Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5462 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני גר בת"א ומתחיל לעבוד בהרצליה פיתוח - כלומר אני אסע בערך 8500-9000 ק"מ בשנה.

יש לי חניה בדירה, ואני מתלבט בין הרכבים הבאים:

i10

סיריון

ספלאש

מאזדה 2

גטס

i20

קראתי הרבה על כולן, וכולן קיבלו ביקורות טובות יותר וטובות פחות. ברור לי שהאחרונות ברשימה הן לא באותה קטגוריה, פשוט אני חושש שהקטנות ממש, יהיו לא נוחות (אני 1.82). בגלל זה חשבתי שאולי הספלאש שמבחינת גודל היא איפשהו באמצע.

על המאזדה 2 קראתי שחוץ מהעיצוב היפה שלה, היא לא להיט אלא רכב סטנדרטי עם צריכת דלק גבוהה (יחסית לשאר). גטס 2008 אפשר למצוא ב 45000 שאולי זה שווה את זה...

ההתלבטות היא בעיקר בנוחות ושמירת הערך. אני לא הולך לעשות הרבה ק"מ ואני רווק. מה הרכב הכי משתלם??

תודה רבה מראש!!

פורסם

שמירת ערך זה עניין בעייתי כי אף אחד לא יכול להבטיח לך מה יקרה בעוד שנה, שנתיים או שלוש. אפשר לספר לך מה קורה עכשיו, מה קרה בשנים האחרונות ועל סמך זה להסיק מה יקרה בעתיד. אבל זאת הערכה, ושלי טובה כמו שלך.

נתחיל מההתחלה -

i10 - בתקציב שלך נכנסות מכוניות חדשות, מה שאומר שכבר על השנה הראשונה אתה סופג ירידת ערך יפה.

סיריון - נכון להיום שומרת יפה על ערכה כמשומשת אבל הדגם הזה (ואולי גם דייהטסו בכלל) עומד להפסיק את השיווק. לך תדע מה זה יעשה למחיר המחירון. בדרך כלל זה לא עושה דברים טובים, אבל כבר היו הפתעות בעבר.

ספלאש - לא יודע אם תמצא משהו סביר בתקציב הזה. אולי כל מיני דברים מהשכרה.

מאזדה 2 - שומרת על הערך בצורה סבירה.

גטס - סחירות בעייתית והצפה של השוק ברכבים יוצאי ליסינג/השכרה במחירים נמוכים יצרה בעייה בשנים האחרונות.

יונדאי i20 - בתקציב הזה לא תמצא משהו סביר. אולי רכבים עם תאונות שלדה, עבר בהשכרה וקילומטראז' גבוה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

יש לי אפשרות לרכוש גטס 2008 עם 50000 ק"מ מליסינג ב 48000.

כל שאר המכוניות יעלו לי 15000 ש"ח יותר. מכיוון שאני לא אסע הרבה, בעוד שנתיים כשאני ארצה למכור את הרכב

הוא יהיה עם מעט מאוד קילומטרז' ביחס לשוק, מה שאני מאמין יעזור לי למכור אותו יחסית במהירות.

האם זה לא כדאי לעומת הרכבים החדשים יותר והקטנים יותר?

פורסם

היי,

אני אישית מאד מחבבת את המאזדה 2, קטנה..אבל לא תהיה לך בעיה של מרווח/מרחב.

יש לה אופי ספורטיבי.. עד תזזיתי. מעוצבת בטוב טעם, ותישאר פופולרית לדעתי, גם בשנה-שנתיים הקרובות.

עוד אופציה היא ה-i20 - סולידית לעומת המאזדה, אך מתאימה לצרכים שלך ולחיים בעיר, ומבחינת שמירת ערך, תוכל להיות שקט.

שיהיה בהצלחה,

ענת מאוויס

כל שאר המכוניות יעלו לי 15000 ש"ח יותר. מכיוון שאני לא אסע הרבה, בעוד שנתיים כשאני ארצה למכור את הרכב

הוא יהיה עם מעט מאוד קילומטרז' ביחס לשוק, מה שאני מאמין יעזור לי למכור אותו יחסית במהירות.

פורסם

קיבלת מחיר טוב לגטס. אני מקווה שמדובר בגטס מסוכנות גדולה ומסודרת ושבדקת שהרכב עצמו טוב ויפה. יש בשוק הרבה גטסים במחירים כאלו, לא כולם יפות.

פורסם
היי,

עוד אופציה היא ה-i20 - מבחינת שמירת ערך, תוכל להיות שקט.

[/b]

אפשר לשאול מאיפה הקביעה הנחרצת הזו?

עד עתה הוכיחו המכוניות של יונדאי הצטיינות דווקא בצניחת ערך היסטרית, בגלל הצפה בלתי מבוקרת של חברות הליסינג של השוק - בהמון מכוניות זולות מאוד.

אם תנסי למכור יונדאי יוצאת ליסינג, אחרי שאת עצמך קנית אותה - את תגלי שאף אחד לא מציע יותר ממחירון מינוס 30%.

אני מניח שרק ברמות המחירים של 15-20K המצב מתייצב כי רוב רוכשי הרכב בתקציבים האלה לא מתעניינים בתוכניות המימון של חברות הליסינג - אבל להגיע למצב שרכב שקנית ב-45K בשנת 2011, שווה 20K בשנת 2014, זה פשוט לא נעים.

• תוכן חדש...