Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5469 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה שיש לה רישיון לרכב שהיא לא יודעת להשתמש בו גרוע לא פחות מלתת לה אקדח ברישיון בלי שהיא תדע להשתמש בו.

ועד ששיטת לימוד הנהיגה בארץ לא תשתנה מקרים כאלו יהיו מנת חלקנו.

האופנוען צריך לשלם על מעשיו זה ודאי ואין על כך ויכוח,וכמי שהיה במצב של כמעט תאונה קטלנית אני לא מבין מאיפה הוא שאב את הכוחות לרדוף אחריהם,אני הייתי עסוק בלנשום עמוק ולהודות להוא למעלה שאני עדיין נושם.

בוא נניח שבמקום האופנוע היה מדובר במשאית שלא מספיקה לעצור בזמן והייתה עולה על המשפחה והורגת אותה,מעניין מה היו הכותרות והתגובות לאחר מכן.

"that is petrolhead heaven,

and as we've always maintained,the only way you can get there,is in an alfa romeo"

jeremy clarkson - top gear

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כל הכבוד לרוכב מקווה שהוא יצא עם עונש כמה שיותר קטן.

מסכים לגמרי! :mm_yeah:

אם הרוכב היה נהרג כולם היו מדברים פה אחרת.

***הטפה לאלימות היא בניגוד לכללי הפורום***

פורסם
אני די בטוח שהבחור לא ראה שאבא שלה נכה. זה לא שהוא ישב על כיסא גלגלים כולו משותק וקיבל מכות. 90 אחוז מהנכים שאני רואה ברחוב ניראים לי בסדר גמור וזה לא שלפני שמתחילים לריב אז עוצרים הכל ושואלים "אהההה רגע, אתה לא נכה במקרה או משהו נכון?"....

בטח המצב התדרדר לאן שהתדרדר הבחור ניגש לחלון של הרכב והביא כמה חבטות לאבא שלה בלי לדעת בכלל אם הוא נכה.

עזוב לא ידעתה אם נכה או לא - מתאים לי .

דפקתה לי ( סתם בשביל הדיון ) קסדה בחלון וקצת בראש - הוצאתי את האקדח - ודפקתי לך כדור בראש - מתאים ..

וכל זה בגלל טעות או טפשות של הנהגת ,( שאנחנו עדיין לא בטוחים בכך) שהסתיימה ללא נפגעים - ועכשיו אחרי הכדור בראש שלך

יש נפגעים - נצחתה ,, הפסדתה , יש לך הורים אחים , חשבתה על המחיר שהם ישלמו .. מעכשיו .

כדאי להרגע , אתה לא יודע מה ילד יום , הגבורה היא להחזיק את עצמך .

אם על כל טעות או מילה לא טובה , נגיע לאלימות הורגת או גורמת נזק , איזה חברה זו תהיה .

אתה חזק (סתם לדוגמה) , יש לך אבא אחות אמא , אם הם יעשו תנועה לא טובה מילה לא במקום ,

ואז הם יקבלו פצצה מבחור חזק אחר ( אתה יודע , יש הרבה שחושבים שהם חזקים icon_lol.gif) - מתאים לך , לא כואב icon_wink.gif

מחר איזה גיבור צעיר בלי הרבה שכל , יקרא את שכתבתם ויעשה זאת למשפחה שלך - זה נראה לך הגיוני או מתאים ?.

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
אני לא ראיתי דו"ח משטרתי על הארוע, תחשבו על אופציה שהבת עשתה פרסה מהנתיב השמאלי כל זמן שהאופנוען ניסה להדחף משמאלה בשוליים, יתכן מצב כזה? אולי.

אם היא אשמה שתישא בדין.

שום דבר, אבל שום דבר אינו מצדיק הכאת איש מבוגר נכה.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4100325,00.html

האבא מודה בפירוש שפניית הפרסה שמאלה של ביתו חסמה את נתיב האופנוע שהגיע מהכיון הנגדי.

