Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה וייעוץ- להשקיע או להיפטר?

afifonim
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5010 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם וברוכים הנמצאים.

אני צריכה את עזרתכם

ברשותי כ-3 שנים מאזדה 121 95 אוטומטית חמודה ושמורה. שדה קטנה וחביבה.

מאז שקניתי אותה יש לה בעיה במנוע ודורשת מילוי ליטר שמן פעם ב-3 שבועות/חודש. מעבר לזה נוסעת יופי אבל אני מרגישה שימי המנוע לא רבים.

אתמול הלך לה הגיר.

אין לי כרגע כסף זמין, כלומר , כל קניה של רכב אחר ולו הזול ביותר כרוכה בלקיחת הלוואה ארוכת טווח ואני לא בטוחה שאני רוצה להכנס לסוג כזה של התחייבויות. מה עוד שלא מובטח לי גן של שושנים עם רכב יד שניה אחר.

השקעה ברכב , נניח ואני עושה את הגיר והמנוע על הדרך תעלה כ-9/10 א"ש. גם לא נעים.

השאלה אם עקרונית אני משקיעה את הכסף הזה בתיקון אני מקבלת אוטו בובה ושקט לתקופה ארוכה או שזאת תחילתה של דרך ארוכה ומייגעת של תיקונים אינסופיים לאחר מכן.

עד היום חוץ מטיפולים תקופתיים לא היו תקלות היא עברה כ-150,000 ק"מ ונוסעת כ-1000 ק"מ בחודש.

אודה לעצותיכם

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

לדעתי, אם את אוהבת את הרכב הזה באופן מיוחד, ויש לך את הסכום להשקיע במנוע וגיר מיבוא אז כדאי. אם יעשו עבודה טובה, ויבדקו באותה הזדמנות את שאר המיכלולים המכאניים ותקפידי על טיפולים שוטפים לא יהיו לך תיקונים אינסופיים בעתיד.

מבחינה כלכלית אני לא חושב שזה לא כדאי. מה המחירון של הרכב?

אם נמאס לך מהמאזדה ואת רוצה להשתדרג אז:

http://www.youtube.com/watch?v=FqAyXc0O83g&feature=related דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

:-)

תנסי למכור, לחסוך קצת כסף ולקנות רכב תקין.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המחיר הוא הערכה גסה מאד לתיקון/החלפה גיר וגם מנוע (גיר 4000 , מנוע 5000 פחות או יותר, אל תתפוס אותי במילה).

ברור שאקח כמה הצעות מחיר במידה ואחליט ללכת על זה.

בבדיקה ראשונית של כל מי שניגש לעזור לי :-) לא חסר שמן גיר, אז כנראה זו בעיה עמוקה יותר.

הגיר נתפס על פארקינג. נעל את הגלגלים הקדמיים ושום דבר לא הצליח לשחרר אותו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

התשובה היא כן: בהנחה שאת מתקנת את המנוע ואת תיבת ההילוכים, כנראה שיהיה צפוי לך שקט נפשי מסוים. יחד עם זאת, יש לזכור שרכב זה לא רק מנוע ותיבת הילוכים, אלא גם מערכות נוספות, כגון מזגן, רדיאטור חימום, מערכת חשמל וכו'. הבלאי של המערכות האלה ממשיך כרגיל בלי קשר לשיפוץ המנוע ותיבת ההילוכים ותיקונן באם תקרוסנה עלול בקלות להגיע לסכום של ארבע ספרות. יתכן שתקלה באחת המערכות האלה לא תשבית את הרכב, אבל זה לא כל כך נעים לנסוע בשיא הקיץ ברכב שאינו ממוזג.

אם תיבה אוטומטית אינה MUST מבחינתך, יתכן ששווה לך לשקול מעבר לרכב בעלות דומה אך בעל תיבה ידנית, שמעבר לתרומתה לחסכון בדלק גם לרוב מפגינה אמינות גבוהה ביחס לתיבה אוטומטית.

האם קיבלת פירוט של הדברים שייכללו בתיקון? האם ידוע לך מהי הסיבה שאחת לתקופה צריך להוסיף שמן למנוע?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא מוצא סיבה להשקיע 10K שח ולהמשיך לנסוע ברכב בן 16, עם כל הכבוד ל 121 שלך.

גיר מפירוק או אפילו "שיפוץ" הם תמיד חתול בשק, וגם מנוע לרכב כזה אני לא בטוח שאפשר להשיג במצב הרבה יותר טוב משלך במודלים שהמכוניות האלו נמכרו כאן בארץ.

קחי את ה 10K שח האלו ותתקדמי הלאה (תקני רכב לפחות שנת 2000+). תיקונים יהיו לך בכל אוטו במחירים האלו.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא קיבלתי פירוט של מה יהיה בתיקון.

לגבי הוספת השמן- לא קיבלתי תשובה ברורה- המנוע חלש, השסתומים דפוקים, תסעי כל עוד את יכולה...

אין לי בעיה עם גיר רגיל, להיפך, אני אוהבת יותר את הנסיעה ברכב עם הילוכים. אבל החלפה לרכב גם ידני אומרת למכור את הרכב הזה לפירוק. כמה באמת אני אמורה לדרוש על מכירה לפירוק על רכב כזה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מחזק את מי שאמר שרכב הוא הרבה מעבר למנוע וגיר.

