Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אייל,

אני לא מעוניין להכנס איתך לנושא הבדואים, אני יודע בדיוק לען הדיון ילך אבל אני כן מעוניין לדעת מה בדיוק הקשר?

מישהוא ממארגני המחאה הזכיר בכלל את המילה בדואי?

או שאתה הולך להביא את התרשים ההזוי שלך ולהראות לי שחברה של השכנה של מישהוא שקונה באותה מכולת עם אחד ממארגני המחאה, אז חברה רחוקה של הדודה של סבתא שלו עובדת בועד להחזרת הקרקעות לבדואים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 560
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אגב מה דעתך על הדרישה החדשה של לאשר את שוד אדמות המדינה בדרום הארץ ע"י כנופיות הבדואים ולהכיר בכפרים הלא חוקיים שלהם בנגב. האם אתה תומך בביזה של אדמות מדינה ע"י הבדואים ככל העולה על רוחם?

האם גם זה קשור למצוקת הדיור ולמעמד הבינוני?

האם לא עולה כאן ריח של יד מכוונת כלשהי?

אז מה אתה מציע?

אפשר להשאיר את המצב כמות שהו והשוד יימשך, אפשר לפנות אותם בכוח אבל אז נשאלת השאלה לאן ויש את האופציה של להפוך אותם ליישובים חקלאיים עם גבולות ברורים ולשים סוף לסאגה הזו שנמשכת מאז קום המדינה.

כשאתה מחזיק אזרחים בלי חשמל ומים זורמים, בלי חינוך, בלי תשתיות ובלי מקורות פרנסה אתה יוצר חממות לפשע (אם כי היתה לא מזמן כתבה על יישוב לא מוכר שכמעט כולם בו אקדמאים, ציונים לא פחות ממך וממני ועם אחוז פשיעה אפסי).

האנשים האלה הם עובדה בשטח אז או שאתה מפנה אותם ליישובים אחרים (בדיוק כמו עם המתנחלים שהיו שליחים של שודדי קרקעות בידי המדינה) או שאתה מכשיר את השרץ.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אז מה אתה מציע?

אפשר להשאיר את המצב כמות שהו והשוד יימשך, אפשר לפנות אותם בכוח אבל אז נשאלת השאלה לאן ויש את האופציה של להפוך אותם ליישובים חקלאיים עם גבולות ברורים ולשים סוף לסאגה הזו שנמשכת מאז קום המדינה.

כשאתה מחזיק אזרחים בלי חשמל ומים זורמים, בלי חינוך, בלי תשתיות ובלי מקורות פרנסה אתה יוצר חממות לפשע (אם כי היתה לא מזמן כתבה על יישוב לא מוכר שכמעט כולם בו אקדמאים, ציונים לא פחות ממך וממני ועם אחוז פשיעה אפסי).

האנשים האלה הם עובדה בשטח אז או שאתה מפנה אותם ליישובים אחרים (בדיוק כמו עם המתנחלים שהיו שליחים של שודדי קרקעות בידי המדינה) או שאתה מכשיר את השרץ.

מסכים. כרגע המצב הוא שהם מספחים אדמות דה פאקטו וממררים לכולם את החיים. מה תעשה, תפנה אותם? את כולם? צריך להסדיר איתם את הדברים (לא שיש להם אינטרס שזה יקרה, אגב). ועד שמדיניות קצבאות הילדים לא תשתנה, הם ימשיכו להתרבות בקצב מטורף (קראתי פעם כתבה על איזה אחד עם 4 נשים ו30 ילדים, הוא לא עובד וכולם מתפרנסים מהקצבאות).

חן,

2. מסכים, וזה לא באשמת אף ממשלה.

השוק הישראלי לא מספיק תחרותי, בעיקר בשל גודלו ובשל היעדר תחרות מספקת, עם כל הכבוד אנחנו עוד לא ארה"ב.