"הבת שלי עשתה פניית פרסה, ולמען האמת היא לא עשתה את זה הכי טוב", נזכר היום (ג') מסילתי. מכוניתה של המשפחה גרמה לשני אופנועים שנסעו בנתיב הנגדי לבלום בפתאומיות. "אחד האופנוענים קילל את הבת שלי, ואני קיללתי אותו בחזרה. חשבתי שפה זה נגמר, אבל לא. הם נסעו אחרינו, עקפו אותנו, וחסמו את הכביש. לילדה לא היה לאן לברוח".

דרך אגב, למי שלא שם לב מדובר על שני אופנועים. שני אופונעים שאולי 2 אנשים על כל אחד. רוכב ומורכב כלומר 4 אנשים היו יכולים להיפצע בצורה חמורה ואף למות בגלל היסח דעת של כמה שניות ספורות. מדהים איזה קצר מאוד ועדין המרחק בין חיים למוות.

שוב פעם אני עומד על דעתי. כאדם אנטי אלימות האופנוען הגיב בצורה בהחלט לא מוסרית ותואמת חברה השואפת לחיים מתוקנים אבל מצד שני העלמה הצעירה לא חפה מפשע. תן לה עונש, תאורייה מחדש, הסברה בבית ספר מדוע חשוב לבדוק לפני שעושים פניית פרסה, משהו, כל שהוא אבל איו לפתור אותה מעונש.

כאן זה לא נגמר טוב.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2895906,00.html

כאן זה בכלל לא נגמר טוב

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1113726.html

וגם כאן לא

http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=812476

עוד רוכב אופנוע שלא יחזור הביתה בגלל שמוק שעשה פניית פרסה

http://www.inn.co.il/News/Flash.aspx/79251

והרשימה ממשיכה עוד ועוד. בסך הכל רוכבי אופנועים שפתאום הופיע מולם רכב שעשה פרסה ולא הבחין בהם וגרם למותם המיותר.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
נכה, לא נכה, זה לא מעניין. הבת שלו עשתה טעות שכימעט עלתה בחיי הרוכב אז במקום להתנצל הנכה הגבר הזה פתח את הפה שלו וקילל את הרוכב. אם אתה מספיק גבר כדי לקלל מהרכב אתה מספיק גבר כדי לעמוד מאחורי המילים שלך.

איזה תגובה של ערס, אני בשוק :shock:

אתה באמת חושב כך או שזה חצי בצחוק?!

נניח שאמא שלך עשתה איזה טעות על הכביש שגרמה לי כמעט להכנס בעמוד ואפילו לא התנצלה, אתה נותן לי אור ירוק לפרק לה את הצורה??

טוב אולי עם נשים אתה רך יותר, אז אם זה היה אבא שלך אתה מרשה לי לנגוח לו עם קסדה בראש?

קל לך לדבר, אתה מגובה ב 4 צדדים ממתכת וב6 כריות אוויר.

רוכב האופנוע מגובה ב 4 כיווני אויר עם רוח פרצים.

יום אחד רוכב אופנוע יתעצבן כל כך שהוא לא ישתמש במילים או מכות. אלא ב....

אתה צודק, אני מזמין את כל רוכבי האופנוע להתמגן בדיוק באותה הצורה.

אותי זה מדהים הצביעות של משרד התחבורה.

רכב חדש לא מקבל אישור יבוא אם אין לו ABS, בקרת יציבות וכריות אויר (רצוי כמה שיותר).

מצד שני, כלי תחבורה שלא מגן בכלום על נוסעיו ולא מצוייד אפילו בחגורת בטיחות (שלא לדבר על בקרת יציבות או כריות אוויר) מאחר וזו רק תזיק מקבל אישור יבוא ללא כל הגבלה..

