Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פולו TSI או פיג'ו 308

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5434 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

IT'S THAT TIME AGAIN

אני מעוניין ברכב קומפקטי עד כ-110K ש"ח.

עד עתה, הפולו הייתה בראש הרשימה, לאחר השוואה עם האיביזה, הI20 והפיאסטה.

היום נכנסתי לסוכנות פיג'ו, ושמתי לב למבצע על ה308 (120 כ"ס) - 110K על הכביש, עם מערכת מולטימדיה.

מבחינת אבזור, והרגשה כללית בתוך הרכב - לדעתי, הפיג'ו לוקחת.

מנגד, הפולו זריזה בהרבה (9.7 שניות ל-100, לעומת 13 של הפיג'ו), ותיבת הDSG שלה מנצחת את של הפיג'ו.

אך הנושאים שמעניינים אותי יותר הם אמינות, סחירות ושמירה על ערך הרכב,

ואני זקוק לחוות דעת בנושאים הנ"ל לשתי המכוניות.

תודה ושבוע טוב

פורסם

בנושאים שמעניינים אותך, כנראה פולו לוקחת.

היא גם יותר חיסכונית.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
IT'S THAT TIME AGAIN

אני מעוניין ברכב קומפקטי עד כ-110K ש"ח.

עד עתה, הפולו הייתה בראש הרשימה, לאחר השוואה עם האיביזה, הI20 והפיאסטה.

היום נכנסתי לסוכנות פיג'ו, ושמתי לב למבצע על ה308 (120 כ"ס) - 110K על הכביש, עם מערכת מולטימדיה.

מבחינת אבזור, והרגשה כללית בתוך הרכב - לדעתי, הפיג'ו לוקחת.

מנגד, הפולו זריזה בהרבה (9.7 שניות ל-100, לעומת 13 של הפיג'ו), ותיבת הDSG שלה מנצחת את של הפיג'ו.

אך הנושאים שמעניינים אותי יותר הם אמינות, סחירות ושמירה על ערך הרכב,

ואני זקוק לחוות דעת בנושאים הנ"ל לשתי המכוניות.

תודה ושבוע טוב

אני יכול להגיד לך מניסיון (של אבא של חברה שלי) שהפג'ו לא שומרות ערך בכלל כי יש להן מנוע רועש, רכב לא אמין, גיר מיושן וכשקונים יד שניה, בדרך כלל יש דברים יותר טובים לקנות מאשר פג'ו 307/308.

אז מה הוא עשה? קנה לפי מבצעי טרייד אין. כל פעם שהיה מבצע טוב, הוא שדרג לעוד פג'ו.

ככה הוא תמיד באחריות, ותמיד נוסע ברכב חדש. האם גם אתה מתכנן לעשות טרייד אין?

מניסיון שלי, הפג'ו אומנם נוחה מאוד לישיבה, אבל שם זה נגמר.

הרדיו לא איכותי, אין בקרת שיוט, ולטעמי המיתלים רכים מדי.

צריכת הדלק נוראית. אם תתאמץ מאוד מאוד מאוד תגיע ל 13 ק"מ לליטר. (12 אני מצליח להוציא מלאון 1800 2002...)

נתון יפה לכל הדעות, אבל לפני 5 שנים.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם

אם כבר מבחינת אמינות, לפיזו יש מוניטין רע, בפועל זה לא מה שקורה.

אם כבר האמינות של הפולו מוטלת בספק וכל תיקון שם יקר מאוד.

מבחינת שמירה על הערך אני מאמין שהפולו תשמור יותר טוב, בהפרש דיי משמעותי. כנל לגבי סחירות.

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

הדבר היחיד שמרתיע אותי מהפולו נקרא צ'מפיון מוטורס.

כמה גרוע הנטל, והאם אפשרי להעביר את הטיפול ברכב למוסך מורשה אחר (קלדס למשל)?

פורסם

היי Visceral,

אתה בעצם מחפש משפחתית קומפקטית אמינה וסחירה, חסכונית, נוחה וזריזה - תפריט שכיח משהו ;-)

בכל אופן, לצערי לא הייתי בוחר באף אחת מן המכוניות האלו, טובות ככל שיהיו.

