Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מבין מה הבעיה עם זה - אני לא מפריע לאף אחד ואפילו אני מקל על העומס תנועה של אלו שרוצים לנסוע ישר. לפי דעתי זאת קטנוניות של המשטרה/המחוקק.

הבעיה היא שאתה עובר על החוק. אין כאן שום קשר לקטנוניות. נראה שזה סוג של הרגל אצלך, בהתייחס לעניין הדלקת האורות בכבישים בינעירוניים, למשל.

יתרה מזאת, לאלו מאיתנו שכן עומדים בפקק וממתינים לתורם לפנות, כחוק, אתה נתפס כאחד שתורם לתרבות נהיגה לא טובה.

מבחינתי, זה שקול לאלו ש"מצטרפים" לפניה ימינה ממש לפני הפניה, לאחר שעקפו את כל התור מצד שמאל.

לפעמים ישנה ניידת, ואז ניתן לראות צדק פואטי בהתהוותו. אולי יום אחד גם אתה תתקל באחת ואז תבין. מקווה שלא תהיה זה שיעצר.

קצת סבלנות, לא יקרה שום דבר אם תעמוד בתור כמו כולם.

מה שכן נכון לעשות, הוא לפנות לרשויות על מנת לנסות ולקדם הרחבה של הנתיב. לך תדע, אולי תוכל ככה לעזור לא רק לך, אלא לכולם.

!AWDSOME

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גדעון - דווקא אני אוהב לקרוא את התגובות שלך בד"כ, אבל אני אשמח שתכתוב לי איך הגעת למסקנה שמדובר ("כנראה") בהרגל אצלי כדרך קבע (לנסוע בשוליים או לעבור על החוק באופן כללי על כל דבר) למיטב זכרוני לא כתבתי כאן כמה פעמים עשיתי זאת, גם לא ברמיזה. אנא צטט פסקאות רלוונטיות כדי שננתח אותן יחדיו וננסה להבין היכן הבנת דבר שגוי - אחרת אשמח שלא תעשה לי משפטי שדה. עיניין האורות לא קשור לעיניין הזה ואינך יכול לייחס זאת לנושא ההוא מכיוון שאין קשר בין השניים.

ולגופו של עיניין - עשיתי זאת רק פעמיים, וגם בפעמיים האלו אני לא התחלתי עם זה, פשוט ראיתי שכולם עוקפים אותי מהשוליים אז הצטרפתי לחגיגה. היינו טור שלם של מכוניות שנסעו בשוליים, ולא הבנתי האם העיניין חוקי בהתחשב בפניה ימינה.

מה שכן, הרעיון שלך לפנות לרשויות הוא טוב. היכן אני מאתר את האחראי על קטע הכביש הנ"ל? מסביב לכביש יש יישובים בתחום השיפוט של המועצה האזורית עמק יזרעאל, אך מדובר על קטע כביש מרכזי - אולי מע"צ אחראית?

פורסם

כמו בדת גם בכביש החטא של בן אדם לחברו חמור לדעתי מחטא שבין אדם למקום/מחוקק.

אין דבר שיותר שנוא עלי מאדם שמתחמק מהפקק כשהוא נוסע בנתיב שכן וחותך ברגע האחרון את כל הפקק על חשבון נהגים אחרים.

אם זאת, המקרה המתואר כאן, במידה ואינו בא על חשבון נהגים אחרים לא חמור בעיני.

מי שנוסע מכיוון לב המפרץ לצומת יגור בחיפה יודע כי בשעות מסויימות ישנו פקק עצום של משאיות הרוצות לסוע ישר לכיוון טבעון.

אם אני רוצה לפנות ימינה ונתיב הפניה ימינה פנוי לחלוטין, איזה נזק נגרם בכך שאני נוסע 50 מ' על השוליים (במידה והם פנויים כמובן).

אומנם המחוקק אסר נסיעה על השוליים אך המשטרה למשל לא אוכפת איסור זה כשמדובר בכלי רכב דו כלכלי.