אני אישית מפחד לעלות על דו גלגלי מהסיבה הזו בדיוק, אפילו אם אני אהיה הנהג הכי זהיר, תמיד יש סיכוי שזה שנרדם שניה על ההגה יהרוג אותי, ומה לעשות אני אוהב את החיים.

------------------------------------------------------------------------------------------------

דעתי האישית על אלימות בכביש ובכלל היא שיש לנהוג בה באפס סובלנות!!

יש למצות את הדין עם כל עבריין תוקף ללא יוצא מן הכלל!

בעבר נתקלתי בתגובה אלימה של נהג, אבא למשפחה, אשר עצר אותי בצד הכביש, הוציא אותי בכח החוצה מהרכב והתחיל להכות בי מאחר וחשב שאני משתף פעולה עם מישהי "שחתכה" אותו קודם לכן (לדבריו).

למזלי התעשתי די מהר ולפני שהוא שלף אלה מהרכב שלו הגבתי, זה נגמר ביד וכתף שבורה, שלו, לא שלי..

זה יכול היה להיגמר הרבה יותר רע אם הוא היה מוצא סכין או משהו בסגנון, או לחלופין אם אני הייתי "מבוגר נכה".

מאז אותה תקרית אני משתדל לנסוע עם דלתות סגורות, יש הרבה חולי נפש על הכביש ולא בא לי להתקל בהם!

-----------------------------------------------------------------------------------------------

אל תנסו לחנך אף אחד על הכביש, לא במשחקים של "עכשיו אני יחזיר לו" ובטח לא באלימות.

מישהו ביצע עבירת תנועה, תעירו לו, ברוב המקרים תהיה לזה משמעות רבה יותר מאשר לקלל או "לחתוך" בחזרה!

ועשו טובה, אף פעם, אבל אף פעם! אל תדרדרו לאלימות כי יודעים איפה זה מתחיל אבל לא יודעים איפה זה ייגמר.

(לצערי ראיתי כבר במו עיני איך סטירת לחי הפכה לדקירה שהסתיימה בהרוג, וזה עקב ויכוח מיותר על קללה מיותרת גם היא)

סעו בזהירות

פורסם
האופנוען ייענש, אין פה ויכוח. הנהגת העבריינית, והיא עבריינית לא פחות ממנו ואלימה לא פחות ממנו

אלימה הרבה פחות ממנו. היסוד הנפשי של הכוונה התחילה הוא מהותי ויסודי במשפט.

אף אחד לא אמר שהאופנוען לא עבריין. אבל לא להבין מהכתבה שהיא חתכה לו את האמא

אי אפשר להבין דבר כזה מהכתבה.

לטעון שזו התיממות לא להבין זאתף זו דמגוגיה. אין שום עובדה בכתבה שתומכת במסקנה זו.

ברור שהיא לא עשתה את זה בכוונה. היא פשוט זילזלה בו (ובכל אחד אחר שהיה יכול להיות במקומו) כשפנתה פניית פרסה אסורה -

יש פניית פרסה אסורה (כזו שמעכבת את התנועה) ויש פניית פרסה מסוכנת. הראשונה היא זלזול בזמנו של האחר, השנייה לקיחת סיכון, כך שהן שונות במהות.

מהכתבה לא ניתן להבין את מהות העבירה.

אני עדיין לא מבין איפה אני מגבה את האופנוען

אתה מגבה אותו בזה שאתה שם עבירה של תקיפה במתכוון, במטרה לפגוע פיסית, במדרגה אחת עם עבירה, שבמקרה הכי חמור, היא רשלנות מסכנת חיים. השתיים לא דומות, לא במבחן הכוונה ולא במבחן התוצאה.

וזה במקרה הכי חמור.

יכול להיות שהנהגת בסה"כ עיכבה אותו לכמה שניות, עם תמרון לא מוצלח, ועל זה יצא קצפו.

