד מול השני, וזה מה שאני מנסה לברר.

בינתיים היחיד שהיה קרוב לענות לי על זה זה רומן שאמר שהSC לא נשמע טוב מתחת ל10K אז הנה לנו הבדל שמיע. בין 4K נגיד ובין 10K שרומן טוען שהוא החיתוך לSC.

אדי, לא תיהיה בעיה של הגברה.

העניין הוא לא הקמצנות שלי, וההבדל ביניהם הוא 8$.

קיים גם פקטור הגודל! הSC הוא 2.5" קוטר, והTG הוא 4" קוטר.

תחשוב רגע, 4 אלמנטים 4" על הדשבורד. :shock:

Volvo S40 T4 MT

פורסם

האמת שהייתה לי דודא ל 4 אלמנטים 2" פול ריינג' בכל קיק עד לא מזמן.

טוב שהכדורים שלי משפיעים :shock:

מתחדשת*

פורסם
עוד פעם, אני מכיר את כ-ל ההבדלים ביניהם!

הדבר היחיד שאני לא מכיר זה איך הם נשמעים אחד מול השני, וזה מה שאני מנסה לברר.

בינתיים היחיד שהיה קרוב לענות לי על זה זה רומן שאמר שהSC לא נשמע טוב מתחת ל10K אז הנה לנו הבדל שמיע. בין 4K נגיד ובין 10K שרומן טוען שהוא החיתוך לSC.

שלומי אתה רציני שאתה ממשיך לכתוב את זה?

אם אתה מכיר את כל ההבדלים בינהם ואתה יודע שאחד מהם נשמע טוב רק מנקודת חיתוך 10K הרץ ומעלה והשני יכול להתחיל לנגן כבר מ4 קילוהרץ ומעלה אז אתה גם אמור לדעת ההבדל בין איך נשמע אלמנט שמנגן מ4 קילו ואיך נשמע אלמנט שמנגן מ10 קילו.

הטוויטר שמנגן מ10 קילו בקושי מנגן בעצם - הוא נותן לך משהו שמרגיש כמו כמעט השלמה של גבוהים וכמעט זהו.

בעוד טוויטר שיורד ל4K מנגן תדרי מיד מובהקים!

יש בינם הבדל של שמיים וארץ בשימוש ובתועלת.

לך במקרה יש מיד ריינג' שיכול לנגן היטב ב10K הרץ ולכן אתה יכול ללכת על הגרסא הפשוטה יותר אבל אם בהוספה של 8 דולר אתה מרוויח כאן וורסטיליות בטווח תדרים של 6K הרץ - איפה המקום למחשבה כאן בכלל?

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...