Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ללא כלכלנים שביננו?

מה זה עשירון עליון ומה זה מאיון עליון?

כמה כסף בחודש הם מרוויחים? כי אני בטוח שתשובה לא מרוויח 42 אלף בחודש. (אולי ביום...)

מתוך גלובס:

hahnasahod[5.jpg

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תגובות 560
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

באמת?

עשירון עליון זה 20000 נטו לחודש לכל המשפחה?

כאילו אם הבעל עושה 10 נטו והאישה עושה 10 נטו - אז זה עשירון עליון?

איזה עלובים אנחנו :roll:

חשבתי משפחות כמו תשובה הם עשירון עליון...

אז מה זה אלפיון/מאיון עליון?

פורסם
... גם כי היא נמצאת בירידה כבר כמה שנים וגם כי יתכנו חילופי שטחים מאסיביים ביום מן הימים. את מאה שערים, לעומת זאת, אין מי שיקח.

הבנתי אותך.

אני מוסיף שגם את המשולש והנגב אין מי שייקח.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

1. אתה רוצה להגיד לי שמחיר הדירות ביבנה (ויבנה זה באמת מתחיל להיות רחוק) עלה רק ב-270 אלף ש"ח?

המחירים ביבנה עלו בהפרש גבוה יותר, אבל רוב העליה נובעת ממחירי הקרקע. מחירי הקרקע ועלות הבניה (שגם הם עלו קצת) מהוים חסם תחתון למחיר המכירה של הדירה. הקבלן מתחיל למכור לפי המחירים המעודכנים של דירות דומות ובהמשך מעלה או מוריד את המחיר לפי הביקוש. בתקופה שהשוק בהיסטריה , מחירי הדירות מתנתקים מהמציאות אבל בחודשים האחרונים קונים פחות ואם זה ימשיך המחיר יקבע לפי החסם התחתון.

טוב שנתניהו מגדיל את מכסות פועלי הבניה הזרים כדי להוזיל את עלות הבניה.

יבנה רחוקה למי שעובד בהרצליה, אבל קרובה למי שעובד בראשון, נס ציונה ורחובות.

2. לגבי הירוקים, באופן עקרוני יש תוכנית מתאר ארצית וועדות תכנון ובניה בדיוק בשביל לוודא שלא הולכים להרוס אזור שיש בו ערכי טבע ונוף, או פגיעה באנשים אחרים. לצורך העניין עמק הצבאים למשל נופל לקטגוריה הזאת בדיוק. למה זה חשוב? כדי שהילדים שלי ושלך לא יהיו מוקפים בבטון בלבד. קח את הונג-קונג למשל, בהחלט אזור צפוף ביותר, אבל הסביבה שלו שקטה ונעימה ואפשר לטייל בה בלי לנסוע שעות לרמת הגולן או למדבר. (או לסין)

אצל הירוקים השתן עלה לראש. אם אתה עומד בבית שמש ומסתכל סביב, אתה רואה הרים לא מיושבים. האם כולם צריכים להישאר לא מיושבים? כן לדעת הירוקים אבל לא הגיוני לדעתי.

בעמק הצבאים בירושליים סללו כביש חשוב מאוד , למרות הרעש של הירוקים, וטוב שכך. כולנו רוצים שמורות וגנים, אבל צריך גם לחיות: כבישים, דירות ומפעלים.

חוק הוד"לים מציין במפורש שהוא כפוף לתכנית המתאר הארצית.

העיר מודיעין נבנתה על אדמות שאושרו בול"לים ( אם כבר, הוד"לים עדיפים) ולא שומעים תלונות של התושבים בנושא ( או שאני לא מעודכן).

יכול להיות שבכל תוכנית יש פגמים. אבל כאשר הפגמים גלויים עוד בשלב התכנון, צריך לתקן אותם. זה מזכיר לי, יש ססמה בתחום שלי (הייטק) שאומרת "באג בדיזיין = זין בדיבאג". גם להשאיר את זה לידי כוחות השוק (לחלק אדמות בחינם ליזמים שימכרו דירות בהנחה) בלי לקבוע מהי ההנחה, מי זכאי לרכוש או לשכור אותן וכו' זה סוג של איוולת ואולי גם מתכון לסלאמס.