בכל מקרה, מי שתוקף ככה הוא בבירור אדם אלים מטבעו, ועדיף שאילו יישבו בכלא.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הרבה מגיבים פה מפספסים את הנקודה. שוב - האופנוען צריך להיענש. והוא ייענש.

מה שחשוב לבדוק הוא למה, לעזאזל, הוא הגיב איך שהוא הגיב, ולכך אין שום קשר לעובדה האם התגובה מוצדקת או לא (והיא לא מוצדקת, אף אם ניתן להבין אותה). אם נפשפש נגיע למסקנה, שהנהגת ביצעה פרסה אסורה ובקלות יכולה הייתה להביא לתוצאה הרסנית. זה שהיא לא יודעת לנהוג לא פוטר אותה מאחריות - ההיפך הוא הנכון. היא בוודאי לא המסקנה בסיפור. המסכן (אבל גם האידיוט) הוא האבא, שבמלוא טיפשותו העדיף להלהיט את היצרים במקום להתנצל ולהרגיע, וחטף. הבת ביצעה עבירה, שאינה מסוכנת פחות או אנטי-סוציאלית פחות מזו שביצע האופנוען. עליה לתת על כך את הדין.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אלימה הרבה פחות ממנו. היסוד הנפשי של הכוונה התחילה הוא מהותי ויסודי במשפט.

העבירה היא עבירת תעבורה. אין בה יסוד נפשי - האחריות היא קפידה.

אי אפשר להבין דבר כזה מהכתבה.

לטעון שזו התיממות לא להבין זאתף זו דמגוגיה. אין שום עובדה בכתבה שתומכת במסקנה זו.

ממש לא - מהכתבה עצמה וגם מתגובת האב עולה שהפרסה הפריעה לאופנוען. שכל ישר מביא אותנו למסקנה שהיא פשוט חתכה אותו.

יש פניית פרסה אסורה (כזו שמעכבת את התנועה) ויש פניית פרסה מסוכנת. הראשונה היא זלזול בזמנו של האחר, השנייה לקיחת סיכון, כך שהן שונות במהות.

מהכתבה לא ניתן להבין את מהות העבירה.

שוב, ניתן בהחלט, גם מתגובת האב.

אתה מגבה אותו בזה שאתה שם עבירה של תקיפה במתכוון, במטרה לפגוע פיסית, במדרגה אחת עם עבירה, שבמקרה הכי חמור, היא רשלנות מסכנת חיים. השתיים לא דומות, לא במבחן הכוונה ולא במבחן התוצאה.

וזה במקרה הכי חמור.

יכול להיות שהנהגת בסה"כ עיכבה אותו לכמה שניות, עם תמרון לא מוצלח, ועל זה יצא קצפו.

רשלנות מסכנת חיים אינה עבירה קלה. אם כבר, אנחנו מגיעים כאן לענייני אדישות ועצימת עיניים - כלומר, לא ממש היה אכפת לה מסיכון החיים. אם כבר יסוד נפשי - די בכך בד"כ.

בכל מקרה, מי שתוקף ככה הוא בבירור אדם אלים מטבעו, ועדיף שאילו יישבו בכלא.

בוודאי, רק אם אפשר - שהיא תשב בשכנות אליו. אני לא רוצה אותה על כבישי הארץ.

באדום לעיל.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
איזה תגובה של ערס, אני בשוק :shock:

אתה באמת חושב כך או שזה חצי בצחוק?!

נניח שאמא שלך עשתה איזה טעות על הכביש שגרמה לי כמעט להכנס בעמוד ואפילו לא התנצלה, אתה נותן לי אור ירוק לפרק לה את הצורה??

טוב אולי עם נשים אתה רך יותר, אז אם זה היה אבא שלך אתה מרשה לי לנגוח לו עם קסדה בראש?

אתה צודק, אני מזמין את כל רוכבי האופנוע להתמגן בדיוק באותה הצורה.

אותי זה מדהים הצביעות של משרד התחבורה.

