Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5388 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מישהו יכול להסביר את הציטוטים האלו, שלי נשמעים מופרכים?

גוף חימום חשמלי, גם אם מצופה אבנית, הוא בעל בדיוק אותה התנגדות חשמלית כמו גוף חימום חדש, ולכן נופל עליו בדיוק אותו הספק חשמלי כשהוא מופעל.

לדעתי ואינני חשמלאי, אתה טועה במקצת.

לגוף החימום יש התנגדות מסויימת, כמו לכל דבר אחר. עד כאן אנו בתמימות דעים.

הבעייה היא שההתנגדות שלו תוכננה להיות אפקטיבית כשהוא שקוע במים.

האבנית מונעת מהמים לעטוף את גוף החימום כפי שהוא תוכנן להיות עטוף, ולכן משנה את ההתנגדות.

תחשוב על מנוע שיפעל בלי שמן בפנים- ההתנגדות של הבוכנות בתוך השקעים שלהן (=חיכוך. לא התנגדות חשמלית) תשחק את אם-אימו של סבתו. אותו עיקרון בסיסי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גוף החימום, למיטב ידיעתי, עטוף בשכבת חרסינה שמעליה עוד מעטה מתכתי. ולכן ההתנגדות של גוף החימום איננה משתנה אם הוא באויר, במים או בשמן.

גם אם הוא היה חשוף, המוליכות של המים נמוכה משמעותית משל המתכת - ולכן השינוי בהתנגדות הוא אפסי.

ולבסוף, גם אם ההתנגדות משתנה בצורה ניכרת (היא כן משתנה עם הטמפרטורה), זה לא משנה את העובדה הפשוטה שכל ההספק שמתפתח על גוף החימום הופך לחום ומועבר למים. גם אם ההתנגדות מוכפלת או יורדת לחצי, ההספק גם הוא ירד לחצי, או יוכפל, וכך גם זמן החימום, אבל עדיין, המחיר של חימום דוד המים בקוט"ש או ש"ח לא ישתנה.

:turn-l:
פורסם

אני אשאל את אבי, חשמלאי מוסמך, שהחליף בימיו גוף חימום אחד או 2 או 37. נראה מה תהיה התשובה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לפתוח דוד חשמל ולנקות אחת לשנה זה שטות גמורה, בדוד חשמלי בדרך כלל אין מאיץ ולא צריך לעשות טררם מקצת אבנית בדוד.

אם אתה מרגיש שינוי באיכות המים החמים תעשה טיפול.

נכון הדבר גם לדוד שמש אחרי שנתיים הדוד מגיע לשיא היעילות בחימום המים בחשמל.

לא צריך להתרגש מהאבנית שבמאיץ אלא אם יש שינוי לרעה.

אולי העיצות שלי לא הכי חסכוניות בחשמל אבל תאמינו לי שזה זניח ביחס ליעילות החימום.

דרך אגב יש לי מס' לקוחות ששידרגו את גוף החימום בדוד ל 3KW על מנת לחמם מהר, עוד 7 ש"ח בחודש לא ישבור אותם.

פורסם

נכון הדבר גם לדוד שמש אחרי שנתיים הדוד מגיע לשיא היעילות בחימום המים בחשמל.

מה הכוונה? אחרי שנתיים הוא יותר יעיל מאשר כחדש? איך ולמה?!?

:turn-l:
פורסם
מה הכוונה? אחרי שנתיים הוא יותר יעיל מאשר כחדש? איך ולמה?!?

כאשר המאיץ ריק מאבנית על גוף החימום לחמם כ 2 ליטר מים.

כאשר המאיץ עם אבנית יש כ 1 ליטר מים גוף החימום מחמם את המים יותר מהר רק שהכמות קטנה יותר.

אבל אנחנו לא מרגישים בהבדל כי 15 דק' מספיקים למקלחת גברים.

יש כאלו שמרגישים מים חמים כבר אחרי 5 דק'.

לפעמים אני מקבל תלונות מלקוחות אחרי החלפת פלאנג' קומפלט שפעם הם היו מדליקים חצי מהזמן ומבינים את העיניין אחרי ההסבר.

בגלל זה גם אמרתי בהודעה קודמת שבמאיץ "הירוק" מדליקים קצת יותר את החשמל כי המאיץ פתוח בחלקו התחתון לא מצטברת אבנית וכמעט תמיד יש מגע עים מים קרים.

פורסם

אפשרות שניה, שקרתה לי בדוד בדירה הקודמת, הוא שהצינור הפנימי בדוד שמוביל את המים החמים מלמעלה,

אל הצנרת מים חמים לבית,

התחורר במקום מסויים, ואז מה שקורה שאחרי כמות לא גדולה של מים חמים שיוצאים, המים הקרים שנכנסים

לדוד, מתערבבים עם החמים, וישר מקררים אותם.

רוב בעלי המקצוע יגידו לך במצב כזה להחליף את כל הדוד לחדש.

בזמנו מצאתי מישהו שעלה על הבעיה הזו, ומה שהוא עשה זה פשוט השחיל צינור בתוך צינור, וככה עקף

את החור שנוצר.

ככה הדוד החזיק עוד 3 שנים, עד שהיה צורך בהחלפה.

יש לי הרגשה שזה מה שקורה אצלי, הקולט בסדר, אבל די מהר מתחילים מים קרים, זה לא הגיוני.

אתה יכול לתת לי את הפרטים של מי שעבד אצלך בה"פ ? או אולי זה גודל סטנדרטי ואז אני פשוט אלביש צינור בעצמי.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

הוא השחיל צינור נחושת סטנדרטי. רק הוא מדד שזה יגיע בערך ל 3/4 הגובה של הדוד.

אני אשלח לך ה"פ עם הפרטים שלו, למרות שאני לא בטוח שהוא עוד עובד.