אין דרך אלטרנטיבית להגדלת היצע האדמות לבניה, ולכן צריך להמשיך עם חוק הוד"לים גם אם יש בו ליקויים. אנשים מבקרים את החוק בלי לדעת מה כתוב בו. לא כתוב שם שיתנו אדמות בחינם ליזמים ואם היה כתוב כך זו היתה התאבדות פוליטית של ראש הממשלה.

המנהג היום הוא להשמיץ את כוחות השוק, אבל אין דרך טובה יותר, בתנאי שאין קרטל .

אגב, יש מודלים של דיור בר השגה בעולם שעובדים. אני חושב שאחד המפורסמים בהם הוא של העיר קוריטיבה (לפחות הוא אחד הנלמדים בעולם). אפשר באותה נשימה גם ללמוד מהם איך עושים רפורמה בתחבורה הציבורית בלי לחפור רכבת תחתית או עילית במשך שנים.

אני מעריץ את חיימה לרנר, ראש העיר לשעבר של קוריטיבה, אבל בראיון איתו הוא לא מדבר על דיור בר השגה. האם יש לך לינק לכך?

דיור בר השגה פירושו סובסידיה ממשלתית, וכפי שאמרנו, כסף ממשלתי בסוף מגיע לחרדים אבל יוצא מהכיס שלנו. עדיף שהדירות הרגילות יחזרו למחירים שפויים. הלואי שראש הממשלה יצליח להציף את השוק בקרקעות לבניה ואז עלות הקרקע לדירה בערים שהזכרתי ירדו לרמות נמוכות ובלי סובסידיות.

האמת שפה אני מסכים איתך. מאז שש"ס במשרד הפנים אין ספק שהם מקבלים הטבות ואנחנו לא. אז מה דעתך על דרישה לקריטריונים "נכונים" יותר לגבי למי מגיע הסיוע?

אבל מי יקבע את הקריטריונים? פוליטיקאים, ומי יממש אותם? הממשלה הלא יעילה. ממשלה היא מין סוג של חור שחור ששואב לתוכו סכומים אדירים ולא יוצא מזה כלום (כלומר יוצא, אבל לטובת החרדים, הועדים הגדולים, שרים ופקידים מושחתים משמרים קרטלים של הטייקונים וכ"ו ) . קרא מה אומרת מירב ארלוזורוב על הממשלה. עדיף לנו שהממשלה תתערב פחות ככל האפשר ותעשה את המינימום, כולל מניעת קרטלים ונצלנות.

כאן אני לא מסכים איתך. זה מאוד תלוי במודל, ויש כאלו בעולם שעובדים בלי שיתפתחו סלאמס. ברוב המקרים שאני מכיר מדובר על אחוז מסויים מסך כל הדירות החדשות בכל פרוייקט חדש שנבנה.

מה כוונתך? דירות קטנות? דירות מסובסדות? דירות 4 חדרים לא מפוארות? כבר כתבתי נגד דירות קטנות ו\או מסובסדות ובעד דירות 4 חדרים עם מעט "חדרים רטובים" .

אני מלביש אידאולוגיה לנושא כי זאת הקריאה בעצם. חינוך חינם, רפואה חינם, שירותי רווחה הוגנים, ופיקוח על השוק. זה בדיוק ההפך מהמודל הניאו-ליברלי שטוען שהיד הנעלמה של השוק תעשה הכל נכון. ניאו-ליברליזם, כמו סוציאליזם מוחלט נכשלו שניהם. כנראה שהפשרה הטובה נמצאת באמצע. (שוק קפיטליסטי מפוקח ע"י הממשלה, ושרותים בסיסיים לאזרחים בחינם).

