Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5024 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההפרש בעלות הדלק והתחזוקה בטל בשישים. בתרחיש הקיצון, זה עניין של עוד 400 ש"ח בחודש שזה 5K בשנה. אני מדבר על כך שניתן לרכוש רכב מצויין ממודל 2006 בפחות מ-50K. זה פער אדיר מול הסיוויק, שאינו מוצדק.

הנקודה היחידה שעומדת לזכות הסיוויק בהקשר זה היא שתיאורטית היא אמורה לשמור על המחיר שלה. לדעתי גם זה לא יחזיק הרבה, כי הרכב כבר בן 5. יש גבול לכמה מישהו יהיה מוכן לשלם עבור רכב משפחתי בן 7-9. אם עוד 3 שנים הרכב יהיה שווה 50 (במקרה הטוב) אז זה ירידת ערך של 30, שזה כנראה יותר מאשר ירידת ערך צפויה של רכב שנרכש כיום בפחות מ-50K.

אני מבין שרכב לא נרכש רק ממניעים כלכליים, אך כאן מדובר כולה בהונדה סיוויק. רכב משפחתי סטנדרטי פלוס. לא משהו מיוחד. לא איזה רכב חלומות שלגביו אני יכול להבין שהרכישה היא מהבטן ולא מהראש.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
עם כל הכבוד לסיוויק, רכב משפחתי בן 5 לא שווה 80K ש"ח. משום מה בארץ יש לו תמחור של רכב פרימיום, מה שהוא ממש לא (שאפו ליבואן על כך שהצליח להשריש בעם היושב בציון את המחשבה שמדובר ברכב כזה).

בשוק של היום, ב80K ש"ח היית יכול לרכוש רכב "מנהלים" טוב מאותו מודל ולהשאר עם עודף מכובד. רכבים משפחתיים מתחרים נמכרים בפחות מ-50K וזו נקודת הייחוס. גם אם הסיוויק יותר איכותי מהם בנקודות, הוא לא שווה כמעט פי שניים מהם.

זו דעתי. אני מאמין שהשרשור הזה לא נועד רק לגבות את ההחלטה שלך.

בכל מקרה, תהנה מהרכב! זה הכי חשוב.

רק דבר אחד - מה שדי קנה אותי, זה שאני מקבל כוח יחסית טוב, עם צריכת דלק ממש טובה. קשה למצוא את השילוב הזה, במיוחד ברכבי "מנהלים" כבדים.

אני חושב שהסיוויק נותנת את יחס הכוח\צריכת דלק הטובה ביותר, או לפחות כמעט הטובה ביותר.

לא?

פורסם
ETAA דבר קטן שאתה שוכח ומאוד חשוב הוא תחזוקה ועלות.

גם אני יכול עכשיו למכור את הסיויק שלי בלי בכלל להתאמץ, באותו המחיר ואפילו ישאר לי עודף למצוא אקורד\מאזדה 6 שמורה לקבל על פי מה שאתה אומר יותר פינוק ויותר מהאוטו אך בפועל משפחתית גדולה שותה יותר דלק.

אם הסיויק עושה בצריכה שפויה 1-11 אז המאזדה 6 והאקורד יעשו 1-8.5 בסופו של חודש זה מסתכם בכמה מאות שקלים יותר בדלק, וזה עדיין לא נגענו בטיפולים וביטוח שירקיעו שחקים לעומת הסיויק בהשוואה או מאזדה 3 מהצד השני.

חחח זה בדיוק מה שעניתי לו, ואז אני רואה את התגובה שלך :)

נשבע שלא העתקתי :)

פורסם
ההפרש בעלות הדלק והתחזוקה בטל בשישים. בתרחיש הקיצון, זה עניין של עוד 400 ש"ח בחודש שזה 5K בשנה. אני מדבר על כך שניתן לרכוש רכב מצויין ממודל 2006 בפחות מ-50K. זה פער אדיר מול הסיוויק, שאינו מוצדק.

הנקודה היחידה שעומדת לזכות הסיוויק בהקשר זה היא שתיאורטית היא אמורה לשמור על המחיר שלה. לדעתי גם זה לא יחזיק הרבה, כי הרכב כבר בן 5. יש גבול לכמה מישהו יהיה מוכן לשלם עבור רכב משפחתי בן 7-9. אם עוד 3 שנים הרכב יהיה שווה 50 (במקרה הטוב) אז זה ירידת ערך של 30, שזה כנראה יותר מאשר ירידת ערך צפויה של רכב שנרכש כיום בפחות מ-50K.

