Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אפרופו גרמניה,

הכלכלה שלה משגשגת! הסינים למשל מאוד אוהבים BMW ו מרצדס.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• תגובות 560
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כנראה שלא למדת את הלקח של המשפחה שלך - לא להירדם בשמירה....

וואוו, ממש לא מכובד!:shock:

מנצל את משפחתי שנשרפה באושייץ בכדי לנגח אותי?

לא חשבתי שתצלול לתהומות כאלה.

אם הייתי מעריך אותך יותר כבן אדם, הייתי דורש התנצלות...אבל אני לא.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ככל שהזמן עובר המחאה רק מראה את אופיה הפוליטי. שום פתרון אינו טוב לראשי המחאה. שום פתרון מלבד ממשלה המוסכמת עליהם (ושהדמוקרטיה תזדיין). הם מתנגדים לוד"לים - אך לא מסוגלים להסביר מדוע. התקשורת כהרגלה מתגייסת לטובת "האיכותיים" (הערכות המשטרה מדברות על פחות מ-300K מפגינים אתמול - בערך חצי), כי זה נוח לה (ומי שקרא ידיעות / מעריב מאז שביב נבחר יודע על מה אני מדבר). והופס, אנו מתבשרים כי הטייקונים גם רוצים להצטרף. ולמה לא בעצם? הם לא אוהבים את ביבי בגלל הוועדה לבחינת ריכוזיות במשק, שישינסקי, והבעיות שעושים להם עם "תספורות" כאלו ואחרות. המחאה הייתה דבר יפה, אך אני הפסקתי לתמוך בה בשל הצחנה הפוליטית העולה ממנה. קשה לי לתמוך במישהו שרוצה לקחת את הקול שלי בדמוקרטיה ולזרוק אותו לעזאזל, רק בכדי להעלות ממשלה מטעמו. מי שמוכן לדבר כזה - שיבושם לו.

כ"כ, לזעוק "דיור עכשיו" זה נחמד מאוד, אלמלא בעיה אחת קטנה: לבנות בניין זה קצת בעייתי... רוצים ראשי המחאה לגור באמצע רחוב דיזינגוף? אני בעד. אני מקווה שהממשלה תוציא צו, שיתיר להרוס בניינים בתל אביב בעלי פחות מ-5 קומות, ושבמקומם יבנו רבי קומות (10+), בכדי באמת לפתור את הבעיה.

{כל זה מבלי לציין את העובדה הפשוטה שכל הדרישות האלו עולות כסף, וכל עוד כסף מסרב להתייחס לנסיונות לגדלו על עצים ברצינות, ראשי המחאה בבעיה}

אגב: האם אני היחיד שהיה משועשע מהעלאק ראיון אתמול בחדשות 2, שבו יונית ראיינה את הגרסא הפחות מוצלחת של עצמה?

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

:mm_yeah:

וואוו, ממש לא מכובד!:shock:

מנצל את משפחתי שנשרפה באושייץ בכדי לנגח אותי?

לא חשבתי שתצלול לתהומות כאלה.

אם הייתי מעריך אותך יותר כבן אדם, הייתי דורש התנצלות...אבל אני לא.

חס וחלילה, אל תשכח שאני מגיע מרקע זהה.

התכוונתי לכך שאתה חי באשליה מסויימת שלא יקרה כלום אם מדינת ישראל לא תתקיים,לכן אין לך בעיה לקחת סיכונים גם מדיניים וגם כלכליים. כפי שמשתמע מהעמדות שלך. מקסימום אם לא יילך אפשר לחזור אל חיקם של אלה שטיפלו במשפחות שלי וגם שלך בעבר , שזה מבחינתי מצב שלא קיים !

תפריד בין האדם לעמדות שלו, גם אני חושב שאתה חי בסרט והדיעות שלך מזעזעות אבל באותה נשימה אני גם יודע שאתה בן אדם טוב שסטה לכיוון מחשבתי שהוא מעוות לטעמי.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
מה אירוני בזה?