זה פשוט לא נכון. המדינה היא זו שמעניקה רשיונות סלולר (קרטל), המדינה היא זו שמעניקה רשיונות לשידורי טלוויזיה (קרטל), המדינה הגנה על יבואני הרכב מאז ומעולם (האמא של הקרטלים), המדינה שמה מכסי מגן על מזון לטובת אסם\עלית (קרטל), המדינה הפריטה את בזק כישות אחת לידיים פרטיות (במקום פירוק נוסח AT&T - מונופול!), המדינה נתנה לועדים הגדולים להגיע למצב שהם שולטים במשק ללא עוררין (רכבת, חח"י, נמלים). אתה יודע מה, כן, ישראל היא מדינה קטנה ומבודדת, אבל הממשלה - כל הממשלות, עם דגש על שלטון מפא"י המסואב - דאגו שתחרות לא תוכל להתפתח מלכתחילה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
אני מחכה לתשובתך לגבי שאלתי על הבדואים.

האם אתה יודע שאתה הולך להפגין במוצ"ש בעד שוד אדמות מדינה ע"י כנופיות הבדואים שזו אחת הדרישות שלכם?

ברוך מרזל הוא פסיכופט, זה לא קשור לעניין.

מי שקורא להפלת ראש הממשלה הוא זה שמפלג ידידי היקר.

אייל, כשקראו לרבין להתפטר אז הימין היה המפלג? וכשקראו לביבי להתפטר בסבב הראשון? וכשקראו לשרון להתפטר? וכשקראו לברק להתפטר? וכשקראו לאולמרט להתפטר?

אני חושב שמאז שנות ה-80 כל ראש ממשלה מתישהו נקרא להתפטר. פעם ע"י ציבור זה, ופעם ע"י ציבור אחר. ככה זה בדמוקרטיה - מותר להפגין.

אגב, אתמול ושלשום הלכתי למאהל בגלל ברוך מרזל. ישבתי שם (האמת שעמדתי) עם פעילים והתדיינו על הקשר בין תוכנית ההקפאה למשבר החברתי היום, ואני חושב שלפחות כמה מהם מבינים למה הציבור לא עובר לפריפריה. הם הסכימו איתי לחלוטין בנושא של ריכוזיות השוק, ועל זה שאנחנו צריכים לקדם את אזרחי ישראל הערבים כדי לשלב אותם בחברה. (הם הבינו את העניין כשהסברתי להם שגם הערבים בחברה משכילה וקפיטליסטית כמו שלנו מביאים פחות ילדים לעולם).

1. אין מה לעשות, ישראל מדינה קטנה עם הוצאות גדולות, ואין מהיכן לממן אותן, למעט מיסים.

ןתתפלא, גם באירופה משלמים מיסים.

2. מסכים, וזה לא באשמת אף ממשלה.

השוק הישראלי לא מספיק תחרותי, בעיקר בשל גודלו ובשל היעדר תחרות מספקת, עם כל הכבוד אנחנו עוד לא ארה"ב.

3. ממשלות ישראל נתנו לכוחות השוק לעשות את שלהם, וברגע שהביקוש עלה על ההיצע, בצירוף ריבית נמוכה ומינוף נמוך, גרמו למחירי הדירות לעלות ללא פרופורציה.

בתקופה האחרונה התאזנו מחירי הדירות גם ללא התערבות ממשלתית - כידוע, אין שום דבר בעולם שעולה ללא סוף.

הממשלה לא יכולה לעשות הרבה בנדון - כל פתרון פופוליסטי עולה המון כסף שאין, ומה שנקבל היום יעלה לנו מחר בריבית דריבית.

זה לא אומר שאין מה לעשות, ואני מסכים בהחלט שמעמד הביניים נשחק, אבל המצב רחוק מאד ממה שמארגני המחאה דה-לה שמעטס מנסים להציג.

עם ישראל צורך יפה וחי ברמת חיים גבוהה בהחלט, ומידי חודש נשברים שיאים במכירת מכוניות חדשות, כמו גם בטיסות לחו"ל.