טוב שיהיה שוק מפוקח ע"י הממשלה אבל שירותים בסיסים לאזרחים בחינם זה דבר רע, מעבר למינימום סביר. כפי שכתבתי, אנחנו מעמד הביניים נממן אותם, אבל יהנו מכך יותר החרדים, הערבים ואלה שמרויחים בשחור, וזה בדיוק מה שקורה היום עם שירותי הבריאות והביטוח הלאומי. נסה לחשב כמה אתה צפוי לשלם מס בריאות וביטוח לאומי (כולל חלק מעביד) עד לגיל הפנסיה, ותופתע מהתוצאות. האם להרחיב זאת? לדעתי לא.

אגב, מודיעין היא עדיין חור, גם בית שמש ויבנה. (למרות שביבנה יש תעשיה דווקא). אם רוצים לפתח אותם צריך לדאוג לתחבורה ציבורית יעילה וזמינה, וכל השירותים שהתושבים צריכים. כולל תעסוקה. לדעתי האישית, צריך בנוסף לעודד מאוד את תוכניות הפינוי בינוי למיניהן במרכזי הערים. גם אם זה אומר התערבות ממשלתית בעניין.

צודק פרט לתוכנית פינוי בינוי. כלומר טוב שהתכניות האלה יקודמו, אבל התערבות ממשלתית היא דבר רע והרעש בנושא מוקם ע"י יזמים שרוצים תמורה עוד יותר גבוהה.

בגל המחאה מופיעה שוב מין ציפיה תמימה שהשלטון יהיה נאור וצודק. עוד הפילוסוף היווני אפלטון חזה שהמשטר הטוב יהיה מבוסס על עריץ נאור, וכך גם המהפכה הצרפתית (שהסתאבה לגיליטינות) והמהפכה הרוסית (שהגיעה לטרור של סטלין). עד עתה לא ראינו שלטון צודק ( אולי חוץ מסינגפור) ובודאי לא בארץ. שיטת הבחירות בארץ מיצרת ראש ממשלה שתלוי בחסדי שותפים קואליציונים ( מי אמר חרדים?) , ומיצרת חברי כנסת שתומכים בטייקוני הסלולר (למשל ח"כ שמאלוב-ברקוביץ').

צריך לעבור לשיטת בחירות איזורית, שבה , בין השאר, הבוחרים היו מנפנפים ח"כ כזאת.

יהודה

פורסם

אנחנו מתעסקים בקקה. תקראו את הראיון עם פרופ' ארנון סופר ואת המחקר הזה על מצבה האמיתי של הכלכלה והחברה בישראל.

לא מחאת אוהלים ולא בטיח.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

כיצד לדעתך תיגמר המחאה הזו?

לדעתי, ולצערי, היא תיגמר כמו כל פרק של הסימפסונים - אחרי שבוע הכל חוזר לקדמותו, והמשפחה מוכנה להרפתקאות חדשות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ברוך מרזל מצטרף למחאה:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4104129,00.html

ליהודה,

יש היום 160,000 יחידות דיור שכבר אושרו בוועדות השונות ותקועות מסיבה בירוקרטית בלבד (למשל מי יישא בעלויות התשתיות או מתי עבודות התשתית יקרו).

חלק מהדברים שנשארו מוועדות הול"לים של שרון למשל אלה מבנים באיכות בניה נמוכה, או ללא חשיבה מספקת קדימה. למשל גני אביב בלוד. חלק מהדברים האחרים הם תוכניות שאושרו אבל רק היום מיישמים אותן, למשל שכונת הוילות על שפת המכתש במצפה רמון שרק כיום מתחילים לבנות אותה, למרות שהיא כבר לא רלוונטית וכן פוגעת בנוף. וכמובן ישנה השכונה בקיסריה שכבר אושרה על הדרך בשביל בעלי ממון.

האופוזיציה הציגה הסתייגות שהאישורים יהיו תקפים לשנתיים וחצי. כלומר שאם תוך שנתיים וחצי לא תתחיל בניה, אז יפוג התוקף שלהם. ביבי התנגד והטיל משמעת קואליציונית בנושא.