רכב חדש לא מקבל אישור יבוא אם אין לו ABS, בקרת יציבות וכריות אויר (רצוי כמה שיותר).

מצד שני, כלי תחבורה שלא מגן בכלום על נוסעיו ולא מצוייד אפילו בחגורת בטיחות (שלא לדבר על בקרת יציבות או כריות אוויר) מאחר וזו רק תזיק מקבל אישור יבוא ללא כל הגבלה..

אני אישית מפחד לעלות על דו גלגלי מהסיבה הזו בדיוק, אפילו אם אני אהיה הנהג הכי זהיר, תמיד יש סיכוי שזה שנרדם שניה על ההגה יהרוג אותי, ומה לעשות אני אוהב את החיים.

------------------------------------------------------------------------------------------------

דעתי האישית על אלימות בכביש ובכלל היא שיש לנהוג בה באפס סובלנות!!

יש למצות את הדין עם כל עבריין תוקף ללא יוצא מן הכלל!

בעבר נתקלתי בתגובה אלימה של נהג, אבא למשפחה, אשר עצר אותי בצד הכביש, הוציא אותי בכח החוצה מהרכב והתחיל להכות בי מאחר וחשב שאני משתף פעולה עם מישהי "שחתכה" אותו קודם לכן (לדבריו).

למזלי התעשתי די מהר ולפני שהוא שלף אלה מהרכב שלו הגבתי, זה נגמר ביד וכתף שבורה, שלו, לא שלי..

זה יכול היה להיגמר הרבה יותר רע אם הוא היה מוצא סכין או משהו בסגנון, או לחלופין אם אני הייתי "מבוגר נכה".

מאז אותה תקרית אני משתדל לנסוע עם דלתות סגורות, יש הרבה חולי נפש על הכביש ולא בא לי להתקל בהם!

-----------------------------------------------------------------------------------------------

אל תנסו לחנך אף אחד על הכביש, לא במשחקים של "עכשיו אני יחזיר לו" ובטח לא באלימות.

מישהו ביצע עבירת תנועה, תעירו לו, ברוב המקרים תהיה לזה משמעות רבה יותר מאשר לקלל או "לחתוך" בחזרה!

ועשו טובה, אף פעם, אבל אף פעם! אל תדרדרו לאלימות כי יודעים איפה זה מתחיל אבל לא יודעים איפה זה ייגמר.

(לצערי ראיתי כבר במו עיני איך סטירת לחי הפכה לדקירה שהסתיימה בהרוג, וזה עקב ויכוח מיותר על קללה מיותרת גם היא)

סעו בזהירות

בעבודה אני נוהג על קטנוע, חותכים אותי 100 פעם ביום ואם הייתי מתנהג כמו האופנוען הייתם כבר שומעים עלי בחדשות והייתי יושב בכלא כי אם חותכים אותי 100 פעם ביום הייתי הולך מכות 100 פעם ביום נכון?! אז כניראה שערס אני לא. מה שכן אני מבין את האופנוען, האבא לא יצא תמים ואם היה שותק ומבליג ומרים את היד לאות בקשת סליחה לא הייתם שומעים על המקרה הזה. במקום לתת איזה סטירה לבת שלו הוא התחיל לקלל את האופנוען בחזרה, במצב כזה אני גם לא הייתי מבליג. אז סליחה באמת שלא כולנו מסכימים בעיניין אבל זאת הדעה שלי ואני לא הולך להתנצל עליה.

פורסם
העבירה היא עבירת תעבורה. אין בה יסוד נפשי - האחריות היא קפידה.
על אחת פי כמה וכמה שאי אפשר לטעון לשוויון בין עבירת הרוכב לעבירת הנהגת.
ממש לא - מהכתבה עצמה וגם מתגובת האב עולה שהפרסה הפריעה לאופנוען. שכל ישר מביא אותנו למסקנה שהיא פשוט חתכה אותו.
די לחפור בפינה שנכנסת אליה. אפשר לבצע פרסה מעכבת בלי לחתוך אף אחד. פשוט לחסום את הנתיב בתמרון לא יעיל ומייגע. המסקנה שלך פשוט נועדה להרים את הדגל שאתה רוצה לנפנף בו, אבל אין שומדבר בכתבה שאפילו גורם לחשוב שהנהגת חתכה את נהג האופנוע.

