Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב חדש עד 120 אלף שקל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5398 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלום,

רכשתי את היונדאי i30CW הידנית לפני כחודשיים וחצי. תצרוכת הדלק (מפעם יחידה שמדדתי) בנסיעה משולבת עמדה על 13.6 קמ"ל.

לאחר 2600 ק"מ אני יכול לומר שאין לי מילה רעה לומר על הרכב הזה, לי הוא נוח, מרגיש לי חסכוני, הנוסעים לא מתלוננים, תא המטען מרווח, תענוג!

תודה רבה על המידע

אתה מדבר על הדגם של ה1.6? או 1.4?

פורסם

יסלחו לי חבריי הפורום אבל ה i30 אינה איכותית,אינה בטיחותית,ובעלת פלסטיקה זולה ומיושנת. אומנם היא זריזה ומאובזרת והבגא'ז מרווח אבל בואו לא נשכח שהיא עדיין האצב'ק במרווח:wink:

פורסם
לאבא שלי יש מבצע דרך העבודה שלו בשיתוף עם אלדן

יש 3 אופציות סופיות (שנכללות במבצע) - פורטה מאובזרת, I30CW ידנית, וקורולה SUN+

על איזה מהרכבים הייתם ממליצים?

הי ronma1,

מבחינת צריכת דלק היונדאי הידנית היא הכי חסכונית, אבל נהיגה בגיר ידני לא תמיד נוחה לכולם– בעיקר בפקקים...

מבחינת אבזור, גם הקורולה וגם הפורטה מרווחות ומאובזרות, הפורטה מעט יותר מהקורולה..

בכל שאלה נוספת אתה מזמן לפנות אלי גם בפרטי.

מיטל מאלדן

פורסם
יסלחו לי חבריי הפורום אבל ה i30 אינה איכותית,אינה בטיחותית,ובעלת פלסטיקה זולה ומיושנת. אומנם היא זריזה ומאובזרת והבגא'ז מרווח אבל בואו לא נשכח שהיא עדיין האצב'ק במרווח:wink:

יש לך טעות ידידי. היא ממש לא האצ'בק במרווח.

מדובר בשלדה של 2.70 לעומת 2.65 ברגילה.

יש מרווח רגליים מעולה מאחור, הרבה יותר טוב מאשר בהאצ'בק סטנדרטית.

יש לה את כל האבזור הבטיחותי, 5 כוכבים במבחן ריסוק.

הדבר היחיד בו צדקת למעשה - זה שהפלסטיקה זולה. אבל אני חייב לציין שעדיין יחסית איכותית ולא נשמעים הרבה קרקושים..

בקיצור- למי שמחפש משפחתית מרווחת, מאובזרת ובטוחה, זו בהחלט אופציה.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם
יש לך טעות ידידי. היא ממש לא האצ'בק במרווח.

מדובר בשלדה של 2.70 לעומת 2.65 ברגילה.

יש מרווח רגליים מעולה מאחור, הרבה יותר טוב מאשר בהאצ'בק סטנדרטית.

יש לה את כל האבזור הבטיחותי, 5 כוכבים במבחן ריסוק.

הדבר היחיד בו צדקת למעשה - זה שהפלסטיקה זולה. אבל אני חייב לציין שעדיין יחסית איכותית ולא נשמעים הרבה קרקושים..

בקיצור- למי שמחפש משפחתית מרווחת, מאובזרת ובטוחה, זו בהחלט אופציה.

נכון מרווח הרגליים מצוין,אבל ההגה בכלל לא מתקשר,בכלל אחיזת כביש גרועה והרכב מרגיש כאילו יתהפך בכל שנייה אני גר בחיפה פרויד,דורי ועוד.. אני יודע על מה אני מדבר

פורסם

יש לי ניסיון של 120 אלף קילומטרים על יונדאי I30 מהעבודה ואני עומד לקנות אחת גם כרכב פרטי ואני לא מסכים עם מילה ממה שאתה אומר.

ה-I30 מכונית מאוד איכותית, הפלסטיקה מקובעת למקומה, לא מצייצת ולא מקרקשת והפלסטיק ממש לא מרגיש זול או נחות מזה שבמתחרות.

