Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אז מה זה בעצם הרצה??

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5396 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

בשעה טובה קיבלתי את הרנו קליאו 1.2 ידני שהזמנתי ואני ממש מרוצה מהאוטו, סקירה כללית ונתוני צריכת דלק אני אפרסם בהמשך (לפחות אחרי ה1000KM), ואולי גם אוסיף תמונה או שתיים :)

אבל עכשיו השאלה שלי היא על "ההרצה" שכולם מדברים עליה.... אז מה זה בעצם ההרצה הזאת?

או שאני נהג יותר מדי רגוע ובשבילי ההרצה היא כמו כל נסיעה רגילה, או שאני עושה משהו לא נכון....

בגדול הבנתי שההרצה היא בסביבות ב3000KM, ובזמן ההרצה יש לעשות את הדברים הבאים: לנסות שלא לעבור את ה90 קמ"ש, לא לעבור את ה3000 סל"ד, לא למשוך הילוכם כשלא צריך.

האם יש עוד דברים שצריך או לא צריך לעשות בזמן ההרצה?

תודה!

פורסם

תתחדש,

בספר רכב רנו היו מאוד קלילים לגבי ההרצה, הם מדברים על לא לעבור את ה-130 או 3.5 אלף סל"ד.

בגדול הרצה "לפי הספר" מתבצעת ככה:

1. לא לעבור את ה-3.5 אלף סל"ד

2. לא לנסוע עם רכב מלא

3. לא להשאר על אותה מהירות לאורך זמן.

4. לבצע האצות איטיות (בקליאו אני לא מכיר האצות אחרות :shock:)

5. לתכנן עצירות איטיות ככל האפשר.

רק בגלל שאני בחור פדנט ששומר על כל אוטו שהיה לי, כולל רכבי השכרה (אופי) אז ביצעתי הרצה כזו, כאשר אני מעביר הילוכים עם הנורה של החסכון ועובד הרבה עם הבקרת שיוט שמאוד מאוד נוחה בקליאו.(מתחיל באיזור השמונים עולה לאט לאט לאיזור ה-105 ומבטל אותה ונותן לרכב לחזור לאיזור ה-80)

חשוב שתבין שבכל מקרה לא קנית אוטו עם מנוע יותר מידי מסובך (1.2 אטמוספרי עם סלד נמוך יחסית) ולכן גם הרצה יותר חפיפניקית לא באמת תהרוס את המנוע, אולי הוא ישתה יותר שמן זה הכל, זה לא כאילו יש לך מנוע עם טורבו והספק גבוהה מאוד יחסית לנפח שם הרצה מדוייקת היא מאסט.

יאללה שיהיה בהצלחה

:king:

• תוכן חדש...