אנשים ממעמד הביניים צריכים להיות מסוגלים לגור בדירת 4 חדרים, להחזיק רכב סביר, לגדל זוג ילדים וגם לשלם 100 ש"ח בחודש עבור צעצוע בשילם (ואם הם מהמהעמד הבינוני גבוה הם צריכים להיות מסוגלים לגדל בנוסף גם חתול בלי לקרוס כלכלית).

מי שטוען שאין לו כסף לגמור את החודש לא יכול להוציא גם 100 ש"ח בחודש על צעצוע.

וגם מי שלוקח 300 שקל לכרטיס לא יכול להופיע במחאה נגד יוקר המחיה, אבל מצד שני עובדה שזה קרה.

פורסם

מישהו יכול להסביר לי למה לא בונים דירות 3 חדרים .

באיזור הוד השרון , כפר סבא , רעננה , הרצליה וכו' .

למה המדינה לא מחייבת את הקבלנים וראשי הערים שיבנו חלק מהדירות 3 חדרים - ובנוסף המדינה תמכור את הקרקע במחיר מופחת ע"מ לאפשר לזוג צעיר או משפחה בתחילת דרכה להתחיל את חייה .

בונים רק או כמעט רק 4 חד' , 4.5 חדרים ומעלה .

עצוב מאוד .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם

איך אפשר למכור קרקע במחיר מופחת?

מנהל המקרקעין מתנהל ככה שהוא משחרר קרקעות ומי שמציע את המחיר הכי יקר יזכה בקרקע משמע- מכרז.

גם אם המנהל ישחרר קרקעות במחיר שנמוך ממחיר השוק, המתמודדים יציעו הצעות גבוהות ע"פ עיקרון של ביקוש- היצע והמחירים יעלו בהתאם.

אי אפשר לשחרר קרקע במחיר מוזל לקבלן/ ייזם מסויים מכיוון שהדבר לא נכון מבחינת התנהלות (לפי מה תחליט מי יזכה?).

מה שכן אולי צריך לעשות, זה לקיים מכרז הפוך- מי שמתחייב למכור דירות במחיר הכי נמוך זה מי שיזכה בקרקע אבל גם פה יש בעיה וזה שהדבר מעודד בניית בניינים באיכות מאוד ירודה ודווקא בארץ לא כדאי לשחק עם יסודות.

קיצר, שיווק קרעקעות זולות זה לא הפיתרון.

אין פיתרון קסם.

פורסם

מנהל המקרקעין מתנהל ככה שהוא משחרר קרקעות ומי שמציע את המחיר הכי יקר יזכה בקרקע משמע- מכרז.

גם אם המנהל ישחרר קרקעות במחיר שנמוך ממחיר השוק, המתמודדים יציעו הצעות גבוהות ע"פ עיקרון של ביקוש- היצע והמחירים יעלו בהתאם.

אי אפשר לשחרר קרקע במחיר מוזל לקבלן/ ייזם מסויים מכיוון שהדבר לא נכון מבחינת התנהלות (לפי מה תחליט מי יזכה?).

מה שכן אולי צריך לעשות, זה לקיים מכרז הפוך- מי שמתחייב למכור דירות במחיר הכי נמוך זה מי שיזכה בקרקע אבל גם פה יש בעיה וזה שהדבר מעודד בניית בניינים באיכות מאוד ירודה ודווקא בארץ לא כדאי לשחק עם יסודות.

קיצר, שיווק קרעקעות זולות זה לא הפיתרון.

אין פיתרון קסם.

הפתרון הוא פשוט - לשחרר יותר קרקעות, וכן להתנות את המכרז בבניה מוקצבת בזמן (נגיד מסירת דירות עד כחמש שנים מהזכיה). "מחיר דירה" זה פתרון מאוד מלאכותי, אמנם התוצאה הסופית שאנחנו רוצים לראות היא ירידה במחיר הדירות אבל זה לא נכון להעמיד את זה כקריטריון לזכיה במכרז עצמו. זה צריך להיות פועל יוצא.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

שתי כתבות מענינות התפרסמו בגלובס:

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000671088

המשכורת 'הממוצעת במשק', הספיקה אז כדי לגמור ת'חודש והיום כבר לא:

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000671152

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

פה הטעות שלך.

