Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5365 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי סיאט איביזה 1600 אוטומט שנת 2001 דגם סטלה עם 64000 ק"מ.

בחודשים האחרונים קיימת תקלה דיי מוזרה במזגן (כיידוע בקרת אקלים).

כאשר מדליקים את המזגן הוא מקרר מצויין ואז לאחר כמה דק' (לפעמים 3 דק ולפעמים 30 דק אף פעם לא משהו קבוע)

כאילו המחשב מכבה את המדחס והמזגן מוציא רק איוורו לח וחם.

ברצוני לציין שהחיווי במסך נשאר כאילו המדחס ממשיך לעבוד.

כיבוי והדלקה של המזגן מחדש לא פותרים את הבעיה.

הייתי כבר בשני מקומות שמתעסקים עם מיזוג רכב ובשניהם כשהגעתי הכל עבד פיקס ואמרו לי בלי לראות תתקלה אין מה לעשות (מרפי...אחד מהם התחיל לדבר על החלפת מדחס וברחתי)

חושד בחיישן טמפ מנוע שמזייף וגורם למחשב לנתק מזגן (האם אותו חיישן נותן גם חיווי למד טמפ בלוח שעונים? כי שם הכל תקין).

אודה לכם מאוד עם רעיונות לפתרונות ואפילו אם אפשר לכוון אותי לבדיקת הבעיה/בדיקת החיישן (ואיפה הוא נמצא בכלל??)

יש לציין כי אני יכול לעשות את הבדיקות לבד (מהנדס אלקטרוניקה עם חוש טכני מעולה) וחבל לי לשלם סתם סכומים גדולים ולא חסר נוכלים שיחליפו לי מדחס בגלל זה.

תודה לכל העונים..

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

טוב אני מבין שאין עונים/לא מכירים את התקלה אך אעדכן בכל זאת:

היום החלטתי לקחת יוזמה ולבדוק את התאוריה שלי (חיישן טמפ' מנוע מזייף וגורם למחשב לנתק את המדחס).

אז ככה, גלישה קצרנ ברשת העלתע סרטונים רבים המסבירים במדוייק איך לבדוק/להחליף את החיישן - ראיתי הפנמתי וניגשתי לבדוק.

לפני שאתחיל בהסבר אציין שבוצעה סריקת מחשב לפני כחודש כאשר התקלה כבר הייתה ולא נמצאו תקלות בבקרת האקלים ובכלל.

אז ככה, דבר ראשון ניתקתי את הפלג של החיישן ומדדתי עם וולטמטר את המתח בפינים המגיעים ממערכת הבקרה (פין אחד חייב להיות 5V ) והמתח היה תקין - משמע מעגל הזרקת המתח לחיישן עובד טוב.

דבר שני בדקתי התנגדות ביין הפינים על החיישן עצמו וחיפשתי התנגדות כלשהי (החיישן הוא בעצם נגד המשתנה בהתאם לטמפ')

משום מה (נראה לי מוזר) ביין כל פין לפין אחר יש נתק מוחלט, דבר המרמז על התנתקות הנגד.

(נתק אומר למחשב שהטמפ' מאוד קרה ולכן כנראה המחשב מכבה לי את המדחס על מנת שלא יקרר לשווא - בקרת אקלים, אולי יש גם קשר לזלילת הדלק של הרכב שחשבתי שנורמלית - 1ליטר ל8 ק"מ אמנם הרוב המוחלט בתוך העיר ונסיעות קצרות - המחשב יודע שהמנוע קר ולכן מעשיר את התערובת בדלק).

עדיין לא קניתי חיישן כזה על מנת לבדוק בשמיש אך הבנתי לפי מפרטים של חיישנים דומים שבטמפ' סבירה של 20 מעלות ההתנגדות צריכה להיות משהו כמו 3-4 קילואוהם.

החיישן מאוד יקר בארץ - משהו כמו 300 ש"ח ולעומת זאת באיביי ניתן למצוא בביבות ה50 ש"ח.

שאלות:

1.האם מישהו התנסה עם החיישן הזה בעבר?

2.חיפשתי המון אך לא מצאתי ברשת מפרט לחיישן הזה - מתאים לאיביזה 99-02 ולרכבי VAG נוספים( נקרה גם ECT SENSOR), איפה ניתן להשיג מפרט??

מקווה שהפעם מישהו יענה ויעזור כי הניסיון שלי עם רכבים שואף ל-0 ואשמח לדעת אם אני עושה נכון ומה הלאה לפני שאני מזמין חיישן ומחליף.

• ספונסר פורום
פורסם

חיישן מקורי כזה עולה כ 150 שח לפני מעמ ואתה יכול לקבל אצלי אם תרצה .

בכל מקרה לא נרה לי שזו הבעיה ברכב שלך ,זה לא אופייני בכלל .

דבר ראשון ברכב הזה כדי להתקדם לכיוון פיתרון התקלה זה חיבור סורק

לרכב כדי לראות האם יש תקלות במחשב בקרת האקלים ,זו התחלה טובה

וחבל סתם לחפור ברכב לפני בדיקה כזאת .

