Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כתם שמן בכביש ,איך נוהגים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8020 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נגיד שאני נוסע ומחליק על כתם שמן שיש על הכביש, מהן הפעולות הבסיסיות שעלי לעשות?

לבלום בחוזקה ולקוות לטוב? להפנות את ההגה נגד כיוון ההחלקה? או שחוץ מתפילה לא ניתן הרבה לעשות...?

כמובן שאינני מתכוון ללמוד נהיגה מתקדמת בהתכתבות אך רק דרך פעולה בסיסית שתוכל לעזור במקצת.

תודה.

איוו מהיר איוו עצבני

פורסם

זה פשוט מאוד - נגד כתם שמן פשוט אין מה לעשות. בבת אחת מקדם החיכוך בין האספלט לצמיגים נופל מ-0.7-0.8 ברוב המקרים ל-0.2. הדבר היחיד שאתה יכול לעשות זה לכוון את הרכב כך שכשהאחיזה תחזור (בתקווה שזה יהיה לפני שתתנגש במשהו) הוא יפנה לכיוון הנכון.

כמובן ששווה לך לנסות לבלום, במיוחד אם לרכב יש ABS, אבל אל תצפה ליותר מדי...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אין סיכוי שהABS יבלום את הרכב?

שום סיכוי?

והאם אותו דבר תקף לכביש חלק (קרה לי כבר שהחלקתי ולחיצה קלה על הבלם הפעילה את הABS והעמידה אותי)

:shock:

וואלק אתתתתה

פורסם
אין סיכוי שהABS יבלום את הרכב?

שום סיכוי?

והאם אותו דבר תקף לכביש חלק (קרה לי כבר שהחלקתי ולחיצה קלה על הבלם הפעילה את הABS והעמידה אותי)

:shock:

ה-ABS לא מסוגל להתגבר על חוקי הפיזיקה. הוא עובד רק בתנאי שהבלמים עצמם עובדים. הרי כל המטרה שלו היא להוריד את עוצמת הבלימה לחלקיקי שנייה כדי שהגלגלים יתפסו שוב אחיזה בכביש ואפשר יהיה לבלום שוב. במצב של שמן על הכביש אין דבר כזה עוצמת בלימה - הגלגלים מחליקים כל הזמן. מן הסתם עדיף ללחוץ על הבלם על פני לא לעשות כלום, אבל אין לצפות שזה יציל אותך - זה יקצר את מרחק הבלימה בקצת, אבל זה הכל.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

כתם שמן בד"כ לא משתרע על שטח נרחב של הכביש,

ולכן, כל עוד תיסע במהירות נורמלית, ולא בסיבוב קיצוני, אין שום סיבה שאיבוד האחיזה יהיה פטאלי! התחת אולי קצת יזרוק, אולי הגלגלים הקדמיים יאבדו אחיזה ותיכנס לתת היגוי, אך לאחר הקטע המשומן "תדרך" שוב על אספלט והאחיזה תחזור!

בשבילי הסיוט הכי גדול זה קטע שמן (או חול שגם כן מסוכן לא פחות!!), שיפתיע אותי לאחר הסיבוב בנהיגה "קצת מעל הנורמלית"...

במקרה כזה, רק הניסיון והמיומנות יצילו אותך...

פורסם

מזארטי - אתה צודק בכך שלרוב כתם שמן הוא קטן, אבל השמן "נדבק" לצמיגים ומשפיע גם לאחר הכתם (לכמה שניות, אבל קריטיות לרוב). בנוסף - גם במהירות סבירה לחלוטין איבוד האחיזה הוא פטאלי! תוכל להכנס לתת היגוי קיצוני של כמה מטרים טובים גם מסיבוב פשוט ב-30-40 קמ"ש! וזה מספיק בשביל להעיף אותך על מדרכה או השד יודע מה בתוך העיר...

ניסית פעם לקחת סיבוב, אפילו איטי מאוד - 20-30 קמ"ש בתוך העיר בלילה, אחרי שהממטרות השקו גם את הכביש? איבוד האחיזה הוא מיידי וחריף. על שמן זה יותר גרוע...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

מים זה עוד בסדר , בדרך כלל רואים אותם ויודעים בערך איפה הם מתחילים ונגמרים

יש מקומות עם כתמי שמן קבועים (יש כיכר ברעננה שכל פעם שבא לי להוציא את התחת אני נכנס אליה טיפה מהר :roll: ) - בגלל זה חשבתי שהABS עוזר (כנראה שהשמן הוא לא על כל הכיכר) , ניסיתי להיכנס למקום עם שמן (הכיכר) ולעצור - וזה פעל...

וואלק אתתתתה

פורסם

הצדק עימך אך,

איבוד האחיזה תלוי בהמון גורמים (צמיגים, מהירות, סיבוב, אופי כתם השמן/חול), ולכן כל מקרה לגופו...

יש סיכוי שאיבוד האחיזה יגרום לך להמשיך למדרכה, ויש סיכוי שהתחת קצת יזרוק ותיקון קל יסדר את הבעיה.