הרכב שלך ישן ולכן יש לו בלאי טבעי.

אבל מצד שני תבצעי חשבון עם עצמך מה תוכלי לרכוש במחיר שיעלה לך שיפוץ או רכישה של רכב חלופי.

בד"כ מכוניות בנות 5 שנים עדיין חפות מתקלות בלאי אבל מצד שני תהיה להם עדיין ירידת ערך גדולה.

אני נוהג היום על פיגו 206 שנת 2001 ששופץ בה גיר אוטומאטי בעלות של 6K~ והוחלפו חלקים בעלי בלאי,

החשבון שלי לא להחליף את הרכב היה שבמחיר של שיפוץ הגיר לא אוכל לקנות רכב חדש יותר או אמין יותר,

אם הייתי מנסה למכור את הרכב כמו שהוא עם גיר גמור אז גם לא הייתי מקבל יותר מדי שקלים [לדוגמא הרכב שווה 23~ והציעו לי 12~].

אז השיקול שלי היה שכרגע אני "מבזבז" 6K וכשיהיו עוד תקלות אני אחליט לפי המצב הכלכלי שלי.

כשכבר אוכל לרכוש רכב אני כנראה אקח הלוואה וארכוש רכב בין שנתיים שלוש.

טוב שם טוב משמן טוב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם את ממילא מתכוונת להוציא סכום כזה ותיבה ידנית אינה מכשול מבחינתך, הייתי מתקדם לרכב משנתון גבוה יותר. אם תמכרי את המאזדה שלך לפירוק, אולי תצליחי לקבל עליה 1000-1500 ש"ח.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טוב, הוחלט לוותר :-(

השתכנעתי. אין טעם להשקיע ברכב כזה ישן עם כל הכבוד. ויש כבוד.

אז עכשיו אני צריכה המלצות לרכבים

20-30 א"ש

אפשר ידני

חשובה לי מאד אמינות, אני יודעת שזה מאד אינדיבידואלי אבל יש דגמים וסוגים שיש להם נטיות מסויימות בעיקר בשנתונים ישנים יותר כמו נטיה להתחממות, בעיות חשמל וכו.

אז אני מחפשת רכב לא מפונק ועקרונית לא בעייתי.

אשמח לשמוע המלצות על דגמים שעומדים בקריטריונים האלו.

ותודה לכולכם!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

החלטת לוותר כי מי החליט שהמנוע והגיר גמורים ? גיר תקוע ב-P יכול להיות תיקון זול. זה לא סימפטום נפוץ לסוף גיר. מנוע אוכל שמן ? אם אין שינוי דרסטי והוא אוכל אותה כמות הרבה זמן - שיאכל. הכי זול למלא שמן. אולי עם תוסף/יותר צמיג.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מחזק את הבחור שמעלי. אין מה לחשוש ממנוע ששסתומיו מתקתקים או שאוכל שמן בכמות סבירה. תכניסי את הרכב למוסך, תסדרי את הבעיה בגיר (לא סיפור רציני, אשמח להמליץ על מוסך זול) סעי על הרכב כל עוד את יכולה ובנתיים תחסכי כסף לרכב יותר מתקדם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מחזק את הבחור שמעלי. אין מה לחשוש ממנוע ששסתומיו מתקתקים או שאוכל שמן בכמות סבירה. תכניסי את הרכב למוסך, תסדרי את הבעיה בגיר (לא סיפור רציני, אשמח להמליץ על מוסך זול) סעי על הרכב כל עוד את יכולה ובנתיים תחסכי כסף לרכב יותר מתקדם.

אשמח לקבל המלצה על מישהו אמין (ורצוי זול) שיוכל להגיד לי באמת מה מצבו של הגיר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפי דעתי אפשר לקנות אוטו זול מאוד לדוגמה פורד פיאסטה ולהשקיע 2 או 3 אלף שח ליישור קו. המחירים שלהם בריצפה עכשיו ורובם מאוד אמינים. דגם ה YOUTH משרת את גיסי נאמנה למרות היותה לא צעירה בכלל. זה במידה ומאוד קצרים בכסף.

במחיר 10 אלף שח אפשר למצוא מכוניות יותר חדישות ויותר טובות. פשוט צריך לשים במנוע החיפוש ביד 2 שהגבול הוא המחיר 10 אלף שח וכל האופציות יופיעו כבר מעצמן.

בהצלחה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טוב, הוחלט לוותר :-(

השתכנעתי. אין טעם להשקיע ברכב כזה ישן עם כל הכבוד. ויש כבוד.

אז עכשיו אני צריכה המלצות לרכבים

20-30 א"ש

אפשר ידני

חשובה לי מאד אמינות, אני יודעת שזה מאד אינדיבידואלי אבל יש דגמים וסוגים שיש להם נטיות מסויימות בעיקר בשנתונים ישנים יותר כמו נטיה להתחממות, בעיות חשמל וכו.

אז אני מחפשת רכב לא מפונק ועקרונית לא בעייתי.

אשמח לשמוע המלצות על דגמים שעומדים בקריטריונים האלו.

ותודה לכולכם!

זה הזמן לפתוח שרשור בפורום ייעוץ...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...