Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5461 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, קניתי לפני שבוע פיג'ו 306 xn שנת 96.

אחרי שקניתי ראיתי שהמזגן לא מקרר הלכתי למוסך והוא אמר לי שהמאוורר שמקדימה אחד מהם לא עובד והוא מקצר את המדחס. עכשיו הוא ניתק לי את המאוורר הזה כדי שהמגן כן יעבוד אבל אמר לי שעדיף לי לנסוע בלי מזגן כדי שהמנוע לא יתחמם יותר מידי כי הרדיאטור על מאוורר אחד. (חום מנוע בנסיעה קבוע טיפה מעל ה90..הבנתי שזה טיפה גבוה אבל לא משמעותי)

עכשיו אני רוצה להחליף את המאוורר שלא עובד הבעיה שזה לא אורגינל של האוטו. עכשיו מותקנים מאווררי ספאל (זה מה שאמרו לי). רציתי לדעת איזה מאוורר כדאי לשים? הייתי במוסך אחד הוא אמר לי שאני צריך לשים את אותו מאוורר ספאל שקיים. הייתי במוסך אחר הוא אמר לי שספאל זה הדגם של המאוורר ולא השם של החברה. ושהוא יביא לי מאוורר גרמני של החברה גטס ב550 שקל לא כולל התקנה.

רציתי לדעת אם מישהו מכיר את המאוורר גטס ואם הוא טוב?

וגם לדעת אם ספאל זה השם של החברה של המאוורר או הסוג של המאוורר שצריך לשים באוטו..

סליחה על החפירה פשוט רציתי שתבינו את הבעיה מקווה שהסברתי כמו שצריך.

תודה על העזרה מראש..

פורסם

גל שלום רב, וברוך בואך לפורום !

ראשית לדעתי הבלתי מחייבת, שני המוסכים, פעלו בחוסר מקצועיות:

הראשון שביטל את המאוור שמקצר, במקום לאבחן מדוע הוא מקצר, במקום לגרום שהמזגן יפעל ולא לבטל את המאוור שחשוב יותר, לא להחליפו, ולבטל מאוור, ולהמליץ לך לא להשתמש במזגן היא עצה גרועה, ולא מקצועית.

המוסך השני לא פעל מקצועית, בכך שלא בדק האם הבעייה במאורר, הוא בממסר לא תקין, או ביוניט מאורר, לא תקין.

לגבי ספאל או גאטס, המתן להבהרה ולתגובה מקצועית בנידון.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה..

והוא אמר שבגלל שהמאוורר תקוע והחיבורים "שרופים" אז הוא מקצר, בגלל זה גם הוא ניתק לי את המאוורר כדי שהמזגן כן יקרר..אבל המליץ לא לנסוע עם מזגן כי האוטו אמור לעבוד עם 2 מאווררים ולא עם מאוורר 1..

בקשר לספאל, ספאל זה סוג המאוורר שצריך לאוטו או שם החברה של מאווררים?

פורסם

SPAL זה שם של יצרן מאוררים וכן גם GATES.

צריך לרכוש מאורר SPAL עם ידע כדי שזה יהיה מאורר עם כוון סיבוב נכון, מלפני הרדיאטור (בחזית הרכב) או מאחוריו (בתא המנוע)

וכן עם גודל פיזי וספיקת אויר נכונה.

בברכה - רפי לין

פורסם

לא ברור למה הרכיבו אצלך SPAL, יכול להיות שמדובר בקומבינה מקומית.

בעיקרון צריכים להיות 2 מאווררי GATES על הרכב - כאשר בשתי המהירויות שתי המאווררים צריכים לעבוד.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אז אני מבין שעדיף לי לשים את המאוורר גאטס שהמוסך השני הציע לי?

750 שקל כולל התקנה זה מחיר נורמלי או ששוחטים אותי פה? אני פשוט חדש בתחום המכוניות..

פורסם

במידה ויש לך קצת רקע במכונאות וחשמל (אם לא, גש למישהו שכן יכול לבדוק ולא לכסתח): קודם כל עליך לבדוק איך המאוורר עובד עם חיבור ישיר של 12 וולט (חיבור ישיר למצבר). במידה והוא עובד תקין, צריך לבדוק אם היוניט מבצעת את העבודה. במידה והיא תקינה, עשו ברכב חרא של עבודת חשמל וצריך לבדוק מה חיברו/שירשרו לא נכון.

אם מדובר במאוורר של מערכת המזגן (ובהנחה שיש גז במערכת והריליירים תקינים ויש ואקום), צריך לוודא שההארקה מחוברת נכון, אחרת המאוורר לא יעבוד (קרה לי ברכב)

• תוכן חדש...