Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5364 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, אחרי שנה שנסעתי על מכונית פשוטה (להתרגל לכביש)

החלטתי שאני מתקדם אל המכוניות היותר ספורטביות עם טורבו , שיפורים וכל מה שמסביב.

אני גולש כאן קצת בלי משתמש ולפני כמה ימים פתחתי משתמש כדי להיות פעיל ולקדם את עצמי בתחום הרכבים שאני כלכך אוהב!

התקציב שלי עומד על כ100 אלף ואני נוטה להתאהב בצורתה של איביזה עד 2008 (הצורה הקודמת שכבשה אותי!)

אז ככה יש לי כמה וכמה שאלות!

1.האם זה נכון שמישהו שמשפר את רכבו ומוסיף למחיר רק 15K ומגיע מ180 סוסים ל400?!

2.עדיף לקנות אוטו משופר או אוטו נקי ולשפר לבד?

3.מה ההבדל בין לאון ספורט 180 סוסים ובין איביזה קופרה אר 180 סוסים?

שיהיה לנו חג שמח,

אביב.

פורסם

1. אתה לא תגיע מ180 ל400 ב15 אלף.

2. אם אתה מכיר את הבן אדם והמקום שהוא שיפר בו, ואתה סומך עליהם, למה לא? מן הסתם שיהיה יותר יקר.

3. הלאון ספורט בעלת מנוע TFSI ו185 כ"ס בנפח 2 ליטר, בנוסף לא ידוע לי על קופרה R בשנים האלו, והיא בטוח לא הייתה עם 180 כ"ס, מה שכן, יש קופרה עם 240 כ"ס ומנוע TSI (שים לב, לא TFSI, תריץ חיפוש אם אתה לא יודע מה ההבדלים) בנפח 2 ליטר.

פורסם

הדבר הראשון שאני ממליץ לשפר זה את יכולות הנהיגה שלך, קח קורס נהיגה עם הרכב ללמוד את המגבלות שלו, תאמין לי שאלו יהיו ה-1000~ ש''ח הכי טובים שתשקיע במכונית ספורטיבית.

כוח:

לא תגיע ל-400 סוסים אמינים בתקציב שנקבת...

לאיביזה יש מנוע 1.8 מוגדש טורבו ששמו KO3S הטורבו הזה עמיד עד איזור ה-250-260 כ''ס.

כיום רוב האיביזות מגיעות עם תוכנת ניהול שונה מה שמכונה צ'יפ, מה שמעלה את ההספק בכ-40 כ''ס ובמומנט, מעבר לכך השמים הם הגבול, בין היתר תוכל להחליף פילטר, צנרת הפליטה,טורבו גדול יותר,אינטרקולר גדול יותר(למרות שאין צורך בקופרה) וכו'.

תחפש לרכוש אחת מיד נמוכה וק''מ נמוך לא חסרות כאלה בשוק, הן נסחרות מתחת למחירון, תחפש מקורית אך אם תמצא אחת שמורה עם שיפורים קלים כמו: צ'יפ ופילטר אל תהסס דבר זה יחסוך לך כמה אלפים בעתיד.

הכוח הינה הצד החזק של האיביזה, אני בכלל ממליץ ללכת לשפר את מתלי הרכב שאם להיות עדינים הם ממש לא תואמים את הכוח שהמכונית מפיקה.סט קויילאוברים טוב או בולמים/קפיצים מחברה מוכרת בשילוב של אנטירולים וצמיגים דביקים ואיכותיים יעשו להתנהגות הרכב פלאים.

אם תצטרך עזרה בקנייה ובשאלות לגבי הרכב אז בשמחה.

פורסם

תודה רבה לך ORON07 !

אני יזכור את כל מה שרשמת כאן וזה נורא עזר לי !

בקשר לשיפורים אם מגיע שוטר ודורש ליראוות מה יש לי מתחת למכסה מנוע והוא רואה את הפילטר אוויר וכל השיפורים שניראים לעין מה הוא יעשה לי באותו הרגע?

והאם כל השיפורים חוקיים ?

פורסם

מבין לליבך, היתה לי קופרה שנת 2008 משופרת עם קוילאוברים שאהבתי ומכרתי בצער רב.

מצטרף להמלצות של אורון, תשקיע בקורס נהיגה מתקדמת, זה ישפר את יכולות הנהיגה שלך

ויעזור לך למצות את הרכב והמנוע.

שיפורים ככלל הם לא חוקיים, הם מבטלים אחריות יצרן והם עילה להורדה מהכביש אם אתה נופל

על בוחן תנועה או שוטר קפדן.

עם הפילטר הפתוח והאינלט עברתי טסט, עם צנרת בלי ממיר סביר להניח שלא תעבור.

את הצ'יפ גם ככה לא רואים בעין וגם בטיפולים במוסך קשה לעלות עליו.

בהשקעה של 8K בערך אתה מגיע לאיזור ה-230 כ"ס.

בכל מקרה, רכב מדהים אם אתה מחפש תאוצה בקו ישר.

פורסם

לגבי שוטרים זהו דיון שעלול לא להיגמר בפורום הזה .

ברמת העיכרון עם בוחן תנועה עוצר אותך אז והרכב משופר ( ופילטר זה לא שיפור ) מדובר על מעבר כמו צנרת קולר חזית טורבו גדול מערכות יניקה ואו פליטה וכו....

אז אפשר להגיד ״אכלתה אותה ויקטור״

זה כרוך בהורדה מהכביש כנס כבד של איזוג ה 1000 שקלים .

והורדת השיפורים בכדי לעלות את הרכב לכביש וזה במקרה הטוב !

שים לב למה אתה ניכנס אחי!

בהצלחה!

יקיר 

פורסם

אם אתה מעוניין בקניה,אני מתחיל לחפש קונה לרכב.

יכול לחסוך לך כ6000 ש"ח על שיפורים סטנדרטיים שכמעט כל קופרה עוברת.

אם אתה רוצה פרטים שלח הודעה פרטית.

אין לי שום דבר שבגללו מורידים מהכביש,לעולם לא עצרה אותי משטרה ועברתי פעמיים טסט איתה.8)

Renault Clio TCe 120 EDC

• תוכן חדש...