Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4715 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקי, יופי, ליוון חרא של כלכלה, הם לא מייצרים כלום ולמען האמת מצטיירים כחבר'ה עצלנים במיוחד.

אז למה הכל זול יותר ביוון בהפרשים של עשרות אחוזים?

ואני לא מזכיר את החינוך חינם מגיל 0 עד סיום התואר הראשון שאתה מקבל שם, או את הפנסיה המוקדמת והשעתיים באמצע היום שהכל עוצר מלכת.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

• תגובות 560
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

למה הכל יותר זול? אתה רציני?

אתה יודע באיזה מצב הם נמצאים היום? בסופו של דבר בתום הארוחה מגישים לך את החשבון.

חגגו הרבה שנים עם מחירים הרבה יותר זולים, עכשיו החשבון הוגש להם וגם אם ישטפו כלים במסעדה זה לא יכסה אותו :)

אני מציע בחום לאנשים שיושבים ברוטשילד ושבחרו במקצועות עם רמת הכנסה נמוכה , מטעמי נוחות כאלה ואחרים, שיתאימו את רמת החיים שלהם לרמת ההכנסה ולא יצפו להיות בעלים של דירה במרכז ת"א אם למדו BA כללי או פילוסופיה ים תיכונית :) מי שלא טרח בערב שבת, שלא יתפלא שהוא נאלץ ללכת לבית כנסת בלוד בערב שבת.

חוצמזה הגיע הזמן לצחוק קצת, קבלו את אחד ממנהיגי מחאת האוהלים והמגאפון שלו:

http://www.youtube.com/watch?v=pnGFhjFoUW4&feature=player_embedded

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

צפיתי לתגובה הזאת אייל, לחלק הראשון שלה.

היום הם משלמים את המחיר על סייסטות, חינוך חינם, פנסיה מוקדמת ועוד, על התנהלות כלכלית לא נכונה, לא על מחירים זולים בסופר, בתחנת דלק, במשרד הנדל"ן או סוכנות הרכב.

יש הבדל בין מדיניות רווחה בזבזנית מדי לפירוק מונופולים, קרטלים ובקרת מחירים ומוצרים.

פורסם

אני רוצה לחזור ולשים פה את הלינק של ירון זליכה ששם ארילו כי אני רואה שהוא לא זכה לתגובה. (יש לציין שהוא לא נתן את הכותרת להרצאה, אלא מי שהזמין אותו להרצות)

הצפיה בלינק הזה לא תעזור לקומץ מהמגיבים פה בפורום שכ"כ מלאים בעצם ובהישגים הקפיטליסטיים הארעיים שלהם (מאחל להם בריאות ושגשוג), אבל למי שמתנדנד ולא מבין מה הבעיה - אז בבקשה. בן אדם שלא מעוניין להרוויח שם הון פוליטי ולא רוצה לגזור שום קופון שמסביר בצורה יפה איך ****** את כולנו בצורה שיטתית.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם
הכל טוב ויפה, אבל אל תשכח שלאף אחת מהמדינות שציינת אין הוצאות בטחון, או שהן שוליות בעליל.

בנוסף, רוב העניים הם חרדים, שבוחרים מרצונם להיות עניים או ערבים, מגזר עם בעייתיות משלו.

עם כל הכבוד לכל המדדים, החיים בארץ הרבה יותר טובים מבהרבה מדינות אירופאיות.

איזו דוגמא נתת, יוון.

למעט תיירות, מה הם בדיוק מייצרים ? ליפות לרחצה, מקסימום.

אה, וגם פחים של שמן זית.

בחרתי את הכלכלות האלה - כי כל הזמן מאיימים עלינו שאם יהיה פה שינוי אז אנחנו נתרסק כמוהם. באתי להראות שאנחנו רחוקים מהן מבחינת פערים בהכנסות בחברה.

מבחינת עוני, אנחנו יותר עניים מיוון וספרד (כן כן, אלה שהתרסקו), חוסר השוויון בהכנסות גדול יותר מאשר המדינות האלה, ובאיטליה ואירלנד - גם התוצר לנפש יותר גבוה.

