Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5396 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי בפנצרייה בנוגע ליכוון גלגלים כי האוטו רועד ודבר ראשון אמרו לי לסובב את ההגה לכיוון שמאל עד הסוף והראו לי את הגלגל ואמרו לי שהוא גמור (באמת לא נראה משהו) ואמרו שאני חייב להחליף צמיגים,המוכר הציע לי איזה צמיגים אירופאים(לא זוכר את השם) ב550 לזוג קידמיים אז יש לי כמה שאלות

א.מומלץ(אפשר) להחליף רק זוג קדמיים? או שצריך את כולם יחד?

ב.איזה צמיגים מומלצים ליונדאי אקסנט שנת 96? המידות זה 155/80R13

ג.האם אפשר וכמה עולה להרכיב גלגלים יותר רחבים ממה שיש לי?

תודה מראש אני דיי חדש בתחום :)

פורסם

א. עדיף ואפילו רצוי מאוד שתחליף את כל הרביעיה בארבעה צמיגים חדשים, זהים.

ב. כל צמיג חדש (מבחינת גיל) ומיצרן מוכר (בעיקר תוצרת אירופית, אמריקנית או יפנית), אשר יתאים לרכב מבחינת מידות וקוד מהירות ועומס - יעשה את העבודה.

ג. לא כדאי. זה לא יוסיף הרבה אחיזה, בטח לא בחורף המתקרב, וזה ידפוק הרבה פרמטרים אחרים (חדות, מעבר המגבלות, צריכת דלק ועוד).

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אם אין הבדלי איכות משמעותיים בין הזוג האחורי הקיים לבין זוג הקדמיים שאתה מתכוון להרכיב, לא צריכה להיות בעיה להחליף שניים קדמיים. בפועל, קשה להגיע למצב כזה בהתקנת קדמיים חדשים (ואני לא מדבר רק על הבדלים בשחיקה הנראית לעין) ואז גם תצטרך להחליף את האחוריים לפני הקדמיים ותעלה אותה שאלה לגביהם, וחוזר חלילה. עדיף להחליף רביעיה עכשיו ולא להיכנס לפשרות הללו מלכתחילה.

פורסם
חובה להחליף את כולם או שזה פשוט פחות טוב להחליף רק זוג קדימיים? ו550 לזוג זה טוב?

הצעת מחיר גבוה מאוד לצמיגים במידה שלך.

ממליץ לך להכנס לקישור הזה, על מנת לקבל אינדיקציה לגבי מחירי הצמיגים במידה שלך.

פורסם

ההחמרה - להחליף רביעיה היא החמרה לרכבים 4X4 קבוע (כמו סוברו) ולרכבים של חן. ברכבים חדשים, שמבצעים סבב צמיגים כמומלץ, באמת מגיעים למצב של החלפת רביעייה או החלפת זוג ובסבב הבא (עד שנה) זוג נוסף.

ברכבים ישנים יותר, המצב בדרך כלל שונה.

אם הצמיגים מאחור זהים, בני אותו גיל (תאריך היצור מצויין על דופן הצמיג), לא יבשים, ללא פגמים ומיצרן מוכר - אין סיבה להחליף (ביחוד אם הצמיגאי הגון, ומאשר להמשיך להשתמש בהם). את האחוריים מעבירים קדימה והצמיגים החדשים מורכבים מאחור.

בכל מקרה, בכל רכב - צמיגים מחליפים בזוגות באותו ציר, כשהחדשים יותר - מאחור.

פורסם

אני לא אומר שצריך תמיד להחליף רביעיה. אני אומר שאם הפרשי האיכויות בין הצמיגים הקדמיים לאחוריים יחסית זניחים - אז זה בסדר. אם לא - לא. בנוסף, ברגע שאתה מתפשר, אז אחר כך תצטרך להחליף רק את האחוריים, ואז שוב רק את הקדמיים וחוזר חלילה. עדיף לקטוע את זה באיבו על ידי רכישה "חד פעמית" של רביעיה כך שלהבא (בהנחה שפעולות תחזוקה יבוצעו) לא יהיה צורך להחליף זוגות בודדים.

פורסם
ו550 לזוג זה טוב?

תרשום את הדגם והחברה - בלי זה אי אפשר לענות לשאלה כזאת.

קיבלת קישור לאתר צמיגים + קביעה שהמחיר (550 ש"ח) יקר מדי. אל תיגע ברוב הצמיגים מהעמוד הראשון.

בסביבות 500 ש"ח תוכל לרכוש זוג צמיגי KLEBER VIAXER :

http://tires4u.co.il/default.asp?Compare=1&Id=267647&AreaId=0&ManfCountry=%E0%F8%F5%20%E9%F6%E5%F8%20%EE%F7%E5%F8:%20%F6%F8%F4%FA

או - DUNLOP SP10:

http://tires4u.co.il/default.asp?Compare=1&Id=265108&AreaId=0&ManfCountry=%E0%F8%F5%20%E9%F6%E5%F8%20%EE%F7%E5%F8:%20%E0%F0%E2%EC%E9%E4

בסביבות ה 550-600 ש"ח אפשר לקנות זוג מישלין אנרג'י:

http://tires4u.co.il/default.asp?Compare=1&Id=266080&AreaId=0&ManfCountry=%E0%F8%F5%20%E9%F6%E5%F8%20%EE%F7%E5%F8:%20%F6%F8%F4%FA

ואם צמיגים אחוריים במצב טוב, תעשה את מה שהמליצו לך - תעביר אותם קדימה ואת הצמיגים החדשים תרכיב מאחור.