מי שלא גומר את החודש אלו לא אנשים משכונות מצוקה שיושבים חזק על ביטוח לאומי.

מי שלא גומר את החודש זה מעמד הביינים שמחזיק את אלה שיושבים חזק על ביטוח לאומי.

אין שום סיבה שבמדינה עם כלכלה כלכך חזקה זוג אקדמאים שמרוויחים מעל 12 אלף ש"ח לא יוכל לגדל ילד ולחיות בכבוד.

זוג כזה לא צריך לחסוך בצעצועים לילד.

אני לא עושה תואר ומחפש להתקדם בעבודה כדי שבעתיד אצטרך להסביר לילד שלי שלאבא אין כסף לצעצוע פה ושם כי צריך לקנות אוכל או למלות מיכל דלק.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

לא חייבים מכרז.

אפשר הגרלה. אפשר חלוקה לפי קריטריונים. אפשר לפקח על רווחים (כלומר לפקח על עלויות) תוך הגדרת מחיר יעד (כלומר, לא לאפשר לקבלן להרוויח מעל X% לפרוייקט על אדמות שנתנו לו במחיר מוזל).

זה מה שמדינה עושה כשהיא נותנת זיכיון על נכס שלה ו/או נותנת לספק בלעדיות (כן, גם הממשל בארה"ב).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

וגם מי שלוקח 300 שקל לכרטיס לא יכול להופיע במחאה נגד יוקר המחיה, אבל מצד שני עובדה שזה קרה.

ראית מישהו מהם שגר ברחוב (לא בשביל המחאה אלא בגלל שפונה מדיראתו עקב אי עמידה בתשלום) או שמחפש אוכל בפחים?

מדובר על מעמד ביניים שצריך להיות מסוגל לקיים רמת חיים סבירה ולא במעמד הנמוך ששם ברור שלא הייתי מצפה ממישהו למחות שאין לו כסף בשביל לטוס פעם בחודש לטיול בחו"ל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
מישהו יכול להסביר לי למה לא בונים דירות 3 חדרים .

באיזור הוד השרון , כפר סבא , רעננה , הרצליה וכו' .

למה המדינה לא מחייבת את הקבלנים וראשי הערים שיבנו חלק מהדירות 3 חדרים - ובנוסף המדינה תמכור את הקרקע במחיר מופחת ע"מ לאפשר לזוג צעיר או משפחה בתחילת דרכה להתחיל את חייה .

בונים רק או כמעט רק 4 חד' , 4.5 חדרים ומעלה .

עצוב מאוד .

למה לא?

כי ראשי הערים מציינים בפירוש שהם רוצים רק אוכלוסיה חזקה... משמע אוכלוסיה שיכולה להרשות לעצמה דירות במחירים גבוהים.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

המשכורת 'הממוצעת במשק', הספיקה אז כדי לגמור ת'חודש והיום כבר לא:

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000671152

המאמר הזה מספר את כל הסיפור.

מה שפעם הספיק, היום כבר לא.

ממש פעם היה מספיק משכורת ממוצעת אחת בבית בשביל לחיות בכבוד, להביא ילדים, לחסוך לדירה ולתת משהו כשהילדים מתחתנים.

זה השתנה לזה שצריך 2 משכורות ממוצעות בשביל לחיות בכבוד והיום גם זה לא מספיק.

אפשר לדבר מפה עד להודעה חדשה על חיי סגפנות אבל הבעיה לא תעלם, היא רק תגדל.

סדר העדיפות הנוכחי במדינה דפוק והוא הולך ונהיה דפוק יותר.

למי שלא נתמך עלידי המדינה קצת קשה להביא ילדים ומי שכן נתמך, מביא 12,13.

אז לכל אלו שמצליחים להסתכל על כל מה שלא חשוב, כדאי שתתעוררו כי זה יגיע גם אליכם מתישהו.

• תוכן חדש...