לגבי 2: תפקיד הממשלה הוא לוודא שיש תחרות בשוק. זאת אומרת יש ממונה על ההגבלים העסקיים, ויש גופי פיקוח על הבורסה וזה תפריד הממשלה לוודא שלא יווצרו מונופולים / קרטלים. אגב, במקום למכור גופים כמקשה אחת לגוף יחיד, אפשר למשל להנפיק אותם בבורסה (כוחות השוק, לא?). אפשר לפרק אותם לתתי חברות, ואפשר עוד דברים רבים אחרים. (למשל פעם ביבי הצהיר שאת מניות בנק לאומי שיש בידי המדינה הוא יחלק לאזרחים. בסוף הוא מכר אותן למשקיע זה או אחר).

לגבי 3: ממשלת אולמרט יזמה תוכנית להעלאת מחירי הדיור במרכז. ממשלת ביבי המשיכה בתוכנית הזאת. המטרה הייתה לגרום לאנשים לעבור לפריפריה - אבל זה לא קרה מחוסר בתשתיות, תח"צ ומקומות עבודה. אז התוכנית חצי הצליחה. מחירי הדיור במרכז עלו, אבל אנשים לא עברו לפריפריה. כאשר הריבית התרסקה זה הטיס את מחירי הדיור לשמיים. עכשיו על הממשלה לפתור את הפלונטר הזה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
גם חוק הוד"לים יביא גל נוסף של תוכניות שתקועות בבירוקרטיה. המנגנון הממשלתי - עירוני טוב רק בלקלקל אחד לשני. אבל חלק מהתוכניות יבוצעו בזמן סביר וזה הפרס הגדול שלנו.

כמובן שצריך לפתוח את הפקקים האלה אבל זו משימה איטית ומיגעת והיא לא תיגמר בזמן סביר. מי יכול לעשות משהו במנגנון כל כך לא יעיל?

נכון - המנגנון היום הוא לא יעיל. אין ספק שצריך תיאום ורפורמה מקיפים בכל מה שקשור לתוכניות בניה ותיאום בין הגופים השונים. זה גם לא מהלך של שנה, אבל צריך להתחיל אותו ולא פעם ב-15 שנה לעקוף את המנגנון.

יפה אמרת "באג בדזיין - זין בדיבאג" וזה מה שקורה, אבל אין דרך טובה יותר. כמובן שצריך לשפר פגמים אבל "האויב של הטוב הוא הטוב מאוד" - צריך לזוז מהר גם במחיר כפי שציינת ,כדי להציף קרקעות לבניה ולהוריד את מחירי הדירות.

לפי הבורסה (המסחר היום) מדד מניות הנדל"ן נחלש ב-1% על רקע אישור חוק הווד"לים כלומר השוק צופה קיטון ברווחי הקבלנים עקב הוד"לים , שבא יחד עם ירידה במחירי הדירות.

אני מקווה שזה באמת יועיל לשוק. אני מאמין שעם זאת עוד כמה שנים נתעורר עם לא מעט צפרדעים שתקועות בגרון. הדרישה להתחלת בניה תוך שנתיים וחצי מאישור התוכניות למשל הייתה מונעת חלק מהצפרדעים האלו.

נכון מאוד, ואנו אוכלים אותה בגלל פיקוח על הפנים.

זו כמובן דוגמה נוספת שקבוצות לחץ מקבלות את הכסף שאנו מזיעים עליו, ולכן צריך להקטין הוצאות הממשלה יחד עם המיסים כדי שנידפק פחות, ואז החרדים, המתנחלים, הערבים וכו' יחזרו למצב הרגיל.

קל יותר לשלוח אדם למאדים מאשר לשכנע פוליטיקאי שיפעל בהגיון, כי עדיף לו לחלק הטבות לקבוצות שיתמכו בו. רק אם יהיו בחירות איזוריות, הח"כ יתרכז בהטבות למחוז הבחירה שלו במקום לרצות את הקבוצות האלה.

מבחינת הקבלן הדירה הזו היא עסק מפסיד, ולכן יצטרך לקבל סובסידיה ממשלתית ו\ או יעלה את מחיר 9 הדירות האחרות, ובשורה התחתונה אנחנו נידפק בהעלאת מיסים ו\או דירות יקרות יותר (מתוך ה 9 האחרות) כאשר הדירה המוזלת תגיע למקורבים.

