Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצלמה לחיילת. היכן?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5399 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הS95 לא תתאים כי אין לה עינית, שהיא דרישה קריטית.

הSX20 לא נראה לי מתאימה גם כן בגלל שהיא לא נותנת מספיק אפשרויות התאמה אישית ומה שכן ניתן לשנות (פוקוס, זום, מהירות צמצם) נעשה בצורה לא טבעית (כפתורים)

דבר ראשון, הD40 נחשבת לטובה יותר מהD3000 לפי ההשוואות שהצלחתי למצוא ברשת.

הממשק של הD40 אכן נחשב לטוב יותר, אני לא רואה שום משמעות לחיישן האור של המסך, וגודל מצלמה משנה מאוד למי שיש ידיים קטנות.

אני לא חושב שההפרש במגפיקסלים הוא קריטי, אבל לא שווה לך לנסוע לחיפה ברכבת באיזה אחר צהריים אם יש שם מצלמה טובה יותר?

גילוי נאות, מסיבה לא ברורה אני מעדיף ניקון על פני קאנון, אז אתה לא חייב להתייחס לעצות שלי.

דווקא ממה שראיתי, הD3000 מחליפה את הD60 שהחליפה את הD40 בתור מצלמת הentry level SLR של ניקון

אלא אם כן אתה מדבר על ה40D של קאנון ואז זה סיפור אחר לגמרי, אותה עדיין לא בדקתי

*למה לעזאזל שני יצרים קוראים למצלמות שלהם באותו שם?? (D60) או בשמות שממש ממש קל להתבלבל בינהם (D40 ו40D)

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה שכתבתי על הD3000 מול D40, שתיהן ניקון, הוא בהתבסס על מספר סקירות באינטרנט. חפש בגוגל:

Nikon D40 vs D3000. בסופו של יום, שתיהן מצלמות טובות.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

דווקא ממה שאני קורא, פעם אחר פעם אומרים שהD3000 יותר טובה, יותר נקודות AF, יותר מגהפיקסלים, מסך יותר גדול.

כל זה בגלל שהD3000 חדשה יותר, ומבחינתי זה מן הסתם עדיף, במיוחד כשביד שנייה הם נמכרות סביב אותם מחירים (פלוס מינוס 100-200 שקל).

ראיתי אפילו וידאו שבו מישהו (עם עדשה ממש גדולה על השולחן) אומר שהD3000 היא מצלמת הDSLR ברמת כניסה ה"אולטימטיבית"

בכל אופן, אם תוכל לשלוח לי לינקים להשוואות שאתה קראת זה יעזור מאוד.

שוב תודה על כל העזרה, זה באמת מקל לי על החיים המון.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
אז קנה את ה-D3000...

באמת באמת שאין הבדלים נורא גדולים.

בסוף מכרתי את המצלמה שלי ה SX20 כולל מטען וכרטיס 8 גיגה ב900 שקל. אחרי שימוש של שנה וחצי שיש עוד 2 וחצי אחריות. לדעתך יצאתי פראייר? או שלא משנה העיקר שקנו? מה שלא אהבתי בה זה שהיא גדולה מידי ושאחרי שנה ומשהו איכשהו התמונות התחילו לצאת פחות טובות. ושאני יכול למצוא קומפקטית שתתן איכות יותר טובה אני צודק?

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

פורסם
בסוף מכרתי את המצלמה שלי ה SX20 כולל מטען וכרטיס 8 גיגה ב900 שקל. אחרי שימוש של שנה וחצי שיש עוד 2 וחצי אחריות. לדעתך יצאתי פראייר? או שלא משנה העיקר שקנו? מה שלא אהבתי בה זה שהיא גדולה מידי ושאחרי שנה ומשהו איכשהו התמונות התחילו לצאת פחות טובות. ושאני יכול למצוא קומפקטית שתתן איכות יותר טובה אני צודק?

אני חושב שהסיגמנט של דמוי SLR הוא לא שימושי. הוא מציע יתרונות של זום רציני, שליטה ידנית בכפתורים, והרבה פונקציות מתחכמות, כאשר הדברים לא ממש שימושיים למשתמש הממוצע. היתרון היחיד האמיתי של הז'אנר הוא העינית, אבל הניסיון שלי עד עכשיו עם עיניות אלקטרוניות... אני מעדיף מסך (שב-SX20 הוא אמנם מפרקי, שזה נחמד, אבל קטן).

