Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5387 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום אחר"צ אני אלך לעשות בדיקת ראייה ולקנות משקפיים.

מאחר ואני מתכוון להשקיע אפילו סכום של 4 ספרות בשביל שהעדשה תהיה איכותית והמסגרת תהיה יפה, אני רוצה לפחות לעשות את זה במקום שהבדיקה היא ברמה גבוהה.

האם לאופטימטריסט צריכה להיות תעודה כלשהי ? או תעודה במקום שמעידה ש X Y Z הינו אופטימטריסט מורשה?

תודה מראש.

פורסם

בחנויות מסודרות האופטומטריסט יענוד תג זיהוי, ורשיונו המקצועי (ובד"כ גם תעודת סיום הלימודים) יהיו ממוסגרות על הקיר.

ברשתות מסודרות מחלקת כח האדם אמורה לבדוק את רישויו של כל מועמד, איני יודע עד כמה הדבר מתבצע בשטח. בקופות החולים, למשל, יש תהליך תקופתי שבו על העובדים המקצועיים להציג את רשיונותיהם לעסוק במקצוע בקבלתם לעבודה וכל מספר שנים.

כמוכן - באתר האינטרנט של משרד הבריאות תוכל לבדוק את רישויו של כל בעל מקצוע רפואי, כולל התמחויות (עניין ההתמחויות רלונטי לרופאים ורופאי שיניים, איני ידוע לגבי מקצועות רפואיים אחרים).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה לא צריך להשקיע שום סכום מיוחד במסגרת.

העיקר זה העבודה של האופטומטריסט, ואחר כך - איכות העדשה.

גם עם מספר גבוה וצילינדר אפשר בקלות לגמור עם פחות מ-2000,

זכוכית, פלסטיק, מה שתרצה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הנס - חזרנו לויכוח הישן. המסגרת חשובה, לא בגלל המותג אלא בגלל נוחיות וחוזק. מסגרת לא נוחה תגרום או לסבל או לאי שימוש במשקפיים, שניהם דברים לא רצויים. לכן צריך לבחור מסגרת מתאימה, בד"כ קלה ככל האפשר - גם אם מדובר בהשקעה כספית. וכמובן שצריך לרכוש מסגרת מספיק חזקה לצרכים האישיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מצטרף להמלצה לבחור מסגרת נוחה, מתאימה לצרכים (מרכיב/מוריד הרבה או לא, פעילות ספורט, תדמית וכו'). עזרה נשית בבחירה של מסגרת תהיה מצויינת.

אם תרצה, ברר מבעוד מועד מידע על סוגי עדשות וסוגי ציפויים שינסו לדחוף לך בזמן הקניה. יש כל מיני ועלותם לא זולה. יש מי שמוצאים יתרון בעדשה מתכהה בשמש (ויש דרגות שונות), או נגד סינוור בנהיגה או כל מה שהמציאו לחלוב כסף.

בפעם האחרונה בקשתי נטו, ותאמין לי שאני רואה את המכוניות אותו דבר, חוץ מכמה דגמים חדשים שנראים יפה יותר...

הצעה קטנה היא לבחור קודם מסגרת ואחר כך לעשות בדיקת ראיה: למרות שיש הרבה מבחר - לפעמים לא תמצא משהו שממש ימצא חן בעינייך, בצורה או במחיר, ואולי תעדיף לבחור בעוד מקום. קשה מאוד להשוות מחירים, שגם ככה הם מופרזים.

ואפשר להתמקח קצת על המחיר הסופי. זה עוזר.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

אין פה ויכוח, קל זה נוח,

ומי שרוצה נוח לוקח מסגרת קלה עם עדשות פלסטיק.

מסגרת קלה = מסגרת עם מינימום חומר.

מסגרת עם מינימום חומר = רק מסגרת מתכת (יענו, יקרה יותר).

לי נמאס מפלסטיק, והקרבתי כמה גרמים (זכוכית + מסגרת מלאה, אי אפשר מסגרת חלקית)

לטובת אופטיקה טובה יותר. התשלום במשקפיים כבדים יותר,

אבל הרוב מעדיפים ללכת כמו עדר אחרי כולם עם משקפיים קלות שצריך להחליף

כעבור X שנים עקב שריטות. זה לא תמיד רע ללכת עם העדר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
היום אחר"צ אני אלך לעשות בדיקת ראייה ולקנות משקפיים.

מאחר ואני מתכוון להשקיע אפילו סכום של 4 ספרות בשביל שהעדשה תהיה איכותית והמסגרת תהיה יפה, אני רוצה לפחות לעשות את זה במקום שהבדיקה היא ברמה גבוהה.

האם לאופטימטריסט צריכה להיות תעודה כלשהי ? או תעודה במקום שמעידה ש X Y Z הינו אופטימטריסט מורשה?

תודה מראש.

אל תיקח את האופטומטריסטים ברצינות כזו. כל אופטומטריסט יתן לך תוצאה שונה קצת.

בהצלחה

יהודה

• תוכן חדש...