הדירה מבחינת הקבלן היא עסק מפסיד. מבחינת המדינה אבל זה עסק מרוויח. למה? זה יבטיח שילוב של סוגי אוכלוסיה שונים באותו המקום, יימנע הווצרות של סלאמס ועוד כל מיני דברים טובים שכאלה. תחשוב על ילד ממשפחה "חסרת מזל" שהחינוך לא בראש מעייניו שחי עם הרבה ילדים ממצב מבוסס יותר. זה ייתן לו דרייב להשקיע, וגם את הרשת החברתית שתוכל לעזור לו להתקדם בחיים.

מסכים שביטוח הבריאות והביטוח הלאומי הם מינימום נחוץ וחבל שלא כתבתי זאת קודם בצורה ברורה. התכוונתי להמחיש ששירותי החינם שלנו (למשל מס הבריאות והביטוח הלאומי) עולים לנו הרבה יותר ממה שנקבל מהם "חינם", וכך גם יקרה עם כל שירותי החינם שהאידיאליסטים התמימים דורשים עכשיו.

בוא נפרט רגע מה השירותים האלו: בריאות - הסכמנו. כיבוי אש, אני מניח שנסכים גם, שיטור גם כן נסכים, אז מה נשאר - חינוך ודיור ציבורי? לגבי חינוך אני מקווה שאנחנו גם מסכימים, ולגבי דיור ציבורי - גם לחסרי מזל צריך לתת מקום לגור בו. לגבי קצבאות ילדים - מאז שביבי הוריד אותם (תודה לאל) המגזר הערבי מוליד הרבה פחות ילדים. למען האמת הם מולידים בערך כמו הממוצע הארצי. המגזר החרדי לעומת זאת לא הושפע מזה כמעט בכלל.

לא ברור אם פרויקטי פינוי בינוי כל כך טובים. "נהג מתחיל" נתן קישור חשוב למאמר של ארנון סופר.

עדיף לנו לא לרכז את האוכלוסיה בגוש דן, אבל אנשים לא הולכים לפריפריה מכיון שאין שם מספיק עבודה. עדיף לפחות להרחיק אוכלוסיה מת"א למקומות שאינם רחוקים מדי מבחינת היצע הג'ובים. בין השאר ניתן להפעיל את המקל והגזר. קודם את הגזר- הצפת קרקעות לבניה ביבנה, בית שמש, מודיעין, ראש העין, צור יצחק ועוד (ולממשלה יש שם אדמות בשפע) ואחרי שיש גזר, המקל הוא מחירי דיור גבוהים בת"א.

פרוייקטי "פינוי בינוי" צריכים להתממש בכל הערים הגדולות. אין ברירה - אנחנו מדינה קטנה וכן חשוב לשמור גם על שטחים פתוחים.

שוב, לגבי שיטת הבחירות - לא נכנסתי לזה לעומק.

אם זה מענין, ניתן לקרוא על הנושא. השלטון הוא פשרה בין צדק ובין מה שמעשי. שיטת הבחירות הנוכחית צודקת יותר (יצוג נכון יותר של מפלגות קטנות) אבל הבחירות האיזוריות פועלות טוב יותר באופן מעשי ( מכיון שהח"כ אחראי אישית לפני הציבור שלו), ואם הוא יהיה לצד הטייקונים ונגד הציבור( כמו ח"כ שמאלוב- ברקוביץ) יעיפו אותו בבחירות הבאות.

דה-גול, נשיא צרפת בשנות השישים, אירגן שיטת בחירות מוצלחת. לפניו, הממשלות הצרפתיות החזיקו זמן קצר כי הבוחרים הצרפתים מחולקים בין שמאל וימין, עם כמה רסיסי מפלגות במרכז. כל תנועה קטנה של בוחרים מצד לצד הפילה את השלטון. דה גול לא יכול היה לשנות את העם , אבל הוא שינה את השיטה באופן שהשלטון התיצב וקיבל יכולת פעולה בלי שראש הממשלה יהיה עסוק במאבקי הישרדות קואליציונים כל הזמן (כפי שקורה אצלנו).