S95, טכנולוגית, היא מצלמה עדיפה. יש לה חיישן יותר גדול וצמצם יותר פתוח, שאלו שני יתרונות שכל אחד ייהנה מהם (צריך פחות אור להוציא תמונה). בנוסף, היא קטנה. תוסיף את העובדה שיש לה שליטה ידנית נוחה עם שתי גלגלות, למי שיודע איך לצלם, וקיבלת מצלמה מצויינת.

מי שרוצה יותר זום ומוכן לשלם בגודל, יכול לקנות את סדרת ה-G.

אלו המצלמות למקצוענים בליין ה-P&S של קנון. ה-SX20 היא "יעני" מקצועית.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אני חושב שהסיגמנט של דמוי SLR הוא לא שימושי. הוא מציע יתרונות של זום רציני, שליטה ידנית בכפתורים, והרבה פונקציות מתחכמות, כאשר הדברים לא ממש שימושיים למשתמש הממוצע. היתרון היחיד האמיתי של הז'אנר הוא העינית, אבל הניסיון שלי עד עכשיו עם עיניות אלקטרוניות... אני מעדיף מסך (שב-SX20 הוא אמנם מפרקי, שזה נחמד, אבל קטן).

S95, טכנולוגית, היא מצלמה עדיפה. יש לה חיישן יותר גדול וצמצם יותר פתוח, שאלו שני יתרונות שכל אחד ייהנה מהם (צריך פחות אור להוציא תמונה). בנוסף, היא קטנה. תוסיף את העובדה שיש לה שליטה ידנית נוחה עם שתי גלגלות, למי שיודע איך לצלם, וקיבלת מצלמה מצויינת.

מי שרוצה יותר זום ומוכן לשלם בגודל, יכול לקנות את סדרת ה-G.

אלו המצלמות למקצוענים בליין ה-P&S של קנון. ה-SX20 היא "יעני" מקצועית.

מה שהיה טוב בSX20 שאם היד שלך זזה בזמן הצילום עדיין יוצאת תמונה טובה. הS95 זה דגם יותר חדש?? מה לגבי הSX30 שיצאה גם עליה אתה באותה דיעה?? ואיזו מצלמה אני צריך אם אני רוצה בעיקר לצלם תמונות של אנשים בלי הרבה מרחק, ושהתמונות יצאו איכותיות גם באור שמש, גם בלילה ובצבעים טובים? יש מצלמה קומפקטית שתוציא לי תמונות של אנשים מקרוב יותר טוב מהSX20? נניח עכשיו אני עם 900 שקל השאלה לאיזה כיוון אני צריך ללכת. מצד אחד אני מתחרט שמכרתי אותה ב900 זה נמוך מידי, וגם נתתי לו מטען וסוללות ונרתיק וצילמתי בה תמונות יפות פה ושם, אבל איכשהו האיכות ממש ירדה.

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

פורסם

לא מכיר את הדגם, אבל יש לי (או, ליתר דיוק, למשפחתי) נסיון טוב מאד עם החנות הראשונה ברשימה - Camera Mia.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מה שהיה טוב בSX20 שאם היד שלך זזה בזמן הצילום עדיין יוצאת תמונה טובה.

אין במצלמה שומדבר שמבטיח דבר כזה.

תפיסת אובייקט בתנועה זה עניין של מהירות סגר (וגם מהירות פוקוס), וזה תלוי בשילוב של כמות אור וצמצם, היכן שיש למצלמות שציינתי יתרון מסויים (צמצם יותר פתוח, חיישן יותר גדול).

לא בדקתי ממש לאחרונה מה עשתה התחרות, אבל בתקציב שלך הכי קרובה זו ה-S95. בשביל יותר טוב מזה צריך לעלות לרמה הבאה של מצלמות, כאלו עם עדשות מתחלפות (וחיישנים יותר גדולים)

אבל חשוב להבין דבר אחד, ומהמשפט הראשון ניכר שחסר לך ידע, כדי להוציא תמונה טובה, כשהתנאים לא אידיאלים מבחינת תאורה, צריך להבין קצת בצילום. השקעה במצלמה לא תפצה על חוסר יידע כיצד עובדת מצלמה, איך עובדים והיחס בין צמצם לתריס, ל-ISO, איך מצלמה מודדת אור וכו'.