בקיצור, ישנם מקרים שניתן קצת להתגמש אבל לקחת בחשבון שאת הדרדסים זה לא ישכנע.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

רכב דו כלכלי = רכב שאתה משלם עליו עם הרכישה גם ליבואן ולצורך אחזקה שוטפת (טיפולים, דלק, טסט) ובמקביל אתה משלם בגללו גם לאוצר באמצעות משטרת התנועה על כל מיני המצאות שנועדו להעשיר את קופת האוצר נטו, לדוגמא: מס מהירות (120 במקום 90), אי הדלקת אורות ביום בהיר כשזורחת שמש קטלנית והראות מצויינת (אפשר לראות את החרמון מחיפה, אבל יש חשש כבד שלא תראו רכב שבא מולכם) וגם ה"עבירה" החמורה ביותר המתוארת פה שדווקא משחררת את לחץ התנועה באותה הצומת ולא פוגעת בשום נהג (להיפך), אך במקביל מכבידה קשות על חשבון הבנק שלכם.

קיבלתי 100 בבוחן הזה? :lol:

נ"ב

מסכים עם עידן - לעולם לא אחתוך פקק על חשבון אחרים, זה הדבר הכי מעצבן שיכול להיות.

פורסם

שלום לכולם-

פותח האשכול מדבר על עברת ביריונות בכביש , לא פחות. אין הבדל בין 4 רכבים ל- 4 מטר או עשרות מטרים-ביריונות לשמה.

זוהי עברה שהחל מינואר 2012 תקבל דגש לאכיפה מוגברת.

התקנה הרלוונטית לצורך העניין היא-

"נהיגה שלא בכביש"

נהגת ברכב הנ"ל ונסעת על השול ולא על הכביש, בניגוד לתקנה 33(א) לתקנות התעבורה. 750 ש"ח + 6 נקודות.

הציתות מתקנות התעבורה לסעיף 33(א) -

33. (א) במקום שיש כביש לא יסע נוהג רכב אלא בכביש, אלא אם יש הוראה אחרת בחלק זה.

פורסם

סוף סוף אפשר לשמוע את הצד השני. בוא תסביר לי ברשותך מדוע לדעתך מדובר על "בריונות בכביש" תוך כדי התייחסות לדברים הבאים:

א. האם הפרעתי למישהו בכך שעליתי על הנתיב פניה ימינה דרך השוליים?

ב. האם גרמתי לנזק כלשהו למשתמשי הדרך ו/או לתשתית בכך שעשיתי זאת?

ג. האם גרמתי לעוגמת נפש כלשהי לאלו העומדים בפקק?

ד. האם הקלתי על עומס התנועה באזור לטובת הנהגים שתקועים בפקק? (כן/לא)

דעתי היא שאם אתה מחלק דוחות בכביש הזה או בסיטואציה כזאת בכביש דומה - זאת הבריונות. לפעמים אתה צריך לגלות מעט גמישות ולא ללכת עם הראש בקיר, זה לא תורם לאף אחד ורק מגדיל את השנאה למשטרה, מעבר לכך אני בטוח שהמצפון שלך לא נשאר נקי אחרי כזה דבר. את החוק היבש אנחנו מכירים ואין צורך לצטט אותו, תעבור שוב בבקשה על ההודעה הראשונית והאיור - ייתכן שלא הבנת את הסיטואציה היטב? לא מדובר על עקיפת הפקק דרך השול לצורך חיסכון זמן ואז חזרת הרכב לטור המקורי, אלא לצורך עליית הרכב על נתיב פניה ימינה שעומד ריק לחלוטין לצורך פניה ימינה!

תתנו קנסות לאלו שעוקפים פקק על חשבון אחרים דרך השוליים ואז נדחפים לתחילת הטור (שזאת בריונות) ותעזבו בשקט את אלו שלא מפריעים לאף אחד, אלא עוזרים לשחרר את הפקק. מה סדר העדיפויות שלכם, לתפוס נהגים על עבירות מסוכנות או להגיע ליעד הדוחות כמה שיותר מהר וללכת הביתה? לא מבין את הרציונל.

