Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5457 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

roee, ההבדל בברוטו הוא אולי קטן אבל שאלת השאלות היא כמה נטו נשאר בידיו של המהנדס הישראלי מול עמיתו האמריקאי.

זה כמו להשוות עלות של רכב ליבואן הרכב מול עלות רכב לצרכן על הכביש, לא ?

אתה תהיה מופתע. בוא נשווה משכורת של 90K דולר לשנה בקליפורניה למשכורת של 25K שקל בארץ (שניהם קצת מעל הממוצע):

Weekly Gross Pay $1,730.77

Federal Withholding $350.56

Social Security $72.69

Medicare $25.10

California $121.39

SDI $20.77

NetPay

Net Pay $1,140.26

1140 דולר לשבוע, כלומר 15.5K שקלים נטו לחודש.

בישראל, אחרי הפרשות לקופת גמל וקרן השתלמות, מדובר ב15.2K ש"ח לחודש.

לא הבדל מאוד גדול, אה?

דירה במקום טוב בסן פרנסיסקו, קצת פחות מ100 מטר, תעלה לך קצת יותר מ2000 דולר לחודש. בית שמתאים למשפחה בוואלי יעלה לך בין 2K ל3.5K, תלוי אם אתה הולך לאיזורים היקרים כמו פאלו אלטו. המסעדות יקרות יותר מבארץ, החינוך יקר יותר מבארץ (משמעותית). כל היתר זול יותר.

עכשיו, צריך לקחת דברים בקונטקסט: אותם 90K בעמק הסיליקון שווים בערך 50-60K ביתר המדינות, בגלל יוקר המחיה המקומי, ואפילו 40K במדינות הדרומיות הזולות. בממוצע, עמק הסיליקון יקר יותר מניו יורק.

אינפוגרפיק מאוד עדכני בנושא - במקור נלקח מפוסט על הררי הכסף שחברות האינטרנט שופכות על מהנדסים מוכשרים, אבל נותן תמונה כללית של המצב:

11-07-27_focus_sv.jpg

ברור שאם אתה סטאר ויכול לשבת שם על משכורת של 150K ומעלה אז זה יופי. אבל לא נשמע שמישהו מתעשר מלהיות שם שכיר מהשורה. חיים יותר נוחים מבחינת מוצרי צריכה, בלי ספק, אבל בשקלול הכולל של ילדים ובריאות אני לא יודע - ובכל מקרה ההבדל, כך אני מרגיש, קטן מדי בשביל לצאת בהצהרות גורפות. זה רק מישהו שחי כאן וחי שם יוכל להגיד.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ההי-טקיסט ואשתו מרווחים ביחד, נניח 40K ש"ח

באמת? נראה לך?

מאיפה המספר הזה? נראה לך שמקבלים בבמוצע 20 אלף ש"ח ככה "בקלות"? זה שכר של מפתח טוב אחרי כמה שנים בשוק ועם תואר , לא של בוגר מכללת האקרשטוט שקר כלשהוא שמספר לדודה שלו שהוא עובד ב"הייטק"

אם כן - באמת כולם היו עובדים ב"הייטק"

אין ספק שיש משכורות גבוהות מאלו - ובהרבה - אבל אתה מניח משהוא ממש לא טריוויאלי ולא ריאלי ובשוק שהרבה נפלטים ממנו מהר אם הם לא הכי טובים והכי מעודכנים ומוכנים לקרוע את התחת כדי להישאר כאלו.

על השוליים של הבינוניים יש הרבה מאוד משרות שמשלמות 10 ואפילו פחות.

ליביו (שלא יתנגד שהוא ואשתו ביחד ירוויחו 40 אלף ... אפילו ברוטו)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

התכוונתי ברוטו. מתכנת טוב כן מקבל 25K, אפילו יותר, גם אם לא בשנה-שנתיים הראשונות, אבל בהן הוא גם לא מתחתן ומביא ילדים, אז זה לא משנה. אני מכין להם הסכמים מטעם החברות, אז אני מעודכן ;-) לגבי בת הזוג, הנחתי עבודה כאנליסטית/עו"ד/רו"ח/מנהלת שיווק/מרצה באוניברסיטה וכו' - זו המשכורת תוך שנתיים-שלוש.