האם נסועתך היא מעל 20,000 ק"מ לשנה? האם אתה בעד תיבה ידנית, שחוזרת אט-אט לשוק?

בנוסף, היתיי רוצה להדגיש כי מהתרשמותי, מעטות המכוניות שבאמת יש להן ירידת ערך משמעותית (והן לא מכוניות יוקרה) ביחס למכוניות אחרות. בכל מקרה, יש כרגע בעיקר העדפה לגבי מכוניות חדשות ולכן יש האטה בשוק המשומשות - ככה שכולם מוכרים במחירים נמוכים בסופו של דבר, בין אם רוצים ובין אם לא. איך מתחרים בחברת ליסינג שמציעה מאזדה3 - שנחשבת לשומרת ערך, על אף היותה נפוצה - מודל 2008, מליסינג, עם 70,000 ק"מ ב-65,000 שקלים?

אין הרבה מה לעשות בעניין, חוץ מלייחס לנתון הזה פחות חשיבות - עם כמה שזה נשמע מוזר. אם אתה מתעקש על שמירת ערך, לך על הגירסאות שנמכרות רק לשוק הפרטי, שהן בדרך כלל חזקות ו/או מאובזרות יותר. זה לא תמיד נכון, אבל זה נותן לך יתרון על גבי הליסינג, לגבי אדם המחפש רכב כמו מאזדה3 עם מנוע 2.0 ליטר, לצורך העניין.

מבלי לפגוע בשמה של הפולו - שהיא איכותית לעילא ולעילא - לא הייתי ממהר לרכוש אחת שכזו. החשש הוא בנוגע לתיבת המצמד הכפול, DSG. אין ספק שהוא יעיל ותורם רבות לביצועים ולחיסכון בדלק, אבל עד כה הוא לא מוכיח את עצמו כמי ששורד לאורך זמן. הטיפולים בו יקרים יחסית (המצמדים שבו הם ממוחשבים והם יקרים להחלפה, מה גם שכשצריך להחליף, מחליפים את שניהם - מה שמייקר את העסק עוד יותר) ובנוסף, ידוע על לא מעט מקרים שבהם מחשב הגיר קרס. שים לב שלפולו יש רק שנתיים אחריות (3 שנים רק על התיבה). לא תטעה אם תבחר בפולו, אבל קח את הדברים הנ"ל בחשבון.

הפיג'ו, כפי שנאמר כאן, גם לא מהמתאימות ביותר. היא אמנם גדולה, נוחה, מרווחת, בטיחותית ואיכותית, אבל היא לא זריזה או חסכונית במיוחד ואי אפשר להתעלם מהעובדה שלאנשים עדיין יש רתיעה מהמותג הצרפתי.

ישנם רכבים טובים אשר לא לקחת בחשבון, כגון היונדאי I25, בגירסתה המפוארת יותר, בעלת מנוע 1.6 ליטר (היא יותר גדולה ומרווחת מהפולו, אך פחות מרווחת מהפיג'ו.

במדיה וגם תיבה ידנית מעניינת אותך, תוכל לבחור ביונדאי I30 על כל גירסאותיה הידניות (מנועי 1.4 ו-1.6, מרכבי האצ'בק וסטיישן), ובמידה ותתעלם מנושא הסחירות, אז גם סיטרואן C3 פיקאסו דיזל יכולה לעניין אותך (אם כי יש לה רק 4 כוכבי ריסוק). אגב, כולן חסכוניות מאוד. מאוד.

שאלות?

לך על מה שאתה אוהב ונראה לך נכון :)

פורסם

אם הגודל של הפולו מספק (היא קטנה לעומת ה-308), אז פולו!

מנועי הTSI מעולים, והרכב עצמו ברמת גימור ואיכות הרכבה גבוהות.

ה-308 נוחה, אולם לא תשמור על ערכה, כבדה, וגיר מסרס - AL4.