אני לא משמיץ את כוחות השוק, אבל הם בהחלט זקוקים לפיקוח ורגולציה. לא רק בארץ.

אגב, יש לי מכרים שגרים בבית בישוב עלי. הישוב הזה נמצא במרכז (בין ירושלים לת"א), והם משלמים שכירות של 500 ש"ח למדינה. בנוסף הם זכאים לפטור ממס הכנסה, הנחה בארנונה, הנחה במים ועוד כל מיני הטבות שאזור עדיפות לאומית נהנה מהם. כנראה שכשזה חשוב מספיק לפוליטיקאים זה אפשרי. בוא נגרום להם להבין שהיום חשוב להם לדאוג לשאר העם.

חיפשתי לך את המאמר (באנגלית) בעניין דיור בר השגה בקוריטיבה ואיך הם נמנעו מיצירת סלאמס. לצערי לא מצאתי אותו ברשת, אבל אני אמשיך לחפש אותו. (יש לי אותו בחומר מצולם שחבר הביא לי).

לגבי "אחוז מסויים מכל פרוייקט שנבנה" - הכוונה היא שאם בונים 10 דירות בפרוייקט, אז נניח דירה אחת תהיה מיועדת לדיור בר השגה - השכרה לטווח ארוך ומפוקח.

אנחנו מעמד הביניים אכן נממן את השירותים הבסיסיים לאזרחים. כן, אני יודע בדיוק כמה אני משלם כל חודש מס בריאות, ואכן זה הרבה. בנוסף יש לי גם ביטוח בריאות פרטי. ועדיין אני חושב שבריאות זה מצרך בסיס. בארה"ב למשל ההוצאה הציבורית על בריאות לאדם עולה יותר מההוצאה הציבורית בארץ. למה? כי פה מטפלים כל הזמן באנשים, ושם רק כשהם בסכנת חיים.

אל תשכח שמערכת הבריאות מטפלת בך גם אחרי היציאה לפנסיה.

אם אתה לא מוכן לשלם על הבריאות, למה שאני אהיה מוכן לשלם על מערכת כיפת ברזל ליישובי הדרום? זה נשמע פופוליסטי, אבל תחשוב על זה לרגע. אני לא חשוף לאיום הרקטות, מה אכפת לי שיפגיזו אותם כל יום כל היום? מבין את ההקבלה? (למען הסר ספק ברור שאכפת לי).

לגבי תוכנית פינוי-בינוי, בתור מדינה צפופה וקטנה, אני באמת חושב שמרכזי הערים צריכים להיבנות לגובה. העובדה שפרוייקטי פינוי - בינוי בקושי ממריאים היא סיבה טובה לממשלה להתערב בנושא ולקדם אותו.

לגבי שיטת הבחירות - קטונתי. אגב, גם אני מכיר את "המדינה" של אפלטון, ואת הרעיון של שלטון שמורכב מפילוסופים. הוא גם דואג שהוא יסתאב. זה לדעתי חיבור שחובה ללמד אותו בבתי ספר.

לגבי שיטת הבחירות - קטונתי. אני לא מבין בזה מספיק.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

יש היום 160,000 יחידות דיור שכבר אושרו בוועדות השונות ותקועות מסיבה בירוקרטית בלבד (למשל מי יישא בעלויות התשתיות או מתי עבודות התשתית יקרו).

גם חוק הוד"לים יביא גל נוסף של תוכניות שתקועות בבירוקרטיה. המנגנון הממשלתי - עירוני טוב רק בלקלקל אחד לשני. אבל חלק מהתוכניות יבוצעו בזמן סביר וזה הפרס הגדול שלנו.

כמובן שצריך לפתוח את הפקקים האלה אבל זו משימה איטית ומיגעת והיא לא תיגמר בזמן סביר. מי יכול לעשות משהו במנגנון כל כך לא יעיל?