אז אולי זו הנחה שמתאימה רק לתושבי המרכז, מעל גיל 30, אבל אני מכיר די הרבה זוגות כאלה. אגב, אין פה שום דבר שוביניסטי - אשתו של רו"ח שלי מביאה הרבה יותר כסף בסוף החודש, זו רק דוגמא.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
מה קשר מחט לתחת?

קשור ועוד איך קשור, קודם שיטלו קורה מבין עיניהם מקהלת הצבועים הזאת, חוץ מהטאלנטים השכר בענף התקשורת בארץ פשוט בושה. לא פלא שכולם מגוייסים פתאום ככה למחאה, אבל קודם שיפנו לבוסים העושקים שלהם.

פורסם

רועי,

ב90,000 בעמק הסיליקון אתה מקבל הודי ממוצע. אמנם אין לו הפרש שעות מטורף, אבל זה עדיין הודי, על כל המשתמע מכך.

אנשים טובים משתכרים שם משמעותית יותר. ישראלים שנוסעים לשם משתכרים בדרך כלל 120,000 כשהם מגיעים, וברגע שמצליחים להשתחרר מהויזה של המעסיק, המשכורות מתחילות לעלות.

אני מכיר את המספרים טוב מתוך עבודה בארץ, עבודה בניו יורק ועבודה בעמק הסיליקון. כמו כן, יש לי קרובי משפחה בעמק שעובדים התעשיה. החברה שלי מעסיקה אנשים בשלושת האזורים הללו, ואני מכיר את התחשיבים טוב כשאני מכין הצעות לפרוייקטים.

למהנדס הישראלי עדיין יש יתרון קל כשמדובר בפרוייקטים שלא דורשים קשר יומיומי, אבל הפער הזה צר במידה מאיימת כשמכניסים למשוואה את הריחוק והפרש השעות.

הבעיה בארץ לטעמי היא במבנה המיסוי (מס חברות מגוחך ומסי צריכה גדולים), בריכוזיות ובהשקעות במקומות הלא נכונים שנובעת מחוסר משילות. העלאה של אחוז החסימה ל20% ומתן שיניים לממונה על ההגבלים יכולה לעשות קסמים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

שכחתם משהו קריטי:

מתכנת בארץ צריך לעבוד (גם בגלל האופי הרכרוכי של רובם) מ9, 9 וחצי עד 7 וחצי ולפעמים הרבה הרבה יותר.

מתכנתים בחו"ל (הרוב המוחלט של אלו שאני מכיר ואני עובד עם המון) מגיעים ב9 ומסוגלים לנתק לך בפרצוף ב17:00 אם אתה ממשיך לחפור להם בטלפון.

יש משהו שעוד לא הצלחנו להפנים במדינה הצעירה שלנו, אנחנו לא חיים כדי לעבוד אלא עובדים כדי לחיות.

כשעבדתי עד לא מזמן בהייטק הייתי מכתיב להם שעות מדויקות של 09:00 עד 17:30 (לכל המאוחר, בד"כ עד 17:00) והמשכורת שלי הייתה קצת מעל 25 ברוטו.

באחת העבודות פשוט לא אהבו את זה אז אמרתי להם שאני הולך, מיד אמרו שנוכל להסתדר איכשהו ובסוף ירדו מהעסק.

אם לא היה לי נסיון וידע חזק בתחום שלי אז מזמן היו מפטרים אותי.

פורסם

בר - מתכנתים טובים אכן מרוויחים אחרי ניסיון של כמה שנים את הסכומים האלו. על זה אין לי דיון.

אבל הרוב לא מגיעים ליהיות מתכנתים טובים , אלו מיעוט איכותי ונדרש.

בכלליות בתחומים אחרים קשה להגיע לסכומים האלו ושוב - המקצועות שאמרת - הם לא בדיוק כ"כ ממוצעים וגם השכר שאמרת הוא באיזורים הגבוהים.

גם אני מכיר כאלו (והרבה , גדלתי בבית שעוסק בתעשייה הזו משנות ה80) , אבל אני מכיר גם הרבה שלא - אז לזרוק שזוג שאחד עובד הייטק מכניס 40 לאוויר צריך ליהיות מלווה בזה שהם לא הממוצעים גם בתעשייה הזו.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

בתור עובד הייטק מתחיל למדי, הלוואי שהייתי רואה באופק הקרוב 25K לחודש. אולי תוך 5 שנים, אם אצליח למצוא לעצמי איזו נישה עם מומחיות. אני עושה לעצמי תחשיבים של הכנסות ורואה שהחסכון החודשי שלי הוא אלפים בודדים, וזה בלי משפחה וילדים. ובעוד שאני לא מתלונן, אני רק חושב על כל אלו שלא מרוויחים משכורת 5 ספרתית, וממה בדיוק הם חיים...

