Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול בגור חתולים חדש.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5369 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

אתמול חברה שלי החליטה לשחק אותה רמבו ולהציל גור חתולים שנכנס לתוך דחסן אשפה שהיה אמור להיות מופעל תוך כמה דקות-ושלפה אותו משם ברגע האחרון. החתול להערכתנו בן חודש וקצת ואינני יודע האם הוא זכר או נקבה. הוא נאסף אלינו הביתה, קיבל שם ("טוי", כי הוא ניצל מלהפוך לצעצוע בדחסן והובא בטויוטה הביתה), הוא קיבל ריסוס בפרונטליין וקצת אוכל ושתייה וישן אצלנו הלילה (או ליתר דיוק-לא ירד לי מהידיים וישן במיטה :shock:). החתול נראה במצב טוב מאוד, עם פרווה מבריקה ויחסית נקייה עם מעט מאוד פרעושים שטופלו בפרונטליין. החתול הוותיק בבית (שמיל, בן שנה וחודש) בהתחלה לא אהב אותו אך לאחר כמה שעות התחיל לרחרח אותו וללכת אחריו כל הזמן, וגם לתת "צ'אפחות" עדינות בלי ציפורניים שלופות. כל פעם שהרמנו את טוי ללטף אותו שמיל התעצבן ונשף לעברנו.

היום בבוקר קמנו ושמיל לא הראה סימני תוקפנות או חשיפת שיניים (ליתר דיוק-אפילו קצת פחד מהגור) והחלטנו לתת לו צ'אנס ולהשאיר אותו אצלנו כדי שיוכל לארח לחברה. יש לציין שהחתול נראה 2 טיפות מים כמו שמיל כשהיה קטן :-D

כמה שאלות יש לי בעקבות הסיטואציה הזו.

1. נתנו לו קצת אוכל מפחית שימורים לחתולים (סשאזיר) של החתול הבוגר, והוא אכל וביקש עוד. אני בטוח שסוג כזה של מזון לא מתאים לחתול בגיל כזה קטן. איזה מזון לגורים מומלץ?

2. היום השארנו את 2 החתולים לבד בבית, ללא שום השגחה וללא חציצה בגלל שהיינו צריכים ללכת לעבודה. האם היינו צריכים להמנע מכך, והאם טוב 2 חתולים בבית מחתול אחד?

כל עצה תתקבל בברכה.

פורסם

החתולים יסתדרו אחד עם השני, ותמיד עדיף 2 על 1 או 3 על 1, כשיש לחיה חברה כאשר הבעלים לא נמצא זה הרבה יותר הומני.

בארץ השארתי 9 חתולים. כולם הגיעו בתור גורים מאוד מאוד קטנים, את רובם נאלצנו להאכיל עם טפטפת. בהתחלה יש קצת חיכוחים אבל בסוף הם חיים בשלום.

אני ממש נהנתי מהסיפור שלכם, מגיע לעם ח"ח.

ובבקשה, תמונות.

haters will hate

פורסם

תודה על הפידבק. החתול אוכל באופן עצמאי ונראה שהוא נגמל מיניקה רק לפני כמה ימים (למרות שבלילה הוא חיפש ציצי והתחיל ללקק לי את האצבע :oops:).

מה שהדהים אותי הם האינסטינקטים שלו-בלילה הוא לא עשה את צרכיו, והכנו מראש תבנית חד פעמית עם חול לחתול (אחרי שהוצאנו את הארגז של שמיל החוצה). על הבוקר החתול הונח בתבנית-ומייד התחיל לחפור ולעשות את צרכיו. אמרתי לעצמי שזהו סימן שהחתול נשאר לתמיד 8).

אני יודע שהם יסתדרו אחד עם השני מתישהו, השאלה היא האם זה היה צעד נבון להשאיר ללא השגחה גור בן חודש עם חתול בוגר יותר בן שנה שעד עכשיו היה רגיל לחיות לבד, ועוד ללא הכנה ראויה או הפרדה של החתולים כמה ימים לפני.

בכל מקרה, תמונות יגיעו בקרוב אם אחזור הביתה והגור יהיה בחתיכה אחת נושמת :twisted:.

פורסם

מה הקטע עם בעלי יאריסים שמצילים חתולים וקוראים להם טוי? :lol:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=369453

עברנו מקרה דומה לפני כמה שנים, עם חתול שאיכשהו הגיע לקומה החמישית ואז ננטש ע"י אמו.

זה היה חתיכת סיפור לגדל אותו, להרגיל אותו לארגז החול ובכלל, וכעבור כמה חודשים הוא נמסר.