אני מבין שרכב לא נרכש רק ממניעים כלכליים, אך כאן מדובר כולה בהונדה סיוויק. רכב משפחתי סטנדרטי פלוס. לא משהו מיוחד. לא איזה רכב חלומות שלגביו אני יכול להבין שהרכישה היא מהבטן ולא מהראש.

מה שאתה אומר, זה ממש לא מדויק. בדיוק כשם שאני קניתי ב-80, שנת 2006, מישהו אחר יקנה במחיר גבוה גם כן, מכונית ישנה יותר.

זה כן עניין של הלב - בשלב מסוים במחשבה שלי לקנות רכב, החלטתי שאקנה מאזדה 3 ספיריט 2008 (1.6) ואז שמתי לב איך כל הרצון שלי לקנות וכל ההתלהבות שלי מהרעיון, ירדו לגמרי.

מאזדה 3 זה רכב עם פח ירוד, רכב שאפשר כבר להקיא ממנו, מרוב שרואים אותו על הכביש, רכב שבו נגיד שהמוסכניקים מאוד ישמחו שהוא הנפוץ, כשיעברו עוד 5-6 שנים, והרכבים החדשים של היום יתיישנו (יש לי חבר מוסכניק שכל הזמן אמר לי את זה והיום הייתי אצלו וראיתי מלללא מאזדות 2004 ו-2005. היום נוכחתי לדעת שלא עשיתי טעות.

הוא אמר לי שגם אם לוקחים בחשבון שהמאזדה הוא רכב נפוץ מאוד בישראל, עדיין זה לא מסביר את הכמות המטורפת של תקלות ובעיות שונות ומשונות משנתונים שמתחילים להתיישן. הוא הסביר לי שעם סיוויק זה פשוט לא יקרה. גם אם לא אטפל, גם אם אזניח. (קראתי כאן בפורום הודעות התומכות בזה - רכבים שהגיעו ל-200 ו-250 ק' וטוענים שהרכב לא מטופל - שמן מנוע ושמן גיר לא הוחלפו שנים והרכב מתקתק כמו שעון!)

אני עדיין מתכוון לטפל ברכב שלי, כמובן, ורק במורשה (אני לא מדבר איתך על תקלות של פאסטיקים, נורות ושטויות, אלא רק על טיפולים מרכזיים).

80 אלף - יקר, אבל אם לוקחים בחשבון שב-4-5 השנים הראשון יש את הצניחה הכי משמעותית במחיר, אז הצניחה המשמעותית מאחוריי (כן, אני יודע שב-2012 יוצא דגם חדש של הונדה, ובכל זאת).

יותר ויותר אני בטוח (גם מתגובות של אנשים בפורום וגם ממה שראיתי ושמעתי היום), שעשיתי את הבחירה הנכונה.

ובכל פעם ש"אשכח" קצת, אסתכל על מד הקילומטראז' שאיפסתי מהפעם האחרונה שתידלקתי, ואשמח שיש לי עוד קילומטרים רבבבים עד התידלוק הבא.

רכב חלומי - במיוחד הדגם המפואר - ES.

תודה לכולם על כל העידוד :)

פורסם

מי ייתן ותהנה כמה שיותר מהרכב. העובדה שאתה מחפש חיזוקים בפורום מראה שאתה לא שלם עם הרכישה.

הערה אחת לגבי נושא הדלק - הנושא הזה הוא OVER RATED לדעתי. אדם שנוסע ממוצע של 15K בשנה, ההבדל בצריכת הדלק בין רכב חסכוני (נניח 1/13) ללא חסכוני (נניח 1/10) הוא פחות מ-200 ש"ח בחודש (לפי 7.5 ש"ח לליטר). זה ממש כלום, ולא אמור להוות שיקול מכריע ברכישת רכב, ודאי לא במחיר גבוה לעין שיעור מהמתחרים שלו.