פורסם

הנה ציטוט מהכתבה:

מכוניתה של המשפחה גרמה לשני אופנועים שנסעו בנתיב הנגדי לבלום בפתאומיות.

אתה באמת חושב שהם עשו מבדקי בלמים בהרכבה?

לגבי האחריות הקפידה, הדבר ממש לא מקל עם הנהגת. היסוד הנפשי שלה הוא לכל הפחות אדישות ועצימת עיניים לתוצאה הקטלנית האפשרית. הדבר שקול לכוונה במקרים מסוימים, וגם במקרה זה. בוודאי על הכביש.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אוקיי, עכשיו אני מבין, אנחנו לא הסתכלנו על אותה כתבה...

פורסם
כל הכבוד לרוכב מקווה שהוא יצא עם עונש כמה שיותר קטן.

***הטפה לאלימות זו עבירה על חוקי הפורום***

איזה כבוד מגיע לרוכב? מה הוא עשה שהוא ראוי להערכה?

גיל קופטש,מכיר? תתקשר אליו.

שיהיה...

פורסם
בעבודה אני נוהג על קטנוע, חותכים אותי 100 פעם ביום

אז תבדוק את עצמך ואת האופן בו אתה רוכב.

לכולם קורה שמישהו טועה וחותך אותם, ולאופנוענים זה קורה יותר (כי קשה יותר להבחין בהם), אבל אם זה קורה לך כל הזמן, אתה צריך לשנות את סגנון הרכיבה שלך. זה שאתה בהכרח עבריין, אבל יכול להיות שאתה פזיז ו/או לא מביא בחשבון שנהגים מפספסים אותך.

פורסם

טוב לראות שהרוב (ע"פ מדגם לא מייצג זה) עדיין שפוי במדינה הזו...

אני חוזר ואומר שום הצדקה, שום הקלה, שום סלחנות. כמו שאתם מצטטים חזור וצטט מהכתבה, כל מיני קטעים המצדיקים לדעתכם או מקלים על הנסיבות של המעשה, אז משום מה אתם פוסחים על המשפט שהאם צועקת לעבר הרוכב המכה שהאדם נכה.

וכן ממש קשה לראות את שתי הברכיות שעל ברכיו של המותקף, את זה שהוא לא יכול לעמוד, בנוסף לזעקות האם- נו באמת. ונניח שלא ראה ולא שמע מה זה משנה?

בריון, ערס, חוליגן שצריך לטפל בו בכל החומרה שיש ואם יצא ללא מאסר בפועל, אז שישלם כסף והרבה ושיבצע עבודות שרות במקלט לנשים מוכות\ילדים מוכים (קצת חמלה לא תזיק לו).

וכן כפי שכתב falou, לעניין הכוונה יש משקל מכריע בעת ההעמדה לדין ושתי הסיטואציות שונות במהות אחת מהשנייה: האחת (לכאורה) עבירה והשנייה פשע חמור. אז אין מה להשוות בין השתיים, עם כל הפילפולים וההתפתלויות שמנסים לעשות כאן.

ושוב אני חוזר ומדגיש הוא הכה את האב בגלל הקללה חזרה- זה נראה לכם הגיוני? נורמאלי (טוב אני כבר לא יודע מה נורמאלי)?

אני יודע שיש כאלו שזו שאלה רטורית מבחינתם ולאו דווקא במובן שאני חותר אליו. זה בדיוק מה שמעציב, מרגיז ומפחיד אותי.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

• תוכן חדש...