פורסם
אין במצלמה שומדבר שמבטיח דבר כזה.

תפיסת אובייקט בתנועה זה עניין של מהירות סגר (וגם מהירות פוקוס), וזה תלוי בשילוב של כמות אור וצמצם, היכן שיש למצלמות שציינתי יתרון מסויים (צמצם יותר פתוח, חיישן יותר גדול).

לא בדקתי ממש לאחרונה מה עשתה התחרות, אבל בתקציב שלך הכי קרובה זו ה-S95. בשביל יותר טוב מזה צריך לעלות לרמה הבאה של מצלמות, כאלו עם עדשות מתחלפות (וחיישנים יותר גדולים)

אבל חשוב להבין דבר אחד, ומהמשפט הראשון ניכר שחסר לך ידע, כדי להוציא תמונה טובה, כשהתנאים לא אידיאלים מבחינת תאורה, צריך להבין קצת בצילום. השקעה במצלמה לא תפצה על חוסר יידע כיצד עובדת מצלמה, איך עובדים והיחס בין צמצם לתריס, ל-ISO, איך מצלמה מודדת אור וכו'.

מה זה צמצם ותריס אין לי מושג. ב SX20 יש את המצב האוטומטי שבו גם עם היד שלך רועדת או זזה בזמן הלחיצה זה עדיין תופס את התמונה מעולה, כאילו מונע רעידות ותזוזות. במצב של התכנות שם- אתה יכול לקבוע את הISO פוקוס וכדומה, וצבעים.

אין אופציה לשלוט על הצמצם והתריס. ואם אתה מצלם בלילה הצבעים יוצאים מגורענים והפלאש לא משהו בלילה בכלל. גם התמונות שלה הכי הרבה הגיעו בגודל ל4 מגה. הרוב יוצאות 2 וחצי מגה 3 מגה שאתה שומר במחשב.

אבל איכשהו משהו מוזר איתה, זה שבשנה הראשונה היא הוציאה לי תמונות מעולות במצב אוטומטי, ואחכ התמונות איכשהו התחילו לצאת מגורענות. בלי לדעת ממש על צילום במצבאוטומטי אי אפשר למצוא מצלמה שתוציא תמונות טובות מקרוב?

מה שרואים באתרים של מסיבות וכדומה, תמונות של אנשים שיוצאים טבעי ויפה זה רק עם מצלמות מקצועיות?

פורסם
מה זה צמצם ותריס אין לי מושג.

אלא שני האלמנטים הטכניים הבסיסיים במצלמה.

רועדת או זזה בזמן הלחיצה זה עדיין תופס את התמונה מעולה, כאילו מונע רעידות ותזוזות.

של היד, לא של האובייקט אותו אתה מצלם. אם ילד רץ, זה לא יעזור לך.

אין אופציה לשלוט על הצמצם והתריס.

יש.

מאם אתה מצלם בלילה הצבעים יוצאים מגורענים והפלאש לא משהו בלילה בכלל.

חיישן יותר גדול וצמצמם יותר פתוח, עוזרים (אם כי אין תחרות לחיישנים הגדולים יותר של מצלמות עם עדשות מתחלפות)

אבל איכשהו משהו מוזר איתה, זה שבשנה הראשונה היא הוציאה לי תמונות מעולות במצב אוטומטי, ואחכ התמונות איכשהו התחילו לצאת מגורענות.

זה לא נשמע כמו תקלה, אלא תפעול לקוי.

בלי לדעת ממש על צילום במצבאוטומטי אי אפשר למצוא מצלמה שתוציא תמונות טובות מקרוב?

מה שרואים באתרים של מסיבות וכדומה, תמונות של אנשים שיוצאים טבעי ויפה זה רק עם מצלמות מקצועיות?

כשהתאורה בעייתית (כמו במסיבות), צריך לדעת לצלם (וכמובן שגם כלי יותר טוב עוזר).

• תוכן חדש...