חלק מהדברים שנשארו מוועדות הול"לים של שרון למשל אלה מבנים באיכות בניה נמוכה, או ללא חשיבה מספקת קדימה. למשל גני אביב בלוד. חלק מהדברים האחרים הם תוכניות שאושרו אבל רק היום מיישמים אותן, למשל שכונת הוילות על שפת המכתש במצפה רמון שרק כיום מתחילים לבנות אותה, למרות שהיא כבר לא רלוונטית וכן פוגעת בנוף. וכמובן ישנה השכונה בקיסריה שכבר אושרה על הדרך בשביל בעלי ממון.

האופוזיציה הציגה הסתייגות שהאישורים יהיו תקפים לשנתיים וחצי. כלומר שאם תוך שנתיים וחצי לא תתחיל בניה, אז יפוג התוקף שלהם. ביבי התנגד והטיל משמעת קואליציונית בנושא.

יפה אמרת "באג בדזיין - זין בדיבאג" וזה מה שקורה, אבל אין דרך טובה יותר. כמובן שצריך לשפר פגמים אבל "האויב של הטוב הוא הטוב מאוד" - צריך לזוז מהר גם במחיר כפי שציינת ,כדי להציף קרקעות לבניה ולהוריד את מחירי הדירות.

לפי הבורסה (המסחר היום) מדד מניות הנדל"ן נחלש ב-1% על רקע אישור חוק הווד"לים כלומר השוק צופה קיטון ברווחי הקבלנים עקב הוד"לים , שבא יחד עם ירידה במחירי הדירות.

אני לא משמיץ את כוחות השוק, אבל הם בהחלט זקוקים לפיקוח ורגולציה. לא רק בארץ.

נכון מאוד, ואנו אוכלים אותה בגלל פיקוח על הפנים.

אגב, יש לי מכרים שגרים בבית בישוב עלי. הישוב הזה נמצא במרכז (בין ירושלים לת"א), והם משלמים שכירות של 500 ש"ח למדינה. בנוסף הם זכאים לפטור ממס הכנסה, הנחה בארנונה, הנחה במים ועוד כל מיני הטבות שאזור עדיפות לאומית נהנה מהם. כנראה שכשזה חשוב מספיק לפוליטיקאים זה אפשרי. בוא נגרום להם להבין שהיום חשוב להם לדאוג לשאר העם.

זו כמובן דוגמה נוספת שקבוצות לחץ מקבלות את הכסף שאנו מזיעים עליו, ולכן צריך להקטין הוצאות הממשלה יחד עם המיסים כדי שנידפק פחות, ואז החרדים, המתנחלים, הערבים וכו' יחזרו למצב הרגיל.

קל יותר לשלוח אדם למאדים מאשר לשכנע פוליטיקאי שיפעל בהגיון, כי עדיף לו לחלק הטבות לקבוצות שיתמכו בו. רק אם יהיו בחירות איזוריות, הח"כ יתרכז בהטבות למחוז הבחירה שלו במקום לרצות את הקבוצות האלה.

גבי "אחוז מסויים מכל פרוייקט שנבנה" - הכוונה היא שאם בונים 10 דירות בפרוייקט, אז נניח דירה אחת תהיה מיועדת לדיור בר השגה - השכרה לטווח ארוך ומפוקח.

מבחינת הקבלן הדירה הזו היא עסק מפסיד, ולכן יצטרך לקבל סובסידיה ממשלתית ו\ או יעלה את מחיר 9 הדירות האחרות, ובשורה התחתונה אנחנו נידפק בהעלאת מיסים ו\או דירות יקרות יותר (מתוך ה 9 האחרות) כאשר הדירה המוזלת תגיע למקורבים.

אנחנו מעמד הביניים אכן נממן את השירותים הבסיסיים לאזרחים. כן, אני יודע בדיוק כמה אני משלם כל חודש מס בריאות, ואכן זה הרבה. בנוסף יש לי גם ביטוח בריאות פרטי. ועדיין אני חושב שבריאות זה מצרך בסיס. בארה"ב למשל ההוצאה הציבורית על בריאות לאדם עולה יותר מההוצאה הציבורית בארץ. למה? כי פה מטפלים כל הזמן באנשים, ושם רק כשהם בסכנת חיים.

