Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5323 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים עידכון ושאלה,

לאחר שבשבועיים האחרונים אני חורש את הנושא ובודק את החלופות,

ביום ה' האחרון הוזמנו רביעיית T1R במידה 205/55 R16 במחיר 2400 ש"ח לרבעייה , דהיינו 600 ש"ח לצמיג (כולל מע"מ ,איזון והרכבה).

אומנם מצעתי מחירים מעט זולים יותר במרכז אך בתוספת הדלק לשם הייתי מגיע לאותו מחיר.

יש לציין שהמלאי כבר היה מוגבל והסט שהזמנתי היה בין האחרונים שנותרו במלאי (נבדק מול מס' גורמים).

היום התקשרו אליי לספר שהצמיגים הגיעו וחשוב לציין שהצמיגייה שזמנתי ממנה נחשבת מבחינתי כאמינה וזו לא ההזמנה הראשונה שביצעתי ממנה.

עד כאן תאורטית הכל בסדר.

העניין הוא כזה,

שאלתי את הבחור מהצמיגייה מה תאריך ייצור הצמיגים (כמובן סיקרן אותי מאוד) וקיבלתי תשובה: שבוע 51 של 2010 כלומר 5110.

שאלתי את הבחור 2 שא':

1. האם הגיוני שיש שבוע כזה כי כשחילקתי ב4 יצא לי 12.75 כלומר לכאורה שבוע אחרון של דצמבר (חישוב רגיל זה 4שבועות *12 חודשים סה"כ 48 שבעות בשנה).

- הוא ענה לי שיש 52 שבועות ולכן הגיוני , כלומר מדובר על השבוע האחרון של דצמבר 2010.

2. ז"א הצמיגים בני 10 חודשים. לפיכך הבעתי את אכזבתי מכך שבני יותר מחצי שנה. הוא ענה שכשראה זאת התקשר ליבואן שם נאמר לו שלפני חודשיים היה משלוח אחרון וזה אחד הסטים האחרונים שנשארו.

לסיכום: אני יודע שעדיף טרי עד כמה שניתן אבל הוא אומר שהצמיגים בריאים, היו מאוכסנים עד עתה אצל היבואן ושבאמת אין כאן מה לדאוג ומדובר בעניין פסיכולוגי והוא מבין שהתבאסתי .

2 שא' לי אליכם,

1. האם יש לי מה לדאוג ברמה הפרקטית?

2. האם לגיטימי לבקש ממנו הנחה, מועטה ככל שתהה, בגין הנושא?

בסה"כ כפי שאמרתי הוא אמין בעיני והאלטרנטיבה היתה לרדת ברמה ואומנם לשלם פחות או לעלות ברמה ולשלם הרבה יותר (לפחות 150 ש"ח יותר לצמיג) ובדקתי לא מעט צמיגיות.

בעצתכם, אנא קחו את כל המישתנים בחשבון.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
  • תגובות 101
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני אהיה בוטה בנושא גיל הצמיגים, למרות שרבים לא מסכימים איתי

אני לא שם על הרכב שלי צמיג שהוא בן יותר מחצי שנה, לא משנה איך ואיפה אוחסן !!!

גומי ספורטיבי מתייבש מהר יותר מצמיג רגיל, ולכן מה שכתבתי בשורה מעל מקבל משנה תוקף.

מכיוון שבשנתו הראשונה והשניה צמיג ספורטיבי הוא במיטבו, ובד"כ בשנה השלישית מורגשת ירידה בביצועים, אני הייתי מבקש הנחה של לפחות 30% על מחירי השוק

My 2 Cents

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

זה בסדר ליאור ואני מניח שיש צדק בדבריך.

אם זאת,

הצמיג הנ"ל אינו ספורטיבי פרופר ואתה צודק שגומי מתבלה עם הזמן אני רק תוהה האם זה קריטי מבחינתי?

כמו כן אני גם אמיתי עם עצמי ו30% הוא לא יתן ופייר, במקומו גם אני לא הייתי נותן.

הוא לא ימכור רביעייה כזו ב1680 ש"ח שהצמיג נצרך ויבוא מי שיקנה אותו.

בן.

BENJ:

ROY:

פורסם

הצלחתי להוציא טויו T1R 225.45.17 מאנטון ביפו ב600 ש"ח לצמיג.

עכשיו רק נשאר למצוא ג'נטים :\

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

המחיר מעולה, מה תאריך הייצור?

אני בדקתי בערך 10 פנצ'ריות בצפון ובמרכז והמקסימום שהשגתי היה 575 לצמיג אבל בחולון ולכן העדפתי לקנות ב600 לצמיג בחיפה. כפי שהסברתי הבעיה מבחינת תאריך הייצור אם זו בכלל בעיה.

בן.

BENJ:

ROY:

פורסם

שטויות.

קודם כל, זה שצמיג ספורטיבי חי שלוש שנים על הכביש זה כבר עצוב :-)

בשמירה נכונה, צמיג יכול להחזיק הרבה זמן מעמד במצב מצויין.

