Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה על רכבי שרד בצה"ל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5304 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשהתגייסתי באמצע שנות הששים החלוקה היתה ברורה למדי:

לארקים לאלופים, לתא"לים (היו מעט) ולאל"מים וכרמל או דה שוו לסא"לים ורס"נים כאשר לסרנים היה ג'יפ.

החליפו אותם וליאנטים ובשנת 1973 הופיעו גם וולוו 144 ופיאט 132 ולסא"לים היה הכרמל.

שאלתי היא מה היה קודם, לפני דור הלארקים והדה שוו.

חברה לפורום אחר טוענת שרכבי השרד של אלופים ואל"מים בסוף שנות החמישים/תחילת הששים היו קייזרים.

האמנם?

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

הי בני

לפי זכרוני היו מספר רכבים שאני יודע

כמובן הוויליסים

פורד אף 1

פלימוט 1957

פלימוט 1955

פורד דה לוקס 1948 כמו של עבדך הנאמן

היו כמה רוברים

ופיאט מילוצנטי כמו של זמי

ה מ פ ק ד

פורסם

שאלתי היא מה היה קודם, לפני דור הלארקים והדה שוו.

חברה לפורום אחר טוענת שרכבי השרד של אלופים ואל"מים בסוף שנות החמישים/תחילת הששים היו קייזרים.

האמנם?

נסיון לתשובה -

ביוני 1953 כלל סד"כ צה"ל 156 "מכוניות נוסעים" (הכל לפי הגדרות הצבא). שבע שנים אח"כ כלל הסד"כ רק 101 מכוניות כאלו. המצב היה שונה בתכלית שש שנים אחר-כך, באוקטובר 1966: 124 לארקים ועוד 1,041 דה-שבו וכרמל.

נחזור אחורה.

קייזרים הורכבו בחיפה בין 1951 ו- 1954.

בדצמבר 1954, ואחרי ניפוי מסיבי של גרוטאות שונות ומשונות, כלל סד"כ מכוניות הנוסעים תוצרים מהדגמים הבאים (שוב, מדובר על מכוניות נוסעים בהגדרת הצבא):

• פורד (כמה דגמים, וראו למשל בתמונה)
  • דודג'
  • פלימוט (כמה דגמים)
  • וויליס "סטיישן קאר 4x4" (בעברית - וויליס סטיישן)
  • לינקולן אחת (של הרמטכ"ל, קוסמופוליטאן 1949)
  • שתי מרקיורי

מכאן עולה שקייזרים לא היו בסד"כ. אם יורשה לי לנחש - לא אז, ולא אח"כ.

ב- 1960 החל הצבא להתעניין בהצטיידות מסיבית במכוניות נוסעים, שתוצאתו רכש הסיטרואן ואח"כ גם הכרמל. משלוח גדול של לארק (מעל לחמישים יחידות) סופק לצה"ל במהלך 1963.

Z0718 23555 Ford.jpg

יוחאי שנער

israelmotorindustry.org

[email protected]

פורסם

מחזק את דברי קודמי.

אני זוכר בירושלים גם הילמן צבאית מסוף שנות החמישים תחילת שנות השישים.

לא זוכר קייזר צבאית. גם לא אירו-וויליס וגם לא קוטנסה צבאית.

בשנים של הקייזר רס"ן וסא"ל נסעו בג'יפ או טנדר פורד "מחייך".

היתה התמרמרות רבה כאשר אמרו לקצינים לעבור לדה שבו. בד"כ ההתמרמרות עברה מהר מאוד.

היתה "קיזר הנשיא" שהיתה אחת ממכוניות השרד של הנשיא יצחק בן צבי ז"ל.

שלמה דן גדרון

פורסם

משלוח גדול של לארק (מעל לחמישים יחידות) סופק לצה"ל במהלך 1963.

והנה ניחוש זהיר לגבי זהותו של הרכב ששירת את אלופינו לפני הלארק 1963.

להערכתי המדובר בפלימוט פלאזה 1955, הדגם הזול ביותר בהיצע (יתכן שהיו גם בודדות בגרסאות ה-Savoy וה Belvedere).

לפלימוט היה מנוע שישה צילינדרים (3.8 ליטרים, 117 כ"ס). רוב אלו שהגיעו לאזרחות היו ירוקות, ואולי היה זה הצבע המקורי של המכוניות האלו. הנה טבלת צבעים של פלימוט 1955, אפשר רק לנחש מה היה הצבע הצבאי...

