Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר חודש שהמצבר מפגין סימני חולשה. ההתנעות יותר קשות לו.

יום שלישי בדקתי בו מים, וראיתי שחסרים הרבה. מילאתי (מזוקקים כמובן).

ביום חמישי יצאתי מהעבודה, והאוטו לא הניע. המנוע עוד הסתובב פעם פעמיים, לפני שהרים ידיים והאזעקה השתגעה.

מיד ניתקתי את האזעקה הנעתי עם כבלים (תודה לדודו) ונסעתי לרחובות.

ביום שישי בבוקר האוטו הניע בקלות מחשידה. טוב, זה עדיין אפשרי, כי הרי האזעקה היתה מנותקת במהלך הלילה. נסעתי לחשמלאי המשפחתי.

החשמלאי בדק ומצא, שהטעינה באוטו טובה, אבל המצבר גמור.

- פאוזה -

מצבר וולטה, 62 אמפר שעה (380 CCA) השיב נשמתו לבורא לאחר 28 חודשי עבודה מסורה.דקת דומיה לזכרו.

- סוף פאוזה -

החשמלאי לא ידע איזה מצבר מגיע במקור עם האוטו, ומיד הציע לי לשים מצבר 56 אמפר שעה, כי "זה מספיק". אני אמנם יודע שהאוטו רק מחכה ל"עיגולי פינות" בתחזוקה כדי לייצר לי תקלות, אבל בכל זאת מדובר בחשמלאי שאני סומך עליו בעיניים עצומות, אז הסכמתי.

המצבר הישן הוא מהאוטו, ולמקום הובא, אחר כבוד, מצבר חדש תוצרת שנפ.

בהיכרות הראשונה אתו גיליתי שלא רשום עליו "56 אמפר שעה" כמצופה אלא: "מתאים לרכב שצורך 56 אמפר שעה"

נזכרתי בכתבה שקראתי לא מזמן על ה"תקן" החדש הזה

(http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2279374,00.html)

קפצו לי כל הפיוזים.

מצבר 62 א"ש החזיק 28 חודשים. מצבר 56 א"ש יחזיק קצת פחות, וכמה יחזיק מצבר ש"מתאים ל..."?

מה זה בכלל "מתאים ל..."

לאיזה תקן הוא "מתאים"?

החשמלאי ניסה להרגיע אותי ואמר לי ש"זה בסדר, כתוב שזה מתאים..."

שאלתי אותו אם אפשר לשים מצבר של 50 א"ש באוטו שצריך 56 א"ש. הוא אמר: "ודאי!" אז אמרתי לו שיקח מצבר 50 א"ש, וירשום עליו "מתאים ל- 56 א"ש".

הוא הבין, ורץ למחסן למצוא מצבר אחר.

הבעיה - כל המצברים שם - מתוצרת וולטה ומתוצרת שנפ, התהדרו במדבקות עליהן נכתב בגאון: "מתאים לרכב שצורך..." (הוא לא מחזיק תוצרת טובה אחרת)

כאן כבר קפץ לי המפסק האוטומטי הראשי.

בסוף מצא החשמלאי, במחסן פחות זמין, בין המוצרים שהוא לא מוכר בתדירות גבוהה, מצבר גדול, שעליו רשום: "66 אמפר שעה". בלי "מתאים ל" ובלי שטויות.

הבעיה - המצבר נראה שהוא צריך ביקור ב"מתאים לי" - מידות גדולות בהרבה מהסטנדרט.

לא ידעתי אם אפשר יהיה לדחוף את המצבר לתא המנוע הצפוף של האלפא, אבל אני כבר הייתי במצב שלא היה אכפת לי לנסר את מכסה המנוע ולבנות כונס אויר מיוחד למצבר... רק לא לקנות: "מתאים ל..."

באורח פלא, המצבר התאים בול.

מצד אחד נוגע בקצה התושבת, ומצד שני נוגע (לא לוחץ - בדקתי!) בצינור יניקת האויר.

יש!

הבורג הודק, הקטבים חוברו, הקוטב השלילי גורז, וניגשתי לשלם.

לפי טבלת המחירים של וולטה, המצבר החדש עולה 689 ש"ח. :shock2:

שילמתי - 620 ש"ח (הנחה). :shock: (כמו שאני תמיד אומר - זה לא מה שיהרוג אותי. זה מקסימום יגרום לי להתחלף :roll: )

אבל בטבלת המחירים היה רשום שמדובר במצבר ש"תואם 70 אמפר שעה".

כלומר ניסו לגנוב אותי ב- 4 א"ש?? :mad:

אתמול בדקתי שוב את הכיתוב על המצבר. שם ראיתי שכתוב: "מתאים לרכב שצורך 80 א"ש". :shock:, ושיש לו 440 אמפר CCA. רשמתי את המק"ט ובדקתי באתר האינטרנט של החברה.

http://www.volta.co.il/

באתרנרשם שמצבר זה (מק"ט 58013) הוא בעל קיבולת של 80 אמפר שעה (בלי "מתאים ל...") ו- 450 אמפר CCA.

כלומר מנסים לגנוב אותי ב- 14 א"ש, ומצד שני נותנים לי 10 אמפר CCA מתנה??

מה קורה פה? מה הקיבול האמיתי של המצבר? למה זה תמיד קורה לי?

לסיכום:

1. לא להתפתות לעסקאות בשטח, אחרת אתה אוכל אותה, אוכל אותה בחזק ואוכל אותה בגדול.

2. אם אתם צריכים למלא מים במצבר - עדיף למלא מים ממצבר ישן. זה לא ידלל את החומצה, ובטח לא יהרוג את המצבר.

3. אם אתם מרגישים שהמצבר הולך למות - סעו מיד לחפש מצבר חדש. זה ישפר את יכולת התמרון שלכם, שמתה יחד עם המצבר...

4. והכי חשוב - אל תקנו שום דבר "מתאים ל", "בערך" או "כאילו". תבדקו בדיוק מה אתם קונים ולפי איזה תקן. עד כמה שאני יודע - TUDOR ו"מגנטי מרלי" עוד לא התחילו לרמות אותנו עם מצברים בקיבול של "אולי 56 אמפר שעה"

אני מבקש מכל הקוראים, אם יש לכם זמן וכח, להפיץ את דבר הרמאות במצברים, ואם אפשר להציף את אתרי האינטרנט של וולטה ו"שנפ" בפניות נזעמות.

איתן.

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם

באוטו שלי יש מצבר 60 א"ש משנת 99.

אגב המלצת היצרן בספר הרכב עומדת על 28 א"ש....

טפו טפו טפו כל פעם שאני מניע גם אם זה בלילה ב10 מעלות מספיקות בדיוק 2.5 שניות סטרטר לשמיעת הווורווווווו ווווו וווווווו וווווווווו ם.

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

• תוכן חדש...