האינסטינקטים של חתול הרחוב נראו בו היטב, וזה נהיה גרוע יותר עם כל חודש שעבר (גם אחרי,

היינו בקשר עם המשפחה החדשה שלו).

הדבר הכי חשוב שזכרתי מכל הסיפור הזה - לא להאכיל אותו במוצרי חלב, במיוחד חלב כשלעצמו.

למרות שבכל הסרטים המצויירים מראים לנו שחתולים אוהבים את זה, בפועל זה עושה להם כאבי

בטן ובעיות עיכול, במיוחד בגיל צעיר.

תעיף מבט בפורומים הרלוונטיים בתפוז, ואולי שווה להתייעץ גם עם הווטרינר שלכם.

שיהיה בהצלחה.

פורסם

מזל טוב על הגור וכל הכבוד שהצלתם אותו!

כמה עצות:

קנה מזון יבש לגורים ותן לו.

צריך לעשות לגור תילוע וחיסונים ולכן חובה לגשת לוטרינר.

זהו בעיקרון.

בברכה,

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם
במקרה הכי גרוע שמיל יקבל מכות מחתול רחוב :shock:

שמיל הוא חתול שנאסף מהרחוב בעצמו. אני ממש חושש שאני אחזור מהעבודה ואמצא את הראש של טוי מופרד מהגוף ושמיל משתמש בעצמות שלו כקיסם שיניים.. :???:

מזל טוב על הגור וכל הכבוד שהצלתם אותו!

כמה עצות:

קנה מזון יבש לגורים ותן לו.

אקנה מיד כשאצא מהעבודה.

צריך לעשות לגור תילוע וחיסונים ולכן חובה לגשת לוטרינר.

הוא בן חודש בערך. זה לא מוקדם מדי?

זהו בעיקרון.

בברכה,

גילעד

12345

פורסם

כל הכבוד על ההצלה.

לגבי אוכל לגורים, תספיק לכם שקית אחת של אוכל גורים עד שהוא יעבור למזון רגיל. קחו בחשבון שהם יאכלו זה מצלחתו של זה.

עדיף כמובן שני חתולים, אם אפשר. לגבי האם נכון להשאיר אותם לבד, אני מניח שתדע בעצמך בערב...

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

החיסונים מתחילים באיזור החודש ושבועיים, אבל מומלץ ללכת לוטרינר כי הוא זה שהוא יכול לקבוע את הגיל בצורה מדויקת יותר וגם יכול לבדוק את הגור בלי קשר לחיסונים.

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

בחיים שלי לא ראיתי חתול זכר בוגר מתנהג ככה יפה ליד גור שהוא לא מכיר, או ליד כל חתול חדש... מדהים.

מה קרה לזנב של שמיל אגב?

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

זה גם מה שהדהים אותי, הוא לא תוקפני וחושף שיניים אלא ממש משחק איתו (אמנם בכאפות). ראיתי שאם לא נהייה נעים לטוי אז הוא מתקמר ונושף אוויר ואז שמיל מתרחק. מה שהכי מגניב שטוי כבר הולך לארגז החול לבד ועושה שם את צרכיו ללא שום בעיה.

מה קרה לשאר השיער של שמיל? מילה אחת-ספרית. היתה לו בעיה חמורה של פרעושים (שהגיעו כתוצאה מזה שהוא היה בורח החוצה בשבת בבוקר לחצר) ונפתרה רק עם קפסולות advantage (הפרונטליין לא עזר בשיט במקרה הזה) וכדי לתפוס את הממזרים לקחנו אותו לספרית שקיצצה אותו בשילוב החומר, ואכן-הפרעושים נעלמו.

פורסם

אולי הוא חושב שטוי עכבר והוא משתעשע איתו לפני הקיל?? :wink:

חמוד הזנב המנוצה הזה, לדעתי זה יכול להיות האופנה החדשה בעולם החתולים.

Winston S. Churchill -

פורסם
אולי הוא חושב שטוי עכבר והוא משתעשע איתו לפני הקיל?? :wink:

יש מצב, כי טוי פשוט התחיל להשחיז ציפורניים בטירוף.. :twisted:

חמוד הזנב המנוצה הזה, לדעתי זה יכול להיות האופנה החדשה בעולם החתולים.

עוד כשהכלב שלי (זצ"ל) היה בחיים הספרית היתה עושה לו זנב מנוצה.

לגבי הזנב המנוצה-לשמיל זה לא מפריע, עד שטוי קולט אותו זז ופשוט מסתער עליו בשמחה. :lol:

דו סי לה סול פה.

• תוכן חדש...