פורסם

היי גיא

כתבתי לך כבר פעם, באחד השרשורים שעסק בהדלקת האורות ביום- חוק נועד כדי ליישר קו עם כל מיני שיקולי דעת של כלל האזרחים במדינה.

תאר לעצמך מצב שבו אתה חושב שאפשר לנסוע בשוליים רק כשהם פנויים, ורק בפקק בין כביש 60 ל65, אבל שמעון השכן חושב שגם על איילון דרום זה בסדר, אבל רק עד 100 קמ"ש. בקצב הזה כל אחד יעשה מה ב$%ן שלו, כי כל אחד מפעיל שיקול דעת אישי, חלק נכון קצת יותר וחלק קצת פחות.

כדי שלא יווצר מצב כזה, קבעו חוק, והגדירו גבול שלפניו זה בסדר ואחריו זה לא בסדר. אסור לנסוע על השוליים, נקודה. גם אם אתה מאמין שזה לא מזיק, ואפילו מועיל, כי מה לעשות- ככה המחוקק קבע.

עריכה- הבריונות בכביש מתייחסת לעצם לקיחת החוק לידיים וקביעה לעצמך מה לעשות, וזו, אם תשאלו אותי, הסיבה הראשונה לתאונות הדרכים בארץ. למה אתה עושה את זה, או העובדה שזה לא מפריע או לא גורם עוגמת נפש זה לא הIssue.

ליל מנוחה

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

בעיקרון אני מסכים איתך, אתה אומר דברים נכונים! החוק צריך להיות באופן גורף על כולם, אבל מי שצריכים להפעיל שיקול דעת הם השוטרים והמתנדבים ולא הנהגים, ואני אסביר:

דוגמת חוק האורות: אי אפשר להעביר תקנה האומרת שכל אחד ידליק אורות רק בתנאי מז"א קשים, כי אז יתחילו ויכוחים עם שוטרים בטענה ש: "לפני דקה לא ירד גשם", "לא יודע מאיפה הענן הזה הגיע", "לא אמרו בתחזית שיהיה ערפל היום" וכ'. במצב כזה אומנם צריכים להורות באופן גורף על הדלקת האורות לפי תאריכים, אבל השוטרים בשטח שלקחו על עצמם תפקיד כ"כ חשוב, עברו הכשרות ייעודיות לתפקיד הזה ומדובר בד"כ על אנשים מבוגרים שעברו הרבה בחיים שלהם - מהם הייתי מצפה לשיקול דעת ולא להתנהג כמו בריונים. כלומר הם רואים נהג שנוסע בלי אורות ב- 12 בצהריים כשבחוץ בהיר לחלוטין עם שמש יוקדת - מדוע לתת דו"ח בתנאי מזג אוויר כאלה? רק כי זה חוק? קצת אנושיות לא תזיק לאף אחד.

אותו דבר לגבי חוק השוליים. נהג נוסע בשוליים כמה מטרים כדי להגיע לנתיב ייעודי לפניה ימינה שעומד ריק כי הוא רוצה לפנות ימינה? אז החוק אומר שאי אפשר לנסוע על השוליים כדי לא לחתוך פקק על חשבון אחרים, אבל פה המקרה הוא לא כזה. מדוע אין טיפה של שיקול דעת? מדוע ללכת עם הראש בקיר? הריי השוטר רואה שלא הפרעתי לאף אחד ואפילו הקלתי על העומס, מדוע לתת קנס? רק כי זה חוק? גם כן חוק...

