Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4533 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רוני, יפה מאוד. נראה איך התחזוקה תיהיה אצלי ב-NB.

B.D.B. - לגבי הידית הילוכים, אני גם רוצה להחליף את שלי אם תמצא תעדכן.

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

BMW ///M235i M Performence 2014 - sold

• תגובות 110
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני מרשה לעצמי להניח שקיימות מכוניות רבות שמותקנת בהן מערכת של פוינטר. האם גם הן ידועות בנטייתן לגמור מצברים לאחר ימים בודדים במהלכם הן לא הותנעו?

אם לא, מה מייחד את המיאטה לעומתן?

שאלה טובה...

אם תצטרך באיזה שלב גג חדש אני יבואן :cool:

אז בוא פרט בשביל כלל שוכני הפורום - כמה עולה להביא גג חדש (מקורי או תחליפי) לארץ?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

כיוון שרוני עשה עבודה כ״כ טובה בלעדכן את ההיסטוריה של הרכב, אני רואה לנכון לשמר את המסורת.

המיאטה של רוני עברה לבעלותי אי-שם באפריל השנה. סה״כ אני מכיר את רוני וגם את הבעלים הקודמים, המקוריים, היטב וידעתי (עד כמה שאפשר) למה אני נכנס. למרות שהתקציב איפשר לי לרכוש רכב משנתון מתקדם יותר, דווקא קסם לי להוציא (הרבה) פחות מהתכנון ולקבל רכב בדיוק כמה שאני רוצה (מבחינת השיפורים והתוספות), עם ״תשלום״ בדמות נסועה גבוהה יותר ושנתון ישן יותר. ידעתי שיהיו לי עלויות והתעסקות הכרוכות בתחזוקה של רכב בן 8 אבל הגעתי למסקנה שזה אותו כיף בפחות כסף וההתעסקות - היא חלק מהכיף מבחינתי וחלק מהדברים במידת היכולת - אעשה לבד. אם לא הייתי מכיר את הרכב ואחזקתו הייטב, לא חושב שהייתי עושה זאת.

לא אתייחס כרגע למצב הרכב שקיבלתי (בכמה מילים: מתוחזק היטב, שמור וללא תאונות - אפילו לא תיקון צבע:shock: ) . לא שהרכב היה מושלם - הגג דיי בלוי, כמו גם כמה חלקים בפנים כגון ידית ההילוכים וההגה, אבל אלו זוטות כמובן (ויטופלו, ראו מטה :-) ).

כיוון שהעידכון של רוני היה מנובמבר, אני מעדכן את כל הטיפולים שבוצעו מאז, כלומר - יש פה רצף מלא. בפועל כל הטיפולים נעשו אצלי.

לא יודע בדיוק כמה רוני נסע מנובמבר, אבל אני מעריך את הנסועה בכ-11,000 עד עכשיו. הק״מ העדכני - מעט פחות מ-105,000. נרכש עם 98,600.

לצריכת הדלק לא אתייחס במיוחד כי אני נוסע מעט במסלול בית עבודה גן (כן, מוריד ילד אחד (כל פעם אחר מבין שניים :)) בגן מדי יום). הצריכה שלי היא כ-1 ל-8, אבל בנסיעה ״רגילה״ הרכב עושה כ-1 ל-11 להערכתי. (לאחישבתי את עלות הדלק, מה גם שזה אינדיווידואלי...)

ביטוח מקיף לי ולאשתי בלבד - 4,700 ש״ח

חובה - כ-1400 ש״ח

רישוי שנתי (טסט) - 1600

(אין צורך באיתורן וזה נותק לשמחתו של המצבר)

סה״כ הוצאות ״מזל טוב, יש לך מיאטה 2006״: 7,700 ש״ח.

טיפולים, כולל תחזוקה ויישור קו:

טיפול 120,000 (או 8 שנים) - בוצע במוסך האיצטדיון (חוויה חיובית, אני ממליץ), מורשה מאזדה - שמן סינטטי מלא, פילטר שמן, פילטר מזגן, נוזל בלמים - 950 ש״ח (אני חושב שגם החלפתי פילטר מזגן, העלות כוללת חלפים + עבודה)

טיפולי תחזוקה:

החלפת שמן גיר למוטורקראפט - האיכותי ביותר למיטאה ופותר עניין של העברה קשה מראשון לשני כשהרכב קר. עלות שמן 350 ש״ח

החלפת פילטר אוויר, עלות פילטר 300 ש״ח

החלפת כיסוי לפילטר אוויר - עלות הכיסוי 150

עלות הטיפול (עבודה) - 650 ש״ח בוצע בטיג

עלות כוללת (עבודה + טיפול): 1450 ש״ח

גז למזגן - 200 ש״ח (יש חשד לנזילה קלה...) - בוצע במוסך איצטדיון.