באופן אישי, כאשר אני מבחין בחול / מים / שמן אני מוריד מהירות ומשתדל לקחת את הסיבוב בעדינות.. (יש מצבים שאני מתגעגע להיגוי יתר ולכן מה שאמרתי מתבטל... :lol: )

רוני איך אתה נוהג בהגיעך לכתם מסוכן?

פורסם

פעם 500 .

ABS לא מקצר מרחק בלימה. הוא משאיר אותך עם היגוי.

בלימה חזקה והחלטית תהיה תמיד הקצרה ביותר (מבלד ,אולי , קרח וכו').

פורסם
פעם 500 .

שמר, אני חושש שאתה טועה.

ABS כן מקצר מרחק בלימה בכביש רטוב למשל ...

ישנן מספר סיבות לכך אבל הפשוטה ביותר היא שה-ABS שומר על הגלגלים מסתובבים ובכך מאפשר להם לנקז מים. כאשר נועלים את הגלגלים אין ניקוז ומחליקים יותר. לכן ה-ABS יקצר את מרחק העצירה.

לגבי השאלה הראשית - החלצות מאובדן שליטה בכתם שמן, אז מעבר למה שכבר נאמר כל כך שהרבה אין מה לעשות, מומלץ להשאיר את ההגה מכוון לכיוון ממנו באנו וזאת על-מנת שברגע שתחזור האחיזה הרכב יחזור לנסוע לאן שרצינו. כמובן שאסור לעשות שום פעולה קיצונית כגון - בלימה / האצה / היגוי.

דני G.

פורסם

כתם קטן לא מזיז לאוטו.

יש 4 גלגלים במכונית.מספיק ש 3 עושים את העבודה.

שרוכבים על 2 גלגלים ורואים כתם זה מה שצריך לעשות:

1.להתקשר לאמבולנס.

2.לצרוח.

3.למצוא מישהו שיגרד אותך מהכביש.

אייל

פורסם
כתם קטן לא מזיז לאוטו.

יש 4 גלגלים במכונית.מספיק ש 3 עושים את העבודה.

כשהמכונית פונה רוב האחיזה מגיעה מהצמיגים החיצוניים, כך שאם אחד משני הצמיגים הפנימיים עלה על כתם שמן ייתכן שהמכונית תשמור על הכיוון שלה, אבל אם אחד מהחיצוניים עלה על הכתם, מצבך רע.

פורסם

רוני איך אתה נוהג בהגיעך לכתם מסוכן?

בכתם שמן נתקלתי רק פעם אחת בחיי. זה היה בעת סיבוב בתוך העיר. נכנסתי קצת מהר מדי אבל גם אם הייתי נכנס לאט יותר לא הייתי מצליח לעשות כלום (אולי רק הנזק היה נמנע). האוטו נכנס לתת היגוי פאטאלי - ג'נט שמאל מקדימה נתקע במדרכה והתעקם. החלפתי גלגל וזהו.

בפעם הבאה שזה יקרה? מי יודע. האינסטינקט בטח יצעק לי לבלום, אבל כמו שאמרתי - כשמדובר בכתם שמן אין הרבה ברירות ממילא...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

על הירידה מאלוף שדה לכביש 4 (לכיוון צפון), בזמן פקק מטורף שבו כולם נסעו משהו כמו 4 קמ"ש בממוצע, עליתי על כתם שמן פצפון (כזה פצפון שלא הצלחתי לראות אותו ממש על הכביש אחר כך). האוטו גלש בין חצי מטר למטר על הכביש (שוב - בנסיעה במהירות אפסית) עם בלימה חלושה. כנראה גם בגלל שהצמיגים במצב רע יחסית.

פחד אלוהים. אם הייתי יורד שם במהירות הסטנדרטית שיורדים שם (אזור ה-60 קמ"ש) והיה שם כתם השמן הזה כנראה הייתי מעוך על גדר ההפרדה - יחד עם עוד כמה נשמות ארורות.

אל תשאל מה אתה יכול לעשות בשביל תרבות מוטורית, שאל מה תרבות מוטורית יכולה לעשות בשבילך.

המלצת השבוע: יפני זה money.

פורסם
פעם 500 .

שמר, אני חושש שאתה טועה.

ABS כן מקצר מרחק בלימה בכביש רטוב למשל ...

ישנן מספר סיבות לכך אבל הפשוטה ביותר היא שה-ABS שומר על הגלגלים מסתובבים ובכך מאפשר להם לנקז מים. כאשר נועלים את הגלגלים אין ניקוז ומחליקים יותר. לכן ה-ABS יקצר את מרחק העצירה.

דני G.

אולי לנהג הממוצא זה פועל ככה.

אני למשל, מרגיש שה ABS ממש מאריך לי את מרחק הבלימה.על רטוב/יבש/בכל מצב.

המעערכת הזו באוטו שלי גורמת לי תשכול רב!

instead of bieng pussy whiped...WHIP THAT PUSSY!

• תוכן חדש...