Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8004 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

סתם משהו שחשבתי עליו לפני כמה ימים ולא הגעתי לפיתרון של הבעיה.

מטרת הזרקת הNOS למנוע הוא קירור המנוע והורדת הטמפרטורה בצורה דרסטית, מה שגורם לאוויר הנכנס להיות דחוס יותר ובכך הבעירה "חזקה" יותר ומאפשרת ניצול יעיל יותר של האוויר הדחוס (בעצם החמצן שבאוויר) ליצירת פיצוץ/בערה ואז ליצירת אנרגיה בצורה חזקה יותר.

עכשיו, הNOS אמור להיות מקורר, הלא כן? כיוון שהוא נכנס למנוע בתצורתו הנוזלית, או שמא הוא נכנס במצב ה"גזי" שלו? איך מתבצע הקירור של בלון הNOS?

בעיה זאת גוררת עוד כל מיני בעיות, כיוון שאם אכן יש מערכת קירור ברכב לNOS, אז למה לא להכניס גם אוויר דחוס לבלון לאחר התרוקנות הNOS ואז לקרר אוויר רגיל (בכל מקרה יש שם משהו כמו 71% של חנקן, נכון? וגם עוד איזה 21% חמצן) ואז גם בזה אפשר להשתמש..

באם אין קירור, מה התועלת של הזרקת גז חנקן כשהוא לא בתצורתו הנזולית (הקרה מאוד)?

רמי

נ.ב

כנראה שהטעות שלי היא שלא הבנתי בדיוק איך ה NOS עובד :) מישהו יכול לתקן אותי?

אהבה באה בזוגות, לנשים ולמכוניות...

פורסם

נוס זאת חומצה שמתערבבת עם הדלק ויוצרת תערובת מאוד עשירה שגורמת לפיצוץ חזק יותר

שנותן את התוספת כוח הענקית למנוע...

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

אין צורך לקרר את בלון ה - NOS כיוון שגז במצב דחוס מגיע לטמפרטורות מאוד נמוכות , עקרון העבודה של NOS הוא כדלהלן :

הגז שנמצא בבלון הוא NO2 (דו תחמוצת החנקן) לגז הזה יש תכונה שכאשר מחממים אותו לטמפרטורה של כ-300 מעלות צלזיוס הוא מתפרק לחנקן וחמצן בנפרד לכן כאשר מזריקים NOS למנוע בעצם מספקים לו יותר חמצן מה שמאפשר להזריק יותר דלק ולקבל הספק יותר גבוה מהבעירה, אפקט נוסף של הגז הוא קירור סעפת היניקה כיוון שכאשר הגז עובר ממצב נוזלי למצב גזי משתחרר המון קור לסביבה מה שמגביר את צפיפות האוויר (אוויר קר הוא דחוס יותר) ומספק גם יותר חמצן.

פורסם
אין צורך לקרר את בלון ה - NOS כיוון שגז במצב דחוס מגיע לטמפרטורות מאוד נמוכות , עקרון העבודה של NOS הוא כדלהלן :

הגז שנמצא בבלון הוא NO2 (דו תחמוצת החנקן) לגז הזה יש תכונה שכאשר מחממים אותו לטמפרטורה של כ-300 מעלות צלזיוס הוא מתפרק לחנקן וחמצן בנפרד לכן כאשר מזריקים NOS למנוע בעצם מספקים לו יותר חמצן מה שמאפשר להזריק יותר דלק ולקבל הספק יותר גבוה מהבעירה, אפקט נוסף של הגז הוא קירור סעפת היניקה כיוון שכאשר הגז עובר ממצב נוזלי למצב גזי משתחרר המון קור לסביבה מה שמגביר את צפיפות האוויר (אוויר קר הוא דחוס יותר) ומספק גם יותר חמצן.

זה בדיוק מה שאני שואל, איך שומרים על הNOS בתוצרה נוזלית בתוך המיכל? האם כאשר גז נמצא בלחץ, ברירת המחדל היא שהטמפרטורה יורדת ואזי הגז נהפך לנוזל בגלל טמפרטורה נמוכה? כי אני יודע שככל שהלחץ גדול יותר כך החום גובר (ע"ע אוויר מוגדש) ואזי גז לא יוכל לההפך לנוזל בגלל טמפרטורה גבוהה מדי ולא מתאימה...

רמי

פורסם

כשלוקחים גז, לא משנה איזה. ודוחסים אותו הוא הופך למצב צבירה נוזל

ובעת שיחרור הנוזל הוא משנה שוב מצב צבירה לגז ומתקרר

קח לדוגמה בלון חמצן . בבלון החמצן נוזלי ובעת שחרורו הוא גזי וקר.

בעולם-"זאת זכות לתת שרות"

בארץ- "אתה חייב לתת לי שרות! אני קניתי את הכיסא שאתה יושב עליו!":evil:

פורסם

הנה שיעור כימיה בסיסי...

ההבדל בין נוזל לגאז הוא המרווח בין המולקולות. בנוזל הם יותר קרובות אחת לשנייה ובגז הן יותר רחוקות.

כשדוחסים גז לבקבוק בלחץ גדול, מה שקורה זה שהמרווחים בין המולקולות קטנים עד שהוא הופך למצב צבירה נוזל. תוך כדי הקטנת המרווחים יורדת הטמפרטורה ולכן אין צורך לקרר את בלון גז של ה NOS משום שבגלל שהחומר במצב צבירה נוזלי הוא כבר קר.