אם אתה רוצה רכב קצת יותר גדול מהפולו ועדיין מרגיש זריז במחיר הזה, אז אולי תבדוק SX4 5 דלתות. רכב נאה עם מראה ג'יפי.

בהצלחה.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם
אם הגודל של הפולו מספק (היא קטנה לעומת ה-308), אז פולו!

מנועי הTSI מעולים, והרכב עצמו ברמת גימור ואיכות הרכבה גבוהות.

ה-308 נוחה, אולם לא תשמור על ערכה, כבדה, וגיר מסרס - AL4.

אם אתה רוצה רכב קצת יותר גדול מהפולו ועדיין מרגיש זריז במחיר הזה, אז אולי תבדוק SX4 5 דלתות. רכב נאה עם מראה ג'יפי.

בהצלחה.

אל תתרשם מאיכות הגימור של הפולו.

כמו רוב המוצרים של פולקסווגן, הם נראים טוב ועובדים נהדר, אבל לא לאורך זמן. תא הנוסעים עושה רושם טוב באולם התצוגה בעיקר, אבל ההיסטריה אומרת שבעוד כמה שנים, לא יישאר הרבה מאותה קונסולה מרשימה - בעיקר סדקים וצבע דהוי. החשש הגדול יותר הוא סיפור דומה גם לגבי ה-DSG (לא צבע דהוי אמנם, אבל הכוונה היא לשרידות..). המנועים עצמם - כל עוד הם מטופלים בקפידה - יראו אמינות טובה לאורך זמן (למעט מנועי ה-1.4 ליטר טורבו 160 כ"ס, אבל זה כבר סיפור אחר).

SX4 אמנם מוצעת במחיר אטרקטיבי והיא מאובזרת קצת יותר מהמקובל, אך יש לך 4 כוכבי ריסוק בלבד ובנוסף, בגירסת ה-5 דלתות יש לה תא מטען מצומק של 250 ליטר (פחות מהפולו!) וגירסת ה-4 דלתות נראית די רע (שיקול לא פחות חשוב בעת קניית רכב). כמו כן, גימור תא הנוסעים מגובב בחומרים זולים למראה ולמגע.

הייתי גם רוצה להזכיר שוב שיש אופציה גם לבחור רכב משומש. רכב משומש כבר איבד את רוב ערכו בשנה הראשונה על הכביש. לא חייבים לבחור ברכב חרוש, אלא אפשר לבחור ברכב בן שנה-שנתיים, עם נסועה נמוכה. כך תרוויח רכב השומר על ערכו טוב יותר וברוב המקרים, תרוויח רכבים גדולים/חזקים/מאובזרים/מתקדמים יותר, כמו למשל מאזדה3 האצ'בק מנוע 2.0 ליטר מודל 2010, קיה סיד EX מאדם פרטי (כי אז יש לה 7 שנות אחריות) וכלה גם בסובארו אאוטבק מודל 2008 במידה ואין לך בעיה של דלק (אין בעיה להתמקח על המחיר - הביקוש לרכב נמוך, כי אנשים לא מכירים את האוטו וחוץ מזה - אין לו פוזה של ג'יפ).

פורסם
אל תתרשם מאיכות הגימור של הפולו.

כמו רוב המוצרים של פולקסווגן, הם נראים טוב ועובדים נהדר, אבל לא לאורך זמן. תא הנוסעים עושה רושם טוב באולם התצוגה בעיקר, אבל ההיסטריה אומרת שבעוד כמה שנים, לא יישאר הרבה מאותה קונסולה מרשימה - בעיקר סדקים וצבע דהוי. החשש הגדול יותר הוא סיפור דומה גם לגבי ה-DSG (לא צבע דהוי אמנם, אבל הכוונה היא לשרידות..). המנועים עצמם - כל עוד הם מטופלים בקפידה - יראו אמינות טובה לאורך זמן (למעט מנועי ה-1.4 ליטר טורבו 160 כ"ס, אבל זה כבר סיפור אחר).

