Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5396 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה היא כמו בכותרת, אפרט טיפה:

האם עדיף מבחינת שמירת ערך לקנות רכב חדש מהחברה עכשיו או רק בתחילת השנה הבאה (2012)?

או שעניין השנים כבר לא משחק פה תפקיד, אלא ירידת הערך מתבצעת לפי חודשים?

אודה לעונים.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

מבחינה כלכלית קונים רכב כאשר זקוקים לו. אתה יכול, למשל, להחליט שערך רכב עם תאריך עליה לכביש ב-2012 צפוי להיות גבוה, ובינתיים להזקק לתיקון יקר של רכבך הקיים. אין לך כל דרך לדעת מה יהיה ערך הרכב כאשר תרצה למכור אותו בעוד כמה שנים. מעבר לכך - כיון שבכל מקרה מדובר בדגמי 2012 וההבדל הוא רק 2-3 חודשים על הכביש ההפרש במחיר המכירה לא צפוי להיות משמעותי אלא אם מדובר בדגם הצפוי להיות מוחלף במהלך חודשים אלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מצטרף לשאלה, הזמנתי רכב שיגיע אלי רק בתחילת דצמבר.

אני מתכנן להחזיק ברכב החדש לפחות שלוש השנים, האם יהיה זה יותר נכון להמתין חודש נוסף ולקבל את הרכב בינואר?

את הרכב הקיים שלי אני מוכר השבוע (כי תחבורה ציבורית היא לא מילה גסה ;-))

.I Rock, There For I Am

פורסם

החישוב נעשה לפי חודש העליה לכביש, כלומר ההפרש בין דצמבר 2011 לינואר 2012 יהיה הפרש של חודש

במחירון למרות המשמעות הפסיכולוגית של "שנה", אלא אם כן זה דגם מוחלף או דגם שיש הרבה ממנו בליסינג

(ואז במעמד המכירה תהיה תקוע איתו כי יהיו המון כמוהו שיפלטו מחברות הליסינג).

גם רכב הוא לא משהו ש"עדיף מבחינה כלכלית" - זה הוצאה ולא השקעה, הוא לא נדל"ן.

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

המחירון של הרכב מחושב לפי חודשי עלייה על הכביש כך שלטווח הקצר והבינוני זה לא אמור לשנות את מחיר הרכב.

בכל מקרה, אני מהמר שלקראת סוף השנה יהיו מבצעים מאוד אטרקטיביים על רוב הרכבים החדשים כך שהיה שווה להקדים את הרכישה.

פורסם
החישוב נעשה לפי חודש העליה לכביש, כלומר ההפרש בין דצמבר 2011 לינואר 2012 יהיה הפרש של חודש

ממש ממש לא, תבדוק במחירון, בדיוק השבוע הייתי בסוכנות רנו והמוכר ניסה לשכנע אותי שאין הבדל,

הוא אפילו פתח מחירון יד 2 מודפס והראה לי שהמחיר ב- 1.1.2010 היה X וכל חודש רשום להוסיף Y ש"ח,

אז עשיתי חישוב פשוט X + Yx12 צריך להיות שווה ל- 1.1.2011 ( 12 חודשים בשנה ),

והתוצאה ממש לא נתנה לי את המחיר של 1.1.2011 ואני לא מדבר על 100 ש"ח הבדל,

פורסם
ממש ממש לא, תבדוק במחירון, בדיוק השבוע הייתי בסוכנות רנו והמוכר ניסה לשכנע אותי שאין הבדל,

הוא אפילו פתח מחירון יד 2 מודפס והראה לי שהמחיר ב- 1.1.2010 היה X וכל חודש רשום להוסיף Y ש"ח,

אז עשיתי חישוב פשוט X + Yx12 צריך להיות שווה ל- 1.1.2011 ( 12 חודשים בשנה ),

והתוצאה ממש לא נתנה לי את המחיר של 1.1.2011 ואני לא מדבר על 100 ש"ח הבדל,

אז מה גובה ההבדל שאתה מדבר עליו?

המחירון של הרכב מחושב לפי חודשי עלייה על הכביש כך שלטווח הקצר והבינוני זה לא אמור לשנות את מחיר הרכב.

הרכישה.

אתה יכול להגדיר טווח קצר ובינוני?

האם כשארצה למכור את הרכב בעוד 3 - 4 שנים עדיין יילקח בחשבון חודש העלייה של הרכב בחישוב המחירון??

.I Rock, There For I Am

פורסם
אז מה גובה ההבדל שאתה מדבר עליו?

לא זוכר בדיוק, וכל רכב לגופו, אני בדקתי ניסאן קשקאי ורנו קוליאוס והיה הבדל של כמה אלפים, אני לא זוכר בדיוק אבל לא פחות מ- 5K,

פורסם

הסתכלתי על רכב שיש לי (מאזדה 2) במחירון יד 2, בדקתי את אותו ק"מ בסוף 2008 ובתחילת 2009, והמחירון יותר גבוה (מן הסתם) של 2009 אך ב-500 ש"ח (אמרנו הולכים לפי חודשים - אז הינה ההפרש). אוקיי, הבנתי שאין הבדל משמעותי. תודה.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

הכל טוב ויפה אבל אני רוצה לראות את הבן אדם שייתן לכם את מלוא המחירון על החודשים...זה לא מעניין אף אחד. סתם טריק.

פורסם

טריק? אז אתה אומר שבמקום נניח 81 אלף ש"ח אני אקבל 71 אלף ש"ח? :lol::lol::lol: הצחקת אותי, באמת.

ZOOM-ZOOM

פורסם

שומאכר, אני אשמח להעלות את הדיון הזה ברגע שתבוא למכור את הרכב ותפתח שירשור הוצאת קיטור על כל האנשים שיגידו לך "אבל המחירון 71" (מאחד שמכר רכב שנרכש באמצע 2009).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הטריק הזה (וכן, זה טריק) - הוא תרגיל של חברות הליסינג להוסיף עוד ערך למחירון הרכבים שלהם.

זה בסה"כ עוד משהו שנועד להגן עליהן בעת מכירת הרכבים.

כשאדם מן היישוב מתחיל להתחכם עם החודשים הללו, אני מניח שיתעלמו ממנו, בטח ובטח אם זה טרייד אין של יבואן או סוחר כלשהוא.

הצעה שלי - אם אתה יכול למשוך את תאריך העלייה לכביש לכיוון 2012, תעשה את זה. כי אחרת תידפק.

פורסם

ברשות משפחתי אין כרגע רכבים שכלולים בזה, יש לנו רכבים משנת 2005 ו-2008. ככה שאני לא ממש בבעיה כרגע. השיקול הוא לרכב הבא, שכן ככל הנראה זה רכב שכרגע יצא (דגם חדש לגמרי, לא דור 2 או 3), כך שלא נראה לי תהיה בעיה בעת המכירה שלו :wink:

עריכה:

לפני שתקפצו עליי ותגידו שגם רכבי 2008 כלולים בזה, הרכב שלי הוא מתחילת 2008, כך שכרגע לפחות איני נפגע מהמחירונים.

ZOOM-ZOOM

• תוכן חדש...