אם הצמיגים האחוריים שחוקים\סדוקים - תקנה 4 צמיגים זהים של חברה ידועה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני לא חושב שאף אחד מהצמיגים במצב תקין,האוטו היה שייך לאמא שלי,והיא מחליפה רק מה שאומרים בטיפול..

אז נראה לי שאני אחליף ל4 חדשים איזה מומלץ מבין המ שפרסמת? יש הבדל גדול? אני נוטה לכיוון הדונלופ,אבל אין לי ממש ידע בתחום. האם הפנצריה אמורה לעשות כיוון כברירת מחדל אחרי החלפת סט? או שאצטרך לשלם בנוסף על זה?

פורסם

אז תחליף את כולם, אבל תבדוק, אולי הגלגל החלופי במצב רעוע יותר מכולם, אז אחד הגלגלים יהיה חלופי.

אישית אני אוהב את הצמיגים של קונטיננטל, אם קיים במידה. אבל כל מה שהומלץ לך - ראוי.

יש שלושה סוגים של כוונים לגלגלים:

איזון גלגלים - נעשה בצמיגיה. מבוצע תמיד בהרכבת צמיגים חדשים, כלול בעלות הצמיג.

כוון גלגלים וכוון פרונט - במכון פרונט. רצוי לבצע מיד לאחר החלפת צמיגים.

פורסם

אין הבדלים גדולים בין הצמיגים בהודעה הקודמת שלי.

התוספת למישלין אנרג'י במידה הזאת ממש לא גדולה, אני הייתי קונה אותם.

גם דנלופ SP10 מספיק טובים למשימה.

בדרך כלל המחיר כולל איזון גלגלים ולא כולל כיוון פרונט.

בהחלט מומלץ לעשות כיוון פרונט אחרי החלפת כל הצמיגים. המחיר נע בין 180-250 ש"ח במכון פרונט.

אם פנצ'ריה מבצעת גם כיוון פרונט, לפעמים אפשר לקבל מחיר מופחת, כאשר קונים מהם סט צמיגים.

מאיפה אתה?

עריכה:

EILY, במידה הזאת קיימים צמיגים של קונטיננטל - ECOCONTACT.

מניסיון, צמיגי מישלין אנרג'י נשחקים פחות מהר מקונטיננטל ECO CONTACT.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

למה טוב לעשות כיוון פרונט? למה זה תורם? ולמשל עכשיו רועד לי ההגה,הבנתי שזה איזון גלגלים? או שזה כיוון גלגלים? איזה מהם אני צריך שיבצעו?

פורסם

בעיות של רעידות הן לרוב בעיות של איזון (שכאמור מבצעים עם רכישת הצמיג ולאחר כל טיפול בו). משמעות האיזון היא שהצמיג יושב מאוזן על גבי החישוק. במידה והוא אינו מאוזן (בגלל זעזועיהן של המהמורות בדרך) הוא ינוע מעט לצדדים במהלך הנסיעה ולכן תחושת הרעידות (וגם תבנית השחיקה האופיינית לצמיגים הסובלים מכך).

כיוון הגלגלים (מה שקרוי בטעות "כיוון פרונט") הוא חשוב לא פחות, ויש לו תרומה משמעותית לאחיזה ולאורך חייהם של ארבעת הצמיגים. החישוקים אינם ניצבים לכביש או לגוף הרכב ב-90 מעלות. הם מוטים בכוונה (על גבי מספר צירים דמיוניים) כך שחלקו התחתון של הצמיג נוטה כלפי חוץ (קמבר) ואחורנית (קסטור) והצמיג עצמו מוטה כלפי פנימה (כינוס - Toe). לזויות הללו, כפי שקבע אותן היצרן, חשיבות רבה לאחיזה ולשחיקה, כמו גם לפרמטרים חשובים אחרים. עקב העומסים על הצמיג ועל מכלולי המתלה כיוון הזויות נוטה להשתבש ויש צורך בבדיקה ואף כיוון מחדש.

פורסם

החלפתי צמיגים למציגים של דונלופ שהצאתם,יש לי שאלה,על הצמיג היה כתוב 0710 שהבנתי שזה החודש השביעי בשנה ה10-זה נורא? לא ידעתי אם זה בסדר או לא....

פורסם

הצמיג בן שנה וחודשיים, אני בטוח שהיית מצליח למצוא צמיג טרי יותר.

אבל, כל עוד הצמיג נשמר בצורה סבירה בפרק הזמן שהיה מאוכסן, לא חושב שצריכה להיות בעיה.

הצמיגים שהרכבת מעולים, להבא תתעקש על צמיגים טריים יותר (אישית, אני מתעקש על לא יותר מחצי שנה - אבל בגלל זה אני אף פעם לא מוצא צמיגים :-))

תתחדש, וסע בדרכים טובות.

• תוכן חדש...