אגב, ממש לא בכל חברות ההייטק נהוג לעבוד יום-יום יותר מ-10 שעות. אני אמנם מגיע לממוצע הזה, אבל אף אחד לא יניד עפעף אם אני אזרוק את העכבר מהיד בתום 9 שעות בדיוק.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
ארילו ורועי, המטרה העיקרית היא להראות אם יש הבדלים ברמת החיים של שני הנבדקים, לא בהכרח בשכר.

כמובן שיהיה הבדל ברמת החיים. מתכנת שמתגורר בצנטרום של הפיילה יהיה לו יקר יותר. מתכנת שמתגורר במאונטיין ויו יהיה לו יותר זול.

ההבדל ברמת החיים נובע מעצם העובדה שקיימים הבדלים בין הארץ לחו"ל. אני מכיר לא מעט ישראלים שעובדים בתור אנשי הייטק בארה"ב, קנדה ואנגליה ולכולם יש חיים יותר נוחים ממי שנשא בארץ. בנוסף בגלל אופי העבודה (9-17) הישראלים שם נחשבים לפסיכיים ומשקיענים במיוחד ובד"כ מתוגמלים על זה.

גם מגוון התפקידים בחו"ל הוא עצום לעומת מה שיש בארץ.

אם הכל היה שם זהב הייתי מזמן עובר לשם.

אגב, משכורת של 20K למתכנת ממש לא נדירה בשוק הישראלי.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

איפה נכתב שמשכורת של 20 אלף למתכנת זה דבר נדיר? נאמר ש20 אלף בהייטק זה לא כזה טריוויאלי - כי מה לעשות - לא כולם מפתחים מוצלחים בוגרי אוניברסיטה , אז להסתכל על כל המגזר הזה ולקבוע עליו - מרוויח 25 אלף בממוצע זה לא נכון.

אם מדברים על מפתחים אז אחרי כמה שנים מפתחים טובים מגיעים לסכומים האלו , זה נכון. (אבל שווה להסתכל גם על השאר שלא מאיישים תפקידים כאלו , ועל האנשים שנפלטים מהתעשייה בדרך , אם וותיקים ואם צעירים שנכנסים למשרות נמוכות בתחומי הQA והIT עם תקרות זכוכית מאוד נמוכות - כי זה הייטק)

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

ההבדלים הגדולים הם בכוח הקנייה של הכסף שנשאר ביד.

דלק עולה פה פי 2, מכוניות עולות פה פי 2 ולפעמים פי 3.

כמעט כל מוצר שתקנה שם יעלה לך חצי, אם זה סכין גילוח, טלוויזיה, מברשת שיניים חשמלית או נעלי סקצ'רס.

גני ילדים ומשכנתאות זה הוצאות מוכרות במס, גם רכבים לצורך עבודה.

כמעט על כל דבר אפשר להגיש שם החזר מס.

אין שם מע"מ של 16.5 אחוז, זה נע בין 5 ל 10 אחוז.

הדברים האלה עושים את ההבדל, מהנדס היי טק בארה"ב חי טוב. אם מהנדס היי טק כאן ייסע במזדה שלוש שם תהיה לו במוו סדרה שלוש או לקסוס.

אם כאן הוא יוכל תוך 30 שנה לקנות דירת 4 חדרים גבעתיים שם הוא ייקנה ב10 שנים בית פרטי על שטח של דונם.

ההבדלים בכוח הקניה הם עצומים.

נכון, ביטוח הבריאות שם הוא דבר יקר אבל גם ביטוח הבריאות של מהנדס היי טק בישראל הוא דבר לא זול בכלל. 5% משכר של 25K זה לשלם 1250 שקל עבור שירותי בריאות בסיסיים ולא מספקים, מי שרותה ביטוח בריאות אמיתי צריך להוסיף על הסכום הזה עוד כ-300 שקלים לחודש על ביטוחים משלימים.

• תוכן חדש...