חוק המהירות? 120 בכביש של 90 בכביש עם שטח הפרדה בנוי ו2 נתיבים לכל כיוון? על מה קנס 750 ש"ח? אני מפריע למישהו, מסכן מישהו? אני נוסע על סוסיתא או על רכב מודרני? המארבי לייזר ליד קרית חרושת בכביש 70 נועדו כדי לחסל את פנקס הדוחו"ת או כדי למנוע תאונות דרכים? כל פרוייקט המצלמות החדש למה נועד בדיוק? למה יש מצלמות מהירות בכבישים מהירים ואיכותיים ולא בעיר ליד בתי ספר?

איזו מדינה... פשוט להרים ידיים.

פורסם

לפי מה שאתה בעצמך כותב-

"מה שאני עושה זה לעלות על השוליים הימניים עם איתות ימין פועל, כאשר כמה מטרים לפני הצומת אני עולה על הנתיב פניה ימינה שכולו פנוי ואז פונה ימינה באין מפריע."

"רציתי לשאול האם הדבר הזה חוקי? מצד אחד אם אני עומד בפקק אני יכול לחכות שם גם 20 דקות והפקק הזה גם ככה לא רלוונטי אליי".

בעצם מה אתה שואל ? האם אתה מבקש לגיטימציה לנהוג על השול הימני "כמה מטרים" אז יש לך טעות. אין הבדל בין כמה מטרים לעשרות מטרים, ביחוד כשאני ועוד מאות אחרים ממתינים לתורם , ע"פ החוק זה עברת ביריונות ולא משנה באיזה נייר תעטוף את העניין.

בנוסף אתה בעצמך מדבר על "לחכות 20 דקות" אז כן גם אתה אדוני הנכבד תמתין כמו כולנו בתור בסבלנות,

הרי כולנו חיים על הכביש וכולנו רוגזים על נהגים אחרים המבצעים עלינו עברות תנועה-אבל כשאנו מבצעים את העברה אז זה בסדר ?

פורסם

אני שואל כדי לדעת האם הנושא חוקי בהתחשב במקרה המתואר, פשוטו כמשמעו. אני מבין שזה לא חוקי.

אז מה שאפשר לעשות זה להמתין בנתיב הימני ולחכות שכמה רכבים לפחות יעקפו מהשוליים, אם רואים שלא מזנקת עליהם איזו מאזדה 6 סמויה לבנה או שוטר ש"מחכה לתורם" ברכב גלוי והם פונים בהצלחה אז אפשר לעשות בדיוק את אותו הדבר.

לאיזה צורך אני אחכה 20 דקות כשהפקק הוא בכלל לאלו שנוסעים ישר, אדוני השוטר? אתה בעצם מבקש ממני להפריע לאלו שנוסעים ישר ולהגדיל עוד יותר את גודש התנועה, כי זה החוק? ואולי המחוקק לא חשב על סיטואציה כזאת? למה אתה "מחכה לתורם" ולא מבקש מהמפקד שלך או באמצעותו לפנות לגורמים הרלוונטים כדי שיגדילו את הנתיב פניה ימינה על חשבון השוליים?

ע"פ החוק זאת עבירת בריונות, וע"פ ההגיון מה זה בדיוק? אינך חושב שלפעמים יש צורך להפעיל את ההגיון?

פורסם
שלום לכולם :-)

בכביש 60 בקטע שבין קיבוץ מזרע לצומת הכניסה לעפולה יש בשעות אחה"צ פקק גדול בגלל הרמזורים שבצומת - כנראה הרמזור קצר ואנשים מחכים. מדובר בכביש עם שטח הפרדה בנוי ו- 2 נתיבים לכל כיוון.

אני צריך לפנות בצומת הזאת ימינה, כלומר לכביש 65 (הסרגל) ובצומת הזאת אין רמזור לפונים ימינה, יש פנס צהוב מהבהב ולכן הפקק הזה לא רלוונטי אליי. מה שאני עושה זה לעלות על השוליים הימניים עם איתות ימין פועל, כאשר כמה מטרים לפני הצומת אני עולה על הנתיב פניה ימינה שכולו פנוי ואז פונה ימינה באין מפריע.