Plymouth Plaza P26 1955 S.jpg

Plymouth 1955 colors S.JPG

יוחאי שנער

israelmotorindustry.org

[email protected]

פורסם
כשהתגייסתי באמצע שנות הששים החלוקה היתה ברורה למדי:

לארקים לאלופים, לתא"לים (היו מעט) ולאל"מים וכרמל או דה שוו לסא"לים ורס"נים כאשר לסרנים היה ג'יפ.

תיקון קטן - כשהתגייסת באמצע שנות הששים (מותר לי לנחש שזה היה ב- 1966?) לא היו תא"לים בכלל.

דרגה זאת "הומצאה" ב- 68, כשהצבא נהיה גדול יותר לאחר מלחמת ששת הימים והיתה חסרה דרגה ב"אמצע", במיוחד ל-"קציני חיל ראשיים" (קתמ"ר, קחש"ר, קשר"ר וכו', אבל לא רק...) שעד אז היו אל"מים.

אגב - מעטים זוכרים שבערך באותו הזמן המציאו גם את דרגת הרט"ר (רב טוראי ראשון - שני פסים ו"פלאפל") ששימשה ל"דרוג" רב"טים בקבע (בעיקר נהגים במרכזי ההובלה) שלא היו זכאים לתקן סמל, אך היו זכאים ל"צ'ופרים" של אנשי קבע (חדר אכל וכדומה).

דרגה זאת בוטלה כעבור זמן קצר וכל נושאיה הועלו לדרגת סמל.

עודד

פורסם

"לאחר מלחמת ששת הימים והיתה חסרה דרגה ב"אמצע", במיוחד ל-"קציני חיל ראשיים" (קתמ"ר, קחש"ר, קשר"ר וכו', אבל לא רק...) שעד אז היו אל"מים.

תיקון קטן.

דרגת התא"ל לא נכנסה לצהל בגלל קציני חיל ראשיים.

היא נכנסה כלקח ממלחמת ששת הימים. בכל הגזרות אלוף הפיקוד ומפקדי האוגדות הכפופים לו היו בדרגות אלוף.

ברור שסגן אלוף הפיקוד היה "נחות " בדרגתו ממפקד האוגדה הכפוף לו.

דרגת התא"ל כוונה מלכתחילה למפקדי אוגדות כשהסתבר שבצהל יש צורך באוגדות סדירות.

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

אגב כקוריוז היו גם סא"לים שנהנו מלארק צמוד. למשל "המושל הצבאי " של מרחב הנגב.

ׁ(בזמן שיעורי הנהיגה- היה גם לי לארק "צמוד" )

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

ואני נהנה עד היום מלארק צמוד שנמצא במשפחה מ1964

זכורה לי לארק צבאית בצבע שחור שחנתה לייד בית הנשיא בשנות ה70 המוקדמות,בשנת 1973 מלחמת יום כיפור אבי עם הלארק שלו ועוד לארק אזרחית ירדו לסיניי,לחודש וחצי.היו לארקים 6 ו8 צילינדר שהוגדרו אז מכוניות נוסעים והיה להן מספר קטלוגי,כמו כן היו דה שווו וויליסים,יותר מאוחר היו פלימוט וואליאנט.

עופר בן צבי

פורסם

עד כמה שאני זוכר, הוולבו וה 132 לא היו רכבי שירות רגילים אלא רכבים של קצינים שהיו גם נכי צה"ל. הם קיבלו את הוולבו באופן אישי, והרכב "חויל" ונשא לוחית צבאית מסדרה שונה מלוחיות הרגילות של רכבי השירות.

כששירתתי באוגדה 162, למפקד האוגדה היה ווליאנט, ולקצין הקשר (אם אני לא טועה) היתה וולבו.

נמרוד

פורסם

הפיאט 132 היתה מכונית צבאית לכל דבר, ושמשה מחט"ים בדרגת אלוף משנה.

באותה תקופה השתמשה תעשיית הרכב האיטלקית בפח משובח במיוחד, מה שגרם להן להתחיל להתפורר בטרם נמלא כרטיס העבודה הראשון שלהן..

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לא. קונטסות היו רק במשטרה. אגב, בצבא היתה גם לפחות סוסיתא סטיישן 13/60 אחת

וולוו 144 משנת 1973 היו רכבים צמודים של אלופי משנה ואלופים.

למיטב ידיעתי הוולוואים של הנכים היו מדגמי 244 מאוחרים יותר

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

• תוכן חדש...