למרות שדה גול לא זכור לנו לטובה, ראוי לאמץ את שיטת הבחירות שלו. אולי נצליח להיפטר מפסולת כמו פואד , סילבן שלום וכו', ואנשים ראוים ילכו לפוליטיקה.

יהודה

12345

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

נכון - המנגנון היום הוא לא יעיל. אין ספק שצריך תיאום ורפורמה מקיפים בכל מה שקשור לתוכניות בניה ותיאום בין הגופים השונים. זה גם לא מהלך של שנה, אבל צריך להתחיל אותו ולא פעם ב-15 שנה לעקוף את המנגנון.

ברור שצריך להתחיל, אבל פתיחת הפקקים תהיה איטי ביותר.

ניקח לדוגמא תכניות פרויקטים לזוגות צעירים בכוכב יאיר ובהרצליה (היום בידיעות השרון, מוסף מקומי של ידיעות). בכוכב יאיר תכנית לבנית כ 250 דירות תקועה במאבק בין ראש העיר ובין המינהל. ראש העיר רוצה שהדירות לזוגות צעירים ימכרו לבני המקום בלבד בחצי מחיר (ללא מרכיב הקרקע בדירה) ואילו המינהל מוכן להנחה של 20% בלבד. לדעתי דרישת ראש העיר היא חוצפה, ובנוסף אין סיבה להגביל לבני המקום בלבד. גם לראש העיר הרצליה דרישה דומה לגבי 800 דירות לזוגות צעירים באדמות גליל ים.

לצורך ענין פתיחת הפקקים, לא משנה מי צודק. עובדה שהתוכניות תקועות. בכל מקרה ההנחה תינתן למקורבים שירשו להם לרכוש דירות ולא לנו, וזאת על חשבון משלמי המיסים.

תוכניות שיוגשו בהליך הוד"לים יעקפו את הפקק הזה ולא נראה פתרון יותר טוב.

אני מקווה שזה באמת יועיל לשוק. אני מאמין שעם זאת עוד כמה שנים נתעורר עם לא מעט צפרדעים שתקועות בגרון. הדרישה להתחלת בניה תוך שנתיים וחצי מאישור התוכניות למשל הייתה מונעת חלק מהצפרדעים האלו.

ברור שיהיו צפרדעים, אבל אין דרך טובה יותר. רוב היזמים רוצים לבנות ולמכור במהירות כדי לשלם פחות ריבית לבנק, אבל יהיו גם כאלה שלא יעשו זאת.

בחוק הוד"לים כתוב שהבנייה חיבת להתחיל תוך 3.5 שנים (כלומר יבנו לפחות 20% ) . הרי קים סיכון שראש עיר יתנגד לתכנית וינקוט סחבת והתוכנית תבוטל כי לא עמדה בתנאי של 2.5 שנים כדבריך, או 3.5 שנים התחלת בניה כדבר החוק.

הדירה מבחינת הקבלן היא עסק מפסיד. מבחינת המדינה אבל זה עסק מרוויח. למה? זה יבטיח שילוב של סוגי אוכלוסיה שונים באותו המקום, יימנע הווצרות של סלאמס ועוד כל מיני דברים טובים שכאלה. תחשוב על ילד ממשפחה "חסרת מזל" שהחינוך לא בראש מעייניו שחי עם הרבה ילדים ממצב מבוסס יותר. זה ייתן לו דרייב להשקיע, וגם את הרשת החברתית שתוכל לעזור לו להתקדם בחיים.

אני רק יכול לחזור: מבחינת הקבלן הדירה הזו היא עסק מפסיד, ולכן יצטרך לקבל סובסידיה ממשלתית ו\ או יעלה את מחיר 9 הדירות האחרות, ובשורה התחתונה אנחנו נידפק בהעלאת מיסים ו\או דירות יקרות יותר (מתוך ה 9 האחרות) כאשר הדירה המוזלת תגיע למקורבים.