רציתי לשאול האם הדבר הזה חוקי? מצד אחד אם אני עומד בפקק אני יכול לחכות שם גם 20 דקות והפקק הזה גם ככה לא רלוונטי אליי, מצד שני אני חושש שאם שוטר סמוי יראה את זה הוא עלול לחשוב שאני עוקף את הפקק כדי להמשיך ישר.

מה אתם הייתם עושים אם הייתם נוסעים בכביש הזה או בכביש דומה עם אותו המקרה? האם שוטר יכול לעשות בעיות? אני לא רוצה לעבור על החוק, אבל השאלה היא מה החוק בנושא אם בכלל?

תודה מראש לכולם ושבת שלום.

(העלתי תרשים)

אויי איך שאני מכיר את הפנייה הזאת. שלוש פעמים בשבוע יש לי את אותם הלבטים להיתקע בפקק או לחתוך הרי זה לא הפקק שלי. לבסוף אני מחכה בפקק, לא מעט חותכים שם שיהנו אז יחסכו 5-10 דקות. בצומת הזאת יש נוכחות של שוטרים לא חוקי לחתוך עדיף לחכות.

פורסם

סוף סוף אפשר לשמוע את הצד השני. בוא תסביר לי ברשותך מדוע לדעתך מדובר על "בריונות בכביש" תוך כדי התייחסות לדברים הבאים:

א. האם הפרעתי למישהו בכך שעליתי על הנתיב פניה ימינה דרך השוליים? כן כן ראה סעיף ג

ב. האם גרמתי לנזק כלשהו למשתמשי הדרך ו/או לתשתית בכך שעשיתי זאת? כן ראה סעיף ג

ג. האם גרמתי לעוגמת נפש כלשהי לאלו העומדים בפקק? כן לאלו המחכים לתורם לפנות כחוק ימינה

ד. האם הקלתי על עומס התנועה באזור לטובת הנהגים שתקועים בפקק? (כן/לא) (זאת לא סיבה מספקת תאורטית יש עוד דרכים להקל להם על העומס)

.

זה כמו המקרה של האנשים שבאים מסביב בתור ואומרים "יש לי רק שאלה"

או מקרה שקרה לי השבוע שמישהי ביקשה לעקוף אותי ועוד חייל שחיכה בתור כי "היא רק צריכה מרשם"

ובנוסף זאת עבירה על החוק

פורסם

אני נוסע בכביש הזה כל יום, יצא לי כבר לראות שוטרים סמויים שתפסו נהגים - כולם עקפו מימין לקיצור הפקק!!

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

למיטב הבנתי את הסיטואציה, אין תור בפניה ימינה, אז בביצוע העבירה אין פגיעה למעשה בממתינים לפנות ימינה כחוק, אלא רק אולי בציפור נפשם (שזה גם יכול להחשב לסוג של פגיעה).

ליבי איתך, הסיטואציה בעייתית. קשה להבחין בין נהיגה בריונית על שול/עקיפה דרך שול לבין נהיגה איטית ושקולה לצורך שתארת. שוטר יקנוס גם יקנוס, ויש נקודות בונוס (10 נק'?).

אם עקיפה דרך השול לא היתה כל כך פופולרית, אולי החוק היה מתעלם מחיתוך ג'נטלמני שכזה, כמו פניה ימינה באדום (RIGHT ON RED) בארצותיהם.

מצטרף להמלצה לשלוח בקשה להפוך חלק ארוך יותר מהשול לנתיב פנייה בלבד.

האם הבקשה תיושם במהרה?

אשרי המאמין!

והעיקר שרכב איטי מחויב לנסיעה בשול אז אפשר לעמוד בפקק 15-25 קמ"ש ולראות כף של שופל חולפת מימינך על 45 בלי להתבייש, וטור טוסטוסונים מתבאסים אחריו. אז לדאוג רק לראי? או לחצי אוטו שיגולח אם יחרוג מהטור או יהיה עמוד בשול...

• תוכן חדש...