אצלנו במוסך אתה יכול לקבל בדיקת סורק והצעת מחיר לתיקון ללא עלות וללא התחייבות .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

הי,

תודה על התגובה ,

כמו שרשמתי כבר בוצעה סריקת תקלות שלא העלתה דבר.

תוכל לומר לי בבקשה איך לבדוק את החיישן? התנגדויות ביין הפינים? יש שם 4 פינים.

פורסם

1. ברכבי קונצרן VAG המינוח המקובל עבור חיישן טמפ' הינו Coolant temperature sender ולא ECT.

2. החיישן למעשה מורכב משני חיישנים לכן קיימים 4 מגעים. חיישן אחד הנקרא G2 המנטר את טמפ' נוזל הקירור ושולח אות חשמלי לשעון החום (או למחשב הרכב או יחידת הבקרה של לוח השעונים) וכול עוד הטמפ' בתחום של 70-105 מעלות צלזיוס שעון החום יציג טמפ' קבועה של 90 מעלות צלזיוס.

החיישן השני הנקרא G62 מדווח למחשב הרכב על טמפ' נוזל הקירור.

לא היה ברור לך מדוע הטמפ' בלוח השעונים תקינה למרות שיש לך חשד שהחיישן לא תקין עכשיו אני מקווה שהעניין ברור.

3. פינים שמספרם 2 ו-4 בקונקטור מחוברים לאדמה (צבע המוליכים הינו שחור/חום).

4. פין שמספרו 1 מחובר למחשב הרכב (צבע המוליך כחול/צהוב).

5. פין שמספרו 3 מדווח לשעון החום.

נקודה למחשבה :twisted: במידה וחיישן טמפ' מסויים תקול במחשב הרכב צרובה טבלה של ערכים וברירות מחדל שהמחשב בוחר במידה והחיישן תקול או המידע שזורם למחשב מחוץ לטווח הנורמלי שהוגדר על-ידי ייצרן הרכב.

איזה כייף לי :)

פורסם

שלום elad1909,

התקלה האמורה יכולה לנבוע ממס' סיבות ולכן חשוב עדיין לבדוק את הרכב בסורק התקלות.

אומנם בסריקה שהרכב עבר לא הופיעו תקלות אך במקרים מסוימים יתכן שתחום המדידה של החיישנים נמצא בערכים הרשומים ליחידת הבקרה ולכן אין תקלות.

בעל מקצוע שמכיר את הרכב ובצמוד למידע מהיצרן יוכל לפתור את התקלה בדרך הזולה ביותר מבלי להחליף חלקים אקראית.

בנוסף במזגן ברכב שלך יש מדחס ספיקה משתנה המבצע חלק מהפעולות בצורה מכאנית ולא חשמלית, אנו צריכים לבדוק את הרכב במוסך .

חשוב להדגיש שאנו לא שואפים להחליף את החלקים בצורה אקראית ולכן אנו חייבים לפגוש בתקלה ולאחר מכן נמליץ על דרכי תיקון.

אורית ברכה

צ'מפיון מוטורס- חטיבת שירות

פורסם

תודה רבה לכולכם על התגובות המצויינות.

מרק- לפי מה שרשמת אני אמור לראות על הקונקטור 2 פינים באדמה ועוד 2 פינים שאמורים לתת 5V.

כן לפחות אני הבנתי, אך בפועל קיים 5V רק בפין אחד מהשניים.

האם זה אומר שהמחשה/מערכת הבקרה תקולים?

ידוע מה ההתנגדות שהחיישן אמור להראות בכל אחד משני החיישנים (ביין פין 1 לאדמה וביין פין 3 לאדמה) בטמפ' רגילה כשהמנוע קר(25-30 מעלות)?

הצעד הבא יהיה להגיע לאיש מקצוע/מוסך אך אני רוצה למצות את הבדיקה על מנת שאגיע מוכן ובעניין.

פורסם
שלום elad1909,

התקלה האמורה יכולה לנבוע ממס' סיבות ולכן חשוב עדיין לבדוק את הרכב בסורק התקלות.

אומנם בסריקה שהרכב עבר לא הופיעו תקלות אך במקרים מסוימים יתכן שתחום המדידה של החיישנים נמצא בערכים הרשומים ליחידת הבקרה ולכן אין תקלות.

בעל מקצוע שמכיר את הרכב ובצמוד למידע מהיצרן יוכל לפתור את התקלה בדרך הזולה ביותר מבלי להחליף חלקים אקראית.

בנוסף במזגן ברכב שלך יש מדחס ספיקה משתנה המבצע חלק מהפעולות בצורה מכאנית ולא חשמלית, אנו צריכים לבדוק את הרכב במוסך .

חשוב להדגיש שאנו לא שואפים להחליף את החלקים בצורה אקראית ולכן אנו חייבים לפגוש בתקלה ולאחר מכן נמליץ על דרכי תיקון.

אורית ברכה

צ'מפיון מוטורס- חטיבת שירות

אורית שלום רב,

ממש לא קשור לתקלה של פותח האשכול אם המדחס הינו בעל ספיקה משתנה או קבועה.