בוא נפרט רגע מה השירותים האלו: בריאות - הסכמנו. כיבוי אש, אני מניח שנסכים גם, שיטור גם כן נסכים, אז מה נשאר - חינוך ודיור ציבורי? לגבי חינוך אני מקווה שאנחנו גם מסכימים, ולגבי דיור ציבורי - גם לחסרי מזל צריך לתת מקום לגור בו. לגבי קצבאות ילדים - מאז שביבי הוריד אותם (תודה לאל) המגזר הערבי מוליד הרבה פחות ילדים. למען האמת הם מולידים בערך כמו הממוצע הארצי. המגזר החרדי לעומת זאת לא הושפע מזה כמעט בכלל.

כתבת קודם: חינוך חינם, רפואה חינם, שירותי רווחה הוגנים, ופיקוח על השוק

שירותי החינם שהאידיאליסטים התמימים דורשים עכשיו כוללים חינוך חובה חינם מגיל 3 חודשים. כתבתי שאנו נשלם את ה"חינם" הזה ביתר, מכיון שיותר מחצי העם לא עובד, או חרדי, ערבי,עובד בכסף שחור ועוד.

אגב, יש ילדים שיש להם קוצים בתחת ולא יכולים לשבת בתיכון וללמוד. האם צריך לחייב אותם? זה עינוי בשבילם.

בריאות- דורשים להגיע לתקן ה oecd .נניח שאצלנו יולדת שוהה בבית חולים 3 ימים ואילו בתקן הזה כתוב 7 ימים. האם צריך יותר מלהכפיל את כמות בתי\מחלקות היולדות כאשר שיעורי תמותת התינוקות אצלנו במצב עדיף על חלק מהארצות הנ"ל?

מה שצריך הוא לשפר המצב בפריפריה.

והנה עוד דוגמא איך כוונות טובות (הוספת 1000 תקנים למתמחים) גורמות בסוף נזק (מעט המתמחים שהולכים לפריפריה יעזבו למרכז. היכן שנפתחים תקנים חדשים).

לגבי דיור ציבורי- ברור שצריך. כמה? זו הבעיה הגדולה. האם מגיע דיור ציבורי חינם במרכז הארץ לויקי כנפו שהיה לה בית ועבודה ופתחה בצעדת מחאה? הדיעות חלוקות.

פרוייקטי "פינוי בינוי" צריכים להתממש בכל הערים הגדולות. אין ברירה - אנחנו מדינה קטנה וכן חשוב לשמור גם על שטחים פתוחים.

יש מעט שטחים פתוחים ליד ת"א אבל הרבה שטחים בגליל ובמיוחד בנגב. על מיעוט מהשטחים האלה ניתן לבנות דירות לכל העם ועוד הרוב ישאר פנוי. אין טעם לבנות כך כי אין עבודה, אבל אפשר להתחיל לבנות במקומות שהם בטווח נסיעה סביר מאיזור הג'ובים. מדוע כל ההרים מסביב לבית שמש חיבים להישאר לא מיושבים? אפשר לבנות על חלקם ואין בזה שום רע (חוץ מהירוקים הפנאטים).

פרויקטי פינוי בינוי הם בעייתים. כדי שדייר יסכים לפינוי, מבטיחים לו דירה הרבה יותר טובה מהנוכחית. כדי שישתלם לקבלן להציע כך, העיריה מאשרת הרבה יותר דירות על אותו שטח. נוצרות בעיות של צפיפות (פקקי תנועה, אין חניה), ואם יש אסון (יורים סקאדים או שריפה) אי אפשר לעזור לדיירי הקומות הגבוהות.

ככל שיהיו יותר דירות בת"א, פחות אנשים ילכו לפריפריה הקרובה (יבנה, בית שמש, מודיעין). לדעתי עדיף שלא כולם יתרכזו בת"א.