מצורפות תמונות של מולקולות במצב צבירה נוזל, מצב צבירה גז ותרשים המראה את עליית או ירידת הטמפרטורה במצבי הצבירה השונים.

latent.jpg

liquid.jpg

gas.jpg

פורסם

מה שאמרת נכון בעיקרון לפי הידע הבסיסי (מאוד מאוד בסיסי) שלי בכימיה.

רק דבר אחד קצת צרם לי בעין - כשגז נדחס במקום לחוץ והופך לנוזל (אם הוא כל כך לחוץ) - הוא אוטומטית מתקרר גם?

נשמע קצת לא הגיוני משום מה...

חוץ מזה - מישהו מוכן לסכם במילים פשוטות איך NOS פועל?

(ניסיתי למצוא בHOWSTUFFWORKS , וכנראה שלא חיפשתי נכון - כי לא מצאתי כלום)

וואלק אתתתתה

פורסם

חוץ מזה - מישהו מוכן לסכם במילים פשוטות איך NOS פועל?

(ניסיתי למצוא בHOWSTUFFWORKS , וכנראה שלא חיפשתי נכון - כי לא מצאתי כלום)

אצלינו ערכת חיפוש?

->קישור ראשון

->קישור שני

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

אני ממליץ על ניסוי פשוט.

כשאתה יושב על האסלה, שלח יד למעלה ואחורה ותפוס את הספריי הריחני שמונח שם.

דפוק ריסוס בריא מהספריי על הרגל שלך (או כל איבר חשוף אחר) ותרגיש כמה זה קר.

כל גז שמתפשט - הטמפרטורה שלו יורדת. על העקרון הזה עובדים מזגנים, מקררים ודומיהם.

וכמו שנכתב - מלבד נושא קירור האויר, NOS מעלה את נצילות המנוע גם בגלל שאחוז החמצן בו גבוה מבאטמוספירה הרגילה.

ובאמת שדיברו פה על זה יותר מדי פעמים (בטח יחסית למספר הפרוייקטים של NOS שיצאו לפועל בקרב חברי הפורום...)

פורסם
אני ממליץ על ניסוי פשוט.

כל גז שמתפשט - הטמפרטורה שלו יורדת. על העקרון הזה עובדים מזגנים, מקררים ודומיהם.

וכמו שנכתב - מלבד נושא קירור האויר, NOS מעלה את נצילות המנוע גם בגלל שאחוז החמצן בו גבוה מבאטמוספירה הרגילה.

ובאמת שדיברו פה על זה יותר מדי פעמים (בטח יחסית למספר הפרוייקטים של NOS שיצאו לפועל בקרב חברי הפורום...)

אז הקירור במזגן נעשה ע"י דחיסתו??? אז בשביל מה יש את הגז הזה?

אם כך, אז מדוע שכשדוחסים אוויר במגדש הטורבו אזי האוויר מתחמם ומתכווץ (ז"א, יותר אוויר לגודל מסוים) אבל הוא לא נהפך לנוזל?

תגידו, במשאיות יש שימוש בלחץ אויר בשביל ברקסים והנד-ברייק. למה אין שימוש בכזה מכלול בשביל לדחוף אוויר דחוס לתוך המנוע? די דומה לפעולתו של מגדש, רק שפה יש שימוש ב"מחסן" אוויר בתצורת מיכל... דווקא נראה לי די הגיוני, לא?

רמי

פורסם

למה במזגן יש את הגז ?

משום שהמדחס במזגן דוחס את הגז.

ואז משחרר אותו מלחץ גבוה ללחץ נמוך, השחרור הזה מקרר את הגז שנמצא בצינורות שדרכם עובר האוויר וע"י כך הוא מתקרר.

(המזגן מחמם בצורה הפוכה)

פורסם
אני ממליץ על ניסוי פשוט.

אז הקירור במזגן נעשה ע"י דחיסתו??? אז בשביל מה יש את הגז הזה?

אם כך, אז מדוע שכשדוחסים אוויר במגדש הטורבו אזי האוויר מתחמם ומתכווץ (ז"א, יותר אוויר לגודל מסוים) אבל הוא לא נהפך לנוזל?

תגידו, במשאיות יש שימוש בלחץ אויר בשביל ברקסים והנד-ברייק. למה אין שימוש בכזה מכלול בשביל לדחוף אוויר דחוס לתוך המנוע? די דומה לפעולתו של מגדש, רק שפה יש שימוש ב"מחסן" אוויר בתצורת מיכל... דווקא נראה לי די הגיוני, לא?

רמי

קודם כל אוויר הוא לא גז, אלא תערובת של גזים שכן ניתן להפוך אותם לנוזלים אבל בטמפרטורות טיפה יותר נמוכות ובלחצים טיפה יותר גדולים.

לא משתמשים במדחס כזה כי ההספק שלו קטן מאוד בהשוואה להספק של טורבו...כלומר כמות האויר שהוא דוחס ביחידת זמן קטנה (אבל מדחס מסוגל לתת לחצים גדולים בהרבה)

פורסם

למה לא להיכנס לאתר הנפלא

http://www.howstuffworks.com

ולקרוא שם ?

מה יותר טוב מזה ??

נ.ב

אומרים אם כבר ניטרו, או בשם העברי והנכון תחמוצת החנקן.

נוס זה שם של חברה שמייצרת קיטים של תחמוצות חנקן למכוניות.

זה אגב בדיוק אותו חומר שהרופא שיניים משתמש בו (גז צחוק)

עריכה: הנה חסכתי לך ונתתי לינק

תוצאות לחיפוש "nitro oxide"

http://auto.howstuffworks.com/question259.htm

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

• תוכן חדש...