בכול הרכבים של קונצרן VAG בעלי מערכת מיזוג מסוג בקרת אקלים קיים מדחס בעל ספיקה משתנה.

למה לא בדקו בזמן חיבור סורק למחשב הרכב את ההתנגדות של החיישן בהתאם לטמפ' הנמדדת ?

בעזרת V.A.G 1598/18 שהינו ציוד מתאים בדיוק לבדיקת קצר/נתק והתנגדויות של החיישן.

פורסם
תודה רבה לכולכם על התגובות המצויינות.

מרק- לפי מה שרשמת אני אמור לראות על הקונקטור 2 פינים באדמה ועוד 2 פינים שאמורים לתת 5V.

כן לפחות אני הבנתי, אך בפועל קיים 5V רק בפין אחד מהשניים.

האם זה אומר שהמחשה/מערכת הבקרה תקולים?

ידוע מה ההתנגדות שהחיישן אמור להראות בכל אחד משני החיישנים (ביין פין 1 לאדמה וביין פין 3 לאדמה) בטמפ' רגילה כשהמנוע קר(25-30 מעלות)?

הצעד הבא יהיה להגיע לאיש מקצוע/מוסך אך אני רוצה למצות את הבדיקה על מנת שאגיע מוכן ובעניין.

אצלי ברכב קיים חיישן 'דומה' לזה שאצלך ברכב לכן אני ארד היום בערב לבדוק את הפרמטרים שאתה זקוק להם.

שים לב ! מכיוון שאצלי ברכב החיישן הינו בעל מק"ט שונה מסוג NTC תחום ההתנגדויות בתלות בטמפ' הנמדדת הינו שונה אבל כול עוד תוכל לזהות נתק או קצר זה מצויין.

פורסם

טוב בנתיים לא התאפקתי כלכך והלכתי לבדוק עם מד מתח יותר מקצועי (לא סמכתי על הקודם ובצדק וגם הפעם אני כבר יודע את מספרי הפינים).

אז קודם כל בפלג שמתחבר לחיישן יש 2 אדמות כפי שנאמר פה וברגלי הבקרה יש 5V ו0.9V (0.9 נראה לי קצת מוזר).

בכך מקרה, על החיישן עצמו נמדדו ההתנגדויות הבאות:

ביין פין 1 לפין 2 מדדתי 600 אוהם

ביין פין 3 לפין 4 מדדתי 300 אוהם

(כשעה וחצי שעתיים לאחר שהרכב עמד - עדיין טיפה חם באזור המנוע אך הרבה פחות מטמפ עבודה מעריך כ40-50 מעלות)

הבנתי שהחיישנים שבפנים בנויים מנגד משתנה ע"י טמפ' ועוד נגד בטור (אמור למנוע קצר) יש מצב שהנגדים המשתנים התקצרו ומה שאני מודד זה רק הנגד הטורי?

ההתנגדויות שמדדתי נראות מאוד נמוכות כאילו החיישן מבשר למחשב כל הזמן שהוא רותח.

מחכה בקוצר רוח לתשובות של מרק... מרגיש כי הפתרון קרוב..

פורסם

צר לי לבשר לך אך גיליתי שאצלי קיימים שני חיישנים נפרדים ולא כמו ברכב שלך חיישן אחד הכולל שני חיישנים לכן אין בידיי שום מידע חדש.

1. דרך אגב מהו קוד המנוע של הרכב שלך כפי שרשום ברישיון הרכב?

2. מהו צבע הפלסטיק החיצוני של החיישן ?

פורסם

קוד מנוע AEH

צבע החיישן שחור (רק מבחוץ כיוון שלא הוצאתי אותו)

אמשיך לחפור ברשת בחיפוש אחר מפרט שיגיד לי כמה התנגדות צריך להיות בכל טווח של טמפרטורה.

לאור המדידות שביצעתי חושד בשני דברים:

1. בפינים של הבקרה היה באחד 5V ובשני 0.9V שנראה נמוך כאילו בקרה לא תקינה.

2. התנגדויות החיישנים נמוכות מאוד 300/600 אוהם בלבד כשהמנוע יחסית קר, בחיישנים אחרים ראיתי שאמור להיות בסביבות ה3 קילו אוהם - הבדל ענק.

אם מישהו יודע לגביי ההתנגדויות אשמח למידע.

פורסם

אני מציע לך ללכת לכיוון אחר.

ברוב מערכות מיזוג יש מנגנונים למניעת הרס לחלקי המיזוג כמו המדחס למשל, מכמה גורמים כמו חימום יתר של המערכת וכו..

יכול להיות שהרכב שלך מתחמם ואתה לא רואה את החום הנכון בלוח השעונים וזה מה שגורם למזגן ברכב להפסיק לקרר

אם יש לך VAG-COM אתה יכול לנטר את טמפ' המנוע ובכך לראות מה הולך שם.

האם החיישן אצלך עם ראש מרובע בעל 4 פינים ?

מרק גם לאיביזות מאותם שנים היה את הבעיה עם החיישן הארור הזה?

• תוכן חדש...