אל תשכח שמערכת הבריאות מטפלת בך גם אחרי היציאה לפנסיה.

מסכים שביטוח הבריאות והביטוח הלאומי הם מינימום נחוץ וחבל שלא כתבתי זאת קודם בצורה ברורה. התכוונתי להמחיש ששירותי החינם שלנו (למשל מס הבריאות והביטוח הלאומי) עולים לנו הרבה יותר ממה שנקבל מהם "חינם", וכך גם יקרה עם כל שירותי החינם שהאידיאליסטים התמימים דורשים עכשיו.

לגבי תוכנית פינוי-בינוי, בתור מדינה צפופה וקטנה, אני באמת חושב שמרכזי הערים צריכים להיבנות לגובה. העובדה שפרוייקטי פינוי - בינוי בקושי ממריאים היא סיבה טובה לממשלה להתערב בנושא ולקדם אותו.

לא ברור אם פרויקטי פינוי בינוי כל כך טובים. "נהג מתחיל" נתן קישור חשוב למאמר של ארנון סופר.

עדיף לנו לא לרכז את האוכלוסיה בגוש דן, אבל אנשים לא הולכים לפריפריה מכיון שאין שם מספיק עבודה. עדיף לפחות להרחיק אוכלוסיה מת"א למקומות שאינם רחוקים מדי מבחינת היצע הג'ובים. בין השאר ניתן להפעיל את המקל והגזר. קודם את הגזר- הצפת קרקעות לבניה ביבנה, בית שמש, מודיעין, ראש העין, צור יצחק ועוד (ולממשלה יש שם אדמות בשפע) ואחרי שיש גזר, המקל הוא מחירי דיור גבוהים בת"א.

לגבי שיטת הבחירות - קטונתי. אגב, גם אני מכיר את "המדינה" של אפלטון, ואת הרעיון של שלטון שמורכב מפילוסופים. הוא גם דואג שהוא יסתאב. זה לדעתי חיבור שחובה ללמד אותו בבתי ספר.

אם זה מענין, ניתן לקרוא על הנושא. השלטון הוא פשרה בין צדק ובין מה שמעשי. שיטת הבחירות הנוכחית צודקת יותר (יצוג נכון יותר של מפלגות קטנות) אבל הבחירות האיזוריות פועלות טוב יותר באופן מעשי ( מכיון שהח"כ אחראי אישית לפני הציבור שלו), ואם הוא יהיה לצד הטייקונים ונגד הציבור( כמו ח"כ שמאלוב- ברקוביץ) יעיפו אותו בבחירות הבאות.

דה-גול, נשיא צרפת בשנות השישים, אירגן שיטת בחירות מוצלחת. לפניו, הממשלות הצרפתיות החזיקו זמן קצר כי הבוחרים הצרפתים מחולקים בין שמאל וימין, עם כמה רסיסי מפלגות במרכז. כל תנועה קטנה של בוחרים מצד לצד הפילה את השלטון. דה גול לא יכול היה לשנות את העם , אבל הוא שינה את השיטה באופן שהשלטון התיצב וקיבל יכולת פעולה בלי שראש הממשלה יהיה עסוק במאבקי הישרדות קואליציונים כל הזמן (כפי שקורה אצלנו).

למרות שדה גול לא זכור לנו לטובה, ראוי לאמץ את שיטת הבחירות שלו. אולי נצליח להיפטר מפסולת כמו פואד , סילבן שלום וכו', ואנשים ראוים ילכו לפוליטיקה.

יהודה

פורסם

אני ימני בדעותיי,וידוע לי שרוב מארגני המחאה הזאת הם מאירגונים שמאלנים,אבל עדיין חושב שזאת המחאה הכי צודקת שהיתה פה.

להגיע בערב לרוטשילד וליראות את העם יושב ומאוחד על נושאים חברתיים זה אחד הדברים היפים וזה מחמם את הלב.