אם לדוגמה היית רוכש פורד מונדאו 2006-2007 (רכב מצוין!) במחיר של כ-50K, היית יכול לרכוש כמות מטורפת של דלק ועדיין להוציא פחות בחישוב כולל ביחס לסיוויק (המתומחרת מעל למידותיה).

פורסם

אני בטוח ברכישה שלי, עכשיו יותר מתמיד.

גם אז הייתי בטוח, אבל פחות.

אתמול נהגתי על מאזדה כמו שצריך ואין מה להשוות בכלל. אני חולה על הונדה.

ואני נוסע 25-30 אלף בשנה - הדלק מאוד חשוב לי. עם מזגן, המאזדה ממש גוזלת דלק.

אין לי ספק עוד - עשיתי את הבחירה הנכונה - הונדה סיוויק 2006 ES דגם מפואר, עם 39 אלף קילומטר (כשאמכור אותה, היא עדיין תהיה בסביבות ממוצע שנתי של 15K בשנה, כי קניתי אותה שמורה ועם קילומטאז' נמוך. כבר ציינתי שהבדיקה ממורקת?)

הונדה סיוויק זה איכות בלי פשרות, בקטגוריה שלה. אין לה באמת מתחרים ראויים. הפוקוס - כבדה ומגושמת, הקורולה - משעממת ואפרורית (וגם אינה חזקה ומהירה כמו הסיוויק, בדוק), המאזדה היא חביבת מכונאי הרכב (כשהרכב מתיישן), שברולט קרוז 1.8 איטית לעומת הונדה (תקרא את כל מבחני הרכב שקראתי בימים האחרונים, ותבין), מיצובישי לנסר - איטית בהאצות (גם ביניים, וגם האצות מ-0), אם לא נוהגים כל הזמן בטיפטרוניק, מרגישים שנוהגים על עגלה (גם מעדות שלי חבר, וגם מקריאת מבחני הרצה).

כל אלה, לא מתקרבות לחיסכון בדלק של הסיוויק, חוץ מאולי הקורולה שאינני אוהב, בלשון המעטה, כנ"ל לגבי שמירת הערך).

בהונדה סיוויק יש את כל מה שאני מחפש ויותר, במיוחד בדגם המאובזר. את כל זה נוכחתי לדעת בימים האחרונים, כשאני מקבל מכל כיוון רק התלהבות לכיוון של סיוויק - מבחני הרצה שקראתי, התייעצויות עם חברים, החבר המכונאי שלי, הנסיעה שהרבצתי על מאזדה, רוב מוחץ של עשרות שרשורים באתר הזה, שרק מהללים את הסיוויק (הם הסברים ונימוקים אמיתיים), לעומת "מתחרותיה" וכו'.

ובשורה התחתונה, חוץ מהשנתון שקצת הפריע, אני באמת באמת באמת אוהב את הרכב.

אבל תודה, בכל זאת :)

פורסם

אני חושב שב100 קמ"ש הצריכה תהיה גבוה יותר עם חלונות מאשר מזגן, בנוסף אני לא ממש מרגיש את ההבדל בצריכת דלק עם מזגן לבלי מזגן.

תבדוק את מידת האוויר בצמיגי, כל טיפה חסרה משמעותית.

לאחר נסיעה אני ממלא 34PSI, (כל העניין של התפשטות האוויר), כאשר היה 30PSI בצמיגים הצריכת דלק עלתה משמעותית.

אני עושה 12.5 בנסיעה רגילה, בין עירונית + עירונית, בתחילת נסיעה לחיצה רגועה על דוושת הגז.

עד 2.5K סלד ושיוט ב100- צריכה מעולה ונסיעה נעימה, אפשר להגיע ככה גם ל1-15.

כשאימא שלי נוסעת בפקקים ובעומס הרכב עושה 450-550 ק"מ ל 35-40 ליטר (אפעם לא מחכים שתדלק נורה).

וכשאני נוסע נגיד בלילות או בשעות בלי פקקים אני עושה 650 ק"מ על 35-40 ליטר.

וה150 קילומטר הפרש האלה משמעותיים לדעתי.

פורסם
אני חושב שב100 קמ"ש הצריכה תהיה גבוה יותר עם חלונות מאשר מזגן, בנוסף אני לא ממש מרגיש את ההבדל בצריכת דלק עם מזגן לבלי מזגן.