כדאי לקרוא:

הירוקים הם הסיבה לוד"לים

האינטרס הסביבתי הפך ל"מפלצת" ביורוקרטיה המעכבת עוד יותר את הגלגלים

המחאה היתה צריכה להיות כנגד כל מיני פעולות ממשלה שדופקות אותנו, אבל זה מצריך חיטוט בהרבה פרטים אפורים ומעצבנים, והרבה יותר קל להכריז על מטרות בומבסטיות , שחלקן בעצם מזיקות.

יהודה

פורסם

בעייה ראשונה היא שלפי מה שאני יודע כמעט ולא בונים דירות 3 חדרים .

הבעייה השנייה היא שלא סתם אנשים לא הולכים לגור בפריפריה - בעיית תעסוקה , תחבורה ציבורית כושלת .

נאמר זוג צעיר שוכר יחידת דיור בהוד השרון , כפ"ס , מושבים באיזור , רעננה , קריית אונו , פ"ת - על יחידת דיור נורמלית המחיר הוא 3,300 - 3,500 ש"ח לחודש .

נאמר והזוג רוצה לחסוך בשכירות ושוכר באריאל , או במקום מורחק אחר הוא ישלם על אותה גודל דירה לערף כ- 2,400 ש"ח .

חסף כביכול 900 ש"ח - מצד שני רוב הסיכויים שהזוג לא עובד באריאל .

הוא נדרש לשני רכבים - עלויות גבוהות מאוד של דלק , בלאי של הרכב , זמן על נסיעות .

יוצא שלגור במקום לדוגמא כמו אריאל דוגמא אחת מני רבות יוצא יותר יקר .

המחיר של הדלק יקר מאוד , מחיר החלפים יקר , מחייר התיקון במוסכים יקר .

אני יודע שאדם פרטי בונה בית עלות בנייה למ"ר היא 1,000 דולר .

נאמר בית 3 חדרים עלות של קבלן נאמר שהיא כמו של אדם פרטי - ברור שזה יותר זול לו - בית של 90 מ"ר .

90,000 דולר - בשקלים 315,000 ש"ח - כמובן שהעלות של הבנייה אל כוללת ריצוף , מטבח , חלנונות , תריסים , דלתות משקופים , שירותים מקלחת - נסכום את העלויות הללו בעוד 100,000 ש"ח - מנופח .

נאמר שעלות בניית דירה לקבלן 415,000 ש"ח לא כולל הקרקע - עם הקרקע נאמר באיזור הוד השרון , כפ"ס - סה"כ עלות דירה כולל פיתוח וקרקע 650,000 ש"ח - לפני הרווח של הקבלן .

אז איך דירות 3 חדרים באיזורים הללו אפילו ישנות מאוד נמכרות ב- 1.2-1.3 מיליון ש"ח .

לדעתי ועוד לדעת עשרות אלפים זו בעייה בכל המדינה .

שיחייבו קבלנים לבנות דירות 3 חדרים , שימכרו קרקע במכרז - שעל הקבלן לתת למדינה מחיר סופי על הבית -3 חדרים 700,00 - 750,000 ש"ח .

דעתכם בנושא ? .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם

אייל,

אתה בכח גורר אותי לאן שאני לא רוצה ללכת אבל אני חייב להבין דבר אחד, לקרוא לראש הממשלה להתפטר זה לא טוב! זה מפלג!

זה מפלג????

תגיד לי, אתה התחלקת על כל השכל? :brickwall::bad-word::screwy::loco::agrue:

1986521_103.jpg

פורסם

לא יגיע לזה. אבטחת אישים היום הרבה יותר מוקפדת.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בגירה, הדוגמא שלך ממש לא משרתת את המטרה שלך, נגד הסכמי אוסלו היתה מחאה אפילו יותר גדולה מבחינת כמות ההפגנות נגד ומספר המפגינים וזה לא הזיז את הממשלה במילימטר.

פורסם
בגירה, הדוגמא שלך ממש לא משרתת את המטרה שלך, נגד הסכמי אוסלו היתה מחאה אפילו יותר גדולה מבחינת כמות ההפגנות נגד ומספר המפגינים וזה לא הזיז את הממשלה במילימטר.