לגבי הוצאות הבטחון:

http://www.cbs.gov.il/publications11/1449/pdf/gr02_h.pdf

מאז 1973, ההוצאה על בטחון בתור אחוז מהתמ"ג יורד באופן קבוע ושטתי. אז אולי לא בגלל זה המחירים פה גבוהים כל כך...

רוצה שאני אשווה אותנו לגרמניה?

תוצר לנפש: 35.7K דולר

מדד ג'יני: 27

אני יכול להשוות אותנו לכל מדינה שתבחר, העובדה היא שמבחינת תוצר לנפש אנחנו דיי נמוכים (מקום 46 - אחרי רוב אירופה), ומבחינת פיזור ההכנסות בקרב העובדים - אנחנו גם כן דיי גרועים (מקום 71, יש 70 מדינות יותר שוויוניות מאיתנו).

על זה בעצם התעוררה המחאה (בנוסף לשירותים שהמדינה אמורה לתת לאזרחים שלה).

אגב, מעניין לראות את השינוי על ציר הזמן. אתה תראה שמשנת 1979 ועד 1996 הוא היה פחות או יותר קבוע על 32. מאז הוא עולה באופן קבוע מדי שנה. זאת אומרת שאי השוויון (בקרב העובדים) גדל באופן קבוע מדי שנה.

בוא נראה את הצמיחה משנת 1999 ועד 2009:

בישראל התוצר גדל מ-18.1K דולר ל-26.6K דולר. 47.2%

עכשיו בוא נראה את כל המדינות שצמחו מהר יותר מאיתנו באותן השנים:

שווייץ (51.8%), גרמניה (56.5%), בריטניה (63.2%), קנדה (70.5%), הודו (72%), סין (72%), הולנד (73.4%), פינלנד, טורקיה, מצרים, ספרד (106%), אירלנד, יוון, דובאי, הונגריה, צ'כיה, פולין, בולגריה, רוסיה.

אז יוצא שגם אי השוויון גדל, וגם לא צמחנו מהר כל כך.

הערת אגב:

בשנות ה-80 13% מהאוכלוסיה בארץ הוגדרו כעניים. עם החרדים והערבים. שיעור הערבים באוכלוסיה לא השתנה, ושיעור החרדים עלה במעט.

נתונים ל-2009:

שיעור העוני הכולל: 20.5%

שיעור העוני ללא חרדים: 20.1%

המקור : הלמ"ס, סקר הכנסות 2009 מתוך מאגר נתונים של האוניברסיטה העברית.

אני מקווה שזה עונה על הטענות שלך שכל מה שצריך זה להצטמצם קצת.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

היום הם משלמים את המחיר על סייסטות, חינוך חינם, פנסיה מוקדמת ועוד, על התנהלות כלכלית לא נכונה, לא על מחירים זולים בסופר, בתחנת דלק, במשרד הנדל"ן או סוכנות הרכב.

יש הבדל בין מדיניות רווחה בזבזנית מדי לפירוק מונופולים, קרטלים ובקרת מחירים ומוצרים.

+1

12345

פורסם

אין שום בעיה לפתור את העוני בשיטה היוונית או הספרדית - ניפוח המנגנון הציבורי והגעה למגזר ציבורי שכולל 50%(!) מכוח העבודה, על חשבון הממשלה כמובן.

התוצר לא יגדל מכך, אלא התמ"ג, כי הכסף "ישאר בבית" והכסף יגיע מהגדלה קבועה של הגירעון התקציבי.

השיטה תמשך כמה שנים עד שנגיע בדיוק כמו יוון למצב של חדלות פירעון.

הבעיה היחידה היא, שלנו אין את האיחוד האירופאי שיעזור לנו ויחלץ אותנו מהבוץ.