בנוגע לאינה בטיחותית, יורו אנקאפ בהחלט לא יסכימו איתך כי הרכב קיבל 5 כוכבי בטיחות לאחר שיפור שעבר כחצי שנה אחרי שהוצג.

בנוגע למרווח פנימי, אני הסתדרתי איתו היטב עם אשתי, 2 בנות ולא מעט ציוד בדגם ההאצ'בק. כהחסידה ביקרה שוב זה הפך מעט פחות נוח אבל העברנו ככה לא מעט נסיעות עד שעברתי לפורטה המרווחת יותר.

ההגה אמנם לא מתקשר אבל האחיזה מאוד גבוהה והרכב ממש לא מרגיש כאילו הוא עומד להתהפך וזה מניסיון ארוך ועם 4 סוגי צמיגים שונים, חלקם סיניים נחותים וחלקם סתם שחוקים מאוד ובכל כבישי ארץ ישראל.

בנוסף, לעומת שאר המשפחתיות בדגמים הפשוטים ה-I30 מגיעה עם איבזור לא רע ובדגם הסטיישן המרווח הפנימי גדול הרבה יותר ובסיס הגלגלים קרוב לזה של הפלואנס (2.70), מרווח הרגליים ובכלל תחושת המרווח במושב האחורי בסטיישן מפתיעות מאוד לטובה.

מדובר בדגם שעמישראל אוהב מאוד ולא סתם הוא הפך לאחד הרכבים הנמכרים בישראל, הרבה בזכות גירסת הסטיישן שמציעה תמורה מעולה למחיר.

המשך ערב שקט.

פורסם

לא נסחפת בכלל, אחויה.

ובקשר לחוות הדעת שרשמת על ה-30 באופן כללי - אני יכול להמליץ לך, אפילו לפני שתיסע ברכב ותרגיש בעצמך - תעשה מנוי לירחון כלשהו של מכוניות ו..פשוט תתחיל לקרוא. עם כל הכבוד, התוגבה הייתה לא מקצועית ולא נכונה בעליל.

אגב, לגבי הפלסטיקה ה"זולה" - מונח שחוזר על עצמו גם כן יותר מדי. עם כל הכבוד, אבל זה סוג של פלצנות לומר דבר שכזה. קודם כל, איכות ההרכבה חשובה לא פחות - והיונדאי בהחלט מצטיינת בתחום. כן, מצטיינת. התא שלה מורכב היטב - הוא חסון והוא יישרוד הרבה אחרי.. כולנו. למען האמת, במדיה מסוימת הייתי מעדיף את התא ה"זול" של ה-I30 לעומת התא הערטילאי של איזשהי פולקסווגן מופרכת, שאחרי כמה וכמה שנים פשוט נסדק ומאבד צבע - כי הוא פשוט לא מתאים לאקלים שכאן.

פורסם

לא נסחפת בכלל, אחויה.

ובקשר לחוות הדעת שרשמת על ה-30 באופן כללי - אני יכול להמליץ לך, אפילו לפני שתיסע ברכב ותרגיש בעצמך - תעשה מנוי לירחון כלשהו של מכוניות ו..פשוט תתחיל לקרוא. עם כל הכבוד, התוגבה הייתה לא מקצועית ולא נכונה בעליל.

אגב, לגבי הפלסטיקה ה"זולה" - מונח שחוזר על עצמו גם כן יותר מדי. עם כל הכבוד, אבל זה סוג של פלצנות לומר דבר שכזה. קודם כל, איכות ההרכבה חשובה לא פחות - והיונדאי בהחלט מצטיינת בתחום. כן, מצטיינת. התא שלה מורכב היטב - הוא חסון והוא יישרוד הרבה אחרי.. כולנו. למען האמת, במדיה מסוימת הייתי מעדיף את התא ה"זול" של ה-I30 לעומת התא הערטילאי של איזשהי פולקסווגן מופרכת, שאחרי כמה וכמה שנים פשוט נסדק ומאבד צבע - כי הוא פשוט לא מתאים לאקלים שכאן.

