Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5390 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום,

כמו כל גבר טיפוסי, מהרגע שהבאתי את ה C5 2003 האקדמאית המהוגנת שלי למצב בו הכל דופק כמו שצריך, אני שוקל לעבור הלאה לרכב יותר מסעיר. "במקרה", נקרתה בדרכי אפשרות לבדוק אלפא 156 2004 ידנית 2L JTS.

כבר כמה זמן אני פוזל לכיוונה הכללי של האלפא 156 (משיקולי תקציב אני לא בודק 159) מתוך מטרה למצוא רכב משפחתי שבניגוד לצרפתיה ייתן לי הנאה אקטיבית מהנהיגה וקוקפיט יותר מודרני (כיום הקוקפיט שמור ונקי אבל העיצוב הוא פאר שנות התשעים).

עכשיו, אני מניח שלשאלה שלי יש רק תשובות סובייקטיביות המבוססות על העדפה אישית, אבל בכל זאת - מה דעתכם? האם בהכרח רכישת 156 ישנה תצריך השקעה גדולה בתיקונים, כמו שקרה לי עם ה C5? האם ה 156 בגיל הזה תהיה נמרצת או שהיא כבר בדרך לדיור מוגן?

אשמח לשמוע את דעותיכם, אישיות ככל שתהיינה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

למנועי ה-2.0JTS יש בעיה של סתימת מזרקים כל 70-80 אלף ק"מ שגוררת כשלים במנוע. מזרקים חדשים עולים לא מעט.

מידע מועיל נוסף, כאן:

http://www.iaroc.org.il/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=8027

אם אין לך בעיה עם ירידה בשנתון, 156TS 01-02 תהיה שפויה יותר לאחזקה וגם קצת יותר מהנה.

פורסם

מנוע ה-JTS שמותקן ב-156 וגם ב-GT נחשב למנוע רגיש יחסית.

156 היא בחירה מצויינת, אבל רק אם אתה הולך על מנוע TS או עדיף: V6.

אם מצאת V6 ידנית, קח אותה בשתי ידיים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

תודה רבה.

אכן קראתי בפורום IAROC אודות המנוע המדובר. החלפת מזרקים (לחדשים) זה סיפור של למעלה מ 10K ש"ח, כמעט כמו להחליף מנוע.

דגם ישן יותר, עם מנוע הטווין ספארק, פחות מושך אותי בגלל הצורה הישנה יותר (יש לי את זה מספיק בסיטרואן).

לגבי ה V6, אכן נשמע מעניין יותר, תרתי משמע, אך הסיכוי למצוא אחת שמורה הוא אפסי.

אמשיך לחפש על אש קטנה. עוד דיעות והערות יתקבלו בברכה.

חג שמח,

אודי

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

דווקא הV6 בדרך כלל היו אצל אנשים המשועים יותר לדבר ולכן לא נדיר למצוא אחת מלוקקת.

ואם נכנסת לסיפור של C5, ה156 כלל לא צריכה להפחיד אותך.

אם אתה הולךעל 156 מהדור החדש, רכוש רק אחת עם היסטורייה מתועדת.

ניתן לשקול גם אלפא 166.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

מחזק את דבריו של עידן, בעיקר בכל הנוגע ל-166: רכב מדהים, מעוצב למשעי (בעיקר לאחר מתיחת הפנים), בעל מנוע מטריף ופאסון שקשה מאוד למצוא אצל מכוניות אחרות. לשמחתך, המחירון של הדגם הזה נמוך מאוד, וביחסית כסף קטן אתה קונה הרבה רכב.

וכדרכן של אלפות, גם הפעם כלל האצבע הוא שאם תצליח למצוא אחת ידנית, תפוס אותה חזק חזק ואל תשחרר.

לדעתי, הדגמים שלאחר מתיחת הפנים יפים יותר, ובנוסף הם גם מצויידים בפנסי קסנון מקוריים.

שים לב שבדגמים האוטומטיים מותקנת תיבת הילוכים מתוצרת ZF שנחשבת לרגישה ונוטה להתקלקל לקראת 100K ק"מ. חובה לבדוק בדקדקנות את מצב תיבת ההילוכים האוטומטית!!

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

תודה עידן, אני אבדוק את האופציות האלה.

זה נכון, אין ספק ש-C5 בת שמונה היא סטאז' רציני, אבל אני נהנה כמעט מכל רגע.

אלעד, תודה. אם אתם שומעים על מועמדת ראויה תזרקו לי טיפ...

עריכה: איזו מונסטר! נראה לי גם שהמחיר של החדשות ביותר גדול עלי בשלב זה. עדיף אולי לחכות שנתיים לאיזו 159 .

עוד עריכה: אין לי כוונה לנהוג באוטומטי על כאלה רכבים.

Winston S. Churchill -

פורסם

הנה עצה אמיתית - לעולם אל תקבל עצות לרכישת אלפא, מאלפיסט. :wink::lol:

*הנ"ל נכתב בהומור. אלעד הוא אחד מהאלפיסטים היותר אובייקטיבים** ברשת...

**כן כן, אני יודע - אלפיסט אובייקטיבי = אוקסימורון.

פורסם

כן אה, מנסים להפיל ברשת כמה שיותר אנשים תמימים... כמו שעושים בעלי C5... מואה הא הא הא הא הא!!! :twisted:

האמת שהאלפא הראשונה שנדלקתי עליה הייתה כבר אלפא סוד 1982, עוד בהיותה חדשה לגמרי.

Winston S. Churchill -

פורסם

לא פעם נכתב שהאלפא-הנעה-קדמית-המוצלחת היחידה אחרי הסוד, היא ה-156.

לקח להם רק ספרינט, 33, 164, 145/6, 155 וספיידר/GTV כדי לעשות את זה שוב.

פורסם

מתוך כל הרשימה הזאת, יש לי ניסיון בנהיגה על 33, 146 ו-164 (של חבר).

אי אפשר לומר על אף אחת מהן שהיא גרועה. ה-146, ובמיוחד ה-TI שהיתה לי, היתה פשוט פנטסטית. מכרתי אותה עוד לפני שהספקתי למצות אותה, וזאת אחת הסיבות לכך שהמכירה הזאת היתה כל כך קשה בשבילי.

ה-33 אומנם לא מבריקה, אבל היא בהחלט לא גרועה כמו שלעתים נוטים לתאר אותה.

העניין הוא שכשהסוד באה, היא קבעה נורמות מסויימות ביחס למה שהיה נהוג בתקופתה. כל הדגמים שבאו אחריה לא הצליחו לשחזר את ההישג הזה ולא קבעו מחדש את הנורמות הללו ביחס לתקופה שבה הם הופיעו, אבל זה עדיין לא עושה אף אחד מהם רע.

ה-156 הציגה עיצוב פורץ דרך לתקופתה לצד התנהגות מהנה וליין מגוון ומעניין של מנועים ותיבות הילוכים שלכל אחד היתרונות שלו.

אני אעצור פה כי אני מרגיש שמהנקודה הזאת ואילך אני כבר מאבד גם את מעט האובייקטיביות שעוד נותרה לי :oops:

• תוכן חדש...