רק הזמן הסביר מהייצור והמשלוח זה כבר חודשיים שלושה.

מה שחשוב זה לראות שהצמיג במצב טוב וולא סימני התייבשות...

דרך אגב בשביל לדעת כמה שבועות יש בשנה תעשה 365 לחלק לשבע. יש בחודש אחד ויחיד יש 4 שבועות, בשאר יש עודף של ימים

פורסם
זה בסדר ליאור ואני מניח שיש צדק בדבריך. עם זאת, הצמיג הנ"ל אינו ספורטיבי פרופר ואתה צודק שגומי מתבלה עם הזמן אני רק תוהה האם זה קריטי מבחינתי?

הבלאי תלוי בעיקר רכות הגומי (עניין של דירוג תרכובת - Treadwear). כאשר האחסנה טובה הבלאי הזה הוא זניח, אבל הוא בהחלט קיים, עוד יותר בצמיג עם תרכובת רכה ועוד יותר בתנאי אחסנה ירודים שקיימים בלא מעט תקריות בארץ ובכלל. עם זאת, את השפעת הגיל לא מרגישים עכשיו - תרגיש אותה כאשר הצמיג יתחיל להתיישן על הרכב, ואז ה"נפילה" ברמות האחיזה תהיה חדה יותר ותאלץ להחליף את הצמיג מוקדם יותר, במיוחד בצמיג רך כפי שצוין כבר. לכן לא הייתי הולך לפי המלצת הצמיגאי, הוא "מקטין ראש" ומדבר על שמישות של הצמיג, אנחנו לוקחים את זה צעד אחד קדימה. מבחינת רכישת צמיג, עד חצי שנה - טרי (וכמובן שעדיף טרי מן המפעל). עד 11 חודש - סביר. גיל שנה - עדיף לא לרכוש!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
שטויות.

קודם כל, זה שצמיג ספורטיבי חי שלוש שנים על הכביש זה כבר עצוב :-)

בשמירה נכונה, צמיג יכול להחזיק הרבה זמן מעמד במצב מצויין.

רק הזמן הסביר מהייצור והמשלוח זה כבר חודשיים שלושה.

מה שחשוב זה לראות שהצמיג במצב טוב וולא סימני התייבשות...

דרך אגב בשביל לדעת כמה שבועות יש בשנה תעשה 365 לחלק לשבע. יש בחודש אחד ויחיד יש 4 שבועות, בשאר יש עודף של ימים

לגבי מבנה השנה אכן זהו החשבון הנכון (יצאתי חומוס).

האמת שזה גם מה שאני חשבתי. ביססתי זאת על כך שהרכב שלי עלה באמצע מאי 2009 על הכביש ותאריך ייצור הצמיג המקורי שלו היה אמצע ספט' 2008. כלומר עד שהרכב עלה על הכביש הצמיג היה כבר בן 8 חודשים.

הבחור בצמיגייה לא ייפה את המצב וניסה להסביר לי שמדובר בצמיג חדש חדש אבל אמר שמצבו טוב ואוכל לראות זאת גם בעצמי .

איך אבחין בסימנים על פיהם לא כדאי לקחת את הצמיג (סימני התייבשות לדוג')?

הבלאי תלוי בעיקר רכות הגומי (עניין של דירוג תרכובת - Treadwear). כאשר האחסנה טובה הבלאי הזה הוא זניח, אבל הוא בהחלט קיים, עוד יותר בצמיג עם תרכובת רכה ועוד יותר בתנאי אחסנה ירודים שקיימים בלא מעט תקריות בארץ ובכלל. עם זאת, את השפעת הגיל לא מרגישים עכשיו - תרגיש אותה כאשר הצמיג יתחיל להתיישן על הרכב, ואז ה"נפילה" ברמות האחיזה תהיה חדה יותר ותאלץ להחליף את הצמיג מוקדם יותר, במיוחד בצמיג רך כפי שצוין כבר. לכן לא הייתי הולך לפי המלצת הצמיגאי, הוא "מקטין ראש" ומדבר על שמישות של הצמיג, אנחנו לוקחים את זה צעד אחד קדימה. מבחינת רכישת צמיג, עד חצי שנה - טרי (וכמובן שעדיף טרי מן המפעל). עד 11 חודש - סביר. גיל שנה - עדיף לא לרכוש!

זאת אומרת שלדבריך (כמובן ע"פ מה שסנדה רשם) ובהנחה שהצמיג לא ישב אצל הצמגייה אלא אצל היבואן עד היום, אני נמצא בגבולות הסביר?

אקסודוס,

גם שלי הם מהמשלוח האחרון שהגיע לפני חודשיים אבל התאריך זה התאריך כלומר איך אתה ודאי שהם בני פחות מחצי שנה והאם (בהנחה שמצבם טוב) זה משנה בכלל?

בן.