תחזוקת יישור קו:

כיוון שחיישן הלאמבדה היה ״עייף״ הרכב היא זורק תקלה מדי פעם, כמו כן, נסע על תערובת עשירה מדי ומזהמת וגם... לא עבר טסט. בנוסף וללא קשר - הרכב היה נוסע קר מדי והגעתי למסקנה שהטרמוסטט ״חצי פתוח״ (בעיה מוכרת במיאטה). אציין שאת ההוצאה הזו צפיתי במעמד הקניה ולכן לא היה הפתעה מבחינתי.

חלקים:

חיישן + טרמוסטט במזוודה מארה״ב: 1100 ש״ח (לשם השוואה רק החיישן בארץ, ללא עבודה, עלותו מגיעה ללמעלה מ-2000 ש״ח)

נוזל קירור (הקדמתי מעט את ההחלפה ב-10 שנים, בשל הטרמוסטט, ככה, על הדרך): 320 ש״ח ל-8 ליטר נוזל קירור מזדה FL-22, נקנה במוסך האיצטדיון של מאזדה.

עלות הטיפול (טיג): 400 ש״ח

בנוסף - הוחלף ממיר קאטליטי (עוד לפני הטסט), עלות ממיר: 500 ש״ח, החלפה באפי אגזוזים (לא מומלץ...יקר ולא מקצועי): 300 ש״ח, סה״כ 800 ש״ח.

סה״כ טיפול ״זיהום אוויר״: 2,620 ש״ח

יש גם צורך בהחלפה של שמן ההילוכים בתיבה העליונה (למרות שמאדה טוענים שזה לכל החיים, לא קונה את זה) - בוצע לבד עם שאריות שמן ההילוכים.

סה״כ טיפולים ויישור קו מכני: 5,220 ש״ח

יישור קו בודי - לרכב היו שני שיפשופים/מכות קלות על שתי הכנפיים + שיפשוף קטן שאני הוספתי בכנף האחורית - תוקנו (נקודתית) במוסך הברק (מומלץ בחום!) - 2,000 ש״ח, יצא מעולה.

קוסמטיקה ושונות:

כיוון שאני פדנט, הוחלפה ידית ההילוכים המקורית המתקלפת לכזו של מודיקשיין עם חריטה בצבע כחול תואם לרכב - 400 ש״ח

כיסוי עוד חדש לשק הילוכים וידית בלם יד: 140 ש״ח

כיסוי מחדש של ההגה באוטו אלגנס (יצא מדהים): 800 ש״ח

החלפת מחזיק הכוסות הפאטתי לתא אכסון עם מכסה תואם איכותי של: 700 ש״ח (יקר, אבל שווה כל שקל, כל בעל מיאטה יודע...)

סה״כ: 2,040 ש״ח

שיפורים (ושינמוכים :)):

הדוד המשופר והרועש להחריד הוחלף לסטנדרטי (שאר הצנרת נותרה ״פתוחה״ מתוצרת בריין גודווין) - הסטנדרטי באדיבות רוני : (נא להוריד 2 כ״ס)

בוצע טיונינג מקצועי ל״אופטימיזציה״ של כל התוספות (יניקה, צנרת) - 2,000 ש״ח. (לא להוסיף 10 כ״ס )

סה״כ: 2,000 ש״ח

אז לכמה הגענו?

סה״כ 17,000 ש״ח. לא כולל דלק וירידת ערך (כ-10,000 ש״ח או כ-12% בתקופת המדידה)

כפי שאתם רואים חלק גדול מההוצאות הוא ממש לא הכרחי ונובע מרצון (שלא לומר צורך...) שלי להגיע לרכב מושלם ככל הניתן (מתוך הנחה שלא ימכר אלא יישמר כרכב שלישי בבוא היום, אלא אם תרכש Z4M :twisted: ). ניתן כמובן לוותר על הטיונינג, הפחחות (אחת הדפיקות הקטנות היא מהבעלים המקוריים...), קוסמטיקה, וגם את שמן הגיר ונוזל הקירור לא הייתי חייב להחליף ככה שאנחנו מגיעים לכ-10,000 ש״ח שזה יותר מסביר והגיוני. והתמורה כמובן - ללא תחרות לדעתי. אני אשתדל להעלות מעט תמונות בהמשך.