SX4 אמנם מוצעת במחיר אטרקטיבי והיא מאובזרת קצת יותר מהמקובל, אך יש לך 4 כוכבי ריסוק בלבד ובנוסף, בגירסת ה-5 דלתות יש לה תא מטען מצומק של 250 ליטר (פחות מהפולו!) וגירסת ה-4 דלתות נראית די רע (שיקול לא פחות חשוב בעת קניית רכב). כמו כן, גימור תא הנוסעים מגובב בחומרים זולים למראה ולמגע.

הייתי גם רוצה להזכיר שוב שיש אופציה גם לבחור רכב משומש. רכב משומש כבר איבד את רוב ערכו בשנה הראשונה על הכביש. לא חייבים לבחור ברכב חרוש, אלא אפשר לבחור ברכב בן שנה-שנתיים, עם נסועה נמוכה. כך תרוויח רכב השומר על ערכו טוב יותר וברוב המקרים, תרוויח רכבים גדולים/חזקים/מאובזרים/מתקדמים יותר, כמו למשל מאזדה3 האצ'בק מנוע 2.0 ליטר מודל 2010, קיה סיד EX מאדם פרטי (כי אז יש לה 7 שנות אחריות) וכלה גם בסובארו אאוטבק מודל 2008 במידה ואין לך בעיה של דלק (אין בעיה להתמקח על המחיר - הביקוש לרכב נמוך, כי אנשים לא מכירים את האוטו וחוץ מזה - אין לו פוזה של ג'יפ).

ידידי, לא יודע מה הניסיון של במכוניות פולקסווגן אבל אתה טועה ביג טיים לגבי האיכות. הניסיון המשולש שלי והכרה עם רבות אחרות מלמד שאחד היתרונות הכי גדולים של המכונית האלה זה תא הנוסעים, איכות החומרים וההרכבה ורמת הגימור והעובדה שככה זה נשמר לאורך שנים. ספק אם יש עוד יצרן חוץ מהפרימיום שיכול להתהדר באיכות כזאת. שום קירקוש לא נשמע, לא תפר לא נפרם, שום דבר לא דוהה או מאבד מהיעילות שלו. עזוב מנועים, לכולם ביצועים פחות או יותר דומים, העובדה שאתה נכנס למכונית שלך וגם אחרי שנתיים הכל במקום לא מתפרק ולא נשחק זה הכיף הגדול. היתה לי לנצ'יה בעברי לפני שלושת הVAGיות וזה היה קטסטרופה. איכות פלסטיק והרכבה כל כך ירודים שתא הנוסעים פשוט התפרק מבתוכו. ידיות דלת ואחיזה נשברו, ידית ההילוכים השתחררה וסדקים בדש בורד. גם הוולקן לא התקרבה באיכות התא לזאת של הגולף. בהתחלה הכל היה מברריק ומרשים אבל מהר מאוד איבדה את הלוק. באמת שלא יודע מאיפה הבאת את הקביעות שלך. מה שכן, מסכים איתך שאפשרות לא רעה היא גם למצוא רכב משומש עם קילומטרז' נמוך והשאלה כמובן אם הוא עדין באחריות ואם היא תופסת כאשר הרכב מחליף בעלות (לא מובן מאליו אצל כל היבואנים).

פורסם

ג'וני-בוי,

יתכן ושמרת יותר על הרכבים שהיו לך (אולי חנייה מקורה לא נשמע משהו מיוחד - אבל יש לא מעט שלא מחנים את הרכב תחת צל), אך אני לומד על העניין משיחות עם חברים קרובים שבבעלותם רכבי פוקלסווגן (פאסאט 1998, גולף 2005, גולף 2007, טוארג 2004 - והרשימה עוד ארוכה) - והדברים אינם נאמרים מתוך אי-ידיעה. אין לי ולו חצי דבר נגד קונצרן פולקסווגן ואין שום כוונה להטעות אף אחד. המטרה היא לחשוף את חברי הפורום לכמה שיותר עובדות חשובות לפני שהם משקיעים את מיטב כספם במכונית.

• תוכן חדש...