Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כריזמה 2003 - נורת שמן נדלקת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5315 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר שלי קנה כרזימה 2003 מסוחר רכב. עם 140 אלף קילומטר וקבלות של טיפולים ממוסך מורשה.

אותו סוחר רכב לא העביר את הרכב יד על שמו. ונתן לו לדבר עם הבעלים הקודמת. איזשהי בחורה שטוענת שהיא מכרה לו את הרכב רק בגלל שהיא לא הצליחה למכור חודשיים. הוא קנה את הרכב ב27 אלף והמחירון 28.

עד פה הכל טוב ויפה, והרכב אצלו כבר שבוע. ועכשיו כל פעם נדלקת לו הנורית של השמן בלוח שעונים. לפני נסיעה בעיקר.

והשמן ממש דליל כמו דבש. הוא חושש שמשהו פה מסריח כי לא הגיוני כי הרכב עבר טיפול במורשה לפני 3 חודשים.

והוא חושב שיש פה משהו עמוק עד אפילו הרינגים. יש משהו שהוא יכול לעשות או שהוא אכל אותה?

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

פורסם

האם הוא בדק את הרכב לבד? הכוונה מכון בדיקה?

האם במעמד קניית הרכב הצהיר המוכר כי יש בידיעתו כי המנוע תקול אך לפי דעתו זה כתוצאה מדבר שולי כגון גומיה ,חוסר שמן באותה עת וכו'

שישאל את המוכרת האם דיווחה לסוחר בפלאפון וכן יקליט את השיחה ,במידה וכן הסוחר מיודע בתקלה ויש לפעול כנגדו

פורסם

היי, הרכב הוא שלי. היום שיצאתי מהעבודה בדקתי שמן. המדיד מראה שיש שמן ונוגע בפס עליון. יש שמן, לא חסר, אך הבעיה היא צמיגותו. בבדיקה הוא אמור לטפטף?

צבע השמן כהה, ולא כמו מים. אני חושד שמדובר על מילוי של תוסף שמן בלבד.

דגם השמן שרשמו במוסך מורשה לפי הקבלה רשום כך : " o שמן מנוע oilmobil [צובר11 " 123 שח

אין סימנים לפליטת עשן.

אין שום ריח חריג ביציאה מהאגזוז.

פורסם

יכול להיות שהנורה הזו דולקת בגלל בעיות חשמל, או בעיית חיישן כזו או אחרת ברכב?

באופן כללי מאלו בעיות סובלת כריזמה שנת 2003 ולמה צריך לשים לב?

אני ממש מקווה שזה חיישן או בעיית חשמל וידידינו יוסי שכותב פה לא נפל!

כדאי לגשת למוסך לחבר את הרכב למחשב רכב ולראות מה התקלות?

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

פורסם

אסור ליסוע ברכב שנדלקת מנורה של שמן, בד"כ מדובר בבעיה של לחץ שמן נמוך שיעול לנבוע ממספר סיבות החל מחוסר שמן, משאבה לא תקינה, בוצה במנוע וסתימת מעברי השמן במנוע , כל אחת מהסיבות יביאו להרס מוחלט של המנוע תוך מס' דקות.

מכיוון שאין לך את היכולת לאבחן את סיבת התקלה ובהנחה שאין לך כסף מיותר גרור את הרכב למוסך ובדוק את הסיבה להדלקות המנורה.

ד"א אם המנורה נדלקת בהתנעה וכבית מיד ולא נדלקת הכל הנסיעה ייתכן שהבעיה היא בפילטר שמן ללא שסתום אל חזור לשמן.

בכל מקרה כנס למוסך לבדיקה.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

היי הנורה ברכב דולקת אם סיבוב המפתח לכיוון הנעה אך לא מפסיקה לדלוק , רק לאחר הנעת הרכב היא מתכבה בעיניין הצבע של השמן ככל הניראה זה טבעי לחברה הנל

פורסם

אז הכל תקין. כך בדיוק זה צריך להיות.

הנורה נדלקת כשאין לחץ שמן.

ברור שאין לחץ שמן במנוע שלא מונע, והנורה דולקת.

כשמניעם, נבנה לחץ שמן והנורה כבית.

פורסם

לא,כמו בBUKI רשם לאחר ההנעה היא צריכה להיכבות כנל לגבי המצבר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

דבר ראשון - יש לי כריזמה 2003 משלי וזה אחלה אחלה רכב! דבר שני - שמן כהה זה שמן שעושה את עבודתו. שמן שקוף (או בצבעו המקורי) מעיד על כך שהוא לא מנקה את המערכת מעבר לשימון שלה.

וכן, ברור ששמן יטפטף מהמדיד. מצטער על הציניות אבל...על כוח המשיכה שמעת? זה נוזל, כל נוזל ובכן...נוזל :)

מעבר לזה, עזוב את שלל המסמכים וההבטחות. תעשה לרכב יישור קו וכמובן תחליף לשמן איכותי ופילטר שמן מקורי (98 ש"ח למקורי).

תהנה מהרכב, אני אוהב אותו מאוד!

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

• תוכן חדש...