Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התלבטות לגבי קניית רכב מליסינג

תומר2011
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5004 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

אהלן, אני מתעניין ברכישת רכב (2008, 70k ק"מ) מסוכנות השכרה וליסינג קטנה בשם "קאנטרי" בנתניה. רציתי לשאול 2 שאלות:

1. מישהו מכיר אותם אולי ויכול לתת חוות דעת? אשמח לכל מידע במיוחד בנוגע לאמינות.

2. הרכב שאני מתעניין לגביו הוא מליסינג, כך לדבריהם, אבל כשאני מבקש פרטים נוספים לגבי החברה שהשתמשה ברכב וכדומה, הם מסרבים לתת פרטים וטוענים שאילו פרטים שלא מוסרים, אבל מתחייבים שהיה נהג יחיד. הבעיה שאין לי שום דרך להוכיח את זה, ולכן זה מתחיל להישמע לי קצת חשוד. כמו כן במצב הנתון אין לי שום דרך לדעת גם אם הרכב אכן מליסינג או שמא היה מושכר. כשביקשתי תוכנית טיפולים קיבלתי מסמך אקסל מינימליסטי ביותר. לפי הרשום טיפולי הרכב מסתכמים בטיפול כל 15k כולל טיימינג פעם אחת וזהו, ומדובר ברכב שכבר מעל 3 שנים על הכביש. רשום שהרכב טופל ב"מוסך א.ב" . חיפשתי את הטלפון של המוסך בעצמי והתקשרתי. הם ענו לי שהם לא מוסרים פרטים ללקוחות. בקיצור, מחשיד מדי או שאני פרנואיד מדי? אשמח לשמוע דעות בנושא, תודה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא יודעת אם מותר או אסור למסור פרטים של חברה ולקוחות שהשתמשו ברכב, אבל זכותם לא למסור את המידע הזה.

ואני לא מבינה את האנשים שנרתעים כל כך מרכב השכרה ורוצים רק ליסינג.

זה שטותי למדיי, אתה יכול למצוא רכב השכרה שיותר שמור מרכב ליסינג,

רכב שהיה בהשכרה- נכון שהוא עובר המון ידיים, אבל חרי כל השכרה הרכב עובר ליקוקים כדי שהוא יהיה כמעט מושלם ללקוח הבא.

רכב ליסינג, בבעלות אותו בן אדם 3 שנים, וגם כל המשפחה שלו נוהגת עליו- זה לא משהו שהייתי עליו כאופציית הברירת מחדל

ומה הבעיה בטיפול כל 15K וטיימינג? 3 שנים זה לא הרבה זמן

לדעתי בכל אופן .

Peugeot 206 1.4 automatic '01

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נישמע מסריח, למה לקנות דווקא מהם שיש לא מעט מקומות שימכרו לך עם שקיפות מלאה ותוכל לקבל את כל היסטורית הטיפולים מודפסת? הרכב כל כך נדיר?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המאזדה שלי הייתה מליסינג נהג יחיד.

כשלקחתי את הרכב לבדיקה על חשבונם במוסך שאני בחרתי יצא שהכול תקין והם הביאו לי שקיפות מלאה על העבר של הרכב.

לא יודע למה הם לא מסכימים אולי מדיניות של החברה, אם הם מסכימים לקחת לבדיקה על חשבונם לך על זה, אם לא תמשיך הלאה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היי תומר,

לא ניתן למסור לך פרטים אישיים על נהג כזה או אחר, לעיתים מאד רחוקות ואם יש עניין דחוף ידווחו לך לאיזו חברה הרכב היה שייך.

מה שכן, זכותך לקבל היסטוריית רכב. יותר מכך, אל תקנה רכב שאתה לא יודע בפירוט מה עבר עליו.

בהצלחה,

ענת מאוויס

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המאזדה שלי הייתה מליסינג נהג יחיד.

כשלקחתי את הרכב לבדיקה על חשבונם במוסך שאני בחרתי יצא שהכול תקין והם הביאו לי שקיפות מלאה על העבר של הרכב.

לא יודע למה הם לא מסכימים אולי מדיניות של החברה, אם הם מסכימים לקחת לבדיקה על חשבונם לך על זה, אם לא תמשיך הלאה.

יש אמנם את המושג הממוחזר במקומות כאלה "התחייבות בבדיקה" אבל בדיקה על חשבון המוכר? זה עוד לא שמעתי. הצעתי זאת לסוכנות הזאת והם ענו בשלילה...

אגב מדובר באוואו 08' 5 דלתות (אני יודע עד כמה הרכב הזה מושמץ בפורום כאן, אבל מבירורים שעשיתי בקרב מחזיקי הרכב הזה ומנסיעות מבחן הגעתי למסקנה שמדובר במציאה - למשל הרכב הספציפי הזה מוצע לי ב 30,000 ש"ח בלבד!) והבעיה עם הדגם הספציפי הזה הוא שנדיר למצוא אותו בפרטי והוא נפוץ מאוד רק בליסינג והשכרה.

כרגע ההתלבטות שלי היא בין הרכב הנ"ל לרכב אחר מאותו דגם בסוכנות אחרת, אבל בהתפשרות על מודל 07'. ההבדל הוא שבסוכנות הזאת העניקו לי שקיפות מליאה ומתברר שמדובר ברכב חברה (חברת הנדסה), נהג יחיד, מהנדס, שנוהג עם הרכב הלוך חזור למשרד (ולא נוהג בו במסגרת התפקיד), הרכב טופל טיפ טופ ועשה 90k ק"מ. לגבי המחיר מדובר בפער של אלפיים ש"ח בלבד מהרכב הקודם ממודל 08', כך שההתלבטות היא בין שנתון אחד קדימה שבו האמינות קצת בעייתית לבין שנתון אחד אחורה עם אמינות ושקיפות מליאה.

מה אתם מציעים?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמובן שאני משתמש כעת בהכללה/השמצה/דעות קדומות. אבל:

1. נתניה?
  2. סוכנות אנונימית?
  3. רכב ליסינג לשעבר?
  4. ועוד שברולט אוואו?
  5. האם חסרות כאלה בארץ ועוד בגרושים?
  6. כל אלו הן נורות אזהרה מאד מאד מסנוורות!!!

וברצינות, מכוניות ששירתו ליסינג או השכרה, קונים ישירות מחברות ליסינג או השכרה, ובטח לא מסוחרים קטנים ואנונימיים, שמרבית הסיכויים שקנו את הרכב מחברת הליסינג או מחברת הביטוח, לאחר שהרכב ניזוק בתאונה קשה.

חפש בשרשורים, על הנוכלים בענף הסחר ברכב ששורצים בנתניה, ועוד יותר חשוב: חפש על שברולט אוואו, שהיא בוודאי לא מציאה בלשון המעטה...

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מדבריך: "והבעיה עם הדגם הספציפי הזה הוא שנדיר למצוא אותו בפרטי והוא נפוץ מאוד רק בליסינג והשכרה."

א. זה לא רכב ספורט/ מיוחד שכ"כ נדיר, תהא לו גירסה אשר תהא.

ב. גירסות הליסינג של רכבים מסויימים, הינן דלות באיבזור + איבזור בטיחותי.

עבור לדעתי לרכב הבא ואם מליסינג - אזי יש מספיק חברות גדולות וידועות הפועלות בשוק.

alfa 156 2.5.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...