ישראל התמודדה בצורה מעוררת הערכה עם משבר כלכלי בתחילת שנות ה 80', שכלל הגעה ל 450% אינפלצייה ומשבר מניות הבנקים, ושנים רבות שילמנו מחיר כבד על תוכנית ההבראה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חן, עד כמה שאני זוכר תמ"ג זה "תוצר מקומי גולמי".

אז בעצם אמרת:

התוצר לא יגדל מכך, אלא התוצר המקומי הגולמי.

לא הבנתי למה אתה מתכוון.

אבל אני אזרום איתך - החוב של ספרד הוא 63.4%, החוב של ישראל הוא 77.3%

אז מצבנו שקול למצבם של הספרדים (יחס חוב תוצר דומה, תוצר לנפש דומה, אחוז עוני דומה), עם הבדל אחד - עלות המוצרים בספרד נמוכה מבישראל.

פורסם

בזמנו ההורים שלך היו מרוויחים הרבה יותר ומוצאים על דירה ומצרכים בסיסיים הרבה פחות, זו לא שמוע או סטטיסטיקה, אלו עובדות בשטח, מספרים לא משקרים.

לא מדויק.

רמת החיים בארץ של כולם עולה כל הזמן. היו זמנים שיותר מצרכים היו מסובסדים (האכילו פרות בלחם) אבל רוב המוצרים היו יקרים. לא הרשו יבוא והמחירים בארץ חגגו. כדוגמא - נעליים, כשהיה אסור ליבא.

דירות זה סיפור אחר. המחירים (מותאמים למדד) עולים ויורדים במחזורים של בין 5 ל 15 שנה. עם זאת, בהרבה מקרים ההורים קנו דירה במקום שנחשב "חור" והמחיר בהתאם, ואח"כ המקום הפך למבוקש, והמחירים לא ירדו. כתבתי קודם על כך, אבל כדוגמא קח את צור יצחק , שכונה של כוכב יאיר ליד כפר סבא. לפני עד כ 5 שנים מחירי הדירות שם היו מצחיקים (התבססו על מחיר קרקע לדירה הקרוב לאפס), וכמעט אף אחד לא רצה לגור שם. היום המחירים קפצו כמובן.

למי שיש לו אורך נשימה כדאי להיות אופטימי. תוכנית הוד"לים באמת תשחרר הרבה קרקעות והמחירים ירדו. ( מעט היכן שלממשלה אין אדמות, והרבה במודיעין, יבנה וכו' ) אבל זה יקח לפחות שנתיים שלוש.

אבטלה:

אירלנד: 13.7%

ספרד: 20%

יוון: 12%

איטליה: 8.4%

ישראל: 6.4%. אני אחזור לזה בסוף

עניים:

אירלנד: 5.5%

ספרד: 19.8%

יוון: 20%

ישראל: 23.6%

בקשר לאבטלה - יש פה שתי אפשרויות: 1. יש הרבה יותר מובטלים ממה שהממשלה מודדת. 2. למרות שיש רק 6.4% מובטלים, כנראה שהשכר כל כך נמוך עד שהוא לא מספיק לקיום מינימלי. שימו לב שלא מדובר על מה אנשים מחליטים בפועל לקנות, אלא על סכום הכסף שצריך בשביל קיום מינימלי.

סטטיסטיקה היא אחד מסוגי השקר, תלוי איזה הנחות עושים.

במרכז הארץ קשה למצוא עובדים. בתחנות דלק מחפשים עובדים כי כל הזמן העובדים הקימים עוזבים. לכן, בלי סטטיסטיקה, אין אבטלה אמיתית במרכז הארץ.

לגבי עוני וסטטיסיטיקה, כנ"ל. אם קל למצוא עבודה סימן שהעוני לא מהותי. בנוסף, לגבי הקבוצות הגדולות של החרדים והערבים הסטטיסטיקה בפירוש מטעה.

מה זה בעצם עני? מישהו שמשתכר פחות ממינימום. ואיך קובעים את המינ' ? לא ברור אבל הוא עולה כל הזמן.

כמובן שיש עוני, אבל לא של אנשים רגילים שרוצים ויכולים לעבוד.