פורסם

נסיעת מבחן שעשיתי לפני זמן על ה I30, העלתה אצלי מיד בזכרון את הרדיו טייפ שקניתי במלחמת המפרץ הראשונה. אותו פלסטיק שחור, אותו חלון קטן עם מופע דיגיטלי זערורי והאמת גם הוא לא צייץ וחרק, אבל הסאונד שלו היה מחורבן למדי ( לא זוכר את זה שביונדאי ). עוד אני זוכר מאותה נסיעת מבחן רעש צמיגים מסיבי אבל זהו, מכל בחינה אחרת אוטו בהחלט בסדר, לא יותר לא פחות.

פורסם
יש לי ניסיון של 120 אלף קילומטרים על יונדאי I30 מהעבודה ואני עומד לקנות אחת גם כרכב פרטי ואני לא מסכים עם מילה ממה שאתה אומר.

ה-I30 מכונית מאוד איכותית, הפלסטיקה מקובעת למקומה, לא מצייצת ולא מקרקשת והפלסטיק ממש לא מרגיש זול או נחות מזה שבמתחרות.

בנוגע לאינה בטיחותית, יורו אנקאפ בהחלט לא יסכימו איתך כי הרכב קיבל 5 כוכבי בטיחות לאחר שיפור שעבר כחצי שנה אחרי שהוצג.

בנוגע למרווח פנימי, אני הסתדרתי איתו היטב עם אשתי, 2 בנות ולא מעט ציוד בדגם ההאצ'בק. כהחסידה ביקרה שוב זה הפך מעט פחות נוח אבל העברנו ככה לא מעט נסיעות עד שעברתי לפורטה המרווחת יותר.

ההגה אמנם לא מתקשר אבל האחיזה מאוד גבוהה והרכב ממש לא מרגיש כאילו הוא עומד להתהפך וזה מניסיון ארוך ועם 4 סוגי צמיגים שונים, חלקם סיניים נחותים וחלקם סתם שחוקים מאוד ובכל כבישי ארץ ישראל.

בנוסף, לעומת שאר המשפחתיות בדגמים הפשוטים ה-I30 מגיעה עם איבזור לא רע ובדגם הסטיישן המרווח הפנימי גדול הרבה יותר ובסיס הגלגלים קרוב לזה של הפלואנס (2.70), מרווח הרגליים ובכלל תחושת המרווח במושב האחורי בסטיישן מפתיעות מאוד לטובה.

מדובר בדגם שעמישראל אוהב מאוד ולא סתם הוא הפך לאחד הרכבים הנמכרים בישראל, הרבה בזכות גירסת הסטיישן שמציעה תמורה מעולה למחיר.

המשך ערב שקט.

תגיד אתה צוחק עליי? היצרנים יודעים כבר מה יהיה במבחן וככה הוא בונה את הרכב אל תהיה תמים:roll: דבר שני: יחסית לפוקוס זאת חתיכת קופסת פח קוריאנית לא בטיחותית ותבלבלו את המוח עד מחר:?

פורסם
תגיד אתה צוחק עליי? היצרנים יודעים כבר מה יהיה במבחן וככה הוא בונה את הרכב אל תהיה תמים:roll: דבר שני: יחסית לפוקוס זאת חתיכת קופסת פח קוריאנית לא בטיחותית ותבלבלו את המוח עד מחר:?

תמשיך לנסוע על פוקוס או מאזדה 3 :lol:

פורסם

הרבה פעמים אחרי שנבחן דגם מיד כשהוא יוצא לשוק ונמצאות נקודות חולשה כאלה ואחרות, חלק מהיצרנים בוחרים לערוך מקצה שיפורים ושינויים ולשלוח את הרכב למבחן ריסוק בשנית. לי טוב בקופסת הפח הקוראנית הזאת.

שבוע טוב.

פורסם

אין הבדל משמעותי בצריכת הדלק בין המשפחתיות, זה תלוי יותר

בנהג ובמקומות שבהם נוסעים מבחינת עומס התנועה,מנועי הדיזל

הם יותר חסכוניים.

מבין הקוריאניות המומלצת ביותר היא הקיה פורטה, אנחנו בחרנו

בה לאחר בדיקה של כל מכוניות הליסינג.

לאוקטביה יש מכללים מודרנים כמו מנוע טורבו הזרקה ישירה וגיר

רובוטי כפול מצמדים, אבל תיקון או החלפה של אחד המכללים

כרוך בהוצאות גדולות מאד

• תוכן חדש...