תבדוק את מידת האוויר בצמיגי, כל טיפה חסרה משמעותית.

לאחר נסיעה אני ממלא 34PSI, (כל העניין של התפשטות האוויר), כאשר היה 30PSI בצמיגים הצריכת דלק עלתה משמעותית.

אני עושה 12.5 בנסיעה רגילה, בין עירונית + עירונית, בתחילת נסיעה לחיצה רגועה על דוושת הגז.

עד 2.5K סלד ושיוט ב100- צריכה מעולה ונסיעה נעימה, אפשר להגיע ככה גם ל1-15.

כשאימא שלי נוסעת בפקקים ובעומס הרכב עושה 450-550 ק"מ ל 35-40 ליטר (אפעם לא מחכים שתדלק נורה).

וכשאני נוסע נגיד בלילות או בשעות בלי פקקים אני עושה 650 ק"מ על 35-40 ליטר.

וה150 קילומטר הפרש האלה משמעותיים לדעתי.

אתה מדבר על מאזדה 3? כמה נפח מנוע?

זה נשמע ממש גן עדן, בשביל מאזדה 3. כשאני קורא על מאזדה 3 בהקשר של צריכת דלק, אנשים תכף בוכים.

או שאתה נהג מאוד (!) רגוע, או שכולם משקרים (?)

לא יודע, בכל אופן - מרשים.

פורסם
אתה מדבר על מאזדה 3? כמה נפח מנוע?

זה נשמע ממש גן עדן, בשביל מאזדה 3. כשאני קורא על מאזדה 3 בהקשר של צריכת דלק, אנשים תכף בוכים.

או שאתה נהג מאוד (!) רגוע, או שכולם משקרים (?)

לא יודע, בכל אופן - מרשים.

אני דווקא הגעתי עם שלי לצריכה של 1 ל-12 ק"מ בנסיעה משולבת. אז זה לא ממש הזוי. הכל תלוי בסגנון הנהיגה.

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
  • שנה מאוחר יותר...
פורסם
מי ייתן ותהנה כמה שיותר מהרכב. העובדה שאתה מחפש חיזוקים בפורום מראה שאתה לא שלם עם הרכישה.

הערה אחת לגבי נושא הדלק - הנושא הזה הוא OVER RATED לדעתי. אדם שנוסע ממוצע של 15K בשנה, ההבדל בצריכת הדלק בין רכב חסכוני (נניח 1/13) ללא חסכוני (נניח 1/10) הוא פחות מ-200 ש"ח בחודש (לפי 7.5 ש"ח לליטר). זה ממש כלום, ולא אמור להוות שיקול מכריע ברכישת רכב, ודאי לא במחיר גבוה לעין שיעור מהמתחרים שלו.

אם לדוגמה היית רוכש פורד מונדאו 2006-2007 (רכב מצוין!) במחיר של כ-50K, היית יכול לרכוש כמות מטורפת של דלק ועדיין להוציא פחות בחישוב כולל ביחס לסיוויק (המתומחרת מעל למידותיה).

מקפיץ שירשור ישן...

אתה טועה בגדול,

צריכת דלק היא רכיב מאוד משמעותי שמשום מה אנשים נוטים לזלזל בו (כמוך), גם לי יש סייוק ואחד השיקולים המרכזיים ברכישת הרכב היה נושא צריכת הדלק, שביחס שבין הכוח לצריכה, אין לה אח ורע במנועים האטמוספריים.

חישוב קטן, (אני בעוונותי רו"ח וכלכלן) נניח ואתה עושה 20,000 ק"מ לשנה ועלות ליטר בנזין היא 7.5 ש"ח

אופציה ראשונה נניח מאזדה 3 1/10 (ערוני ובין ערוני - משולב) עלות הדלק תהיה 20,000/10*7.5=15,000 ש"ח

אופציה שנייה הונדה סיוויק 1/13 (זה הצריכה שלי, בנסיעות רגועות) עלות הדלק 20,000/13*7.5=11,538 ש"ח

כלומר הפרש של 3,461 ש"ח שזה יותר מ10,000 ש"ח לאורך כ 3 שנים שבו בד"כ מחזקים רכב, עכשיו אם משקללים גם את העלות הזאת אז מחיר הסיוויק לא כלכך יקר...

בברכה ליאור.

• תוכן חדש...