יהודה

פורסם

אף אחד לא אמר שקשה למצוא עבודה במרכז. קשה למצוא עבודה נורמלית בפריפריה.

קשה לסגור את החודש עם המשכורת.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כמובן שאתה צודק ב 2 הנקודות.

קימות בעיות רבות והממשלה לא פועלת למען הפריפריה ( ולא חשוב איזה מפלגה בשלטון) וגם לא תעשה זאת (עד שישנו את שיטת הבחירות).

כוונתי קודם היתה שההשואות הסטטיסטיות האלה לא שוות הרבה.

יהודה

פורסם

אבל חברים שלך בין היתר רוצים חינוך חינם ולא מעט דברים נוספים חינם שתביא אותנו בדיוק למצב המדובר של יוון (למשל)

אני בעד לפרק מונופולים, קרטלים ופיקוח הדוק על מוצרים.

אני לא בעד להפיל את הממשלה ולא בעד מחאה שמובלת ומממומנת ע"י גורמי שמאל קיצוני (ראית את חשיפת חדשות 10 שרק מחזקת את מה שאמרתי בתחילת השרשור ? )

אני חושב שהממשלה הזו עושה המון בקדנציה שלה וצריך לתת לה להמשיך לעבוד.

דוגמא : תראה את סלקום ואורנג' שחטפו ירידה של 25-30 אחוז ברווחים בעקבות פעילות מוגברת של שר התקשורת ל"צדק" חברתי בתחום התקשורת . ראה גם את ביטול ההתחייבויות לספקי טלויזיה, אינטרנט וסלולר שנכנסה לתוקף השבוע.

אני עדיין חושב שאנשים מפונקים וכל אחד אוכל מה שהוא מבשל לעצמו בסופו של יום.

לא כולם חייבים לגור בתל אביב, לא כולם חייבים לטוס לחו"ל כל שנה . אם אתם רוצים להרוויח טוב - תלמדו תואר שיבטיח זאת במקום שמכבד את עצמו ואל תבחרו את הדרך הקלה, תלמדו להתנהל כלכלית בצורה חכמה , קנו רק מה שאתם יכולים להרשות לעצמכם ולא באשראי (מינוס) וככה שום דבר לא יעצור אתכם, גם אם המדינה מז**נת אתכם לאורך שנים.

זה הכל.

לדעתי דברים מתחילים לזוז במישור הזה, אם אנשי הסמרטוט האדום , כלומר מנהיגי המחאה , באים רק ממניעים חברתיים , שיתנו למומחים להתחיל לעבוד ולא יפסלו את הוועדה עוד לפני ששמעו מה מתוכנן.

"מנהיגי המחאה" - סה"כ ילדים בני 25, משתמטים מצה"ל וחברים בשלל ארגוני שמאל - מי אתם בכלל שתדברו ככה על מומחי כלכלה ועל ראש הממשלה והשרים ? מי אתם שתפסלו על הסף כל הצעה? עוד לא עשיתם כלום בחיים שלכם .

אז יאללה קפלו את האוהלים, בומבמלה נגמרה , תתחילו למצוא עבודות של מבוגרים ולדאוג לעתיד שלכם.

איך אמר מוביל המחאה שמסתובב כל היום עם מגאפון ברוטשילד : "גברת, תצאי מהמים..." :)

השאלה מה אתה מתכוון לעשות בנידון.לשבת על הגדר ולחכות שיפתרו לך את הבעיות לא יקדם את העניינים.

אולי ויתרת לעצמך במשך השנים ? האם באמת עשית הכל כדי להגיע לעשירון העליון? (שזה בערך משכורת דו ספרתית)

האם רמת החיים מתאימה לרמת ההכנסה?

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

חבל על המים שהוועדה הזו תטחן.

היחיד שיכול להכריע כאן הוא רק, ואך ורק ראש הממשלה בכבודו ובעצמו.

