Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5355 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום

לפני שבוע עברתי טסט בשעה טובה והגיע הזמן להתחיל לנהוג. כמו כל ילד בתקופת המלווה זה הזמן לנסוע על הרכב של אבא אבל אבי נוסע על רנו קנגו שנת 99' שמבחינה קומסטית מזעזעת. כל הרכב קילופים, הכסאות שבורים וקרועים, אין רדיו, ח"ח לא עובדים וצריך להוריד אותם ידני והדלת האחורית תקועה ולא נפתחת. שלא נדבר על המצב המכני והגיר שצריך ידי פלדה בשביל להכניס לראשון. לא האוטו האידיאל מבחינתי להתחיל עליו לנהוג לכן אבי החליט לעזור לי לרכוש פרייבט ראשון.

לפני שאתם מגיבים פה לגבי העלויות של הרכב והוצאות אחזקה, אספר לכם קצת על עצמי. אני כיום עושה שירות לאומי במרכז ת"א. אין לי שם חנייה ולכן אין לי איך להגיע עם הרכב. הוא משמש אותי בעיקר לשעות אחה"צ. לימים בהם אני עובד (כ10 ק"מ מביתי), לימים בהם אני לומד (כ15 ק"מ מביתי) ולסופ"ש. בנוסף אני מבצע גיחות סופ"ש לצפון פעם בחודשיים והגיע הזמן לעשות את זה בשעה טובה עם רכב. נכון יש פה פן קטן של פינוק, אבל למען האמת אני כבר לא יכול לחכות להיכנס לעולם הרכב וזה מאוד מפתה אותי.

חסכתי 7K על מנת לקנות רכב ב6K + אלפייה ליישור קו. עשיתי פק"מ של 100 ש"ח בחודש על מנת שיהיה לי לטסט בסוף השנה. בקשר לביטוח - אני מקווה שיש חברת ביטוח שנותנת תנאים טובים לחיילים במידה ולא הביטוח יעלה בסביבות ה5K ופה אני אצטרף עזרה מאבי אך בכל זאת אני אחלק את זה לתשלומים ומהשכר הנמוך שלי יהיה לי אפשרות לממן זאת. טיפולים שוטפים בהחלט נכנסים בחשבון, במידה ויהיו חס וחלילה דברים יותר גדולים אבי יעזור לי.

כמו שראיתם אני צריך רכב שיהיה אמין, ידני וחסכוני - מנוע עד נפח 1.5 (מטעמי ביטוח). לאחר מכן בטיחות ואין לי יותר מידי דרישות מפונקות. חלונות חשמל מקדימה מהווים בעיני פרס. נ.ב - רכב משנתון 96'+ (לכן סוויפט, שרייד ירדו)

אחרי ימים של הסתכלות בפורום וביד 2 הגעתי למועמדים הסופיים:

רנו קליאו 1.4 97'.

יודנאי אקסנט 1.5 97'.

פיאסטה 1.3 97'.

לגבי הפיג'ו והפונטו הישנות החלטתי להוריד אותם מהפרק עקב חוות דעות מאוד רעות נגדם. פיג'ו 306 5 דל' קיבלה דווקא ביקורות לא רעות אך סובלת מבעיות חשמל בלתי פוסקות והדבר מפחיד אותי.

בקשר למתמודדות שלי:

על הפורד פיאסטה הישנות שמעתי מגוון ביקורות טובות. מספרים על רכב אמין, שפע חלקים בפירוקיות ובעיה אחת של רעשים מהמנוע. אשמח אם תעדכנו אותי בבעיות אחרות או לתת המלצות.

יודנאי אקסנט - שמועות על זללנית דלק וחלקים יקרים. לחבר הייתה כזאת אוט' ולאחר ידנית ושניהם נהנים מהאוטו. האם השמועות הם רק שמועות ?

רנו קליאו - אני אשמח להמלצות מאנשים שמכירים את הרכב מקרוב. מרוב דעות מנוגדות אני מבולבל. אמינות מוגדרת בספק, צריכת דלק לא משמחת אך תחזוק זול.. אני כבר לא יודע מה לחשוב - אשמח לעזרתכם.

תודה רבה לעוזרים וסופ'ש נעים!

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

דווקא יונדאי לא ידועה בתור רכב עם חלקים יקרים,הפיאסטה נחשבת גם לרכב סביר בכזה תקציב,עוד רכבים שאתה יכול לבדוק היא ה205 ודווקא כן פונטו,חלפים לא יקרים,שרייד סוויפט כמו שציינת.

שרכבים כאלה ישנים תתמקד יותר ברכב הכי מטופל ותקין שתוכל למצוא.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מה שיותר חשוב בשנתונים האלה הוא למצוא אחד כמה שיותר שמור, אלה רכבים שנמצאים על הכביש כ15 שנה ועברו המון, הדבר היחיד שיתן לך אינדיקציה על אמינות הוא הטיפולים לאורך השנים.

ועוד עצה אישית, אל תיכנס לגרמניות כי סתם יהיה לך יקר להחזיק אותם (פולו איביזה וכו').

בהצלחה!

• תוכן חדש...