מדובר במישהו יחסית מבוגר, שעושה עבודות פה ושם.

פורסם
יש לי הרגשה שזה מה שקורה אצלי, הקולט בסדר, אבל די מהר מתחילים מים קרים, זה לא הגיוני.

אתה יכול לתת לי את הפרטים של מי שעבד אצלך בה"פ ? או אולי זה גודל סטנדרטי ואז אני פשוט אלביש צינור בעצמי.

הבדיקה אמורה ליהיות פשוטה.

א - מה קורה עם חימום בחשמל יש מספיק מים?

ב - צריך להפסיק את ההזנה לדוד לנתק את יציאת המים החמים בדוד,

במצב רגיל יצאו עודפי מים וצריך להפסיק במידה ויש תקלה ימשיכו לטפטף מים.

ג - אם אתה מיתכוון לבצע לבד דבר איתי ואני אסביר לך את התהליך.

פורסם

שנתיים ראשונות היה לי דוד חשמלי.

כאשר נכנסתי לדירה. פתחתי את הדוד. החלפתי את כל המכלול + תרמוסטט. וניקיתי אותו מבפנים עם לחץ מים+ ושיפשוף של היד.

דלק כל יום שעה אחת!! שעון שבת.

אחרי שנה בערך. פחות חודש יותר חודש. פתחתי את הדוד שוב. בשביל להזיז אותו. (הייתי צריך לרוקן אותו.)

אז בדקתי. והוא היה מלא אבנית. המאיץ כולו היה מלא. והגוף חימום היה מצופה אבנית.

אני מעריך שאחרי שנתיים. לא הייתי מצליח בכלל לנקות את האבנית והיה צורך בגוף חימום חדש אחרי שלוש שנים. (מרגע ההתקנה)

אחרי עוד 9 / 10 חודשים פתחתי את הדוד שוב. כי העלתי אותו לגג. וחיברתי לו קולט שמש.

ושוב ניקיתי. ושוב היה (פחות ממקודם) אבל מלא אבנית בתוך ועל הגוף חימום.

כאשר עברתי לקולט שמש. אני מדליק את הדוד אולי שעה בשבוע.! וכאשר יש אורחים.

ניקיתי אותו אחרי שנה וחצי. ולא היה כמעט אבנית. כי הוא לא עבד כמעט.

ולכן גם אצל הורים שיש להם דוד חשמלי.

אחת לשנה אני מנקה את הדוד.

כי אחרת צריך כל שנתיים שלוש להחליף את כל המכלול. כי כולו אבנית.

חישוב פשוט.

מכלול עולה כ 100 שקלים. (והוא מתקלל / נשרף ) תמיד בזמן לא טוב. (מרפי המ**יאק)

דוד מחזיק בממוצע 10-15 שנה.

מכלול מחליפים כל 3 - 5 שנים. (באין טיפול)

טיפול כל שנה (כשעה עבודה) 30 שקלים

מים מבוזבזים -5 שקלים.

מרוויחים

מים חמים מהר יותר!

פחות חשמל.

מים נקיים יותר. (פחות אבנית בברזים החמים!)

מכלול נוכחי אצל ההורים כבר 5 שנים לפחות!

בדוד שמש. אני מתקין ברז בתחתית את הקולט. וכך אני גם שוטף את הקולטים אחת לחצי שנה.

אחת לשנה אני פותח אותו לכמה דקות. יוצאים מים שחורים. ומלא אבנים ולכלוך.

הקולט נקי יותר. מחמם מהר יותר. ונשמר יותר טוב. (סיכוי נמוך יותר לסתימה של צנרת)

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

אני דיברתי על דוד חשמלי שאין בו מאיץ (רק בדודים הגדולים יש מאיץ 120 ליטר ומעלה).

דוד ללא מאיץ לא ניסתם מאבנית גם אם הגוף חימום יחזיק מעמד 5 שנים.

אל תשכח ששנה של דוד שעובד על חשמל בלבד זה כמו 4 שנים של דוד שמש.

פורסם

לא שכחתי. ולכן גם כתבתי.

דוד חשמלי!! אחת לשנה.

דוד שמש. (במידה הוא בשימוש סביר.) אגב בהרבה משפחות מרובות ילדים (3 או 4) שאני מכיר גם דוד שמש נדלק בלילה כי כבר אין מים חמים למקלחת.

ולכן אני ממליץ לפחות פעם בשנתיים לפתוח אותו לניקוי.

להזיק זה לא יזיק! כמובן לסגור את הברגים ברגש. ולא כמו ברברים. אחרת הם ישברו והלך הדוד.!

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם
אני דיברתי על דוד חשמלי שאין בו מאיץ (רק בדודים הגדולים יש מאיץ 120 ליטר ומעלה).

דוד ללא מאיץ לא ניסתם מאבנית גם אם הגוף חימום יחזיק מעמד 5 שנים.

אל תשכח ששנה של דוד שעובד על חשמל בלבד זה כמו 4 שנים של דוד שמש.

יש לי דוד חשמלי, של 60 ליטר, בתור ספק המים החמים למקלחת שלי. האם הוא כבר מפוצץ באבנית, אם הוא בן 3 ?

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
יש לי דוד חשמלי, של 60 ליטר, בתור ספק המים החמים למקלחת שלי. האם הוא כבר מפוצץ באבנית, אם הוא בן 3 ?

לא הדוד לא מפוצץ באבנית.

אם הדוד מורכב בשכיבה בבוידם ולא תלוי אז אין בעיה בכלל כי אאבנית נופלת רחוק מגוף החימום.

כשהדוד יתחיל לקצר תחליף את כל הפלאנג' כולל ניקוי הדוד מאבנית.

• תוכן חדש...