כשהממשלה מונהגת על ידי גנרל שרוצה להרשם בספרי ההיסטוריה כאחד שסיים את הסכסוך ובעיניו האזרחים הם לא יותר מ"קורבנות השלום", זה מה שקורה. לטובת מדינת ישראל יאמר ששלטון הגנרלים פחות-או-יותר יסתיים. יש עוד כמה שצריך להעיף הביתה כמו ברק ומופז (ועכשיו גם חלוץ) - את בוגי אני מוכן להשאיר - אבל הממשלות של העידן הזה קשובות בהרבה לציבור מאשר פעם.

אם הבחירות לא היו עוד שנתיים אלא עוד חודשיים, ביבי כבר היה ממנה את דפני ליף לשרה, אבל כרגע יותר נוח לו להבליג ולתת לזה לדעוך (ובסוף זה ידעך). הקואליציה הזו, כפי שאמרתי עם הבחרה, היא היציבה ביותר שישראל ידעה מזה שנים ארוכות (ממשלת ימין כזו לא הייתה וגם לא תהיה שוב). אף אחד שם לא רוצה שם בחירות באקלים הנוכחי, ולכן מה שלא יהיה, הממשלה הזו תשאר, וביבי בגדול יכול למסמס את המחאה בדיפלומטיות הזו ולבנות על זה שהציבור ישכח עד הבחירות.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
כשהממשלה מונהגת על ידי גנרל שרוצה להרשם בספרי ההיסטוריה כאחד שסיים את הסכסוך ובעיניו האזרחים הם לא יותר מ"קורבנות השלום", זה מה שקורה. לטובת מדינת ישראל יאמר ששלטון הגנרלים פחות-או-יותר יסתיים. יש עוד כמה שצריך להעיף הביתה כמו ברק ומופז (ועכשיו גם חלוץ) - את בוגי אני מוכן להשאיר - אבל הממשלות של העידן הזה קשובות בהרבה לציבור מאשר פעם.

.

פשש סחטין

הבאת את הנושא בזוית ממש מענינת

פורסם
אייל,

מישהוא ממארגני המחאה הזכיר בכלל את המילה בדואי?

.

לא המצאתי את זה . זה הוצג ברשימת הדרישות הרשמית של חבריך מארגני המחאה השמאלנית.

סליחה. החברתית.

בקשר לבדואים אני אגיד כמה מלים ואסיים בזה.

1. בדואים=נוודים.

2. מקימים להם שם עיר מפוארת אבל לא בא להם, הם רוצים לגור איפה שבא להם בסגנון ימי הביניים. תאמינו לי , היו צריכים לזרוק אותם לסיני , רק משליטים טרור, פשע ואימה בכל איזור הדרום.

באופן כללי :

נמאס כבר לראות 100 אלף משועממים שמעבירים עוד מוצ"ש ביחד. תתקדמו .

(התקשורת כמובן מנפחת את המספרים אבל לא מתרגשים מזה, בפוסטים באתרי שמאל מרכזיים מדברים על חצי מליון, לא אתפלא אם ב"הארץ" ירשמו 13 מליון למרות שבמדינה יש "קצת" פחות מזה :))

אני מחר יוצא למחאה על כך שבוטל הפרק של רמזור, זה כבר ממש מקומם :)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
נמאס כבר לראות 100 אלף משועממים שמעבירים עוד מוצ"ש ביחד. תתקדמו .

אם אתה חושב שנמאס לראות 100 אלף משועממים וגו', תאר לך כמה נמאס לשמוע את הקשקשת שלך.

100 אלף אעלק!

300 אלף, מאדר פאקר, שלוש מאות אלף.

(לא חו"ח קללה אישית אלא דרך ביטוי שכזאת).

לך עכשיו תילל לירח (או תדבר ללמפה, האפקט זהה) שהמספרים נופחו והיו שם כמה אלפים.:twisted:

• תוכן חדש...