Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5298 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי רכב מסוג פג'ו 309 שנת 92 דגם GRAFIC בעל נפח של 1360 סמ"ק, שלא נעשה בו שימוש כשנה.

עקב אהבתי הגדולה לרכבים, והרצון לקחת רכב ישן יחסית ולשחזר אותו למצבו המקורי בעצמי,

אני אפנה מזמני החופשי לעסוק ברכב.

אני מאמין שבעוד מספר שבועות אתחיל לעבוד על פרויקט שיחזור הרכב הצויין מעלה.

ארצה לציין, שאין ברשותי ידע רב בנושא מכונאות רכב, ואני מקווה להשיג כמה שיותר במהלך הפרויקט ע"י עבודה זהירה ומסודרת (יש ברשותי ספר המסביר שלב אחר שלב לפירוק והרכבת כל חלקי הרכב הספציפי).

כרגע מטרתי היא לקבל טיפים מכם על המשך פעולותיי, לאגור כמה שיותר ידע טכני על הרכב הספציפי הזה, להזמין קיטים למיניהם של חידוש קרבורטור, ראש מנוע וכדומה...

כרגע הרכב מניע, אך מקרטע, כנראה בגלל הקרבורטור, לכן דבר ראשון שאני רוצה לעשות הוא לנקות, לחדש, ולכוון עד כמה שאפשר את הקרבורטור (כמובן בעצמי).

הבעיה שאינני יודע בדיוק את הדגם של הקרבורטור, חוץ מהעובדה שזה SOLEX (בנוסף, בצד רשום בקטן 343-1-917), ניסיתי למצוא מידע ברשת, אך ללא הצלחה לדגם הספציפי שלי (יש לדגמי 1100 סמ"ק, ו 1300 סמ"ק).

בנוסף, רציתי להתייעץ היכן אוכל לרכוש בארץ קיט לשחזור הקרבורטור בארץ ובחו"ל, ומה העלות כמובן.

מחכה לתגובתכם :)

פורסם

היי.

יש פה בחור בפורום תחת כינוי "צביקה קרבורטור".

מלבד המקצועיות שלו והפיידנטיות שלו (ניכר גם ע"פ האבחון שלו לבעיות פה בפורום) - מדובר על איש מקסים עם לב זה.

הסדנה שלו בנתניה, ופה מספרים ששווה לנסוע גם 200 קילומטר לכיוון ע"מ לתקן אצלו.

ממליץ בחום.

שבוע טוב, אריאל.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

שלום רב !

בצרוף מקרים מדהים, מגיע אלי היום חבר פורום וותיק, עם פזו 309 מודל 92 לנקוי שפוץ וכוון קרבורטור ברכבו.

הבחור בוגר רופין בעל תואר הנדסאי רכב, אך בחור מספיק חכם בשביל לא להכנס להרפתקאה שלא יוכל לצאת ממנה, והוא החליט כמוב להגיע אלי היום בבוקר.

פרטים בהמשך..

כך ניתן יהיה גם שתימנע מהמקרה הקודם שלך:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=273695

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אני בטוח ללא ספק שמקצועיותו של צביקה אינה מוטלת בספק, אך לא בכך אני מעוניין.

אינני משחזר את הרכב לשימוש יום יומי, אלא רק בשביל "להתנסות" עליו, ולקבל כמה שיותר ידע בתחום.

הרכב הנ"ל לא נמצא בשימוש כלל, ולכן גם לא חבל לי להתנסות עליו, גם אם זה אומר שאני לא אצליח בכמה דברים, ואצטרך לשלם על זה יותר מאוחר.

לכן, אשמח לקבל תשובות לשאלות מקודם.

תודה שוב.

פורסם

צביקה

חסרים לך לקוחות או שאתה סתם אוהב אתגרים ?

אתה לא רואה שהאיש מבין בהכל יותר טוב מכולם, כולל ממך בקרבורטורים ?

פורסם

לדעתי, למטרת שיחזור, כדאי היה לך למצוא רכב עם קצת יותר מעניין אך עדיין לא יקר, ולהתלמד עליו (פיאט 127, קורטינה וכו'). בכל מקרה, קיטים אפשר למצוא באיביי. כדאי לך קודם לקרוא ספרות על קרבורטורים כדי להבין מה זה כל החורים והחריצים בגוש אלומיניום הזה.

פורסם

אני מסכים איתך לחלוטין בנוגע שזה רכב לא ממש מעניין, אך אין לי אופציה כרגע לרכוש משהו אחר.

אני הבחלט אחפש בEbay בהמשך, אך בשביל זה אני צריך לדעת את הדגם הספציפי של הקרבורטור שלי.

תודה:-D

פורסם
לדעתי, למטרת שיחזור, כדאי היה לך למצוא רכב עם קצת יותר מעניין אך עדיין לא יקר, ולהתלמד עליו (פיאט 127, קורטינה וכו'). בכל מקרה, קיטים אפשר למצוא באיביי. כדאי לך קודם לקרוא ספרות על קרבורטורים כדי להבין מה זה כל החורים והחריצים בגוש אלומיניום הזה.

כל כך לא מסכים איתך...

ה309 נפלאה עם שלדה מצויינת, יכולה להיות אחלה מכונית במידה ומתוחזקת היטב.

גילוי נאות...אני חבר במועדון psi וצרפתיות קרובות לליבי מאוד...אני יכול להמליץ לך להעזר בחברי פורום psi בעניין השיפוץ, יש לא מעט ידע וחומר בארכיון הפורום.

לגבי הקרבורטור, מצטרף להמלצות...אתה יכול לנסות לשפץ בעצמך אבל תצטרך עזרת מומחה בכיוונים.

פורסם

הסיפוק הכי גדול הוא לעשות כל מה שניתן לבד

הדגם :

SOLEX 34/34Z1

תמיד ניתן להזמין חדש מחו'ל:

http://cgi.ebay.fr/Peugeot-309-405-carburateur-SOLEX-34-34Z1-/160691087304?pt=JG_FR_Auto_Pièces&hash=item2569ef67c8

או קיט שיפוץ ב 9 אירו :

http://cgi.ebay.fr/KIT-CARBURATEUR-SOLEX-32-BISA-9-PEUGEOT-309-/360215198654?pt=LH_DefaultDomain_71&hash=item53de7fbbbe

ואם לא הצלחת. אתה יכול לפרק ולגשת לבעל מקצוע

פורסם

תודה רבה לך, אך שמתי לב כי בשני הלינקים נפח המנוע שצויין שונה משלי.

אתה חושב שזה יתאים למרות הכל?

פורסם

זה מיועד למנועי XU.

ב-1400 זה מנוע TU.

לא יתאים.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

אם בכל זאת החלטת לחדש את הרכב, היום פנה אלי חבר שיש לו 306 שנת אנטיוכוס עם עוד חצי שנה טסט, והיא תימכר בגרוש וחצי (נוסעת מעולה, לטענתו.) למיטב ידיעתי, החלקים המכניים לרוב זהים.

פורסם

ל309 עשו עוול כאן.

היא מכונית שלא ניגמרת, משהו כמו 504 בקטן מבחינת העמידות. באפריקה אלפים ממנה , רובן 1.9 D אבל גם בנזין משמשות מוניות עם טונות על הגג ונוסעים בבגאג' בדרכי הבוץ של יערות גשם מחוף השנהב ועד טוגו ,מלי,גבון ,ניג'ר וסנגל.

שלא לדבר על התנהגות הכביש של שלדת אם ה 306 כשהיפניות לקחו סיבוב כמו סובארית.

• תוכן חדש...