אבל עדין אני חושב שיש הרבה אזרחים שחיים מעל הפופיק,כלומר מבזבזים יותר ממה שהם מכניסים לבנק.:arrow:

נכון שהכל יקר יחסית וצריך ללכת לקראת האזרחים בהרבה הרבה תחומים,אבל אזרח צריך לחיות פחות או יותר לפי רמת הכנסה שהוא מרוויח.

סתם דוגמא ,לפני שהייתי סטודנט והיה לי עבודה מסודרת עם הכנסה די יפה הייתי יכול להרשות לעצמי לצאת הרבה להחזיק מכונית וליזרוק סתם כסף על כל דבר.

היום כסטודנט ראיתי שאין אפשרות לעבוד בעבודה קבועה שאפשר להרוויח נורמלי, אז הצטמצמתי לפי הרמת הכנסה שלי.

אני גר אצל ההורים ,העמדתי את האוטו לתקופה והתחלתי להשתמש בתחבורה ציבורית .במקום לצאת 4 פעמים בשבוע ולשרוף מלא כסף על בילויים דלק בחורות אני יוצא פעם בחודש עם החבר'ה לשתות ומפנק את עצמי פעם בשנתים לטיול לתאילנד. אתה שם 10000 ש"ח כולל טיסה (אם אתה מזמין טיסה מוקדם) ואתה 21 יום רק מטייל במקומות יפים יוצא למסיבות שהאלכוהול במחיר נורמלי והבחורות לא קלפטע כמו הישראליות יותר זורמות

אני חיי בצימצום אבל אין לי שום מינוס בבנק ותמיד יש לי רזרבה לחירום.

לעומת זאת אני רואה מלא חבר'ה צעירים בגילי (גם סטודנטים:idea:)שחיים כאילו אין מחר,פשוט חיים מהמינוס למינוס .כל אחד משכיר דירה ומחזיק מכונית (ואם אפשר גם כמה שיותר חדשה ),יוצא כמה פעמים בשבוע, קונה בגדים הכי חדשים,לפטופ הכי חדש ואיי פון. אף אחד לא אמר שצריכים לחיות במערה אבל אפשר להיות יותר מחושבים.

יוגב

פורסם

בהפגנה בשבת הקרובה הולכת להיות נוכחות מרשימה של הימין (יש"ע, מרזל, בני עקיבא וכל תומכיהם), אני קורא לכל מי שתומך במחאה (מכל פלג פוליטי שלא יהיה) להגיע במוצ"ש למה שככל הנראה הולך להיות באמת "האמא של כל ההפגנות".

אמרתי לכם שבוע שעבר שההפגנה בשבת עומדת להיות מפגן כח מרשים וכך היה, שבת הזאת יש כבר ליחשושים על רבע מליון!

אז קדימה חברה, כל מי שתומך אבל נשאר בבית כי "לא בזין, עזוב'תי באמ'שך, סושי, נרגילות ועוד שלל סיבות רלוונטיות ותירוצים הזויים" יאללה, תזיזו את הישבן ובואו להשפיע!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

השאלה אם יתנו להם גם לדבר או שהצפונבוניות השמאלניות ימשיכו לבלבל את המוח מעל הבמות. (דפני וסתיו)

וישתמשו בהם רק כניצבים לספירה של הנוכחים בהפגנה.

יוגב, מסכים איתך ב100 אחוז.

אנשים צריכים להתאים את רמת החיים לרמת ההכנסה, לא חסרים לי חברים שמתנהלים לא נכון, אפילו כאלה שמרוויחים יותר ממני.

אתה לא קונה משהו אם אין לך את הכסף לממן אותו, הדבר היחיד שאני מוכן לקחת בשבילו הלוואה זה בית.

רכב, מוצרי חשמל, טיסות לחו"ל וכו' - אם אין לי את הכסף, אז לא קונים. נקודה.

נ.ב. היה היום משהו מעניין בתוכנית של שפטל? לצערי פספסתי. :)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...