BENJ:

ROY:

פורסם

הבחור בצמיגייה לא ייפה את המצב וניסה להסביר לי שמדובר בצמיג חדש חדש אבל אמר שמצבו טוב ואוכל לראות זאת גם בעצמי . זאת אומרת שלדבריך (כמובן ע"פ מה שסנדה רשם) ובהנחה שהצמיג לא ישב אצל הצמגייה אלא אצל היבואן עד היום, אני נמצא בגבולות הסביר?איך אבחין בסימנים על פיהם לא כדאי לקחת את הצמיג (סימני התייבשות לדוג')? איך אתה ודאי שהם בני פחות מחצי שנה והאם (בהנחה שמצבם טוב) זה משנה בכלל?

צמיג מתחת לגיל שנה הוא בהחלט סביר. כפי שאמר סנדה, לעתים נוהגים להפריז בהשפעה של משך האחסנה על הצמיג, אבל למי שרוצה ממש "טרי" (כמוני) עדיף בן חצי שנה ומטה, ואפשר למצוא גם בני שבועיים-שלוש. סימני זיקון (Aging) אתה לא תראה על צמיג מאחסנה אלא אם כן משך האחסנה היה כבר ארוך מאוד ובתנאים לא מיטביים, שכן הצמיג החדש מכוסה שכבה סיליקונית (ולהוותי ראיתי שצמיגאים "מצפים" בשכבה כזאת גם צמיגים משומשים). כפי שאמרתי, את השפעת זמן האחסנה תרגיש מאוחר יותר, כאשר כבר לאחר שנתיים של שימוש תתפלא מה קרה לאחיזת הצמיגים בכביש. אבל שוב, זה בהחלט סביר. לא נהדר, סביר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

סתם נכנסים פה לפאניקה מוגזמת, אין שום בעיה לרכוש אותם ולהנות מהם.

רק בשביל להיות בטוח שלא "תצא פראייר", תרים טלפון ליבואן וברר מתי אמור להגיע משלוח חדש, שלא יצא שתקנה את אלא ושבוע הבא בא משלוח שעוד רותח מהכבשנים של המפעל.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אז עשיתי בדיקה לעלויות של רביעיית צמיגים במידה 225/45/17 לגולף החדשה והאמת......קיבלתי הלם מעליית המחירים!

מישהו יודע על מחירים זולים יותר למידה הזו?

R1R במידות דומות (215/45 ו-245/40) עולים קצת יותר מ-600 ש"ח לצמיג , כולל הרבה , איזון ולא משנה כמה צמיגים תקנה .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

תבדוק בצמיגי מוריס אני קניתי מהשבוע 22 של 2011

תרים טלפון ותעשה טיול לכיוון דרום. וכן גם אני מהצפון.

אני מקווה שלא הזמנת דרך המאסטרו בחוצות תראה כמה הודעות אחורה מה כתבתי עליו.

8)
פורסם
תבדוק בצמיגי מוריס אני קניתי מהשבוע 22 של 2011

תרים טלפון ותעשה טיול לכיוון דרום. וכן גם אני מהצפון.

אני מקווה שלא הזמנת דרך המאסטרו בחוצות תראה כמה הודעות אחורה מה כתבתי עליו.

צמיגי מוריס - בית עובד? :wink:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
אני אהיה בוטה בנושא גיל הצמיגים, למרות שרבים לא מסכימים איתי

אני לא שם על הרכב שלי צמיג שהוא בן יותר מחצי שנה, לא משנה איך ואיפה אוחסן !!!

גומי ספורטיבי מתייבש מהר יותר מצמיג רגיל, ולכן מה שכתבתי בשורה מעל מקבל משנה תוקף.

מכיוון שבשנתו הראשונה והשניה צמיג ספורטיבי הוא במיטבו, ובד"כ בשנה השלישית מורגשת ירידה בביצועים, אני הייתי מבקש הנחה של לפחות 30% על מחירי השוק

My 2 Cents

ליאור

:mm_yeah:

גם אני ככה ולמעשה לא קרה שהתקנתי צמיג זקן מ3 חודשים. תמיד הייתי בקשר רציף כדי לבדוק מתי מגיע משלוח ואז לקבל את הכי טרי.

m-o-t, אתה רוצה להגיד לי שנסעת מחיפה לבית עובד רק בשביל להתקין צמיג בצמיגי מוריס ?

אני לא רוצה להרוס את האידיליה אבל לי היתה שם חוויית שירות לא טובה בדיוק על הקטע של תאריכי הייצור אבל לא רק.

הובטח לי משהו, באתי במיוחד, הצמיגים לא היו שם, אחרי כמה שעות הגיעו , עם תאריכים מעורבבים, חלק חדשים חלק ענתיקות, בסוף התקנתי שם זוג, המחיר שנסגר מראש בטלפון הוכחש , בסוף גם שילמתי יותר גם קיבלתי זוג במקום רביעייה והייתי צריך לשבור את הראש להשיג עוד זוג טרי.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...