הוצאות צפויות במהלך 2014: צמיגים (בין 2,500 ל-4,000 תלוי בסוג), בלמים קדמיים (כ-1,500 ש״ח), אני משדרג את המערכת בימים אלו (אי-אילו אלפי שקלים, תלוי בטעם), הגג יוחלף השנה או שנה הבאה (כ-5,000 ש״ח), דיטליינג איכותי כולל פוליש (כ-2,000 ש״ח) ועוד כאלו ואחרים... גם 2014 תהיה מעניינת.

קנס נחשב? תוסיפו 500 ש״ח לחשבון (ולא, אם זו לא הייתה מיטאה, לא הייתי מקבל את הקנס )

רוני - אתה יכול לעדכן את הכותרת שיש עידכון שנה חמישית! :)

פורסם

כן, אני :-D

הייתה לי NB 2004 בעבר. מבלי להתייחס לתיאוריה (עצמות עצה VS מקפרסון) אני יכול להגיד כך:

NC1 Stock

בשני המקרים המקור רך ומתנדנד מדי לשימוש ספורטיבי (ימי מסלול, נסיעה מעט יותר אגרסיבית). ל-NC ניתן לרכוש ערכת שדרוג מקורית של מזדה (מזדהספיד, מותקנת אצלי) הכוללת קפיצים, בולמים ומוטות מייצבים + כיוון פרונט שמיועדים לתת לרכב נתונים ספורטיבים ״מקוריים״.

אני אומר את זה וחייב להוסיף שלעניות דעתי (ובלי להצית דיון פחות רלוונטי) ה-NC פשוט רכב טוב יותר ברוב הפרמטרים (למעט איכות החומרים בפנים הרכב, משום מה עברו לפלסטיקה קשיחה ופחות נעימה). לעניין המתלים: מי שחשובה לו ההתנהגות בדר״כ ישדרג את הפלטפורמה ואז החבילה הטובה יותר היא ב-NC.

פורסם

ההגה נראה מדהים.

הייתי שמח לראות תמונה של לפני כדי להבין במה מדובר.

אני משתמש בחומר גרמני שנועד לטפח ספות עור ובלי עין הרע, ההגה ברכב מודל 2006 שלי נראה חדש לגמרי. (אם יש ביקוש, אבדוק כיצד נקרא)

אני חייב לומר שעלויות האחזקה יקרות יחסית (למעט הטיפול במוסך האיצטדיון שעלותו סבירה) כשאני משווה את זה לרכב שלי למשל.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

בבקשה:

20130508082214.jpg

תשמע, הייתי מצפה שהאיכות של הגולף תהיה עדיפה, העור הרגיל של מאזדה הוא לא מהאיכותיים. מבחינת עליות, לא ברור לאיזה עלויות אתה מתכוון. הביטוח יקר בגלל הגג המועד לפורענות וחלק מהטיפולים הם דיי רגילים לרכב בגיל וקילומטרג כזה (חיישנים, ממיר קטליטי). חלק לא היו מחוייבים (שמנים, פילטר אוויר - זה בגלל שזה פילטר פתוח ויש להחליפו פעם ב-כ-5 שנים) וכו׳... נראה לי סביר, לא?

פורסם
כן, אני :-D

הייתה לי NB 2004 בעבר. מבלי להתייחס לתיאוריה (עצמות עצה VS מקפרסון) אני יכול להגיד כך:

NC1 Stock

בשני המקרים המקור רך ומתנדנד מדי לשימוש ספורטיבי (ימי מסלול, נסיעה מעט יותר אגרסיבית). ל-NC ניתן לרכוש ערכת שדרוג מקורית של מזדה (מזדהספיד, מותקנת אצלי) הכוללת קפיצים, בולמים ומוטות מייצבים + כיוון פרונט שמיועדים לתת לרכב נתונים ספורטיבים ״מקוריים״.

אני אומר את זה וחייב להוסיף שלעניות דעתי (ובלי להצית דיון פחות רלוונטי) ה-NC פשוט רכב טוב יותר ברוב הפרמטרים (למעט איכות החומרים בפנים הרכב, משום מה עברו לפלסטיקה קשיחה ופחות נעימה). לעניין המתלים: מי שחשובה לו ההתנהגות בדר״כ ישדרג את הפלטפורמה ואז החבילה הטובה יותר היא ב-NC.

אתה מערבב מין במין שאינו מינו,

אין קשר בין כיול מיתלים נתון לבין איכות המיתלה,

רכב עם מקפרסון מכויל היטב יתעלה על רכב בעל מיתלי עצמות עצה כפולות (לא שוות) עם קפיצים ובולמים רכים או קשים מידי,

למרות יתרונות המיתלה האחרון שפשוט לא כויל היטב ויכולתו לא מומשה.