אבל אין שום סיכוי שהוא באמת ישנה את סדרי העדיפויות במדינה הזו, כמו שעשה זאת בשעתו יצחק רבין ז"ל, שהערכתי מאד את פועלו למרות אסון אוסלו שהמיט עלינו.

באותה תקופה נבנו מודיעין והשכונות החדשות במערב ראשל"צ, כמו גם מחלפים רבים.

נתניהו לא יעשה כלום מהסיבה הפשוטה שהדבר היחיד שכרגע מעניין אותו זה הישרדותו הפוליטית נטו.

וכשאני מתכוון לשנות סדרי עדיפויות, אני לא מתכוון להפיכת המשק הישראלי לסוציאל דמוקרטי, אלא להקטנת כוחם של הסחטנים הפוליטיים, צימצום הריכוזיות במשק וייעול המגזר הציבורי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני חושב שיש הרבה נושאים חשובים ששווה להפגין עבורם במדינה הזאת אבל ניראה לי מוזר שזוגות שמרויחים 12 אלף ומעלה לא מצליחים לגמור את החודש. אני ממשכורת של שש וחצי-שבע חוסך כל חודש אלפיים שקל, מחזיק במוו קבריו ששיפצתי בעשרות אלפי שקלים במשך שש שנים, מחזיק קטנוע ( משלם על כל הכלים ביטוח) משכיר דירה לבד ( 1650 שקל בחודש), מתאמן בחדר כושר וקונה כל חודש תוספי תזונה....פשוט לא יוצא למסעדות וקונה אוכל בסופר ואם יוצא אז לא שורף מאות שקלים על אלכוהול, מקסימום איזה בירה. אני בעד ההפגנות וכניראה אגיע היום להפגנה בקריית אליעזר אבל באמת שאפשר לחסוך אם רוצים.

פורסם

רייסר, תתחתן, תעשה ילד ואז נדבר.

אל תשכח שכשאישה נכנסת להריון קוראים מספר דברים נפלאים:

א. האישה נשארת באותו התפקיד\מצב בעבודה, עם אותו שכר, אף אחד לא יקדם מישהי שתעלם בקרוב לחצי שנה ואולי לא תחזור.

ב. חופשת לידה בתשלום היא ל3 חודשים בלבד, אחרי זה מקום העבודה מחוייב לשמור לה את מקום עבודתה לעוד 3 חודשים בהם היא לא מקבלת אף שקל.

אם היא לא חוזרת בחצי שנה מאז לידת הילד מקום העבודה ראשי על פי חוק להגיד לה שהיא יכולה להמשיך ולהישאר בבית.

עכשיו, אני רוצה שתראה לי אמא ששולחת את הילד שלה למעון אחרי 3 חודשים, גם חצי שנה זה בעייתי.

רוב החברים שאני מכיר משכו את זה לשנה לפחות.

אז ההכנסה שלך של 6-7 אלף תישאר זהה, אבל עכשיו יהיה לך גם אישה וילד על הראש, נראה אותך מסתדר.

ג. גם כשהאישה חוזרת לעבודה המצב לא מזהיר, משרת אם עם פחות שעות היא משרה ללא אפיק קידום רחב ולרוב עם משכורת שבקושי מספיקה לשלם על הגן לילד.

שתהיי בעניינים, גן נורמאלי עולה 2000-3000 ש"ח בחודש ואיפה חוגים, חיתולים, אוכל וכו' וכו'...

אייל, לא לא ראיתי את החשיפה בערוץ 10 וגם אני לא בעד הפגנה של השמאל, אבל אני יודע שאלפי ימניים מרגישים אותו דבר ונבלעים במוניטין השמאלי שיצא להפגנות האלו.

אנוכי ורבים מחברי אינם שמאלנים ועדיין יוצאים להפגנות (גם היום בנתניה!), אותנו פשוט שומעים פחות.

הבעיה הכי גדולה שלי עם ההפגנות האלו הם מנהיגיה המפוזרים שנראים כאילו הכוח קצת עלה להם לראש, אבל אני מאמין שבסוף יהיה בסדר.

• תוכן חדש...