ההשוואה צריכה להיות בין NB ו NC בעלות מיתלים מכוילים נכון.

פורסם

אני נוטה להאמין שחלק מהסיבה שההגה המיאטה במצב לא משהו קשור לעובדה שזה רכב קבריולט ולכן פנים הרכב חשוף יותר לשמש.

מעבר לזה, עושה רושם שהאחזקה אכן לא זולה במיוחד, אפילו די יקר (במיוחד אם אני מבין נכון וחלק מהטיפולים אתה מבצע בעצמך מה שמבטל את עלות שעות עבודה במוסך).

אמנם אני גר בחו״ל אבל הרכב המזדקן שלי גם עבר יישור קו מאוד מאוד מקיף (לרמת חיישנים ופילטרים בדיפרנציאל וגומיות ואטמים במנוע ורצועות ועוד) וזה הסתכם בהרבה פחות כסף.

שוב, אמנם חו״ל אבל מצד שני גם מדובר במרצדס.

הייתי בטוח שיהיה זול יותר להחזיק יפנית מזדקנת.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אתה מערבב מין במין שאינו מינו,

אין קשר בין כיול מיתלים נתון לבין איכות המיתלה,

רכב עם מקפרסון מכויל היטב יתעלה על רכב בעל מיתלי עצמות עצה כפולות (לא שוות) עם קפיצים ובולמים רכים או קשים מידי,

למרות יתרונות המיתלה האחרון שפשוט לא כויל היטב ויכולתו לא מומשה.

ההשוואה צריכה להיות בין NB ו NC בעלות מיתלים מכוילים נכון.

אהה...נכון. השאלה האם כבודו מעוניין בדיון תיאורטי או דיון מעשי. יחד עם זאת, יתכן שלא הבנתי את השאלה. לא יודע מה זה ״מכוייל היטב״ אני יודע (דהיינו נהגתי, ברוב הסט-אפים הנזכרים מעלה וגם ב-NB עם מתלים ״משופרים״, אותה לא הזכרתי) ואני יכול לתת את חוו״ד המעשית והאישית ביותר. תחדד את השאלה ואנסה לענות כמיטב יכולתי.

פורסם
אני נוטה להאמין שחלק מהסיבה שההגה המיאטה במצב לא משהו קשור לעובדה שזה רכב קבריולט ולכן פנים הרכב חשוף יותר לשמש.

מעבר לזה, עושה רושם שהאחזקה אכן לא זולה במיוחד, אפילו די יקר (במיוחד אם אני מבין נכון וחלק מהטיפולים אתה מבצע בעצמך מה שמבטל את עלות שעות עבודה במוסך).

אמנם אני גר בחו״ל אבל הרכב המזדקן שלי גם עבר יישור קו מאוד מאוד מקיף (לרמת חיישנים ופילטרים בדיפרנציאל וגומיות ואטמים במנוע ורצועות ועוד) וזה הסתכם בהרבה פחות כסף.

שוב, אמנם חו״ל אבל מצד שני גם מדובר במרצדס.

הייתי בטוח שיהיה זול יותר להחזיק יפנית מזדקנת.

It is what it is אני לא מנסה ליפות את המציאות וכל אחד ישפוט לבד. אבל, כיוון שקראתי את הפוסט שלך אני הבנתי שעלות שלך עלתה על 20,000 ש״ח (23K אם אני זוכר נכון) לעומת פחות מ-10,000 אצלי (כל הטיפולים והשדרוגים, לא כולל פחחות) - כדי להשוות תפוחים לתפוחים. הטיפול היחיד שעשיתי לבד היה להחליף את השמן בתיבה העליונה.

פורסם (נערך)

רציתי לשמוע שהתאוריה נכונה במציאות, אבל איך ניתן לבדוק את זה מעשית ולבודד את שאר המרכיבים ?

המרכב של ה NC אמור להיות קשיח יותר משל ה NB וזה משפיע לטובה על ההתנהגות,

אם יש מולטי-לינק מאחורה ומקפרסון מקדימה אז ההשוואה כבר יותר מסובכת,

למקפרסון יש השפעה שלילית יותר בהנעה קידמית אבל גם בהנעה אחורית יש תופעות שליליות.

יתכן שמדובר בהשפעות קטנות שסטאפ מוצלח והצמיגים המודרניים מצליחים להתגבר עליהם

ולא כל נהג מסוגל להבחין בהם.

אבל העיקר שבסופו של דבר הגענו איכשהו עוד פעם (ועכשיו בשרשור על רודסטר יפנית עממית)

לדיון על המרצדס של עידן.

עריכה אחרונה על ידי proxima

• תוכן חדש...